47
  • M0rph3u5
    #47
    az MPAA bezzeg ha igazi nagy hacker site-okat próbálna meg beperelni, másnapra eltűnne az MPAA honlapja örökre... de a warez társulat sajna ennyire nem istenkirály-számítógép-profi, ezért csak jogi úton tudják rendezni a dolgot... én a torrentspy-on kezdtem az egész torrentezést... szóval HAJRÁ TORRENTSPY!!!
  • h4x0r
    #46
    A dolog külön érdekessége, hogy ha kilőnek egy torrent oldalt, neadjisten egy egész hálózatot, akkor csak egy vákuum keletkezik a piacban, amit egy sokkal rátermedtebb szolgáltató fog betölteni. Így egyfajta evolúciós hajtóerőt adnak a fájlcserélők kezébe. Szóval ha kilövik a torrentspy-t, akkor egy sokkal jobb oldal lesz a helyén. Írták is itt, egy korábbi hozzászólásban a Napster->Kazaa->Bittorrent fejlődést.
    Szóval hajrá RIAA, MPAA, közvetetten fejlesszétek csak ezt az ágazatot, az hosszútávon csak nekünk lesz jó. :D
  • blaze
    #45
    Bezárathatják az összes amcsi torrentes oldalt, nem érnek el vele semmit, max nem com meg org lesz a csúcsdomain, hanem mondjuk ch. Kínát meg eltudom képzelni, ahogy eggyüttműködik az MPAA-val meg a többivel.
  • warhammerLINUX
    #44
    érdekes, ilyen szervezetekben mindig vannak ráérős emberek akik mások beperelgetésével foglalatoskodnak. Nincs ezelnek családjuk ?
  • peca
    #43
    elmehet az MPAA a fa*zomba...

    a TorrentSpy pedig remelem jol megmutatja ezeknek a g*ciknek, hogy nem tehetnek meg mindent amit akarnak...
  • dez
    #42
    Nem biztos, hogy az jó ötlet lenne: ők abban érdekeltek, hogy legalább a privát lemásolás, letöltés legális legyen.
  • asdasdasd
    #41
    A TorrentSpy az illegális tartalmak elérhetőségének elősegítéséből él. Még ha nem is nála van a tartalom, hanem megosztva a neten.
    Ezt a biróság elég hamar belátja, és bezáratja a site-ot.
    Kár érte, én is szeretem.
  • arty
    #40
    itmedia.sk

    fosszuk meg az artisjust a fő bevélteli forrásától!
  • Caro
    #39
    Nem gond, ezután legfeljebb a .torrent fájlokat is torrenten cseréljük majd :D
  • Neakardtudni
    #38
    Egyre szarabb filmeket csinálnak, valahonnan be kell hozniuk a kiesett milliárdokat. Azon filózom, Isten nevében be kellene perelni mindenkit szerzői jogbitorlásért, ugyanis a világegyetem és ergo annak minden származékos szerzői joga őt illeti meg.
  • mixam
    #37
    Bruhaha, ez törvény 2004 májusa óta hatályát vesztette. Szlovákiából, mint EU tagálamból teljesen legálisan lehet DVD-t behozni, természetesen vám és matrica nélkül. Ja, hogy ott nincs matricaragaszgató joga a gestapónak... hát ez van.
  • szivar
    #36
    Mert meg kell fizetni azt az összeget, ami elmarad akkor amikor, te (én, és mi mindannyian) elképzelhetően megsérted(megsértjük) a szerzői és szomszédos jogokat. Ez az feltételezés akkor is igaz, amikor te full legal cuccot pakolsz fel egy DVD-re vagy CD-re. És ha neadjisten rádvernek egy balhét, akkor is fizetned kell :(.

