17056
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
fudaraki #8657 Nem keresetlen szavak ezek szerintem, sőt, szerintem kinevezheted magad szakembernek :)
Nyilván nagy _munkáról_ van szó, egy ilyen adatbázisnak nemhogy az elkészítése, de még a frissentartása sem kis feladat. Azért is lenne jó nekilátni, mert most rengeteg ember egymással párhuzamosan (a saját szája íze szerint) teszi voltaképp ugyanazt és ez így nem valami hatékony. Ezzel szemben egy közös adatbázis (katalógus) felállítása (csakis) hosszútávon érdemesnek látszik.
Ha netán sikerülne kidolgozni egy "kettőnél több embernek" megfelelő rendezési elvet (pl. általad? :D), akkor én vállalom, hogy leprogramozom hozzá az adatbázist, meg rittyentek hozzá valami fapados szerkesztő felületet, amit elkezdhetünk használni (én időnként főállású adatbázisprogramozó (web-es nem) vagyok, de nem könyvtárszakos, időnként meg projectmanager vagymi :D). Ha megfeszülök, akkor tudok mögé tenni úgy fél terra tárhelyet is, ez bőven kevésnek tűnik az _összes_ létező anyag tárolására, egy katalógushoz viszont jóval több, mint elegendő.
Mindennek értelme viszont csak akkor van, ha vagytok/vagyunk annyian, hogy apránként (néhány év alatt?) feltöltsük adatokkal. Mindez nyilván nem öt perc, de lehetetlennek sem tűnik, könnyen lehet, hogy a közösség erőforrásai, lelkesedése többet ér, mint amit a MR valaha is tudhat.
Kicsit a bilibe lógatva a kezem azt mondom, hogy egy minél teljesebb magyar kabaréadatbázis létrehozásához keresek:
- főszerkesztőt (főkönyvtárost?)
- szerkesztőket (könyvtárosokat?)
- pályázatírókat (ez simán történészi munka is, el tudom képzelni, hogy akár pénzt is lehet rá találni)
- támogatókat (pl. szervergazdát)
Egy ilyen adatbázis létrehozása és publikálása teljesen legális és messze nem csak azért fontos, hogy aztán jól letölthessen bárki bármit.
Kezdetben persze nem publikusan gondolom az egészet, erőforrásom sincs tömegek kezeléséhez (sem hardver, sem pszichés), de el tudom képzelni, hogy egy ilyen projekt szép lassan felnőhet.
f. -
#8656 A rendszerezésről néhány keresetlen szó (mint könyvtárszakot végzett, és azóta is adatbázisokban dolgozó van hozzá egy kis közöm) - nem az ideális esetet írom le, de egy olyat, ami mondjuk egy átlagos arra járó keresgélő ember igényeit ki tudja elégíteni:
Kezdődik ott, hogy kellene korrekt, részletekbe menő feltárás a meglevő anyagokról, hogy meglegyen mindenhez az összes olyan adat, ami alapján a katalógus készülne - elsőre: szerző, cím, címváltozatok, szereplő(k), elhangzás időpontja(i), formátuma, előadástípus (jelenet, standup, ilyesmi), esetleg műsor amiben elhangzott, ilyesmik...
Másodszor kellene hozzá egy korrekt háttéradatbázis, a megfelelő név, esemény, stb. egyységesített megnevezésekkel, visszakereshetőséggel. Ha valaki a 2002 októberi rádiókabarét keresi, akkor egy listában megkapja az ott elhangzott elemeket, ha valaki Maksa Zoltánt keres, akkor azt, ha pedig Varga Ferenc Józsefet szerzőként(!), akkor azokat. Ehhez komoly adatbázis háttér kell, és óriási feltárási munka, mert rengeteg minden egyszerűen nincs meg, például a szerzőségi adatok rendkívül hiányosak, sokszor "a következő jelenetben..." van, egyszerűen nem tudjuk a szerzőt (akár régebbi jeleneteknél résztvevőt se), vagy óriási munka lenne kideríteni (lásd: Klubrádiókabarék, ahol a felkonfok kritikán aluliak).
