17056
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • zsorzsi88
    Maksa Zoltán írt több humoristatársa nevében, hogy a sugárzott kabarészámok után járó jogdíj rendezése hogyan és mikor történik meg. Ugyanis a Magyar Rádió 20 évre visszamenőleg fizet nekik az ismétlésekkor egy meghatározott összeget. Válaszlevelemben tudattam, hogy ez egy nonprofit kezdeményezés, hobbiból zajlik az egész és a Rádiókabaré szeretete a "vezérelv". Ezt követően feltette a kérdést, hogy nem lehetne-e valami módon legálissá tenni a rádiót (jogi osztállyal felvenni a kapcsolatot, szponzorok, hirdetők keresése stb.), mert magát az ötletet nagyon jónak tartja. Ezzel nem kívántam élni.
  • Obsitosur
    Sziasztok!

Zsorzsi88, megkérdezhetem, hogy melyik humoristától érkezett szerzői jogi kifogás?

A Válaszadásra gondolkodási idő nincs extra változatát szeretném elkérni, amit te vágtál össze kóülönböző helyekről.

Köszi:

Miki
  • fudaraki
    Sziasztok hölgyekurak!

Régóta olvasója (és hallgatója) vagyok a fórumnak, volna pár mondatom:

- köszönet a gyűjtőknek, hála nekik, rengeteg "kultúrális kincset" (és persze szemetet is sajna :X) sikerül továbbadni az utókornak.

- a mélyen tisztelt "jogvédők" tesznek magasról a kulturális célra, hogy "legálisan" lehetetlen továbbörökíteni a műveket. Sajnálom a Bonbonierre végét (bár sok volt az ismétlés! :D).

- a meglévő gyűjtemények rendszerezését, megosztását nagyban segíthetné, ha a mélyen tisztelt gyűjtők nagyobb kollekciókat raknának össze és tennék "csomagban" elérhetővé pl. torrentek formájában. Már néhány 10GB környéki pakk lefedhetné gyakorlatilag a teljes magyar kabarétörténelmet. Szerintem a rendszerezés/rendberakás nagy munka és (kabarétörténelemhez való) hozzáértést igyényel, de biztos vagyok benne, hogy vannak itt olyanok, akik jól csinálják/csinálnák.

- sokan gyűjtenek kabarékat, DC-n pl. sokmindent össze lehet csipegetni, ki-ki tegye a dolgát! :)

Hajrá! :D
  • Dzsini
    Nem ugyanaz egy olyan, elég szűk látogatottságú oldal, ahol elsősorban rádiós rögzítések jelennek meg módosítatlan formában (és tömörítvényként, letölthető módon), és egy nagyobb nyilvánosságú facebook profil, ahol alkalmanként akár még CD-n vagy online is kapható műsorokat sugároznak folyamatosan.

Az online rádióadás / streaming elvileg a ugyanabba jogi kategóriába esik, mint egy rádióhullámokon terjesztett adás, tehát a jogvédett műveket csak az Artisjus irányába történő megfelelő ellenszolgáltatás mellett sugározhat.
  • Hay #8613
    Bár mondjuk ezt nem értem, hogy mi itt a szerzői gond...
    Elvileg minden adathordozó (pl. üres CD) esetében fizetünk jogdíjat (vagy nevezzük, aminek akarjuk), és jelenlegi ismereteim szerint roppant ritkán jelenik meg egy-egy pl. kortárs "humorista" pl. CD-je... és hát, más megjelenésük is elhanyagolható... Fentiek "fényében" szerintem inkább örülniük kellene, hogy valahol - időnként - legalább hallhatóak, no meg hátha egy netes rádiót többen hallgatnak, ergo ha megtetszik egy-egy előadó, tán még egy élő "műsorba" is ellátogatnak. Nem tudom, melyik humorista körből jött a "letiltás", de amiket leírtam, bármelyikükre igaz lehet.
  • Hay #8612
    Köszönöm az info-t.
  • Imremagdi
    Hm, rádió és ez a topik célja kb. hasonló. Rádiókabaré számokat elérhetővé tenni.

