Véget érhet az internet aranykora
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Közbe elemeztem a fenti hírt és annak hátterét.
És én ez alapján arra a megalapításra jutottam, (lehet, hogy tévesen) hogy a hírben idézett „úr” (Ed Whitacre) kicsit kikelt magából a ránehezedõ probléma súlyától, és ezért tett ilyen felelõtlen és marketing szempontból meggondolatlan, taszító kijelentést. Ami viszont tény, hogy az „úr” egyáltalán nem beszél mellé.
Lehet, hogy a többségnek nehéz ezt megérteni, de az így van rendjén, mert pillanatnyilag (úgy 150-200 éve) csak így képzelhetõ el fejlõdés. E-nélkül megállna, sõt visszasüllyedne az emberiség a középkorba. A fent említett „úrnak” abból adódót ez a stresszes helyzet, hogy neki meg kell oldani a „folyamatos és fenntartható növekedés” problémáját (ami jelenleg mindenki legsúlyosabb problémája) és valljuk be egyáltalán nincs könnyû helyzetben (nem sajnálni akarom, és nem támogatom az ötletét). Konkrétan az a problémája, hogy az õ által képviselt cége(ek) és azok tulajdonosai (tõkései) joggal elvárják tõle, hogy a rábízott tevékenységet profittal (lehetõleg kimagasló és egyre növekvõ profittal) végezze. Mivel a tulajdonosoknak is egyre növekvõ költségeket kell viselniük. (Növekvõ benzin árak, növekvõ energiafogyasztás mivel a kisrészvényes és nagyrészvényes fia új 2 dupla SIL-es Pentium 4 5000 MHZ gépet vett a fiának stb.…). A problémát viszont az jelenti, hogy ez nem nagyon sikerül neki, sõt ebben az iparágban senkinek sem sikerül összehozni az elvárható profitnövekedést, ami elõre vetíti hosszútávon az ágazat összeomlását. Ennek oka az, hogy nem bírja követni az ágazat a rendkívül gyors fejlõdést, és ezért nem valósul meg az a profitnövekedés, amire akkor számítottak (amivel kalkuláltak), amikor befektették azokat a milliárdokat. Sok olyan új technológia jelent meg az utóbbi pár évben, ami lehalászta azt az extra profitot, amire akkor számítottak, amikor elkezdték fejleszteni az internetes struktúrát.
Gondolom ezek a cégek nagyon pontosan, kiszámolták és megtervezték hosszútávra,(10-15 évre elõre) hogy milyen új technológiákat, szolgáltatásokat kell kifejleszteniük, hogy megtérüljön az óceán alá fektetett, horribilis összegû kábelek és más hasonlóan drága eszközök és kutatások ára. De valamit elszámoltak, vagy nem volt szerencséjük. Az elsõ percben, amikor ennek az ágazatnak a fejlesztésével kezdtek foglalkozni azon törték a fejüket, hogy, hogyan lehet egy olyan szolgáltatást ebbõl kifejleszteni, amiért sok ember sokat fizet. Ezt ki is találták. Egy rég jól bevált módszert választottak, amit ez az ágazat már egy-párszor sikeresen végigcsinált. (telefon kontra távíró stb.…) A módszer pedig a következõ: fejlessz valami olyat, akármilyen költségek árán, amivel egy régi elavult szolgáltatást le lehet váltani egy korszerûbbre, ezt add a klienseidnek olyan áron, hogy hamar elhagyja a régi szolgáltatást és az teljesen megszûnjön. Ezután a kliens rád lesz szorulva, ezt az egészet ettõl kezdve add olyan áron, hogy szûken megérje és még az elõtt, megtérüljön az ára, mielõtt elavulna. Közben építs be a szolgáltatásodba minden olyan lehetõséget, amivel extraprofitot nyerhetsz, de nem drága a kifejlesztése. Most ezzel próbálkoznak a nagy telekommunikációs cégek, láthatóan nem túl sok sikerrel. Ezért ideges a fent említett „úr”.
Egyébként szerintem a WLAN-ban is vannak olyan lehetõségek, amivel ki lehetne váltani az egész vezetékes ITERNET infrastruktúrát, ez csak technikai fejlesztés kérdése. De a fejlesztés nagyon sok pénzbe kerül, és aki azt a pénzt egyszer beleteszi elõbb utóbb ki is, akarja belõle venni. Minden bizonnyal hasonló módszerrel, mint az elõdei, tehát elõször beetetés, megszüntetni az elõzõ technológiát (pl.: vezetékes internet) függõség kialakítása, extra szolgáltatások hozzáadása a rendszerhez, stb.… vagy valami hasonló.
