950
The Guild 2
  • Hmuda
    Hát valahogy nagyon nem tudom összeegyeztetni a Guild sorozat játékmenetét és úgy alapból a hangulatát a tengeri dolgokkal (főleg nem a kalózokkal). Maximum egy kis partmenti halászás a fogadó menüjének gyarapítására, de mást nem igazán. :-/
  • zsocsa
    Köszi szépen!
  • terasz
    ha más városban is akarsz nyomulni egy karaktereddel, akkor a következőket kell tenni:

venni egy kunyhót/házat ott is, majd belemászni a kívánt karakterrel. Akkor megjelenik a menüben (zöld ikonok) az assign residence (vagy valami ilyesmi).
    Ezzel átköltözik oda.
    Ettől a pillanattól ennek a városnak adózik, itt vállalhat állást, stb.
  • cain
    jól hangzik, de én már nem hiszem el, hogy a jowood képes olyan játékot készíteni, ahol a játékélményt nem teszi tönkre a tengernyi bug. pedig eq2/eof bétateszter voltam.
  • FrezeR
    A JoWooD fellebbentette a fátylat legújabb terveiről, amiben egy új The Guild 2 addon szerepel.

A The Guild 2: Pirates of the European Seas új játékmenetet ígér a játékosoknak, amiben tengeri csaták és különféle hajózási lehetőségek szerepelnek majd. A módosítások mellett három új pályát, megközelítőleg 10 órányi játékidőt ígérő új kampányt, új szakmákat és persze hajókat és a hozzájuk kapcsolódó épületeket is tartalmaz majd. A megjelenés 2007 második negyedévében várható.

info: Gamestar Online
  • zsocsa
    Hiába megyek át a másik város hivatalába, amikor új cím vásárlására klikkelek akkor visszahúz az anya városba és ott akar venni. Lehetséges, h ez direkt van így, h csak a szülővárosban tudok hivatalai posztot betölteni?
    Ha kiveszek egy a karaktert a 'partibol' akkor már nem tehetem többet vissza?
    Tud vki vmi olyan modot, v hasonlót, amivel több mint 3 karaktert irányíthatok eccerre?
  • bigapó
    tényleg a polgármester tud bontatni, de teljesen ép épületet nem lehet, legalábbis nekem az ellenfél -számomra- rossz helyen álló kocsmáját, csak jó pár kör és katona elvesztegetése után sikerült. olyan 3/4-éig kellett amortizálni, de lehet, hogy tovább.
  • surja
    Azt csináltam,amit ajánlottál,de így is kidob pár perc múlva.Talán a Daemon 4.08 a baja..kipróbálom mással is.
  • Bull
    Talán kell venni a másik városban is polgári jogot 500 aranyért mint az indulovárosban az elején.De ez csak tipp.
    Egyébként néhány nap játék után azt a következtetést vontam le,hogy ennek a játéknak még át kell esnie 1-2 hibajavitáson és egy komolyabb kiegre még biztosan szüksége van ahhoz,hogy igazán jo legyen.Sajnos szerintem a mostani állapotában egyáltalán nem kiegyensulyozottak a szakmák,a politika pedig különösen nem az.
    Ha az elsö Guild-et és ezt akarnám összehasonlitani,akkor azt kéne mondanom,hogy az elsö sokkal kiforrottabb volt.
    Itt van egy politikai ranglétra,ami(különösen kisvárosban kezdve)rendkivül erös,mivel összesen 3 pozicio van.ha ide az elején valaki bekerül,szinte tuti a gyözelem,mert nagyon korán kap már hivatali bevételt,és mikor a város fejlödik egy szintet,akkor az adott politikai beosztás is egy szinttel fejlödik.
    Arrol nem beszélve,hogy ezután már könnyedén bejuttatja a többi családtagot....ez sajnos nagyon játékélményromboló.
    az első részben ezzel szemben több kisebb csoportra voltak osztva a politikai poziciok,külön kémek,egyházi rangok,városi beosztások...stb,volt benne 7-8 különbözö csoport,ahol piramisszerüen helyezkedtek el a különbözö poziciok.Legalul 3,felette 2,legfelül 1 pozicio.az also 3-at a felettelevö 2 választotta meg,azt a kettöt a legfelsö,a legfelsöt pedig az összes(5)alattalevö.Ez a rendszer,a sok csoport,és az hogy senki!! sem tudott az elején vesztegetni mindenkinek egyenlö esélyeket biztositott a játékban politikailag.
    Arrol nem beszélve hogy a választott foglalkozás is hatással volt a politikára,bizonyos foglalkozások pozitiv ill negativ bonuszt kaptak egyes politikai csoportoknál.
    Ott sokkal nagyobb jelentösége volt a használhato tárgyaknak,állandoan volt nálam ezüstgyürü,aranylánc,fésü...vagy valami,sorolhatnám.De itt??Ki a rosseb vesz parfümöt 5-600 aranyért parfümöt,mikor abbol a pénzböl simán "bevásárolom" magam ezredesnek,inquisitornak,bárminek.
    Veszek kardot meg páncélt azt annyi,nehogy kinyuvasszon valaki,azt annyi.Aztán minden mást megveszek abbol a rettenetes mennyiségü pénzböl amit egyes üzletek hoznak.
    Na mindegy...a lényeg az hogy szerintem az elsö részböl sokmindent át kellett volna hozni,mert egy nagyon jol müködö,átgondolt rendszer volt,megspékelték volna azzal ami most uj,hogy a karakter is játékban van nem ugy mint régen,hogy csak statisztikai adat voltunk,a több irányithato karakter,az xp rendszer a képességekkel,ez a sok uj interakcio,és egy marha jo játékot kaptunk volna.
    Ezzel szemben...ehh,na mindegy,ez van.Csak reménykedhetek egy jo kiegészitöben.
  • zsocsa
    Én maradtam a "rougue"-nál kezdeti nehézségek után (állandó feljelentgetés, bíróságra járás, börtön:D ) kezdek talpra állni, két 2.szintű rablótanyával és Zurich törvényhozójaként, 60 évesen gyorsan "csináltam" 2 gyereket, nehogy kihaljon a dinasztia :D Eddig ugyanis a fenti okok miatt nemsok időm volt nőzni, először elvettem egy nálam is idősebb nemes asszonyt, de 65 évesen vhogy nem akart teherbe esni... így gyorsan válás, kacsintgatás egy munkanélkülire (17éves) eljegyzés, végül házasság. A kisfeleségem (21évesen) egyből teherbe esedt, pedig Rabló Robi 60évesen nyoszogtatta a kis menyecskét... de mosmár van 2 lányom és megpróbálkozom a polgármesteri címmel.

