DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZilaJMaGGoT
És azt dízelbe nem lehet megcsinálni?? 😛 Egyébként a diesel motoroknak általába kurva nagy nyomatékuk van.. És ez jó.. Persze nem azt mondom hogy nem lehet csinálni nagy newtonos benzinest..

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

I.C.ram
najó, de azok sokkal ritkábbak, mert nem feltétlenül jó, ha sok kicsi henger van. Terepgépeknél inkább kevés, de jó nagyok 😊
fifi
a "teli" elejû

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

SZilaJMaGGoT
v8as dízel is van... 😛

Nemtom milyen a disznó orrú passat, de nekem a cégews 2003-as TDI (130LE) volt, 90e kmt raktam bele 1.5 év alatt, és bizony jópárszor volt szervízben.
Ráadásul akik v8-as range-n másszák a terepet, valszeg õk sem értenek egyet a feltevéseddel 😊 Anno én is szereztem ukrán benzint, de még a tipom sem ment vele jól, szal egy komolyabb autóba semmi pénzért nem raknék kétes eredetû dzsunka üzemanyagot.
Marcell
Az mas teszta, hogy ki mit tud szerezni... Es persze az is, hogy hogyan?! <#ejnye1> Mert gondolom ingyen az sincs, max. ukrán 😊

SZilaJMaGGoT
És ha kamionozol és tudsz magadnak ingyen szerezni naftát a házi gépedbe?? Szervíz kapcsán csak annyit hogy most nem rég adtuk el a dízel disznó orrú passat-unkat ami kb 3-4 évig volt meg asszem(lehet több), és egyszer sem volt szervízbe... Száguldozáshoz benzines kell.. Terephez dízel.. És csak úgy simán is inkább dízel..

Az átlag user 100.000km-t kb 4-5 év alatt tesz bele az autójába (évi 20-25k km), de méginkább több. Ennél max céges körülmények között kerül bele több.

Számoljunk csak, egy dízel kerül kb fél millával többbe, tehát akkor kell nekünk 5x teszemfel 4 év arra, hogy visszahozza a dízel az árát. Hol is lesz az autód 20 évesen? De még csak nem is 20 évesen, legyen 10. Már rég nem nálad vna, hanem egy jókis amortizált értéken eladtad. Magyarul szépen bebuktad az egész különbözetet.

De vegyünk életszû példát.
Legyen nálad az autó 100.000km-ig, 4 éves koráig.
Benzines: Megveszed tfh 3 milláért, és 100-on fogyaszt vegyesben 7.5-öt a 275ft-os benzinbõl. Az 2.06MFt benzinköltség a 4 év + 100ekm alatt. 3+2.06=5.06MFt
Dízel: Megveszed tfh 3.5 milláért, 100on fogyaszt 6 litert a 268Ft-os dízelbõl. 1.6M dízel költség. 3.5+1.6=5.1MFt.
Hol is vagy elõbbre? Sehol. Sõt, a szervízelési költsége a dízelnek még többet fog elvinni, mint egy benzinesnél. Mondjuk ez szvsz csak 6 éves kor felett.
Szal szumma szummárum a dízel autót kell hajtsad jó 5-6 évig ahhoz, hogy visszahozza azt az árkülönbözetet. Ami nem sok, de épp elég ahhoz, hogy magáncélra az anyagi elõnyét eltörölje a dízelnek.

És akkor még az egész feeling* meg környzetetszennyezési témákat nem is vettük bele a számításokba.
*: Még akkor is benzinest vennék, ha a dízel már 1-2 év alatt visszahozná az árát, sõt.
DJ Bee18
nem érted. Ha pl. egyik autó 10 litert eszik 100 km-en, míg a másik 8-at, akkor ez 250 Ft-os ár mellett azt jelenti, hogyaz elsõnek 500 Ft-tal többe kerül 100km. Míg 300 Ft-os árnál ez 600 Ft. Tehát 20%-kal nõtt a különbség. 100.000 km-re vetítve ez 100 ezer Ft! És csak 2 literes fogyasztáskülönbségnél

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Pheel
Szerintem arra gondol, hogy a diesel motor kevesebbet eszik.
Ja, ez akkor lenne igaz, ha csak a benzin drágulna.
Csak éppen a dízel is drágul, és a kettõ közti különbség meg inkább csökken, mint nõne. Most is közelebb van a dízel a benzin árához mint valaha.
DJ Bee18
minél drágább, annál jobban kijön pénzben a fogyasztásbeli különbség..

gordon 24
Ém tegnap 274ft ért tankoltam Diesel-t a shell kúton, szóval ha csak ez a gond akkor ez is naon drága.