    Úgy néz ki, hogy az ártatlanság vélelme ezen joggyakorlat szerint úgy működik, hogy kétféle ember létezik. A bűnös és a gyanús.
  • Jumpy
    #35
    De tényleg,és miért fizetünk többet a hordozóanyagokért a rajtuk lévő matrica miatt??
    Ha a szerzőijogvédelem miatt,akkor viszont hadd tároljunk már rajta ilegálisan letöltött cuccoakt nem?Hiszen megfizettük a sápot!
  • Jumpy
    #34
    és kapják be..méghogy szerzi jogok...röhögnöm kell..
    vajon egy 25 dolláros zene cd-ből,mennyit kap az előadó?
    Na és mennyi csapódik le a különféle kiadók,terjesztők,egyebek zsebében..a hatalmas apparátus fizetésére??
  • drizzt1666
    #33
    Az egész Torrentezés és a tracker-ek fenntartása meg a keresőoldalak működtetése full legális.
    Mert:
    A tracker csak koordinál: kitől, mit, hova.
    Amit leszedsz a kereső oldalról abban semmi illegális nincs, csupáncsak pár kilobájtnyi adathalmaz, aminek semmi értelme sincs.
    A program, amit használsz, az is ingyenes, és legális, mint ahogy az egész torrent (mint módszer) is az.

    Ezek után kérdezem én, h milyen alapon kiindulva akar pereskedni az MPAA.
  • Fenjoy
    #32
    Ezek még Isten-t is befogják perelni mivel minden tőle ered...

    ÜBERLOL
  • gakoska
    #31
    Pereljék már be a levegőt is, mert aki beszívja, az akár le is tölthet illegális dolgokat! Azt pedig nem hagyhatják! :)))))))
  • Ackro
    #30
    én azt látom, hogy akinek a zenéjét/filmjét/programját érdemes warezként terjeszteni az nem trabanttal jár haza a szobakonyhás garzonjába zsíroskenyeret enni.
    AKKORMEG? kinek a jogait védik?
    akik jó produktumot tudnak felmutatni azok ígyis-úgyis meggazdagodnak.
    azmeg a másik igazság (már itt is írta vki) hogy attól még nem leszek potenciális vásárló hogyha kiirtják az ingyen hozzáférés lehetőségét.
    azaz ha ingyen nincs akkor nem kell és kész. :)
  • Riddick
    #29
    REmélem megszivatják az MPAA t rendesen egyszer!
  • irkab1rka
    #28
    Az MPAA tevékenységével elősegíti, hogy újabb és újabb warez oldalak bukkankjanak fel, mivel a nagyok eltűnnek, és a kicsik virágzásnak indulnak.

    Pereljük be őket "secondary copyright infringement", vagyis szerzői jogsértéshez való segítségnyújtás vádjával! :)
  • Vorpal
    #27
    És egyáltalán - ha olyan kva csórik akkor miből tellik nekik ennyi ügyvédre meg perre?
  • Vorpal
    #26
    Kiitérdekel.

    Perelgessen az MPAA milliókért.
    Ha a Torrentspy t kilövik, holnap ujraterem egy másik néven egy másik cimen ingyé.