Miért csak egy városba tudok címet szerezni és állást betölteni? Van 3 város a pályán, de csak Zurichbe tudok jelentkezni a posztokra. Tudja vki?
  • Szaruman
    1456-ra baron lettem, maxos ház, templom és kovácsműhely. A városban sovereign vagyok, az asszony és a lányom van a két másik legmagasabb helyen. Naponta(vagy 4 év, vagy mi:P) 100k+ pénz jön, nem tudok vele mit csinálni. Gyakorlatilag nincs más dolgom, mind időben bevinni a lányaimat (csak lányom született, eddig 2 generációtól 11) a politikába. Lehet, h nem easy fokozaton kéne tolnom:D
  • Szaruman
    Btw, hol vagy te most? följöhetnél tsre:)
  • Bull
    ehh...nem Major,hanem Marshal
  • Bull
    Asszem a polgármester tud lebontatni épületet
  • Szaruman
    Lebontani lehet vhogyan épületet?
  • Bull
    Hát anyagi gondjaim nekem sincsenek már régota,hál istennek.1432-re elértem,hogy az asszonynak,a lányomnak és nekem is legyen saját boltunk,1 3.szintü pékség,1 2. szintü farm és 1. szintü kocsma,ezt most vettem meg,még bele sem néztem.4 lovaskocsi pörög az áruval a boltok és az üzletek között,ugyhogy a nyersanyaggondok is megszüntek.Politikailag is elég kemény a család,a feleségem Major(örnagy),közvetlen a polgármester alatti pozicio,én öalatta Bishop,a lányunk pedig alattunk kettövel mittudoménmi.Összesen van 2000 arany bevételünk ebböl,ami szintén nem rossz,de a hab a tortán,hogy az összes kémet(3) és városört(8)irányithatom a városban.Gondolhatjátok mi van az evidence-book-ban,és mi van ha megprobálja valaki megtámadni valamelyik karakteremet... Ettöl függetlenül én még nem mondanám hogy kijátszottam a játék lehetöségeit.Sok "iparágat" nem probáltam még,sok képességröl és lehetöségröl sajnos még fogalmam sincs,szoval van mit tanulni.
    Tényleg,valaki egy kézikönyvet nem tudna bescannelni ráérö idejében?Biztos sokunknak segitene.Mert hát sajnos ami tény az tény,legtöbbünknek sztem nincs meg,nyilvánvalo okokbol
  • bigapó
    én sohasem néztem, hogy miből mennyi van, mert nem kerestem volna vele olyan sokat, hiszen pár arany eltérésről van csak szó, az állatok meg fixen mindig 145-be kerülnek, mondhatni lehet velük kalkulálni.

amit tudok még tanácsolni, hogy minden reggel mikor megjönnek a munkások, akkor először dorgáld meg őket, aztán meg adj nekik 100 arany jutalmat (ez később emelkedni fog, mikor fejleszted a boltot, de még így is megéri).