A közös (pl. bitsync) módú, mappás összepakolás ott hibádzik, hogy mindenkinek saját rendszerezési elvei vannak, egy ilyen közös ló pedig egy valakiét erőlteti rá másokra, ami esetleg neki nem tetszik, közös nevezőt találni pedig még kevés embernél is szinte lehetetlen. Én például mindent átkódolok m4a formátumra és külső vinyón tárolom (a laptopon nics annyi helyem, hogy állandóan rajta lógjon 100 év kabaréanyaga), a mappákat egy saját elvem szerint rendezem, ahogy nekem tetszik. VKaroly a fájlokat számozza, és egy külön táblázatban tárolja hozzá a metaadatokat, IKovacs pedig pl. jeleneteknél szerzőségi adatot nem is tárol el a feltöltéseiben, ráadásul kettőjük között komoly különbség, hogy az egyik vágatlan, egyben tárolt anyag, a másik pedig szövegrészenként fel van osztva. Van, aki csak bizonyos kabarékat gyűjt, mások kompletisták - mit kellene bevenni és mit kellene kihagyni a közös mappából, hogy mondjuk 2-nél több ember elégedett legyen vele? Ugyanez az alapvető probléma a torrenttel is, ráadásul mindegyikhez állandóan gépen ülő gépek kellenének, rengeteg tárhely kompromisszumos feláldozásával.
Visszatérve az adatbázisra: egyszerűen nem lehet óriási energia és munkabefektetés nélkül minden lovat egyszerre megülni, már az adatbázis létrehozása egy olyan munka lenne, ami itt sokunknak több hónapnyi szabadidejét könnyedén felemésztené, és rengeteg lyuk maradna benne. Még a Magyar Rádió archívuma is foghíjas metaadatokat tekintve, pedig náluk gondolom a munkakör része lenne a pontos feltárás. -
fudaraki #8655 Gyűjteményrendezés: én valahogy úgy képzelem, hogy össze kéne önteni a rengeteg cuccot (pl. bt-sync segítségével) és nekilátni a rendezésnek, csakhogy lehet, hogy ez bőven több, mint amit mi mezei halandók képesek lehetünk otthon tárolni. A fórumos rendezés is szép, de linkeket aligha tartalmazhat, hiszen azok erodálódnak hamar. Esetleg feloszthatnánk egymás között a feladatot alkotók, műsorok, vagy korszakok (vagy bármi más szempont) szerint, és ha valaki végzett a maga részével, akkor publikálja. Csak hangosan gondolkodom...
Mostani kabarék: szerintem is igen ...khmm, udvarias leszek... változó minőségű a felhozatal, viszont nem gondolom, hogy a piac telített lenne. Ha megjelennének új arcok, akik képesek rendszeresen valami frankóval előállni, akkor szerintem a silányabb produkciók hamar kikopnának. Nyilván ízlés kérdése, de én pl. Kőhalmi urat nagyra tartom, ha befutna néhány legalább hozzá hasonló kaliberű előadó, akkor a gyengébbek aligha szoríthatnák ki. Vagy csak álmodozom?
Nem tudom, hogyan működik a szelekció, hol dől el, hogy ki jut mikrofonhoz, színpadhoz, de abban biztos vagyok, hogy a folyamatos teljesítményhez (sok máson túl) rengeteg belefektetett időre van szükség. Ezt pedig kevesen engedhetik meg maguknak, tehetség ide vagy oda. Én mindenesetre szurkolok, virágozzék ezer virág...
f.
(és továbbra is köszönöm a feltöltéseket, tévém, rádióm nincs, csak netről tudok bármit is elérni :X) -
#8654 Kíváncsi lennék egy tehetségkutatókra járó ember véleményére. Inkább jövőképére.
A jelenlegi 25 (Dumaszínházas) humorista mellett (és akad még pár külsős is) van még helye új embereknek?
Kicsi ország vevő ennyi humoristára?