    Erre basz rá a felhasználó -- a pereiket fizetjük a CD ken.
  • Visor
    #25
    Menjen a fenébe a MPAA. Menjenek a fenébe. Mit képzelnek ezek magukról?
    Most ezzel nem érnek el semmit, hogy egy olyan keresőoldalt perelnek be, ami ráadásul nem tartalmaz illegális linket. (Hatóságok kérésére)
    Ezek már kínjukból nem tudnak mit csinálni. Úgyhogy az "amerikai ASVA" visszafoghatná magát.
  • mixam
    #24
    Azaz helyesen a mondat:
    '...Ha ezzel a nyakatekert gondolatmenettel érvelni lehet egy bíróságon, akkor akár be is perelhetjük
    az mpaa-t a riaa-t bűnszövetségben a bsa-bal, a nemzetközi terrorizmus támogatása és szervezése miatt...'
  • mixam
    #23
    Ez az egász olyan abszurd. Az MPAA azért akar beperelni egy kereső oldalt, mert a segítségével olyan oldalak címére lehet rákeresni,
    ahonnan olyan fileokat tölthetőek le,
    amelyek maguk egy bitnyi jogvédett angyagot sem tartalmaznak ugyan,
    de egy 3-ik helyről letölthető programba beolvasva,
    ami egyébként szintén teljesen legális,
    ESETLEG jogvédett anyagokat lehet letölteni.
    Ha ezzel a nyakatekert gondolatmenettek érvelni egy bíróságon, akkor akár be is perelhetjük
    az mpaa-t a riaa-t bűnszövetségben a bsa-bal, a nemzetközi terrorizmus támogatása és szervezése miatt. A 90-es években a kormányok és titkosszogálatok tiltották ill. korlátozták a titkosító algoritmusok használatát. A USA-ben kiviteli tilalom is volt, franciaországban pedit teljesen tiltva volt. Ezért is lett olyan gyenge a DVD-t CSS kódolása. Erre az mpaa és a többi terrorszervezet aktív lobbytevékenységbe kezdett, az erős titkosító algoritmusok teljes körű liberalizációja mellett. Ennek az eredménye lett a DRM (Digital Right Management), PUMA (Protected User-Mode Audio), OPM(Output protection management), PAP (Protected Audio Path), PVP (Protected Video Path) és a Digitális vízjel többek között. Tövábbi eredménye pedig az erős titkosítással ellátott szteganográfia, amire az al-kaida terrorhálózat lehallgathatatlan információs infrastruktúrája épül. Ezen keresztül szervezik tagjaik kiképzését és a merényleteiket is. Vigyük egyből Guantánamóra az mpaa riaa és bsa összes tagját a terrorista kollégáik mellé.
  • Gerygrey
    #22
    Ezek a nagyonköcsög hülyebarmok mikor tanulják meg végre, hogy az illegális másolást és letöltést egyszerűen NEM lehet megfékezni, legalábbis a köcsög perelgetős módszerekkel biztosan nem. 2000-ben ott volt a Napster, jól bezáratták, és pár nap múlva már indultak is a második generációs P2P rendszerek, Kazaa, WinMX és a többi, aztán amikor ezeket is elkezdték szorongatni (persze a mai napig sikertelenül), jöttek az igazi mai nagyágyúk, a Bittorrent, az eDonkey, meg a DC++ és még ki tudja mik... Vegyék már észre, hogy esélyük sincs, nem gondolják komolyan ha bezárják például a Bithument, akkor másnaptól az a kb 25000 fős felhasználói tábor a LehúzRecords Megastore-ban veszi majd tömegével a CD-ket DVD-ket, ugyan már...

    Az meg felháborító hogy kiírom a digitális fotóimat CD-re, és az ehhez szükséges üres lemez megvásárlásával ezeket a csicska "civil" szervezeteket támogatom mint a (b)ASVA meg az Artisjus...

    Tegnap a Duna Plazaban járva felfigyeltem egy plakátra, miszerint keddenként csak 790 a mozijegy. Na, ezt már értelmesebb lépésnek tartom a filmcégek részéről, kedvem is támadt moziban megnézni a Jégkorszak 2-t. Persze ha kijön DVD-n akkor azért letöltöm, de különben ha nem lenne torrent, akkor sem venném meg.
  • jeva
    #21
    es a hirnek kosoznhetoen most kicsit megugrik a torrentspy latogatottsaga es a letoltesek ;)
  • grebber
    #20
    Torrent powa !!!!
    Van és lesz is.Nemtudom hova erőlködnek.
  • asdasdasd
    #19
    Szerintem a Torrentspy semmiben nem hasonlit a Google-hoz. Míg a google leindex-el mindent tartalomtól függetlenül, addig a tspy szépen kategórizálva tárolja a 99%-ban illegális tartalom elérhetőséget biztosító torrenteket.
    Az egy kicsit gyenge álláspont, hogy "véletlenül" illegális cucc is keveredett a tartalomba.