Ez folyik jelenleg a TV adóknál, vagy a rádióadóknál is. Nem azért akarják létrehozni a digitális mûsorszórást, mert a filmeket már nem lehetne élvezhetõen nézni a hagyományos analóg technológiájú tv-ken. A cél az, hogy megszüntessék az analóg tévét, rádiót, függõvé tegyék tõle a nézõket, hallgatókat (nem lesz más mód a tv nézésre, hírek, idõjárás, stb.) mert a digitális tv-ét, rádiót lehet kötni elõfizetéshez, célzott reklámhoz, spemhez stb.…. így megvalósulhatnak az extraprofitot biztosító extra szolgáltatások.
Jól látható hogy a szolgáltatások terén jelenleg csak ezen az úton, és csak ilyen módszerekkel lehet fejlõdni, sõt a versenyképesség is csak így képzelhetõ el.
Bocsi a hosszért de csak ilyen terjedelemben tudtam egy ekkora témát és ennyi felvetést értelmesen összegezni.
Szerzodest kotottunk egy szolgaltatoval, hogy havi x Ft-ert biztositja szamomra a vonalat x idore. Mert persze ez mar nem mehet ugy, mint pl. a TV elofizetes, hogy ha ugy gondolom, akkor kovetkezo honaptol lemondom... Neeem, ez csak ugy megy, ha meghatarozott idore kotsz szerzodest! No mindegy, a szerzodes modositasa mindket felet erinti, mint ahogy te sem szuntetheted meg egykonnyen, csak bizonyos feltetelekkel (kifizeted a hatralekot, stb.), igy eppen ezert ok sem kotelezhetnek arra, hogy csak ugy minden szo nelkul ezekre a haracsolo ingyenelokre hivatkozva megemeljek az altalad fizetett dijat, ezzel ugyanis szerzodest szegnenek...
Idezet:
"Elõfizetõ a szolgáltatásért a Szolgáltató díjszabásában foglalt díjat fizeti meg, a Szolgáltató számlája alapján, a számla kézhezvételétõl számított 8 munkanapon belül. Elõfizetõ a Szolgáltató által kibocsátott díjszabást az ügyfélszolgálaton vagy a Szolgáltató WEB lapján megtekintheti. Díjváltozás esetén a Szolgáltató köteles az Elõfizetõt a díjváltozás érvényesítését legalább 30 nappal megelõzõen értesíteni. Elõfizetõ az értesítés kézhezvételétõl számított 15 napon belül dönthet a díjváltoztatás elfogadásáról vagy elutasításáról. Amennyiben Elõfizetõ 15 napon belül nem nyilatkozik, úgy kell tekinteni, mintha a díjváltoztatást elfogadta volna. Abban az esetben, ha az Elõfizetõ a díjváltoztatást nem fogadja el, a szerzõdést bármely fél azonnali hatállyal felmondhatja."
Szoval szerintem nyugi es azert net nelkul is lehet am elni, mint ahogy lehet gyalogolni meg tomegkozlekedesi eszkozzel jarni. Aki meg azutan is megengedheti maganak, az fizessen. Ha meg nem lesz senki, aki hasznalja odahaza (mert ugye a ceges eseteket ne vegyuk egy kalap ala az otthoni felhasznalokkal), akkor meg majd nekik is muszaj lesz befogni a lepenylesojuket. Nem kell itt gyilkossaggal meg robbantassal, atommal, egyaltalan barmivel fenyegetozni, vannak kevesbe veres modszerek is, amivel lehet, hosszabb ido alatt, de ugyanazt erhetjuk el, ugyanolyan hatasosan.
Szerintem...
