950
The Guild 2
  • CS@
    Olyat tök egyszerű előállítani, hogy egy kör 1évnek felel meg, de a karakter 2évet öregszik, bővebben ITT.
    Viszont, ha egy kicsit utána olvasol, mondjuk ITT vagy ITT, akkor láthatod, hogy egyesek állítása szerint ennek nincs semmi értelme, mert ez idővel magától is bekövetkezik a játékban(1kör/1év).
    Ha pedig veszed a fáradságot és átböngészed az egész fórumot, akkor olyat is fogsz találni akinek komoly problémái adódtak ezután a MODdolás után.
  • terasz
    ez a 4éves rendszer totál csőd.

mindenki 100 évig él.
    lehetett volna alapból 2 év egy kör, és akkor normálisan mindenki nyomott volna egy 50est, ami az akkori gazdagokra jellemző volt.

2 éves MOD van, valahol a hiv. fórumon írtak róla, honnan lehet leszedni.
    Az jó, mert akkor meg mindenki majd 200 évig él..
    :))
  • Cormac
    Nem tudja valaki hogyan lehet átírni a játékot hogy 2 vagy 1 évente teljen az idő?
    Kipróbálnám úgy is.
    Köszi
  • bigapó
    szavaidból azt vonom le, hogy ugyan műanyag érzetű, de legalább használható:))
  • _Atti_
    be lehet állitani egy csomó mindent miszerint vezesse az üzletet, de sajnos itt nem mesternek hivják és nem kell neki fizetés hanem pusztán átrakod AIra azt slussz.
  • bigapó
    Hali!

Ebben a részben jól van megoldva az üzlet vezetése? értem ezalatt a "mester" felvételét, aki önállóan viszi a boltot.
    az előző részben voltak gondok vele, legalábbis nekem. enyhén szólva nem volt a toppon.
  • Szeszmester
    Nemtom, elég szarul van megírva, nekem játszhatatlanul szaggat, pedig elég jó a vas. De fagyni nem fagyott.
  • Kly9
    Hogy lehetne csökkenteni a szaggatást? Megpróbáltam lejjebb venni a grafikát, de 1024x768 alá nem lehet. Egyéb 5let?
  • Fritz Von...
    Következő a helyzet. Feltettem a Clone verziót, a fagyások miatt. Megy is, minden fasza. Csakhogy délután mentettem egyet, megszületett a fiam, stb stb. És se a főkarimmal, se a feleségemmel NEM TUDOK bejutni a házamba.
    "I cant reach my goal" üzenettel. Próbáltam úgy is, hogy kintről katt, úgy is, hogy bentről katt. Semmi. Volt már valakinek ilyen?
  • PTW
    érdekes dolgok:
    -nekem soha egyszer sem fagyott ki a játék
    -a most kijött 1.16-os "beta exe-t" minden féle gond nélül felraktam a megbugerált korábban már említett 1.1-es angol patch-re

kérdés: hogy tudom használni a spy-on someone opciót, amit már megvásároltam upgradekáént a házamhoz? sem a fő karaktereim sem a henchmanjaim action listájában nem jelenik meg.....

válasz Tutilevinek: henchmanokat a rezidenciádban tudsz felvenni, pont úg ymint alkalmazottat egy bolthoz (a munkahelyek számát is lehet növelni) Illetve teljesen egyzserűen kiválasztasz az utcán járkáló tömegből egy neked tetsző unemployed arcot!
  • ezeradam
    letöltöttem a german 1.1 patchet és amikor installálom, amikor ki kell választani a foldert mindig valami baj van. Mit csináljak?
  • CS@
    Be lehet menni itt is a házakba van erre egy ikon illetve duplaklikk is megteszi, valamint, ha valaki olyannak a képén nyomsz duplaklikket aki már bent van, akkor is rögtön bejutsz. Kivétel ez alól néhány magánlakás amiben, ha este alszanak, akkor bezárják és így nem lehet bejutni.
  • CS@
    „Az irányítás kabaré, Két gombot lenyomvatartani a kameramozgatáshoz?” – Szerintem azért 2006ban már minden számítógéptulaj megengedhet magának egy görgős egeret, aminek a középső gombja tökéletes alkalmas minden kameramozgatásra(zoom, döntés, forgatás).
  • Tutilevi
    észrevétel a templomokhoz kapcsolódóan:valakinek a felmagasztalása igen hasznos dolog mise közben mert ezzel a módszerrel jelentősen lehet javítani a hozzáfűződő viszonyunkon,ami jól jöhet politikai pályafutásunkhoz.azonban csak azt dicsérjük,aki éppen a templomban tartózkodik és hallgatja a misét
  • bigapó
    hali!