    A Google elsősarban a legális tartalomból él, a TorrentSpy meg elsősorban az illegálisból.

    Az más kérdés, hogy azt, hogy illegális letöltést elősegíti, azt mindenre rá lehet fogni.
  • Szefmester
    #18
    le az MPAA-val éljen a torrent !!! :)
    és ha már pereskedünk ne csak a software gyártókat pereljük hanem a HW gyártókat is... hiszen ők adják a technikát a "kalózkodáshoz" lásd DVD-író, HDD, VGAkari a megjelenítéshez stb...

    ui.: rühellem ezeket a pénzsóvár köcsögöket, és a Jack Thompson szerű erkölcscsőszöket... ilyenkor legszívesebben lelőném őket csak hogy ne szenvedjenek, de tudom hogy azzal csak magamnak teszek rosszat, plussz mártírrá válnának
  • immovable
    #17
    Ott a pont!
    Ebben nagyon egyetértünk!!!
    Legálisan semmit, amíg a pénzem 90% egy fölösleges gestapó szervezetnek megy, és a pénzt meg arra kötik, hogy negem szivassanak!
  • Anotino
    #16
    Azert vannak meg ellenallok. A thepir*tebay.org -on nezzetek meg a legal threats oldalt, hatalmas :)
  • hehehehe
    #15
    na abba beletorne asszem a bicskajuk...nem hiszem hogy a google olyan konnyen adna magat...van penze megbizni egy egesz orszagnyi ugyvedet is:P
  • greekboy
    #14
    Én is így vagyok vele. Én még dr. tóth úrral, az egyik fizetett artisjusos gestapóval is felvettem a contactot, hogy megkérdezzek pár dolgot és hogy mi a kurva anyját csináljak, de rájöttem hogy értelmetlen, mert teljes sötétség uralkodik ezeknél az embereknél. Egy titkárnő kaliberű hülye jogász, asszonta hogy tanulmányoznom kére az a ram vonatkozo europai jogot, mert ő addig nem fog vitatkozni velem. Erre mondtam neki, hogy olyan nincs, hogy europai jog, max kozossegi job, mivel a Europa nem egyenlo EU-val. A kis picsa megsertodott, egy kurva szot nem tudott szolni utana. Szlovakia rulez!!!
  • mixam
    #13
    Ez is egy jó ok arra, hogy miért nem menjünk soha moziba, és miért ne vegyük meg a hivatalos DVD-ket. Még az olcsó himermarket DVD-ket sem. Irreálisan drágák a mozijegyek, és DVD-filmek. A pénzt, amit kifizetünk nekik, arra használják, igen a mi pénzünket, hogy perekkel fenyegessék meg kedvenc oldalainkat, barátainkat.
    Még üred DVD-t is csak szlovákiából veszek, hogy a DVD matrica árát se kapják meg ezek a gestapós szemetek.
  • mixam
    #12
    Hős partizán TorrentSpy vs. gonosz náci mpaa birodalom.
  • Magnum PI
    #11
    Saját magukat is befogják perelni mivel ők csinálják a filmeket, vagyis miattuk kerülünk olyan helyzetbe hogy le tudjuk tölteni a filmeket :) .
  • Boroskóla
    #10
    Nekem is, eddig majdnem minden megtaláltam ott amire szükségem volt remélem nemjárnak sikerrel
    Ezzel az erővel még a Microsoftot is beperelhetnék mert ugye legtöbben Windows alatt töltenek le és ugye így közvetve ők is segítséget nyújtanak a warezoláshoz.
  • bigfoot
    #9
    hajrá torrentspy:)
  • Reggel
    #8
    a TorrentSpy.com az egyik kedvenc oldalam :)