Jelenleg használják, mint írtam tõkünk keletre sok helyen, ott azért mert nincs megfelelõ vezetékes alternatíva. Természetesen a mai feltételek mellett ahol van, célszerûbb a vezetékes kacsolódás a globális internet felé. Egy itt vizionált forgalomdíjas vezetékes kacsolat mellett, már valószínüleg a többség VSAT-ot választana, ha ott nem kell fizetnie potyára forgalmidíjat. Ez zsebre megy.
geostaciónárius pálya 36000Km, ami az egyenlítõ felett mérendõ. Mi észekabbra vagyunk így a távolság nagyobb ez naggyábol sázmolhatunk 36000KM-el is. (36000*2)/300000=0.240 nem olyan vészes és ez ugye egy jól beállított VSAT esetében kevesebb mint az említett 500-600ms, ami a netes kapcsolat további szakaszai miatt jöhetett létre. Én gyakran szoktam ausztráliával beszélgeni Skypon. A kettõnk közötti kacsolat során az ip csomagok által megtett út nagysága összemérhetõ 2*36000KM-el, azaz a VSAT-ra fel le érõ adatcsomag által megtett úttal. A kábeles kapcsolat sem nyílegyenes természetesen, ezét jóval hosszabb mint a légvonalbeli távolság. Ausztráliába gyakran USA-en keresztül mennek az adatcsomagok. És a nagy távolság ellenére sincs oly zavaró késlekedés a Skype beszégetés alatt.
Aki amcsi game serverre csatlakozik, az teljes vezetékes kapcsolat esetében is számíthat 400-800ms pingre. A keleti szomszéd kisebb mikrohullámú és lan-os szolgáltatók pedig általában értéknövelt szolgáltatásként gyakran özemeltetnek a saját gyors elésérû hálózatukon game servereket sõt még dc hubokat is. VPN? attól függ mire használod a VPN felhasználás oldaláról túl általános fogalom. Mellesleg az interkontinentinális kapcsolatok kiegészítésére ma is használnak VSAT kapcsolatokat.
Õk akkor nemértik a világháló lényegét...csak profitot látnak benne.
Ha ezt képesek lesznek megcsinálni akkor drasztikusan csökenni fog a netezõk száma. Mert azért elég kevés az a réteg aki fizetni fog egy weboldal megnézésért.
Kiskapuk mindig vannak és a Magyar ember elõszeretettel használja õket :D!!
10FT egy több millós vagy milliárdos filmért nem hiszem hogy belemennének :)!
Marko lehet azért kell érte mert az valahol fent van és nem ingyen "tárolják".
Amiben van igazság server "ingyenNET".
És azt ne felejcsük el hogy az internet befojásolja a fejlõdést..teljesen egyet értek Riddick-el
Vagy pedig mindenki elõveszi az olvasó jegyét és bemegy a könyvtárba (nem netezni), olyan inteligensek és mûveltek leszünk hogy ihaj :)
Mire elolvastam az összes kommentet uhhh..<#sniffles>#sniffles>
(ingyen net 13 000/hó....akarja fizetni az ingyen netemet?<#mf1>#mf1>)
A banner meg forgalmat eredményez, tehát ebbõl az következik, hogy a reklámokért is fizetni fogunk.
Buti time, buti time, cross the USA…
A google is gondolom fizetõs lesz.
Hisz a keresõn keresztül talál meg saz ember rengeteg weboldalt.
Ennél találóbban és tömörebben nem is lehet megfogalmazni. <#mf1>#mf1>
Még oda biggyeszteném, hogy "...köcsögök..."
Szép Napot!
:)
Elnézést a Sorokért:)
Árban ez sem olcsó, csak ott fogja megérni ahol van elégséges számú elõfizetõ ami ki tudja termelni a költségeit, és kapcsolat nem lesz valami hû de nagyszerû. Gondolj arra az 500-600ms-es pingekre ami alapjaiban élvezhetetlenné válik igen sokfajta felhasználás, pl. onlány játékok, IP telefonálást, VPN, stb. A mûhódas kapacitások elég szûkösek, épp ezért drága lesz az ilyen jellegû garantált sávszél bérlete, az optikai szál kapacitásban nagyságrendekkel felülmúlja a mûhód kapacitását és még késleltetés problémák sincsenek.
Újabb gond az VSAT-tal hogy a mûhód tulaj egységes egy nyugati nagyvárosban, a telephelyén fogja letenni a földre a biteket és egy magyar oldal megtekintése esetén onnan még vissza is kell jönni kábelen Mo.-ra. Viszont az itthon hostoló szolgáltatók nemzetközi sávszélje sokkal korlátosabb erõforrás mint a belföldi kapacitásuk, így ez könnyen lassú vagy korlátozott elérésû lehet. Szóval nem elég a magas ping még ez is korlátozni fogja a kapcsolat minõségét.