Ennek azért van lényege, mert egyrészt rengeteg XP-t kapsz, amit természetesen a karaktered fejlesztésére tudsz fordítani, ezáltal újabb hasznos tulajdonságokkal tudod felruházni. a másik pedig, hogy gyorsabban fognak dolgozni.

A plusz tulajdonságok (attributes) közül a Én legelőször az Education-t vettem fel, mert azzal több XP-t kapsz. a másik legfontosabbat asszem Mentor-nak hívják, a lényeg, hogy mikor reggelente megdorgálod az embereid (a korbácsos ikon), akkor nem fog csökkenni a kedvük. erre pontosan nem emlékszem, hogy mire jó, de talán nem dolgoznak olyan gyorsan ha ez alacsonyan van. mindenesetre minél magasabban van annál jobb. ha adsz nekik jutalmat, akkor természetesen ez emelkedik. ergo, ha ez a tul. megvan kétszer olyan gyorsan dolgoznak és még a kedvük is nő:))

az alap tul.ok között nem nagyon tudnék kiemelni semmit, mert mindegyik fontos, egyik azért, a másik meg ezért. talán az a legfontosabb amivel drágábban tudsz eladni és kevesebbért venni. asszem bartender a neve, bocs, de régen nyomtam és most fejből írom ezeket a neveket. de mondom, fontos mindegyik, tehát azért érdemes kábé egyformán fejleszteni. ha a fentieket betartjátok, akkor garantáltan minden körben tudtok valamihez egy vagy akár több pontot is hozzáadni. ezért jó, hogy ha minden családtagnak van saját boltja, mert van mivel tuningolni mindegyiket. van ezen kívül más lehetőség is, de ez a leggyorsabb és a legbiztosabb.

no, sok sikert és jó játékot. én már meguntam, mert minden lényeges elemét kijátszottam a játéknak. bár lennének új kihívások, de egyenlőre maradok az X3-nál:))
  • Hmuda
    Igen, elég nehéz az élet ha egy Patron rögtön fogadóval kezd. Arra érdemes figyelni, hogy már meglévő fogadót kell megvenni, mert így is általában kong az üreségtől, ha meg van gépi konkurencia akkor halott ügy fentartani.

Érdemes Scholarral kezdeni és csinálni egy templom->ketedrálist. Az egy életre bebetonozza a család jólétét pénzügyileg és után már arra megy dolgozni a családfa amerre jólesik.
  • Bull
    Köszönöm a segitséget.Egyébként ez már második üzlet,az asszonynak épitettem,hogy legyen hol dolgoznia,és termelje a pékségbe a nyersanyagot,mert a városban soha nincs se buza se semmi.
  • zsocsa
    Szerintem elég csak az 1.2 US patch és rá az 1.2 proper crack, itt megtalálod: http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_the_guild_2.shtml
    mind2t. Ja és még annyi,h én nem démont használok, hanem alkohol 120%-ot ver.: 1.9.5. (build 4521) és így műxik.

A rogue-val tudja vki, h mikor,h lehet "eltörni a csontjait", ill. "kinyírni" vkit, továbbá egyszerűen csak kirabolni, mert én ezeket hiába próbálgatom akárkire nem lehet megcsinálni.
  • bigapó
    az 1.2-est szedd le a hivatalos oldalról (csak a clone-hoz jó), mert az minden nyelvvel müxik vagy legalábbis van angol verzió:))

egyébként meg tudod oldani azt is, hogy átállítasz pár fájlt, így azt hiszi a progi, hogy német verziód van és fel lehet rakni a patch-et. ez a megfelelő oldalakon le van írva. asszem itt is van belinkelve vagy írva valami erről, próbálkozz először itt keresgélni.
  • spcs

