32
-
KDOG #32 fájt az elözö nap mi :D ;) -
Tiberius B #31 öhömöhöm -
solteszp #30 És ehhez mit szoltok? 1T IDE replacement device -
BiroAndras #29 "A mai vinyók már elég halkak."
Üresjáratban igen, de írás/olvasás közben már nem annyira. Ha nincs más zajforrás a gépben, akkor nagyon hallatszik.
Nekem pont emiatt felmerült ötletként egy ilyen beszerzése, de az a baj, hogy letöltésre használom a gépet, oda meg kapacitás is kell.
"A fő szempont a memória alapú "vinyóknál" a véletlenszerű elérés gyorsasága: adatbáziskezelésre, stb."
Mekkora adatbázis fér el rajtuk? Nem jobb ugyanazt a RAM-ot cache-nek berakni? -
dez #28 "Azok teljesen más területet képviselnek. Olyan előnyeik vanank, amit más nem tud helyettesíteni (pl. zajszint, fogyasztás)."
A mai vinyók már elég halkak. A fő szempont a memória alapú "vinyóknál" a véletlenszerű elérés gyorsasága: adatbáziskezelésre, stb. -
#27 Valaki írta hogy lassúak a flash kártyák, azért a 60x flash kártyák vagy ha jól tudom már van ennél is gyorsabbak már nem igazán, mert írni is 10Mb/s el tudnak olvasni meg ha jól tudom 12MB/s. Még drágák de türelem, lesz még 20Mpixeles fényképeződ 100x-os flash kártyával és 10Gb-os tárolókapacitással, a vinyód meg otthon addigra mégnagyobb és méggyorsabb lesz ahol tárolod a rengeteg képet. Én már alig várom -
Caro #26 Vagy 3 0.5 terás Raid 5-ben és sokkal megbízhatóbb is. -
BiroAndras #25 "A politikat ugy hoztam ide, hogy profit ehseg = penzehseg alapon, s szemleltettem egy konkret esetet illetoen 1-1 politikai oldalrol"
De miért kell a politikát belekeverni?
"akkor flash illetve memoria alapu winchestereket sem erne meg gyartani"
Azok teljesen más területet képviselnek. Olyan előnyeik vanank, amit más nem tud helyettesíteni (pl. zajszint, fogyasztás).
Egy 1TB-os vinyót viszont helyettesít 2 db 0.5TB-os, ráadásul sokkal olcsóbban. -
Tiberius B #24 Készítenek 1-2 terás winchiket, csak nagyok, és összetettek, ha megfizethető árú kell, szerintem csinálnak nagyon nagy wincsiket is, csak azok méretben és árban is nagyon nagyok, szerintem. -
Bagoly81 #23 politikai hidetést olvashattak!
mennjen el önis szavazni :P
köszönjünk!.
oks srácok :) -
RealPhoenixx #22 BiroAndras:
A politikat ugy hoztam ide, hogy profit ehseg = penzehseg alapon, s szemleltettem egy konkret esetet illetoen 1-1 politikai oldalrol, masfelol pedig lenne ertelme olyanokat kesziteni, hiszen ha valoban ugy lenne kedves Andras ahogy emlited, akkor flash illetve memoria alapu winchestereket sem erne meg gyartani, vagyis a valaszom lenyege: a ketto kozotti kategorikus ur uzleti betoltese vegett lenne ertelme, legalabbis szerintem, de van aki szerint minden jo ahogy van/volt/lesz -ennyi erovel maradhatott volna az MSZMP az MSZ(hmm...)P helyett is :) -
BiroAndras #21 "Amugy pedig nem vagom miert olyan szuttyok a gyartok, hogy a mechanikus winchestereket lehetne mai technologiakkal siman 2 terrasra kesziteni"
Nincs értelme szarakodni egy olyan termékkel, ami messze túl drága lenen ahhoz, hogy megvegyék. Már ha egyáltalán lehetséges ilyet csinálni. Nem tudom, hogy te honnan veszed ezt.
Azt meg végképp nem vágom, hogy a politikát mért kell belekeverni. -
RealPhoenixx #20 Hat igen, ez aranyos, DEEEE!!!!!!
Azert a legjobb winchik is flash alapuak, csak eppen azokat nem asztali hasznalatra szanjak, s azokat katonai es egyebb mas teruleteken hasznaljak, szval egy mechanikus winchi nem igazan veheti fel a versenyt a flash cuccokkal, max csak altalanos celu hasznalatu teruleten, mint ahogy ezt e pelda is szemlelteti.
Amugy pedig nem vagom miert olyan szuttyok a gyartok, hogy a mechanikus winchestereket lehetne mai technologiakkal siman 2 terrasra kesziteni, s mestersegesen visszafogjak a piacot, illetve a haladast, csak azert, hogy minnel magasabb profitra tehessenek szert, holott ha kiadnak, legyen magasabb ara, szerintem akkor is lehetne magas profitot kihozni, s akkor meg mas tenyezoket nem is emlitettem.
