35
-
#35 Ja megvan a widget kikapcsolása, kicsit elbambultam :) -
#34 Na feltettem a 9-et, eddig tetszik, bár upgrade-t jelöltem ki installnál, erre írta hogy átveszi a régi beállításokat, de csak a könyvjelzőket vette át, de mind1 beállítottam 1 perc alatt. És van benne ilyen csak a látogatott oldalról cookie fogadás opció, így végre nem fogad egy rakás cookiet ilyen felmérős, kutatós oldalakról, csak onnan fogad ahol vagyok :) + végre van beépített nem txt fájl szerkesztgetős oldal blokkolás :)
Van végre az irc-n témától független szinekben üzenet jelzés. (eddig kéken világított annak az irc szobának a tab-ja amire üzenet érkezett, és ez így is maradt, ha alapból kékre lett állítva a betűszín, de mostmár ez is jó :))
Meg van végre jól beállítható spam szűrő. Viszont nemtudom, hogy hogy kell operában előhozni az irc-s színkódot. Merthogy mircben volt egy kis négyzet, utána a szám, és így lehetett változtatni a szöveg színét. Ugyanez van msn plus-ban is, és ha onnan kimásolom ezt a kis négyzetet(merthogy operában sehogy sem tudom előhozni), akkor az opera is felismeri a színkódot, és énis látom ha valaki más színesen ír. Nem egy szörnyű nagy gond, de jó lenne ha ez is lenne. Ez a widget meg nemtudom mi, igazából nem látom hasznát, hogy lehet kikapcsolni? -
#33 Akkor ez van:) -
Yeti #32 Kicsit utánnanéztem a témának, állítólag egy 94-es InternetWorks nevű böngészőben volt először, aztán valóban a NetCaptorban 98-ban, harmadjára meg az Opera 4-ben 2000-ben. Bár én úgy emlékszek, hogy operában korábban is lehetett több ablakot megnyitni, csak nem lehetett őket tabként kezelni. -
#31 IE-nél sapka eset valóban. De a netscapeba volt elöször tab. -
Emmegki #30 A TP2 óta használom az Opera 9-et. Nagyon jó, rengeteg újítás és változtatás van benne ami miatt 5 perc alatt el lehet felejteni a 8.5x-et. Egyre stabilabb és jobb. Töltsétek és telepítsétek! -
Emmegki #29 az operásoknak, optimaizálgattak már a gmailra hogy működjön a vissza gomb meg egyebek. -
#28 G-mail sajna kicsit szarul nez ki .. kinek juttasam ezt tudomasara ?:) gmail -osoknak vagy operasoknak ? :) szerinetetk ? -
David Coulthard #27 "feltalálták a spanyolviaszt alias tabos bongeszest"
Régóta mindenki azt fújja miért nincs benne, miért nem raják már bele, most belerakták... (Ha van rajta sapka azért ha nincs akkor meg azért...)
Erről a spanyolviaszról:A Firefox meg a többi is feltalálta, mert nem benne volt először tabos böngészés, de még csak nem is az Opera-ban, hanem az IE alapú NetCaptor-ban...
-
#26 sőt, ezen (az utolso 2n) a firefox elfexik, a regi opera meg simán megjeleníti. Firefoxnak az animalt svg nem erőssége. -
#25 Régi tökéletesen viszi -
#24 Hm hát ezen még van mit finomitani, 2percen belul 4szer sikerult lefagyasztani:
- widget bazirgálás, egyik kattintás után...
- View -> style -> user mode
- 2X preferences ablakban.
Továbbra is be van kattanva a fontjaimtól, (az előző se tudott napirendre térni) próbáltam átállítani a fonts résznél, de nem igazan jartam sikerrel.
És az svg vel is támadtak gondok Szerintem az előző sokkal jobbvolt, mindjárt vissza rakom, megnézem az svg-t hogy keni. Nagyon elszomorított most. -
#23 Azért azt tegyük hozzá, hogy nem írták újra az egészet, szó nem volt sehol arról (vagy ha igena kkor tevedtem) hogy tök új lesz, nemnem, a régit foldozgatják, feltalálták a spanyolviaszt alias tabos bongeszest, meg az rsst aztán szervusz, szeritnem ugyan az a két egymást csépelő endzsin lesz benne mint az ie6ba. Nah kiprobalom enis az uj gyongyszemet. -
#22 Nekem a 8.xx-ek is minden oldalt jól behoztak, 7.xx nél még nem így volt, és amikor ff-et használtam akkor sem... -
Zenty #21 Kiváncsiságbol én is megnéztem a 9-est és téleg elég gyors és ugy tünik már normálisan behozza a legtöbb oldalt mint mondjuk a ff!
A lényeg a verseny talán ms-ék is rá ébrednek ,hogy nem 5 évente kell frissiteni igazán egy böngészőt! -
#20 "IE6 már 5 éves progi, ha nagyon hasonlítani akarja valaki FF-hoz vagy Operához akkor a 7-hez hasonlítsa"
Csak az IE7-ből még nincs stabil verzió kiadva. Mire a felhasználók többsége átvált IE7-re, az a stabil változat megjelenésétől számított több hónapon belűl (!) fog megtörténni (nem minden felhasználó tölti le egyből a legújabb böngészőt, szoftvert). No meg valószínűleg van egy kis köze az IE7 megjelenéséhez az alternatív böngészők térhódításának...