Van annyi új anyagod, és rendszeresen meg tudsz újulni, hogy hosszútávon megélj ebből? Meglévők közül a legnagyobbaknak se egyszerű ez. Egy telített piacra belépni....
Én lehetetlennek tartom, és abszolút nincs rá szükség új arcokra! Így bőven telítődött a piac.
(És még arról ne is beszéljük, hogy pl: aktualitásokhoz tartozó egyszerűbb poénokra esélyed sincs, ezt a nagyon kötelezően előadják.) -
#8653 Heti hetes 2013. 11.17
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
http://kw4k34.1fichier.com/en/
Jelszó:Ikovacs
-
#8652 Várj azért a köszönéssel addig, amíg meg is nézlek...
-
zahonyi #8651 Köszönöm, hogy felraktad a Comedy Central anyagot.
Üdv,
Záhonyi-Ábel Dávid
-
#8650 Még nem tudtam rendesen meghallgatni, de pl. Orosz György az utolsó 3 rádiókabaré dumáját adta elő, egy új poén nélkül!
Gondolom felbukkan - haknizik - még a Comedy Centrálon is, ugyanezzel, legnagyobb örömünkre!
Igaza volt a Bödöcsnek, hogy kiszállt ebből a kutyakomédiából!
A többit majd ha sikerült meghallgatnom rendesen!
Nem értem, hogy egyesek pl. Dombi miért van úgy oda a kritikákért!
-
#8649 Comedy Centrál bemutatja 9-04-05 Avi+Mp3
Orosz György, Sallai Ervin, Záhonyi Ábel Dávid
A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re
Avi
http://8putgx.1fichier.com/en/
Mp3
http://0xcf3w.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?pxpj8s2tbutfppr
7 tracks, 45 minutes 49 seconds
1. Ccb 9-04 - Bevezető Szignál (0:23)
2. Orosz György - Duma 1 (10:19)
3. Orosz György - Duma 2 (12:10)
4. Ccb 9-05 - Bevezető Szignál (0:21)
5. Sallai Ervin - Duma (12:25)
6. Ccb 9-05 - Bevezető Szignál (0:23)
7. Záhonyi Ábel Dávid - Duma (9:48)
-
#8648 Showderklub 12-5 Avi+Mp3
Rekop György, Lorán Barnabás, Somogyi András, Felnéri Péter
Avi
http://i1czwz.1fichier.com/en/
Mp3
http://8irdhm.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?j0qdv16c0byms5d
10 tracks, 46 minutes 5 seconds
1. SHDK 12-5 - Bevezető szignál (0:37)
2. Rekop György - Nyitó duma (8:03)
3. Rekop György - Felkonf (0:16)
4. Rekop György, Lorán Barnabás - Produkció (11:14)
5. Rekop György - Felkonf (1:29)
6. Somogyi András - Duma (9:54)
7. Rekop György - Felkonf (1:32)
8. Felméri Péter - Duma (11:18)
9. Rekop György - Lekonf (0:42)
10. Somogyvári Dani - Morbid Dal (1:00)
Az ökörködések csak az Avi-ban vannak!
-
#8647 én azt mondom hogy a rendszerezést egy blogban kategóriákkal,címkékkel tag-ekkel lehetne ezt kezelni úgy hogy kereshető legyen.
utána már csak egy megfelelő kategóriával,címkével, dátumal ellátot bejegyzést kell lerakni, bele a link,linkek és kész.
-
#8646 Minden nyelvben vannak ilyenek, nálunk is a ragasztószalag a cellux, a hőtartó palack a termosz, a mélyhűtött étel pedig a mirelit.
fajtanévvé vált védjegy a "hivatalos" nevük.
A székely-magyarral kapcsolatban pedig az alábbi szórakoztató videósorozatot ajánlom (a ruházkodás leckében említi az adidaszt is):
-
kapbenc #8645 Lábjegyzet:
(Melynek nem ismerete, a csokoládén képződő bevonathoz hasonlóan az élvezeti értéket nem csökkenti - hogy fábryzmus is legyen.)