Akkor ide is fog érkezni szerzői jogi kérdés?
  • zsorzsi88
    Az első 100 óta 23 készült el, ezeket majd itt a fórumon letölthető formában közzéteszem. Próbálok még idén hozzájuk újabbakat is szerkeszteni, azokkal együtt osztom majd meg őket.
  • Dzsini
    Esti kabarék lesznek még? Vagy ami elkészült az első 100 óta az elérhető lesz még itt szűkebb körben?
  • blue moon boy
    Hú, hogy mennyi helyesírási hibával írtam az előbb. Na mindegy az már így marad. ugyenem baly?
  • blue moon boy
    Ez egy fórum és igenis beszéljük meg a dolgokat, akkor is ha pozitív, de akkor is ha negatív is az. Sztem ,ha olvassák az illetékesek(mert olvassák ugye)befolyásolni tudjuka a kabaré megújjulását. Már most sokkal több közélet és politika van a rádiókabaréban. Igaz, hogy ehhez kellett a klubrádió konkurenciája is, de hiszem, hogy a mi elégedettlenségünk is dobott a lattba. A továbbiakban is bátran írjuk meg a véleményünket, Ha az nem tré és alpári, nem fogják cenzúrázni. Mert igenis vannak és legyenek is igényeink, amit jogosan várjuk, hogy szolgálják ki és ne csak azt fogadjuk el, amit elénk dobnak. Várjuk és örüljünk a jó irányú váltotásnak, és azt tegyük is itt szóvá. Remélem lesz rá módunk.
  • zsorzsi88
    Humorista oldalról érkezett szerzői jog kifogás, ezért a Rádió Bonbonierre megszüntetésre került.
  • Imremagdi
    Oldal nagyon jól működik a kabarék letöltésre a topik, lehet nem kellene ezt a vitát elkezdeni, elég hosszú eszmecsere is lehet ebből. És elveszik a topik eddigi jó szerkezete.

De hogy válaszoljak neked is:
    1: Sajnos sok negítiv hozzászólást ritkán találni, nagy a zenzúra.

2: Sok új arc van, de nem az Arcokkal van a baj, hanem ebbe az országba nem kell ennyi Humorista, nincs ennyi poén, nincs ennyi téma (Főleg politika nélkül)
    Nagyon kevesen tudnak elegendő mennyiségű szöveget írni, pár 10 perc régi története mindenkinek van, és utána jön a toll, és a Kreativítás.

És sajnos néha az internet, és a lopott poén.
    Aktualitásokat a régi "öreg" Humoristáké. Ujjaknak hosszútávon nincs esélye. Szerintem nincs is rájuk szükség.
  • Imremagdi
    Soha nem voltam Kretén, csak nem bírjátok a negatív kritikát.

Lásd Hajdu Balázs - Ördög Nóra mici gyerekének szánt beírása, ahol Először egy anyuka szólt, hogy ezt nem kéne, én igazat adtam neki, és lám, én vagyok a senki. Meg az anyuka? :)

Vannak tények, amiket el kell fogadni, csendbe maradni.
    Tanulni kell a negatív hozzászólásokból, nem kiállni, és kiabálni.

Azért mert kapunk ingyenjegyet, még nem fog ezért azt állítani, hogy minden jó szép? Igen is vannak Hatalmas hibák, és semmilyen ingyen jegyért nem fogom a véleményem csupán érdekből megváltoztatni.
    Nálam a rajongó nem arról szól, hogy folyton csak pozitív hozzászólást is. Olvass pár helyen...

Most is te írtál, de miért? Minek?
  • koncsikg
    Ezt nem cáfolhatom, én sem.;-)
  • Hay #8602
    Sziasztok!
    Bocs, ha már kérdezték, de miért nincs Bonbonierre?
  • blue moon boy
    Ez így van, de azért én szeretek finomat frissen, melegen és nem felmelegítetten enni.
  • koncsikg
    Magyar vagy külföldi standupot, kabarét nem kötelező nézni-hallgatni. Amennyiben nagyon sz@r, át lehet ugarni, tovább lehet tekerni (hála az itteniek fáradozásának) vagy lehalkítani, kikapcsolni.
    Ha az ebédem rossz, azt sem eszem meg csak azért is, utána meg közlöm, hogy milyen szar volt. Ha éhes maradtam, a hűtőben van olyan, amit elő lehet venni...
    "Értsd jól!" ;-)
  • blue moon boy
    Dombi!
    Meglehet sértődni, ez is egy megoldás, de a magyar humor attól még nem lesz színvonalasabb. Ti tudtok rajta javítani. Legalább próbáljátok meg, légyszi!
  • Lantee
    Nem érzem magam megszólítva, de ha már itt vagy, lenne pár kérdésem.