Szia Zsozsa

Nekem angol verzióm van, csak german 1.1 patch-et találtam, az is jó?!
  • Hmuda
    Válassz ki egy munkást és őket használd a megfelelő termény elvetésére, utána már mehet a szüretelés.
  • bigapó
    ki kell jelölnöd a munkásod és az Ő "menüjében", alul lesz olyan parancs amivel ki tudod jelölni, hogy mit termeljen.

egyébként jobban jársz, ha disznót, tehenet vagy birkát tartasz, mert több lesz a bevételed, igaz az 1.2-ben már kevesebbet adnak értük (pont felét mint előtte),de még mindig több, mint a gabonafélékért.
  • Bull
    Szasztok. Patron karit kezdtem és vettem "field"-et,gondoltam megtermelem magamnak a nyersanyagot rögtön az elejétöl,de sajnos hiába kattintok rá a felépitett termöterületre semmi nem történik.Semmien akcio,terményválasztás...semmi.1.2 patch fent van.Tud esetleg valaki valamit erröl amit én nem?
  • zsocsa
    hali emberek! Van egy jóhírem a reloaded-osoknak!!! Nekem sikerült, nem lép ki a játék!!! Innen: http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_the_guild_2.shtml
    letöltöttem az 1.2es pecset, a US-t, a UK nem volt jó és a 1.2es proper-es crack-et. Először felpacsoltam az a 1.1-t majd rá az 1.2es majd a crack és így műkszik nekem. Eddig kb fél órát játszottam vele és nem lépett ki, ezelőtt kb 5perc után konyec volt.

Így máris lenne egy kérdésem, a rogue-val kezdtem és senkit sem lehet kirabolni, miért? Van néhány tippetek, h h kezdhetnék vele, a kováccsal már sikerült haladni, a tutorialt is végignyomtam régebben, de rablóval nem igazán boldogulok. Első lépésekben segítcsetek léci, köszi.
  • tombadillo
    csátok. nem tudja valaki, hogy áll a magyarítás?
  • bigapó
    no comment
  • wictor79
    Hát gyerekek...én tényleg mindent megcsináltam, amit mondtatok, már mindkét (reloded és clone) verzió megvan, mindkettővel bűvészkedtem, procyonnal próbálgattam, még a legújabb, 4,08-as DT-t is felraktam, de bármint csináltam, csak nem bírta elfogadni és elhinni, hogy ott az egy igazi cd...
    A crackkes verzió pedig azóta is kidob kb 1-2 perc után...

szóval...i am crying...
  • bigapó
    hát akkor ideje nekikezdeni:))
  • cain
    azzal. leirhatjátok ugyanazt még 240szer, akkor sem fog ez nálam futni, rendszerújratelepités nélkül. :/
  • bigapó
    a procyon-nal indítod? nekem mégcsak törést sem kellett másolni, felpatcheltem 1.2-re, indít procyon, megad guild2.exe és már fut is szépen:) úgy néz ki szerencsém van. mondjuk mindez csak úgy megy, ha be van mountolva 4.06-os deamon-ba, mert pölö kiírt dvd-t már nem fogadja el...ott securom-os hibával kilép.
  • cain
    1, megy, max kifagy.
    2, nálam a clone el sem indul rld törés nélkül, akármit csinálok vele.
  • bigapó
    ésezmi??? mini-imagenek túl nagy:)
  • Hellsing47
    The.Guild.2-TECHNiC 351.18 MB

akinek esetleg sok lenne a másfél giga :D
  • Cash23
    oké meg nézem köszi és remélem nem kapsz büntit azt nem szeretném :)
  • bigapó
    mivel nem megy se a privát, se a spoiler, ezért beírom simán, hátha kapok büntit. mondjuk olyan sokan nem látogatják a topikot. szóval:
    wanadoo.atw.hu
    itt fent van a clone is.
  • Cash23
    Sajnos igen csak az van meg mert nem találtam clone verziot nem tudod honan tudnám meg szereztni vagy várjam meg mig lesz a boltokban?
  • bigapó
    még mindig reloaded van meg? az az életben nem fog működni szerintem.

most tényleg mindenki reloaded-dal szenved vagy ennyire nem nyúltok hozzá? én má nem is írok semmit, mert csak magamat olvasom vissza...
  • Cash23
    Hello lenne pár dolog ami érdekelne az első az lene hogy sikerült e valakinek meg oldani azt ami a 419-es hozászólásban szerepel vagyis az 1.2-es patch felrakása után a főmenü nem jön be,a második pedig az lenne hogy honan lehet meg szerezni a clone verziot mert néztem dc++ on is de nem talált csak reloaded-es verziot. Probáltam meg veni is de sehol nem lehet kapni sajnos.