A Szomszédnéni Produkciós Iroda Kis hableány jelenetében (Rádiókabaré 2013. november, II. rész) hangzik el a következő.
- Most volt a szülinapom.
- No, és mit kaptál ajándékba?
- Adidast.
A román köznyelvben az adidas nem kifejezetten a márkát jelenti, hanem azt, hogy "sportcipő". Ha a márkát is meg szeretnék nevezni, akkor számukra teljesen normális az olyan kifejezés, hogy "vettem egy Nike adidast" sőt az "Adidas adidas" is. -
#8644 Kabarématiné 184. rész - Fábry Sándor 60 éves vágva
http://q034f9.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?x9q2ob0j2r338kf
10 tracks, 50 minutes 43 seconds
1. Sinkó Péter - Bevezető (0:22)
2. Fábry, Sinkó - Beszélgetés (3:07)
3. Usztics Mátyás, Fábry Sándor - Teri néni Vadkender (12:28)
4. Fábry Sándor - Felkonf (0:13)
5. Usztics, Fábry - Bakadumák (7:54)
6. Fábry Sándor - Felkonf (0:06)
7. Böröczky Józyef, Fábry Sándor - Új év, új élet (5:47)
8. Fábry, Sinkó - Beszélgetés (6:36)
9. Fábry Sándor - Duma (13:55)
10. KM184 Fábry 60 - Lekonf (0:15)
-
VKaroly #8643 Rádiókabaré - Kabarématiné - 184. rész - Fábry Sándor 60 éves
egyben, vágatlanul
itt
VK
-
kapbenc #8642 Üdv!
A rendszerezést maga a Magyar Rádió is képtelen megtenni. Egy-egy kabarészámnak a premier felkonfjában más címet mondanak mint egy későbbi (Kabarématiné vagy Prémium vagy válogatás) alkalmával. Gyanítom, sokszor nincs igazi címe egy írásnak. Van olyan, hogy amit egy külsős, pl. az itt áldásos munkát folytató Dzsini ad neki, azon a címen híresül el. Van olyan szám - most nem ugrik be és nincs itt a listám -, amely a Kabarécsütörtökökben kb fele-fele arányban lett két külön szerzőnek tulajdonítva. Szóval, ha a forrás is pontatlan, nem lesz emberfia, aki ezt gatyába rázza. De azért meg lehet próbálni, de iszonyat meló, ha az ember hobbiból csinálja. A tavalyi év során végighallgattam az összes birtokomban levő Kabarématinét és a 2008-as év kabaréit (KK és RK) és kiírtam a szám címeket rendesen. Erre futotta a munka mellett. Hol van ez a csepp az összes kabaré (Rádiókabaré, Kabarécsütörtök, Kabaréklub, Kabarématiné, Kabarészeparé, Karinthy Színpad, Komoly-talan, Humorfesztiválok, CD-k, MC-k, VHS-ek és DVD-k stb) tengerében? És ki az akinek egyáltalán megvan minden, hogy egy master listát készíthessen? :-S -
#8641 A Kuncze 2010-ben írta az előbbieket...