1. Kollégákkal szoktátok nézegetni (TV-ben, YouTube-on, bárhol) külföldi humoristák előadásait? Gondolok pl. Russel Peters, Patrice O'Neal vagy Louis CK-ra. Esetleg régebbi, klasszikus előadókra, mint Rodney Dangerfield? Ha igen, akkor vajon ti is érzitek, hogy amit csináltok, az nem Stand Up? (tisztelet a kivételnek)
    Vagy - bár érzitek, hogy gáz, mégis - lefekszetek a pénz/szerződés/hírnév triónak? Esetleg maga az rtl mondja meg, hogy mit és hogyan kell előadnotok?
    Nem bántásból, tényleg érdekel!

2. Ha sokan mondják, hogy szar amit csinálsz, akkor az a sok ember mind komplett idióta? Annak a sok embernek mind szar a humorérzéke? Nem lenne esetleg hosszútávon kifizetődőbb, ha hallgatnál a kritikákra, és JAVÍTANÁL az előadásaidon? Hiszen ebből (is) élsz! Nem hobbihumorista vagy, aki szabadidejében dobálgatja fel a videókat a YouTube-ra, hanem "fizetett celeb"!

3. Az új arcokat mikor válogatjátok, közös megegyezzéssel bólintotok rá? Kényesen ügyeltek rá, hogy véletlenül se üsse meg a minimális színvonalat, hogy ti maradhassatok a "régi profik"? Mert őszintén szólva érkezett pár új név az elmúlt 5 évben, de hogy egyik sem alkotott maradandót, az tuti! Bellus? Ti mondtátok neki, hogy vicces? Bruti? Nála van a kajapénz, vagy mi? Senki nem meri neki megmondani, hogy rosszabb mint a Defekt Duó?! Anett...hahh...Hofi szavaival élve: "Hát ezt meg ki b@ssza?!"

Köszi!
  • dombovariistvan
    Kedves Fonottszékesek!

Ti lettetek volna a rajongóink? Ajándékba kaptátok a bérleteket a Dumafüredre erre teleszarjátok a netet mindenféle fikázással? Brávó!

Nagy Imre nem azért tiltottalak le mert a letiltogatás a hobbim,ahogy te írtad,hanem mert kretén módon viselkedtek velünk és ezt már nagyon sok Dumaszínházas észrevette.

Kövecses annyit tudott hozzászólni Anett oldalán a közös könyvünk megjelenéséhez hogy -Pont Dombival?

Igen Józsi,pont velem! Problémád van esetleg ezzel???

Nem kéne többet kommunikálnunk. Felesleges...
  • vgyuri
    Sziasztok, az itteni fájlokat feltölthetném egy felhős tárhelyre? Egyszerű weboldal is lehetne hozzá, szűrővel, a leírás ide a fórum hsz-ra mutatna, a link a felhős megosztásra. Pl. Box.com 50 gb-ot ad, ott sok mp3 felférne, és nem kellene félni az ingyenes oldalak törléseitől.

Kezdetnek a Showder klub és Comedy Centrál összes mp3-at fel tudnám rakni.

A feltöltőknek volna ez ellen kifogása? A fizetős link közbeiktatása is megoldható. Jogilag nem gond a felvételek megosztása akár az ingyeneseken is?
  • Ikovacs
    Heti hetes 2013.11.10 Avi

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://vm1woj.1fichier.com/en/

Jelszó:Ikovacs

• Imremagdi
    Én mivel járok Dumafüredre (előtte nagyvázsonyba) így már erre én is rájöttem.
    Jó ha 1 év után van valakinek új poénja.

Régebben azt mondták, hogy 3-4 havonta kell őket megnézni.

Évközbe nem is járunk Dumaszínházba minek?
    Inkább egy nyári fesztivál, Szilveszteri rádiókabaré, és Kb az összes poént hallottam, amit nem, az MP3 és rádiókabaré.