olvasom a hsz-eket és feltűnt pár dolog. játszottam az első résszel, imádtam meg minden, többé-kevésbé ment is.
    szóval legelső mindjárt az előző hsz. mi az, hogy be lehet nézni a házakba? hát az elsőbe ez volt az egyik alap dolog. ezt itt kivették vagy mi?

meg úgy néhány példával felsorolva mi változott pozitívan és mi negatívan az előző részhez képest?
  • Cormac
    Köszi.

Kly9: Igen. Nyomd végig a tutorialt, addig nem érdemes vele vacakolni, mert én a közel egy órás tutorialból jöttem pl rá, hogy bele lehet lépni a házakba (pedig egy szép nagy gomb is kint van e célból, csak nem tűnt fel ;)).
    Tutorial nézése nélkül nem jutsz itt semmire.
  • Tutilevi
    engem az érdekelne hogy fogadok fel henchment?
  • Tutilevi
    habár sajátmagam a tutorialok ellen vagyok,sztem ezaz a game a aminél szinte MUSZÁJ megcsinálni hogy értsd mi történik.szal neked is azt ajánlom:vidd végig a tutorialt és ha utána is van kérdésed bátran fordulj vele ide
  • Kly9
    Most szereztem meg a játékot. El tudnátok igazítani? Elég vok. Megcsináltam a karim és beléptem a játékba addig ok. (rouge vok) DE az után mit kell csinálni? (El mentem vmi nemeshez, nála vettem civilian jógot, vagymi a rákot és támogattam vmi politikai személyt.)
  • Larvin
    Nem értem miért muszály min 1024-es képernyőfelbontás és 32 bites színmélység hozzá. Tök játszhatatlan 512 MB memóriával, ha 2 dinasztiát állítok be és minden minimum konfigon van akkor is akadozik. Nem értem egy stratégiához minek ilyen grafika. Inkább a játékmeneten javítottak volna...
    Az irányítás kabaré, Két gombot lenyomvatartani a kameramozgatáshoz? Tartsd lenyomva a jobb egérgombot az infóablakon való olvasáshoz majd mikor elereszted becsukódik. Kész egérgyilkosság a játék.
    Az AI néha nevetségesen viselkedik, két útvonal közül mindíg a hosszabikat választja a szállításnál.
    Marha kevés map van. Legalább egy normális pályaszerkesztőt adnának hozzá, mondjuk akkor is kevés a mapok száma. Mit képzelnek ezek, hogy majd mi elkészítjük a játékot helyettük?
    Csináltam egy olyat, hogy vettem egy új házat és eladtam a régit. Erre beköltözik az új tulaj, fizetség meg nuku. Nemtom, hogy ez bug-e, de, ha én csináltam rosszul valamit, akkor a tutorial gáz.
    Nagyon vártam ezt a játékot, de ez így nagyon szar. Ezen semmilyen patch nem segít->uninstall és kuka kategória
  • Hunor1
    Hello ! nem tudja valaki hogy mit jelent ha valaki " pitét " , " cake "-t ad nekem ( és az ikonja egy ideig látszodik a karakterm képe mellet)? Szóval mi a jelentése? jó vagy éppen akadályoz valamiben ??
    Köszike
  • Hmuda
    Nem a főkari csinálja hanem az egyik pap. Jobb oldalon kiválasztod és ha épp a helyszinen van akkor ott lesz a zöld "Hold Sermon" vagy valami hasonló nevű gomb. Mise közben lehet egyvalakit dícsérni vagy ócsárolni. Ugyan még nem láttam hasznát, de lehet, hogy nem árt ostyából felszerelkezni a szertartás előtt.
  • Cormac
    Igen, klassz game.
    Hmuda: akkor elárulnád nekünk is hogyan lehet misét celebrálni? Köszi
  • terasz
    biza!
  • Kly9
    Szerintetek jó játék?
  • Tutilevi
    köszönöm mindenki segítségét megérte a fáradozás:3 óra game bug és fagyás nélkül óyeeee