És akkor most gondolj el két ilyen kapcsolódáson csatlakozó kisvárosi ügyfelek, akik mondjuk pár tíz km-re élnek egymástól. Ha mondjuk VoIP beszélgetnéni szeretnének egymással az helybõl 1000-1200ms-es pingeket fog szülni, kétszeresen korlátos nemzetközi vonalon való áthaladást,stb. Nem lesz egy leányálom, nem véletlenül nem erõltetik már ezt a fajta kapcsolódást. Ezenkívül semmiképp nem mondanám hogy ez valami túl költséghatékony megoldás. Nem véletlenül kopott ki úgy egy évtizede.
Szóval a VSAT-tól kár azt várni hogy komoly alternatívája lesz az optikai kábelnek.
DT és TeliaSonera nemzetközi hálózata közel egyformán kiterjedt, de talán a DT-é jobban. DT hálózatáról itt található egy Flashes térkép , bár az itt található adatok nem épp a legfrisebbek, de URL=http://www.teliasoneraic.com/ts/teliasonera/sidtypTS_16.do?channelId=-100525&channelPage=%2FsidtypTS_16.do&tabId=4]Telia weboldala sem túl informatív és gyakran frissülõ, évekkel ezelõtt is pont ugyanez szerepelt rajta mint most. Ráadásul ott még egy nyomorult térképet sem tudtak felrakni.
Egyébként ezeket a nemzetközi hálózatokat összevásárolják ezek a nagy cégek, nem õk fektetik az egészet. Jogot vesznek dark fiber használatra vagy ha épül egy link oda befektetnek és cserébe használati jogot kapnak. Pl. ha épül egy tenger alatti kábel akkor több tucat nagy távközlési cég összedobja a pénzt és annak arányába jogot kapnak adott számú szálpáron, adott számú csatorna használatára.
És hogy miért veszi T-Com Teliatól is a nemzetközit? Ezek szerint az anyacég ad nekik akkora mozgásteret hogy piaci alapon mástól is vásárolhassanak. Egyébként sem lenne célszerû egy nagy cégnek csupán egyetlen kapcsolódással rendelkezni, a redundancia megköveteli hogy két teljesen független infrastruktúrával rendelkezõ céghez célszerû kapcsolódást venni. Így aztán egy T-com egyik linkje Teliás, a másik DT-s
Hát ezt se mindenhol vagyis elég nehezen. Legalábbis nálunk a Monornet kiskirálykodik, ami annyit tesz hogy ISDN-el, ADSL-el 2-3 évet lemaradt(mind idõben és sebbeségben) és most is csak azért kapjuk negyed annyi sebbeséget ugyanannyiért mint mások mert egyszer kétszer megszolta a versenybizottság.
Naszoval arra akartam ezzel kilyukadni hogy más szolgáltato meg se probál bejönni ide mert nem érné meg neki olyan árat diktál az MTT.
Az emberek azt mondják rám túl naív vagyok... És én hiszek nekik!
Amugy meg nem letfontossagu ez a kibaszott net.
A könyvtárba másolhatunk? Igen. Mennyibe kerül 1 oldal? 10 Ft kb.
Rendben én ebben is benne vagyok.
Mission Impossible 3-at szeretném letölteni... 10 Ft lesz!
Extrák, borító, sallang nem érdekel!
Remek ki is fizetem azonnal <#bee1>#bee1>
Ha így nézzük legyen pénzes a net már holnaptól <#eplus2>#eplus2>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem kell nekik a nagyok gerinckábelei, csak addig amég megfelelõ áron kínálják nekik. Ha drága lenne egybõl átállnak VSAT-ra. Keleti szomszédunknál, nem egy ilyen területi szolgáltató kapcsolódik VSAT-on keresztül a külvilágra, mert náluk épp nincs megfelelõ vezetékes szolgáltató. És természetesen a nagy kábeles szolgáltatók között is csak egy két levitézlett egykori nagynév hangoztatja ezt a lázálmot. Ha saját rendszereiken ezt bevezetnék, egybõl megenné reggelire õket a többi, elmúlt 1.5 évtizedben naggyá vált vezetékes szolgáltató. Mekkora globális hálózata van a t-comnak és mekkora pl a Telianak? A t-com a nyomába sem ér, sõt a magyar leányvállalatuk is tõlük veszi a nemzetköszi sávszélessége nagyrészét és nem a Deutsche Telekomtól. Miért is? Ezen kellene elgondolkozni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én pl. Warcraf 3-azok, így a top klánok (4K, mYm, NIP, mondjuk az SK kivétel) oldalát szoktam látogatni. A híreket még ingyen el lehet olvasni mindenütt, a cikkekhez, fórumokhoz már regisztrálni kell, de ahhoz, hogy az ember letölthesse a demókat, a különbözõ hangfájlokat, a videóba elmentett interjúkat, ahhoz már fizetni kell sms-en, vagy PayPalon keresztül. Úgyhogy amit a cikkben leírtak, nem is annyira a jövõ.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
<#ravasz1>#ravasz1> Ez életekbe fog kerülni h így folytatják
"yes, there will be blood.." <#gun>#gun><#violent>#violent><#eplus2>#eplus2>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Egyébkén kísértetiesen hasonlít arra mikor Vespasianus császár az ókori rómában megadóztatta a nyilvános WC-ket,innen is a mondás a pénznek nincs szaga.