Jah: Szilveszeri Rádiókabaré felvételére itt lehet jegyet venni:
    http://www.jegymester.hu/hun/Production/85331/BUEK-2014
  • blue moon boy
    Mert Ők a humor nagyágyui. Nem tudtad?
  • Ikovacs
    Hát egyre gyengébb a CCBe és a Shdk is! Aki teheti elmondja az utolsó Rádiókabaré ill. Dumafüred poénjait!

A Hajdú meg levegőt sem tud venni, amint egy pillanatra megáll már röhögnek és tapsolnak! Poén meg minek!
    Gépről mehet?

Ekkora sikere Hofinak sem volt!

• Ikovacs
    Comedy Centrál bemutatja 9-02-03 Avi+Mp3
    Hajdú Balázs, Redenczki Mária, Rostás Tibor

A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re

Avi
    http://z6ap0f.1fichier.com/en/
    Mp3
    http://muya3c.1fichier.com/en/
    http://www.mediafire.com/?74u1a4y3dsbhshk

7 tracks, 46 minutes 6 seconds

1. Ccb 9-02 - Bevezető Szignál (0:29)
    2. Hajdú Balázs - Duma 1 (10:30)
    3. Hajdú Balázs - Duma 2 (11:26)
    4. Ccb 9-03 - Bevezető Szignál (0:22)
    5. Redenczki Mária - Duma (14:03)
    6. Ccb 9-03 - Bevezető Szignál (0:25)
    7. Rostás Tibor - Duma (8:51)

• Ikovacs
    Showderklub 12-4 Avi+Mp3

Avi
    http://d6i5ek.1fichier.com/en/
    Mp3
    http://foog63.1fichier.com/en/
    http://www.mediafire.com/?vvjoa1aake1f31d

12 tracks, 47 minutes 43 seconds

1. SHDK 12-4 - Bevezető szignál (0:30)
    2. Hadházi László - Nyitó duma (7:00)
    3. Hadházi László - Felkonf (0:15)
    4. Mogács Dániel - Duma (11:22)
    5. Hadházi László - Duma (3:04)
    6. Hadházi László - Felkonf (0:19)
    7. Kőhalmi Zoltán - Duma (9:44)
    8. Hadházi László - Duma (6:03)
    9. Hadházi László - Felkonf (0:19)
    10. Beliczai Balázs - Duma (7:31)
    11. Hadházi László - Lekonf (0:25)
    12. Somogyvári Dani - Morbid Dal (1:11)

Az ökörködések csak az Avi-ban vannak!

• J00hnny
    Sziasztok! Nem tud valaki linket a kabaré csütörtök és kabarélexikon összes (vagy közel összes) adásaihoz? Az oldalon visszakeresve csak olyan linkeket találtam amik már nem élnek.
  • kapbenc
    A Klubrádiónál én is szeretném tudni a szerzőket (tudom, maximalista vagyok), de még inkább drukkolok nekik, hogy kerítsenek egy tisztességes hangmérnököt.

A Kabarématinéhoz elmondanám, hogy ez a műsor a rádió átalakításakor született, amikor megszűntették a Kabarécsütörtököt és sok más műsort. Véleményem szerint a KM az Aranyemberek utódja szeretett volna lenni (a korai vendég-névsor még ezt igazolja), de beleerőltették a humort, hiszen nem volt más adás kabarék ismétlésére. A kezdeti 90 perc kényelmes volt egy értelmes beszélgetésre és teljes számok lejátszására.

Ami most van, az kész kabaré, de a falkaparós fajtából. Értem én, láttam én, hogy öregedő újságírók kiégnek és már nem mennek utána témának, a baráti körükből oldanak meg mindent. Nem szól már nekik senki, hiszen alulról tiszteletet várnak, felülről meg örülnek, hogy szállítják a hasábot, a műsoridőt. De azért Rákait igazán kitüntethetnék aztán el-.... a műsorból. "Áruljuk el a hallgatóknak, hogy azért tegeződünk, mert régről ismerjük egymást" és "No azért ez a műsorszám túlzott, sarkított volt" - hangzanak el szinte minden adásban. És az összes többi betegsége a műsornak. Eh.

A feltöltéseket kösz!
  • blue moon boy
    A Klubrádiós kabarénál (némely esetben) azért jó lenne tudni a szerzők nevét is!
  • blue moon boy
    A kabarématinéhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy én már nem is hallgatom, csak ha olyan személy a meghívott vendég, aki a kabaré műfajhoz közel áll.