-
#8640 Kuncze 1/2x levelei Hátaztánba / régebbiek /
http://19hr96.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?0b9ddq0a0iksicu
8 tracks, 1 hour 17 minutes 5 seconds
1. Egykettedx - Első Levél A Zemberektől (10:20)
2. Egykettedx - Kommunikációs Tréning (9:50)
3. Egykettedx - Szóvivő (9:07)
4. Egykettedx - Köztársaságielnök (9:22)
5. Egykettedx - Objektív Tájékoztatás (8:08)
6. Egykettedx - Mi Szeretnek Lenni (9:03)
7. Egykettedx - Nyugdíjas Szeretnék Lenni (10:08)
8. Egykettedx - Utolsó Levél A Zemberektő (11:07)
-
VKaroly #8639 Klubrádió kabaré - 2013. november - 2. rész
egyben, vágatlanul
itt
VK
PS: Ikovacsnak köszi az elejét, arról lemaradtam. -
VKaroly #8638 Rádiókabaré - 2013. november - 2. rész
egyben, vágatlanul
itt
VK -
#8637 Rádiókabaré 2013 november 2. rész vágva
http://x5euou.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?c265dqd1b77l7cy
17 tracks, 52 minutes 43 seconds
1. Rk201311 02 - Bevezető szignál (0:23)
2. Kovács András Péter - Nyitó duma (6:59)
3. Kovács András Péter - Felkonf (0:21)
4. Szomszédnéni - Jelenet (4:31)
5. Kovács András Péter - Felkonf (0:22)
6. Janklovics Péter - Produkció (6:38)
7. Kovács András Péter - Felkonf (1:23)
8. Aranyosi Péter - Fábry Sándor köszöntése (5:33)
9. Kovács András Péter - Felkonf (0:08)
10. Badár Sándor - Fábry Sándor köszöntése (7:19)
11. Kovács András Péter - Felkonf (0:03)
12. Dombóvári István - Fábry Sándor köszöntése (2:04)
13. Kovács András Péter - Felkonf (1:23)
14. Gegcsapat - Fábryzmusok (2:20)
15. Kovács András Péter - Felkonf (0:30)
16. Fábry Sándor - Duma (12:12)
17. Rk201311 02 - Vége szignál (0:34)
-
#8636 Klubrádiókabaré 2013 november 2. rész vágva
http://xeup2y.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?h8bjzo1vj64av5f
15 tracks, 40 minutes 3 seconds
1. KlubRádió Rk201311 2 - Bevezető Szignál (0:33)
2. Gulyás Zoltán - Felkonf (0:43)
3. Kuncze Gábor - Egyketted Iksz levele Hátaztánba (10:49)
4. Gulyás Zoltán - Felkonf (0:59)
5. Tényi Anett, Bajor Imre, Varga Ferenc József - Üzletemberek (4:23)
6. Kövesdi Miklós Gábor - Felkonf (1:23)
7. Gálvölgyi János, Gulyás Zoltán - Magyarország nem hagyja magát (4:08)
8. Kövesdi Miklós Gábor - Felkonf (0:25)
9. Bajor Imre, Varga Ferenc József - Rezsicsökkentés (4:28)
10. Varga Ferenc József, Tényi Anett - Julika néni (2:34)
11. Gulyás Zoltán - Felkonf (0:28)
12. Bajor Imre, Gulyás Zoltán - Drogmuter Szombathelyen (3:37)
13. Gulyás Zoltán - Felkonf (0:40)
14. Egész társulat - Éjjel-nappal Budapest (4:39)
15. KlubRádió Rk201311 2 - Vége szignál (0:14)
-
altermanus #8635 A Novemberi rádiókabaré - 2. rész itt letölthető, és meghallgatható egyben! Príma hangminőségben!
Gondoltam segítek a kabaréfanoknak :) -
#8634 Rádiókabaré 2013 november 2. rész
Kovács András Péter - Nyitó
Szomszédnéni - Jelenet
Janklovics Péter - Produkció
Aranyosi Péter - Fábry Sándor köszöntése
Badár Sándor - Fábry Sándor köszöntése
Dombóvári István - Fábry Sándor köszöntése
Bakó Ignác, Fehér Boldizsár, Kenderesi Attila, Kövesdi Miklós Gábor, Nagy Gábor, Tóth Tibor, Ürmös Zsolt - Fábryzmusok
Fábry Sándor - Duma -
#8633 Klubrádiókabaré 2013 november 2. rész
Gulyás Zoltán - Nyitó
Kuncze Gábor - Egyketted Iksz levele Hátaztánba
(reklám)
Gulyás Zoltán - Felkonf
Tényi Anett, Bajor Imre, Varga Ferenc József - Üzletemberek
Kövesdi Miklós Gábor - Felkonf
Gálvölgyi János, (?) - Magyarország nem hagyja magát
(hírek)
Gulyás Zoltán - Felkonf
Bajor Imre, Varga Ferenc József - Rezsicsökkentés
(?), Varga Ferenc József - Julika néni
Gulyás Zoltán - Felkonf
Bajor Imre, (?) - Drogmuter Szombathelyen
(reklám)
Gulyás Zoltán - Felkonf
Szinte az egész társulat - Éjjel-nappal Budapest
Nem ismerem fel a hangokat, és nem igazán akarják bemondani... -
Obsitosur #8632 Köszönöm szépen! -
#8631 Bagi-Nacsa Szálka 2013.11.14
http://mwtoic.1fichier.com/en/
-
fudaraki #8630 (kezdek kicsit offtopic lenni)
Áhhááá, én egy másik bitsync-et néztem, nem a bittorrent félét, hanem valami java-s izét a sourceforge-on...