Másodszor hogy gondolod ezt a nem lesz szolgáltató rendszert? Akkor ki fogja a hálózatot kiépíteni és karbantartani, urambocsá fejleszteni? Vagy majd jancsi,pista elmegy a sarki fûszereshez vesz egy WiMax AP-t meg CPE egységeket kiszórják a faluban és... És hogyan tovább ez még csak egy LAN, valakihez kapcsolódni is kell. Majd a szomszéd falu azt mondja gyertek nyugodtan használjátok ingyen a hálózati erõforrásainkat, meg az azzal szomszédos település is és így tovább.
A wireless technológia sem teljesen homogén wireless, a AP-ket optikai kábelek kötik be egy nagy hálózatba amit ugye valakinek le is kell fektetnie ami nem kis pénz. Ráadásul a településeket, országokat vagy kontinenseket összekötõ hálózatok kialakítását hogy gondolod el szolgáltatók nélkül pusztán WiMax-szal. Igencsak soványka lesz oda a WiMax kapacitása és hatótávolsága, wireless megoldásokkal nem igazán lehet kiváltani az optikai kábeleket.
Tudom ott volt a végén a smylie, de azért nem árt tisztába tenni a gyereket, mert sokan vannak itt a fórumon a hsz.-ek alapján akik hisznek hasonló mesékben.
Amúgy 1et értek mindenkivel. A net sohasem volt ingyenes, és (valszeg) nem is lesz az soha. Innentõl már csak lefele mehetnek az árak, megy a versenyezés, stb. Szal ez nekünk csak jó.
Amúgy ahogy észrevettem itt szombathelyen (ahol van upc, trékom, meg a kisebb szolgáltatók is) gombamód szaporodtak el a kisebb noname (szal számomra full ismeretlen) tv-internet szolgáltatók, akiknek egészen lenyûgözõ ár-szolgaltatás arányuk van. Komolyan mintha ráeszmélt volna pár ember, h nem muszály nyögni a nagyoktól, hanem lehet jobbat szebbet is csinálni. Ha nem lenne hûség-nyilatkozat, már régen váltottam volna, de ez már a jövõ zenéje...
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
És persze most nem azt mondom hogy az inkubens telcok 100%-ban kezükben tartják a piaci irányítást, de nagyon sok dolog náluk folyik össze. Olyan is ami elsõ blikkre nem is nyílvánvaló de mégis az õ infrastruktúrájuk felelõs azért hogy mûködik és egyáltalán létezhet. Soxor igen nagy a fûggõség a nagy telecom cégekkel szemben, és ha nincs is alternatív aki kiépítene saját infrastruktúrát akkor nem is nagyon lehet helyettük mást választani. Márpedig ha bérelt vonali szisztémába a nagykereskedõ beilleszti a cikkben említett gyakorlatot hogy nem csak a link után kell fizetni hanem a forgalom után is akkor az a kiskereskedõ cég aki megveszi nem nagyon tehet más mint továbbemeli a saját üzleti modelljében és ráhárítja a folyatóira.
Mégjó, hogy a szabadpiaci versenyben, ahol szolgáltatót lehet váltani ott : szolgáltatót lehet váltani
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
ha ennyire aggasztja õket a lebonyolított adatforgalom akkor talán a rengeteg/haszontalan spam ellen tehetnének valamit elsõnek, de inkább megvárják hogy törvény kötelezze rá õket
Az pedig messze nem igaz hogy a távközlési cégek nem változnak, ahogy írtam az elõbb nagyobb is követik az aktuális trendeket és piaci igényeket. Teljesen más a portfóliója egy mai távközlési cégnek mint 10-20 évvel ez elõtt. Ha nem alkalmazkodtak volna akkor még ma is csak azt árulnák mint akkor és azzal tutira csõdbe is mentek volna, de e helyett alkalmazkodtak.
