AMD útiterv 2007 végéig
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
???
Ez jól hangzik.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Ugyanez a teljesítmény(3ghz körüli 2 magos proci jósok cache) és nem kellene rá hütés(!)."
Ilyenek a mobil procik. Asztali gépben nem igazán érdemes tovább csökkenteni a fogyasztást, csak maradjon 100W alatt, az még kezelhetõ. Inkább a teljesítményt kell növelni.
Az FX az abszolút csúcskategória. Maximális telejsítmény, kompromisszumok nélkül. Tehát qrva drága, és sokat eszik. A normális procik majdnem a felével is beérik.
Nekem pl. X2 4200+ van, és a gyári hûtés egy közönséges 8 centis venti, egy hasonló méretû bordával. Ráadásul csöndes is.
Ezzel szemben a P4-ek lényegesen jobban fûtenek, egy átlagos Intel proci is többet eszik, mint az FX-60.
Errõl nem olvastam, hogy kevesebbet fog fogyasztani, kevésbé melegszik(valószínûleg mert ezt nem reklámozzák, csak az órajelet, a cachet meg a magok számát?).
Eddig én azt láttam, hogy egyre többet fogyasztanak(AZ FX60 110W körül fogyaszt ha jól tudom) és már turbina kell a lassan kilós bordára, hogy ne égjen szénné a proci.
Hogy akkor én mint laikus idióta szerint mi lenne a fejlõdés, amire azt mondanám "ez igen ez már valami!" ?
Ugyanez a teljesítmény(3ghz körüli 2 magos proci jósok cache) és nem kellene rá hütés(!).
Mint annakidején még a geforce2 gts videókártyámnál az ventillátort messzirõl nem látott csak egy kis bordát(kicsit bekevertem a témába a videókártyákat is sebaj).
Természetesen én nem értek hozzá, hiába dolgozom elektronikai cégnél minõségellenõrként a processzorgyártáshoz tényleg abszolút nem értek, mégis én ezt tartanám igazi fejlõdésnek nem a +1000mhz et(valószínûleg nincs igazam).
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Athlon 64 útiterv 2006-ra
Modellszám Foglalat Mag Órajel L2 cache TDP Premier Listaár
4000+ AM2 1 2,4 GHz 1 MB 65 W 2006. 6. 6. n.a.
3800+ AM2 1 2,4 GHz 512 kB 65 W 2006. 6. 6. 290 dollár
3700+ AM2 1 2,2 GHz 1 MB 65 W 2006. 6. 6. n.a.
3500+ AM2 1 2,2 GHz 512 kB 65 W 2006. 6. 6. 208 dollár
3200+ AM2 1 2,0 GHz 512 kB 65 W 2006. 6. 6. n.a.
3000+ AM2 1 1,8 GHz 512 kB 65 W 2006. 6. 6. n.a
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
Viszont itt már tényleg abból lesz a verseny, hogy az Inet vagy az AMD hoz ki elõbb "költséghatékony" dualcore procikat.
Én pl. mai napig az AMD-ben látok több lehetõséget.
Athlon 64 5200+ dual procival!
De nem bizos<#vigyor3>#vigyor3>
Tedd rá a kezed a forró tûzhelyre egy percre és egy órának tûnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tûnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein
Én inkább azt mondanám, ha ez nem elég neked akkor telhetettlen vagy. A magok számának növekedésérõl pedig annyit, hogy jelen pillanatban ezzel tunak teljesítmény többletet adni a prociknak. Ezt az iparágban mindenki elismeri és állítja. Addíg, amíg nincs változás a gyártástechnológiában, ami manapság már a fizika határait feszegeti, addíg ez a lehetõ legjobb megoldás a teljesítmény növelésére. De ez is csak ideig-óráig. Nem véletlen mondják, hogy a CMOS korszaknak a jövõ évtizedben vége lessz.
Az Intel prociaitól meg nem kell félni. Addíg amíg az AMD procik arcitektúráját próbálják meg lemásolni, addíg nem fenyeget az a veszély, hogy jobbat csinálnak. Most pedig ez megy :-)
Baromi ronda ez az új dizájn!
:S
mármint a csajnak
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Valaki majd biztos megjegyzi csináljak jobb procit én, neki a válaszom: nekem más a munkám, nem én válalkoztam rá.
Azért pofátlanság hogy 3 évvel ezelött vettem 25eft ért 2500+ -os procit és mostanság is ennyiért egy alig jobb, vagy rosszabb AMD procit kb. 3000+ tudok venni. Ez a 30% többlet alig mutat az alkalmazásokban, sõt még lassabb is lehet mivel a 2500+somban 500kbyte cache van.
Így el is tolom bõ 1 évvel a gépvásárlásomat:-(((