Lehet, hogy a megyívottak nagyszerű emberek a maguk területén, de én nem tudok nevetni azon, amin nem lehet. Szerintem ők diletánsok ehhez a műfajhoz és nem itt van a helyük. (tisztelet a kivételnek)

Annyi más jó riport műsor van a Kossuthon, mért nem oda hívják őket. Mi meg hadd röhögjük ki nagunkat azon, ami tényleg vicces!
  • blue moon boy
    Teljesen egyet értek veled. Végre egy jó színvonalú kabaré, de nem tudok rajta jól szórakozni élő-idős hallgatása alatt, mert iszonyúan szét van szabdalva. Ezért most meghallgatom újra a te letöltésedet egyhuzamban. Köszönöm szépen.
  • Dzsini
    Ismerem, tényleg jó darab, ijesztően elgondolkodtató.
  • VKaroly
    Karel Èapek: Egy tisztes polgár meghurcoltatása
    rádiójáték (1996)

"Èapek szatírája jó ötven éve született, s a maga korának polgári sajtóját tűzi tollhegyre. ... ötletesen mutatja be, hogyan tudják az újságok alantas érdekből kikezdeni egy ártatlan ember becsületét, majd az alaptalan vádak és érvek célzatos csoportosításával, adagolásával, a legjelentéktelenebb tények felnagyításával, eltorzításával "üggyé" tenni a semmit, és áldozatukat kíméletlenül leteríteni."

ea: Bozóki István, Földi Teri, Fülöp Zsigmond, Gábor Miklós, Hável László, Lorán Lenke, Pándy Lajos, Szakácsi Sándor, Várhegyi Teréz

itt

VK
  • Ikovacs
    Szerintem ez a link él:

http://www.mediafire.com/download/4fh447df25aa41l/Showderklub_10_4.yup

• VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 183. rész - Szomráky Béla
    egyben, vágatlanul

itt

VK
  • Ikovacs
    Hát ez kabarématiné nagy volt!

Ügyeletes kabarézsenink és szakértőnk - rékai - előkerült és adott a kabarénak és a matinénak! Jókat derült a saját semmitmondásán és annyi!
    És a riportalanyai is kimondottan KMbe valók! Megnyugvásul, jövő héten Fábry 60 lesz, de azután megin ez a b@lf... rékai fog minket beavatni ezúttal a csokoládékészítés humorvilágába!

Lassan már nem lesz se osztálytársa se ismeretlen ember az országban akin nem röhögtünk általa!

• Ikovacs
    Kabarématiné 183 Rékai Gábor, Szomráky Béla egyben és kimagozva

http://edsjt2.1fichier.com/en/
    http://www.mediafire.com/?7t1zo921knk2w8q

3 tracks, 59 minutes 9 seconds

1. Szomráky Béla, Rékai Gábor - Egyben (50:57)
    2. Fábry Sándor, Böröczki József - Nyelvi paródiák (4:44)
    3. Antal Imre, Kovács László - Diplomata sztorik (3:28)

• Ikovacs
    Rádiókabaré 2013 november 1. rész

Kösz Dzsini a címeket...

http://s8kfsv.1fichier.com/en/
    http://www.mediafire.com/?wamc282cai6v1dw

15 tracks, 52 minutes 48 seconds

1. Rk201311 01 - Bevezető szignál (0:23)
    2. Kovács András Péter - Nyitó duma (8:30)
    3. Kovács András Péter - Felkonf (0:10)
    4. Hadházi László - Bocsánatkérés (4:26)
    5. Kovács András Péter - Felkonf (0:27)
    6. Bruti - Nekem nyolc (3:32)
    7. Kovács András Péter - Felkonf (0:30)
    8. Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Focimeccsen felejtett mikrofon (7:56)
    9. Kovács András Péter - Felkonf (0:26)
    10. Hernádi Judit, Aradi T, Elek Ferenc, KAP, Szombathy Gy - Merkel telefonja (6:07)
    11. Kovács András Péter - Felkonf (0:30)
    12. Badár Sándor, Szombathy Gyula, Vida Péter - Kamuvideó-forgatás (7:09)
    13. Kovács András Péter - Felkonf (0:17)
    14. Orosz György - Duma (11:44)
    15. Rk201311 01 - Vége szignál (0:41)