Hogy miért nem csinál az AT&T fejlett keresõt? Anno az internet elején a tartalomban még nem volt akkor pénz ezért nem is láttak akkora fantáziát benne a távközlési cégek. Ma meg már nehezen tudnák megvetni a lábukat. Helyette õk a távközlési és média üzletágat célozták meg. Mindkettõ ezer milliár dolláros piac amcsiba, szóval ezekbõl akár egyetlen százalék birtoklása is nagyobb bevételt hoz mint a Google éves bevétele.
Hogy miért nem csinált az AT&T Skypeot? Minek? Abban mi az üzlet hogy ingyen beszélgessenek az emberek? Üzletileg nincs benne ráció. Ráadásul ahogy írtam a Skpye bevétele pont e miatt olyan csekély hogy abból soha senki nem fog meggazdagodni. Egyedül az alkotó tették azzal hogy eladták milliárdokért az Ebaynek, de ehhez kellett egy olyan balek is mint az Ebay aki fizetett. Habár lehet õket saját aukciós üzletágukba történõ beintegrált kommunikáció renderként érdekelhette a dolog és lehet ezzel növelni is tudják a fõ üzletáguk bevételét, de mint önálló telefonos megoldáson tuti nem fognak meggazdagodni rajta. Ahogy írtam nagyon minimális a Skype bevétele, annyi hogy az Ebay által kifizetett vételi ajánlatot 22 évnyi bevételbõl lehetne visszahozni, és hogy a valódi nyereség tudja azt fedezni ahhoz 100 év sem lenne elég.
Ahogy írtam a telekom cégek az IP alapú infrastruktúrában annak költséghatékonyabb jellege miatt látnak fantáziát, sõk térnek is át rá vagy vannak távlati terveik ezen váltásra. A szükséges eszközök és protocolok, szabványok egyre letisztultabbak ezen a fronton. A mobil és vezetékes üzletág is konvergál a jõvõ fejlesztései úgy tûnik erõsen az IMS körül fognak lezajlani.
A microhullámú kis cégek önmagukban életképtelenek mert ahogy írtam gerinchálózat nélkül maximum kis elszeparált LAN-okat tudnak kialakítani. Ahhoz hogy összekapcsolódhassank az internernet hálózatával kellenek a nagyon gerinckábelei, mivel ilyen beruházásokra a kis cégek képtelenek meg nem is akarnak költeni, mert nincs annyi pénzük.
szopjátok ki a cerkám
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Vannak akik semmibõl nem tanulnak, lásd Ed Whitacre. Nyugdíjban van már a helye.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Aki ilyeneket nyilatkozik, az a nem normális. Senki nem kérte hogy fektesse bele a pénzét. Ha mégis megtette, nyilván azért, mert kaszálni tud rajta így is, akkor meg ne sírjon a szája!
Másrészt viszont ilyen alapon mindenki benyújthatná a számlát.
Na ezaz. Kezdem én: lehet nekem fizetni a sok elszenvedett reklám, spam, vírus, érdektelen szemét hírek miatt. Kp-ban is elfogadok befizetést.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Hiába van nagy forgalam ezeknek a telekomminkációs dinoszauruszoknak, a nyereségarányuk közelébe sem ér a google féle cégekének. És a szakembereik sem. Sokan vannak mégsem képesek semmi eredetit alkotni ami nagy nyereséget hozhatna nekik.
Vajon miért nem az AT&T csinált olyan fejlett keresõt mint a google, olyan jó viop programot mint a skype, olyan hatékony online boltot mint az amazon??
Mert a begyepesedett managementjük képtelen bármi újat kitalálni. Az a naiv aki ezt a javaslatot komolyan veszi. Ezzel csak a saját bukásukat siettetik.
A magyar t-com nemtörõdöm magatartása miatt, itt magyarországon sokan komoly gyakorlati tapasztalatokat elternatív költséghatékony internethálózat építésérõl.
A kisvárosok falvak nem is léteztek a t-comnak, ezért egész térségekben alakultak ki fél megyényi területû mikrohullámú, néhol lézeres internethálózatok. A mai napig köszönik szépen és nagyon jól megvannak a t-com nélkül. Most már hiába viszi oda megkésve az adslt, senkinek sem kell. A Skype féle viop szolgáltatásokkal pedig egy két éven belül megszabadulhatnak a telefonvonalaiktól is, mert már most felesleges.