amugy énis csak tippelek de artifact alatt azt hiszem relikviát kell érteni amit magasabb szintű templomban lehet csinálni és amivel hívőket lehet toborozni. a skill talán a használatok közötti időt rövidíti le
  • CS@
    Üdv!
    Végignyomtam a tutorialok és már játszogattam is egy kicsit.
    Úgyhogy bevállalom, hogy láma vagyok, de egyszerűen nem értem, hogy az ArcaneKnowledge skill mit is csinál pontosan. Mik azok az Artefacts –ok? Valaki légyszí magyarázza el.
    Köszönöm!
  • Hmuda
    Felraktam a klón változatra a reloaded patchet (a németekkel akármilyen machinálással se akart kibékülni, pedig pontról pontra követtem minden tanácsot). Kicsit mintha csökkent volna az akadozás és egy-két hülyeség kikerült (például ha betelik a munkahely akkor nem marad ott a felvétel gomb, hogy hajtogassa, hogy beteltünk). Síma Pr0t.St0p+procyon loaderrel minden zokszó nélkül elindul.

Végre rájöttem, hogy hogyan is kell misét tartani. Ha valakit dícsérek a szertartás alatt akkor annál javul a helyzet? Ki kellene békülnöm a polgármesterrel. Kicsit zavaró, hogy nem mindenki semleges a legelején. :P
  • Cormac
    Nah utánaolvastam mi a helyzet ezzel a védelemmel.
    Szóval:
    - DVD verzió: securom loader 7.26 ÉS a daemon 4.03 feletti bármelyik verzió (vagy lemezre kiírva) jó neki (együtt). Patch-elhető és működőképes a játék. No problem.
    A securom loader 7.26 használja azt a "procyon.exe" nevű file-t, ami a dvd verzióhoz hozzá lett rakva.

- Realoaded verzió: a kép készítésénél kimaradt az a lemezpozíció, ahonnan Securom-on kívüli védelemként a program kér egy titkos ellenőrző számsort.
    Ez nincsen benne ebben a verzióban.
    Így akinek ez van meg, annak meg kell várnia a jó crack-et.

De persze jobban jár ha meg is veszi a játékot a boltban, mert a jó játékokat érdemes megtisztelni a megvétellel. :)
  • Cormac
    Tudom én azt, de sajna nagyok ezek a game-k és kétszer leszedni nem biztos hogy mindenki le tudja könnyedén.
  • Pluskast
    Igen. Erről beszéltem:)
  • Pluskast
    Az első patch benne van alapból az 1.15-öt és a 1.16-ot meg a jowood fórumáról.
  • Pluskast
    Már bocsánat de meg lehet találni a dvd-s verziót is.
  • Piko888
    És honnan szedted le a patcheket?
  • Piko888
    A Clone dvd-s verziót is érdemes patchelni?
  • Cormac
    Akiknek csak a reloaded van meg, az most szívhatja a fogát, mert amit ajánlasz az nekik nem megy.
  • Cormac
    Persze, de neked a dvd verzióról megy, így az az exe nem jó a többieknek (csak akiknek szintén a full dvd-s van meg).
  • hapi
    clone dvd-s verzio, winXP sp2, és mondom hogy fut minden gond nélkül!!!
  • Pluskast
    Amúgy íme itt a link ahonnan le lehet szedni az 1.16-os patchet.

http://forum.jowood.de/showthread.php?t=122776
  • Pluskast
    Mert az 1.16 a jó! 1.15 szar.