Downhill!!

Megy ez még feljebb is. Meg a dízel is. Mindkettõ drága.
ChevyG work
némeileg elvette tegnap a kedvem a benzinestöl, mikor tankoltam... ahol lakok, ott van egy nem olyan csillivilli benzinkut, mint a sel, öemvé, stb. állítólag ott a legolcsobb a benya. 275 (KÉTSZÁZHETVENÖT) volt literje! akkor mennyi lehet máshol (esetleg nem is ez a legolcsobb?!)<#conf><#csodalk>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

gordon 24
Nee léci ne!!! Majd lesz még értelmes hozzászólás is..

Downhill!!

Ha nem terelitek valami értelmes irányba a topikot, akkor be fogom zárni.
desigo
hú,így felment az ára😊))))
[Walaki]D`Lair

BENZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍN 😄DDDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

ChevyG
<#smile>
desigo
A sok diesel párti most is szervízbevitte az autóját...
gordon 24
Szeintemmmm is.....<#idiota>

Downhill!!

ChevyG
295 <#worship>
desigo
290,294 ---> <#worship><#worship><#worship>
[Walaki]D`Lair
sokat pörgõ benzin JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

kormos büdös dízel FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

gordon 24
Köszönöm igyekeztem!!!

Downhill!!

Kitûnõen összefoglaltad a lényeget.
ChevyG
<#smile><#integet2><#wink><#nyes><#vigyor2>
gordon 24
Na mi történt?

Benzin,Benzin,Benzin,Benzin,Benzin,Benzin,Benzin,Benzin,Benzin,Benzin,Benzin!!!

Felélesztem a topikodat Chevy G!!!

Fúj Diesel,Fúj Diesel,Fúj Diesel,Fúj Diesel,Fúj Diesel,Fúj Diesel,Fúj Diesel

<#zavart2><#zavart2><#idiota><#idiota><#merges2>

Downhill!!

DJ Bee18
nem megyünk mi sehova, jó itt 😄DDDDDD

desigo
Ne menjetek már át gumiba

csak kicsit😊
DJ Bee18
😄DDDDD

DJ Bee18
húúú mi megy itt basszus, készülhettek egy újabb regényre CVD-tõl 😄D, vigyázzatok ám magatokra, sok szerencsét kívánok 😄D

ChevyG work
kipróbáltad már?<#smile>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

[Walaki]D`Lair
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Marcell
Tudtatok, hogy a biciklim 12 másodperc alatt gyorsul fel 200 km/h sebességre?
Ha leugr(at)ok vele egy felhokarcolorol 😊

Marcell
Meg az, hogy A GT az = a GTI-vel, csak a GT dízel versenyautó 😄 Hát beszarok, mindjá! 😄 <#nevetes2><#vigyor2>

Marcell
LOL! Egyre jobb a topic! 😄 A NOFEAR-tol es a disel Partnertol lementem hidba 😊

ChevyG
lehet, hogy csak az Honda embléma/felirat igazi, a többi csak trabant<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
DanielT
Valld csak be, hogy az ötletek felét már megvalósítottad a Hondádon 😛P
Na, elég az ironizálásból.
[Walaki]D`Lair
Meg a zöld kukásmellény üléshuzat...

DanielT
Amivel szerintem még ésszerû keretek között lehet tuningolni, -értsd: 2.5 körül százra- az egy világítós ablakmosófúvóka.
[Walaki]D`Lair
De ne felejtsük el a 200Ft-os ál légbeömlõt is, a(z) (ál)teljesítmény miatt...

gordon 24
<#nevetes2><#nevetes2>

Downhill!!

gordon 24
De ha az rajta van kel egy streetracsing matrica is, akkor meglesz a 2,simán.

Downhill!!

DanielT
Azokkal már vigyáznék, mert elég necces átlépni a hangsebességet földközelben 😄
[Walaki]D`Lair
Meg a kék led!!! Meg a forgós dísztárcsa!!!!!!44

DanielT
Elég rá egy "NO FEAR" matrica és megvan a 2.7 százra!
GregSB
Mert az alap csak 7mp alatt van 100on a Veyron meg 3, de ha rászánok egy kis pénzt tuti lemegyek a Golfal 3 alá 😄DDD