A bittorrent féle az sok szempontból valóban szuper, én biztosan nem vagyok ellene. Amit viszont egyik technológia sem tud, az a rendezés. Úgy vélem, hogy csak a rendezett gyűjtemények élhetnek sokáig. Az én fő szempontom jelenleg az, hogy a felvételek hosszan megmaradjanak és ha netán nulláról kezdi valaki a letöltéseket, akkor ne gyűjtögetnie, csipegetnie kelljen, hanem legyen ott, ami van.
Pl. Hofi annyira népszerű, hogy amit valaha is hallottam tőle, azt egyszerűen megtalálom itt-ott, kevésbé híres emberek holmijai viszont felkutathatatlanok, tapasztalatom szerint csak a vakszerencsén múlik, hogy akad-e valaki, akinél elérhető. Nna ezt a sok apróságot lehetne netán egybegyűjteni valahol (akár bittorrent-sync segítségével) és gondos, hozzáértő kezek által rendezni, újrapublikálni (akármilyen technológiával).
Én magam a rendezéshez nem értek, a többihez igen, ezekben tudhatok részt vállalni paripával, fegyverrel.
f. -
#8629 hobbira, de speciel én munkáról is így csinálok mentéseket, több gépről, mert hiába a biztonsági mentés, ha ellopják az egész gépet. -
#8628 jaja, pontosan, én is erre használom, több gép közt.
Vigyázni kell a kabaré válogatásokra:) -
#8627 itt a lényeg
szerintem marha jó dolog, nincs harmadik fél, csak azok között megy a csere akiknek megvan a kód, kész.
én így szinkronizálom az otthoni gépeket, biztonsági másolat miegymás.
vagy telóra a fontos dolgokat. gyors. nagyon-nagyon gyors. -
fudaraki #8626 Őőőő, ránéztem a bitsync-re, de nem jöttem rá, miért jó nekünk. Viszont állítólag (még nem ellenőriztem) az itt fellelhető anyagok már megvannak (valahol?) torrentben, tehát lehet, hogy épp a lanygosvíz feltalálására teszek kísérletet.
f. -
#8625 Én mondok egy jobb megoldás: bitsync :) -
fudaraki #8624 Kérlek szóljatok, ha szerintetek marhaság, de én azt gondolom, hogy a "felhő" már létezik csak épp műszakilag nem tökéletes, mert ez egy humán felhő. Mindenkinél van valami, viszont hogy meg maradjon tíz(húsz/száz/ezer) év múlva is, ahhoz kéne kissé rendszerezni az állományokat. Én ezt a magaméval évek alatt sem tudtam megtenni, annyira változatos és annyira nem értek hozzá (hogy mik voltak egyáltalán, mik hiányoznak, rendszerezés módja?). Én talán sorozatokra/évtizedekre/alkotókra bontanám az anyagokat, de magabiztos nem vagyok.
Annyit viszont megtehetek az egyetemes jó és a világbéke érdekében, hogyha valaki vállalja a rendszerezést, akkor én vállalom a torrentgyártást, seed-elést egy darabig (nomeg az alkotók támogatásának propagálását!), kb. fél terra kapacitásig. A jelenleg tipikus sávszélességek mellett 5-10GB-os csomagok már működhetnének. Az elveket megbeszélhetnénk itt, a részleteket meg magánban.