Másrészt webfejlesztői szempontból eléggé érdekes, hogy a webböngészők több éves szabványokat (CSS1: 1996; CSS2: 1999; HTML4.01: 1999; XHTML: 2000/2001) nem tartanak be - pedig a web egy jelenleg igen dinamikusan fejlődő terület! -
#19 Én már próbáltam a beta-t elég gyorsnak tűnik, kifejezetten tetszik.. de azt hiszem maradok a FF-nál -
#18 Majd meglátjuk, ha megjelenik, én nem fűzök sok reményt hozzá. -
#17 Azért azt is el kell ismerni, hogy erősen el van túlozva a IE fóbia...
Másik dolog meg, hogy az IE6 már 5 éves progi, ha nagyon hasonlítani akarja valaki FF-hoz vagy Operához akkor a 7-hez hasonlítsa, egyből nincs akkora különbség sebbesség és biztonság terén!! -
#16 Szerintem próbáld ki, majd énis kipróbálom. Izlések és pofonok hogy ki mit használ (opera v ff v konqueror v safari v galeon stb) az ie-sektől kap el a sírógörcs, abból is attól amelyik még védi is. Mert az aki nem is tud rola hogy van más (Mamóka a gép elött, örül hogy betudja kapcsolni) az nem tehet róla... De aki jon az avantbrowserrel meg tarsaival, hat az broaf. -
#15 Persze, csinálják csak, én anelkul vagyok meg hogy átmenjen az acid teszten, mert amig nem támogatja mindegyik egységesen (mégpedig az ie ebben az évtizedben nem fogja:)) addig nem fogok azzal szorakozni hogy 24bites alphalayeres png-t adjak meg a html-ben (az img tagen belul) holott az ie még a rendes átlátszóságot se kezeli rendesen. Mondom, bekéne tiltani az ie-t és sokkal frankobb lenne az ügy.:)
Természetesen énis várom a fejlesztéseket, firefoxban pláne, de ők most ha jóltudom grafikus motor cserét is csinálnak meg minden bajuk van. -
#14 HAt en valahogy firefoxot soha nemtudtam megszokni ,szememben az opera a nyero de eddg is gyors volt a 8.56-os.Ennel meg gyorsabb lett tenyleg a 9-es beta? -
#13 "de általába sok cpu-t zabálnak"
Mivel a scripteket külön le kell fordítani (azonnal), és úgy futtatni (interpretálni). Persze hogy cpu igényesebb így az alkalmazás.
"Na mondjuk nem mintha nem lennék meg nélküle"
Azért mostanában, amikor Web2.0-ról, akadálymentesítésről, CSS meújulásról (CSS Zen Graden, CSS Reboot), validitásról beszélnek egy böngészőt fejlesztőtől elvárható lenne az ez irányú igényesség (és ezáltal a webfejlesztőnek is könnyebb dolga lesz - bár ezzel a stabíl változatok elterjedéséig várni kell). -
#12 Aztamindenit, és tényleg, akkor már 2ről tudok ami átmegy a konqueror és az opera:) Mondjuk mast nem probaltam, ff 2.0ba igerik az acidot. Na mondjuk nem mintha nem lennék meg nélküle:) -
#11 Gyakorlatilag kis scriptek, modulok, amik ilyen nagyon dizajnosan megjelennek, és mindenféle 1-2percig hasznos funkciót tudnak, pl időjárás jelentés, cpu terheles ilyenek, de általába sok cpu-t zabálnak a meghajtó programok, én a karamba-t és a superkaramba-t probaltam , es arra jottem ra 1-2 nap utan hogy nem ér meg nekem 2-3%cput (2.8 pent.D).
(félreértés ne essék, nem utálom az operát, csak nem a kedvencem) Szóval a hülye keresési ablakot integrálhatnák úgy mint pl az ff-be, mondjuk ha integrálnák aztmondanám hogy lopták:DD Nembaj, alternatív böngészők előre!:) -
#10 "addig marad a 8.53"
Érdemes váltani a legújabb stabil változatra - biztonsági javítás van benne.
Egyébként örvendetes, hogy a 9-es Opera már átmegy az Acid2 teszten. -
#9 Widget = eszköz, szerkentyű
Widget definícója a Wikipédián
KIskapu szótár
Widget fogalma a HupWiki-n
Az Opera esetében pedig ezt jelenti. -
#8 Na majd megnézem a véglegest, addig marad a 8.53. Kíváncsi vagyok milyen a torrentkliens, lehet hogy már abból sem lesz szükségem külön kliensre az irc meg levelező, meg rss után? :D -
cooldoc #7 Én letöltöttem. Intelligensen, már a letöltésnél külön folderbe rakja a böngészőt, véletlenül sem a 8.54 alá...
Baromi gyors a 9-es! Eddig is fürgébb volt a Tűzrókánál, de ez szédületes. -
#6 de mi az a widget? mert nekem meg mindig nem vilagos... -
tproli #5 DjDano: tudtommal ez az első 9-es beta. Eddig TP-k voltak (Technical Preview).
Én is várom már a véglegest, sok olyan dolog van benne, amit hiányolok a nyolcésfelesből :) -
#4 opera for prezident! -
#3 kb 2 hónapja használom a 9 betát, és nincs különösebb baja -
HuHa #2 Örülök neki, várom a végleges verziót, de ezt már lehet felteszem. Az meg mondjuk nemigaz eddig csak Macre volt widget, hisze Linuxra ott a Superkaramba, Win alatt meg a Yahoo Widget. -
#1 Máris közzétették a beta 1-et? nevetséges.. már hónapok óta jelennek meg a beta verziók... év végére talán megjelenik a végső verzió is :DDD
A beépített torrent támogatásnak nem sok értelmét látom, csak arra jó hogy elmondhassák : ez is tudja az opera, szemfényvesztő hülyeség...