Na mind1, ennyit a profit ehsegrol, meg az MSZ(hmmm...)P rol, hogy 700 milliard forinttal nem tudnak elszamolni rendesen, illetve az SZDSZ sem, a nagy semmi kerult az SZDSZ reszerol az orszagnak 520 milliojaba -
#19 Mert 400+ ezer forintér senkinek sem kellene... -
BiroAndras #18 "nem tudja vki, mi lett a floppyval kompatibilis lejátszót használó "A-drive"-al"
Kihalt. A szokásos baja volt : csak akkor van értelme venni, ha már sokaknak van. Tehát senki sem vett. Nálam volt egy kölcsönbe kipróbálni, de nem győzött meg. Volt helyette ZipDrive, ami ugyanazt tudta, csak külső (tehát hordozható) meghajtóval. Aztán jöttek a mobil RACK-ek, amik elég olcsók voltak ahhoz, hogy minden gépbe lehessen rakni, és bármilyen vinyót bele lehetett rakni. Végül jöttek az USB pendrive-ok és vinyók, és egyelőre ezek tűnnek a legjobb megoldásnak. -
Tiberius B #17 Mondjuk mechanika még hagyján, de a probléma főleg szerintem az elektronikusban van. Tároláshoz nem kell mechanika, csak a mentéshez, töltéshez. -
Peetor #16 Mechanika nélküli, kizárólag elektronikus merevlemezeket szerintem nem fognak tudni csinálni. Neumann-elvekben asszem szerepel, de a gyakorlatban eddig nem lehetett megvalósítani. Én legalábbis nem hallottam még róla! -
Tiberius B #15 kép?
nem tudja vki, mi lett a floppyval kompatibilis lejátszót használó "A-drive"-al, ami végülis egy floppy méretű, annál kicsit vastagabb vinyó lett volna, csak a mechanika nélkül?
szerintem ezé a jövő nem a flashé, na meg a következő ilyen igazi sláger majd a hololemez lesz -
MrTressy #14 miért nem csinálnak floppy méretü flasht 100+ gb kapacitással?:) -
#13 Pont azért mivel iyen kicsi és tömege is annnyi mint légypiszok nagyságrendekkel jobb az ellenállóképessége mint egy normál vinyónak. Hiába ejted le/vágod fölhöz/gombfocizol vele egyszerűen túl könnyű ahhoz h a belső mechnanika összerázódjon és bármi baja legyen. És sokkal gyorsabb valamint kapacitás/ár aránya is jobb mint flashnek és társainak.
Egyedüli negatívum már csak a fogyasztás meg a zaj (de vizsgálgattam már közelről egy iyen minihdds mp3 lejátszót..ha a füledre tapasztod a kütyüt akkor is csak néha veszed észre hogy halkan felzúg amíg pufferel(mellesleg tök aranyos.. iyet egy memóriachip sose fog kiváltani belőlem)
-
troc #12 meg sem jelentek még... -
Inquisitor #11 Na azért flash alapú cuccok se olyan megbízhatóak ám, illetve ami igen, az nem is a megfizethető kategória.
A holografikus cuccokhoz meg vagy 2 millió egy író egység, azért pöttyet még ólcsóbbnak kell lennie, hogy elterjedjen. -
roberttoth #10 Eszméletlen a technika...ez a precíz mechanika bámulatos...
De szerintem sem kéne egy hordozhatóba már ilyen. A flash is bőven megteszi
Nekem már elegem van a mechanikus vinyókból. Egyátalán nem megbízhatóak. Igazából nem egy mobilba rakható, 2cm^2 felületű flashre vágyom, hanem lehet az nagy is, csak GYORS és megbízható legyen.
Szívesen lecserélném egy olyanra a mechnikusat. -
Viszpi #9 ezek a vinyók simán elviselnek jópár G-s behatást menet közben is, előbb hullik drabokra a telód mint ,hogy a vinyó szétmennem benne (kijelző, előlap ilyesmi) -
roliika #8 Szerintem ezt pistike leejti /pl telóba beépítve/ és onnantól kalács is. Leakadtak a japók a vinyónál úgy látom. :)) Pedig ott a mágneses és kondenzátor elvű tárolás is, ott a holografikus tárolás lehetőség + még van pár...nem kéne vinyó 1 mobilba szerintem. -
Inquisitor #7 "Átméretezett merevlemezek a flash térhódítása ellen"
Nem nehéz ügy, tekintve, hogy a legtöbb flash tetűlassú, és nem mellékesen korlátotzott, hogy hányszor írható. -
k0zi #6 Azért érdemes hozzátenni hogy a flash memóriák élettartama is véges 10^6 törlés írás ciklusra vannak kalibrálva. Szóval operációs rendszer ne rakjatok rájuk :)
Ilyen szempontból a vinyók jobbak, azokban max intenzív használat után elkopik a mechanika (nekem még ilyen nem volt pedig van pár régi vinyóm is) -
szurka #5 ez nem jó: biztos többet fogyaszt, és könnyebben tönkremehet, ki érti ezt? -
#4 A flash meóriák lassúak, de hogy a mai vinyók 2 évet is alig bírnak kicsit tarthatalan..
Basszus ilyen kicsik! Mennyibe van egy ilyen? -
#3 még... -
Norbyte #2 Ja, 1 milláért. -
kev #1 Szerintem a jövő mechanika nélküli adattároloké.
A 64gb!-os usb2-es PenDrive-tól elájultam..