Törvényesen aligha tehetünk bármit, az alkotók mégis elégedettek lehetnek, ha adományokat kapnak. Számos zenével a "majd fizetsz ha tetszett" üzleti modell évek óta lényegesen jobban működik, mint a hagyományos terjesztési módszerek.
f. -
#8623 "előadások ingyenes tárhelyen (felhőben) lennének tárolva, sosem törlődnének" - ahogy azt Móricka elképzeli... még a kevésbé forgalmas, nem túlságosan reklámozott, feltűnő helyen tárolt állományokból is rengeteg mindent letörölgettek alkalmanként. "legálisan" pedig az első perctől se működne, hiszen nem te vagy a jogtulajdonos, és nem fizetsz nekik azért, mert megosztod másokkal az állományokat.
Ha eléggé elterjedne és feltűnő lenne (pl. facebookon-youtubeon nekiáll masszívabban terjedni, szerintem így került a Bonbonierre is a jogtulajdonosok látókörébe), akkor elég hamar rákérdeznének, hogy mennyi a hány centi.
Persze addig is még egy tükrözés a feltöltőink anyagából nem árthat, ha van türelmed akár évekkel később is karbantartani. -
vgyuri #8622 Sziasztok, most gondolkodom egy mp3 letöltő oldal készítésén, csak nem tudom meddig működhetne legálisan.
Eddig ezeket szedtem össze:
- Kabaré Csütörtök 99 adás, 214 óra mp3, 11 GB
- Kabaré Klub 90 adás, 80 óra mp3, 5 GB
- Kabaré Plusz 21 adás, 19 óra mp3, 1 GB
- Comedy Centrál bemutatja 8 évad,
- Showder Klub 11 évad
Lehetne benne előadóra is keresni, folyamatosan frissíteném, az előadások ingyenes tárhelyen (felhőben) lennének tárolva, sosem törlődnének. Érdemes nekikezdeni vagy én is kapnék emiatt egy levelet? -
VKaroly #8621 Prémium - Rádiókabaré - 99. rész
egyben, vágatlanul
itt
VK -
fudaraki #8620 Noigen, az alkotók is megérdemlik, hogy valamilyen formában jól járjanak, ha mi hallgatjuk őket. Jogilag ugyan non-sense, de emberileg jó módszernek tűnik, ha az alkotók publikálnak paypal-t, bankszámlát, akármit, ahol lehet őket támogatni, ha van miért, van miből. Az ilyen "adományok" összege szerintem hamar túlszárnyalná az MR-től, vagy netán az Artisjus-tól kapott fityingeket. Pl. Maksa urat személy szerint nagyon szívesen meghívom egy sörre (vagy egy sörnyire) akármikor, megérdemli. Messze nem ő az egyetlen és én sem vagyok az egyetlen, aki így érez.
Ha nekem lenne publikálható gyűjteményem, akkor megpróbálnék hatni a letöltőkre, hogy támogassák az alkotókat is.
Mélyen tisztelt szerzők, előadók!
Kérem, legyenek szívesek valamilyen módot találni az önök támogatására, a jogdíjak fizetését meg hagyjuk a csudába, akar a fene vízfejeket etetni (itatni).
f. -
#8619 Igen, a folyamatos online sugárzás (ma reggel pont hallgattam egy ilyesmivel is foglalkozó rádióműsort) rádióadásnak számít, tehát jogosan merült fel a részükről a számokhoz tartozó jogdíjak fizetése nálad, mint sugárzónál-feltöltőnél.
Ráadásul valószínűleg minden egyes szerzővel, mint jogtulajdonossal le kellene játszani, hogy ők esetleg írásban lemondanak a te javadra a jogdíjak befizetéséről - ez gyakorlatilag megoldhatatlan. -
zsorzsi88 #8618 Hofi Géza - Válaszadásra gondolkodási idő nincs (extra változat)