EU kereskedelmi vétó a Vista ellen?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel csak az a baj, hogy a legtöbb ember nem telepít win-t.
Otthonra a géppel együtt veszik meg az elõre telepített wint, a munkahylene, meg a rendszergazdák rakják fel. Aki meg ért hozzá, az tud magának custom installer-t csinálni (pl. nLite).
A Vista meg erõsen moduláris felépítésû, és az installja is szépen szkriptehetõ lesz.
És dózer sem. Már vagy 6-8 éve. (nem emlékszem pontosan) :)
Akik ebben a cipõben járnak gondolkozzanak el rajta, milyen rendörségi büntetõ fenyegetéseknek vannak kitéve a Ms pribékjei által.
Majd tegyék fel magukban a kérdést: Nem jó nekünk ha a tényleges hatalommal bíró EU felveszi a kesztyût és legalább ott ahol arra törvényes lehetõség van visszavág a microsoftnak?
Nem eltörölni kell a vistát az EU-ban, de meg kell rendszabályozni a microsoftot.
Mellesleg az IE7 azért nem lesz benne, mert tudják, hogy gond lehet belõle. Redmond-ban sem este ka fejükre, ezért nem értem miért szívóznak az EU-val feleslegesen. Õk az erõsebbek, nem az m$.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
úgy emlékszem, hogy valahogy a win fájlkezelõ részének szerves része az explorer, az internet explorer csak egyfajta kiterjesztése ennek
(errõl csak nagyon halványan rémlik valami, nem is vennék rá mérget, és remélem, nem írtam túl nagy baromságot )<#smile>#smile>
Ami azt illeti az EU nagyon is jól tudja mit csinál. Ott próbálja meggyengíteni az m$-t az EU területén, ahol csak tudja. Nem fog visszariadni a vista embargótól.
Aki hardveres másolásvédelmet és társait akar, az meg is érdemli! Tiltsák be!
A tûzfalra is mondhatják, hogy jaj de nagyon össze van építve a rendszerrel, sokmindent át kellene írni, stb. A vírusirtót is jól bele tudják integrálni, ha akarják - és persze, hogy akarják.
A médiaplayernél meg mondhatják azt, hogy oké, kiszedjük, de akkor vele együtt kiszedjük az egész DirectVideo codec rendszert, mert az is hozzá tartozik. És akkor egy csomó egyéb player meg lesz lõve.
Nem azt kell elérni hogy ne legyen benne médiaplayer,tüzfal, virusirtó stb... (mert ez csak szélmalomharc, ráadásul szembemegy a piaci folyamatokkal) hanem azt hogy ezek választhatóan legyenek telepitve.
Akinek kell annak tegye fel, akinek meg nem annak ne.Ilyen egyszerü
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Bár... Legalább lesznek igazán jó ingyenes cuccok. Talán. (Ahhoz képest most akarták leállítani a fejlesztését az egyik legjobb shareware-es(?)nek.)
Egyébként a cégek többsége azzal foglalkozik, amihez a legjobban ért. A MS meg mindenbe belekotnyeleskedik. És erõbõl akarja lenyomni azokat, akik értenek is valamihez/igazán odafigyelve fejlesztenek/stb.
Akkor vidd vissza a gépedet oda ahonnan vetted azzal az üzenetettel hogy én még nem vagyok elég rá hogy ezt használjam vagy gondolkodj mielõtt irsz vmi hülyeséget
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
"A keresõ amúgy is ingyenes, nem tudom mit ugrálnak."
De most komolyan, teszerinted ezek karitativ okokbol adjak ingyen ezeket a szolgaltatasokat? A firefox is ingyenes azt megis valami sok millios bevetelre tett szert.
Ne legyel mar ennyire naiv!!! Iszonyatosan nagy penzek jonnek-mennek ezeknel a keresoknel. Nehogy azt hidd mar, hogy az m$ pusztan presztizs okokbol akarja, hogy mindenki a vilagon az o keresojet hasznalja.
"Zavarja õket hogy megkönnyíti a felhasználók és a rendszergazdák életét?"
Szerinted 100 gepes rendszernel ugy megy a telepites, hogy a rendszergazda egyenkent vegigsetalja a gepeket es egyenkent az osszesre az osszes ott hasznalt programot telepiti? :)
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Azok a hardvergyártók akik szimpatizálnak M$-el, megkapják a minõsítést, akik nem, azok meg pusztuljanak...
A másik, hogy baromság hogyn ezzel öszönzik a usert, mert csak tömik a pénztárcát. Az neked ösztönzés, hogy most vettél 200ezerért egy új 19"-os LCD monitort, de dobd ki, és vegyél 400ért egy HDCP kompatibiliset 3 hónap múlva. Ez lehúzás, nem ösztönzés!
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
Légyszíves magarázd meg nekem, hogy az op.rendszer hol teremt bármilyen értéket. A Phoptoshop, Delphi vagy MSSQL, stb ok.
A nagytobbsegnek (felhasznalok kb 70%-a) meg arrol sincs fogalma, hogy az internet az nem a nagy kek e-betu ott az asztalon.
Aztan ugye szerintem ez mar egy sokkal jobb hozzaallas az eu reszerol a vistahoz, hogy meg mielott kijon, mar figyelmeztetik, hogy azert nem artana az epp ervenyben levo szabalyoknak megfeleltetni.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Ez a probléma, hogy ha bevezetik a Vista kereskedelmi tilalmát az EU-ban, akkor boldog boldogtalan, akár a vállalatok is, nyugodtan warezolhatják a Vista-jukat. Így senki nem fog a USA-bõl rendelni, minek. Ha a termék hivatalosan nem lesz forgalomban, akkor jogilag legálisan lehet másolt Vistat is használni. Terméktámogatás nincs ugyan hozzá, de eddig is csak volume license vásárlók kaptak tisztességes windows supportot. A vállalatok akik azt igénybe vették, egy ilyen helyzetben fordulhatnának alternatív cégekhez is supportért. Biztos lehetsz benne, százával jelennének meg az alternatív vista support cégek az EU összes államában.
Ezt nem engedheti meg magának a Microsoft, mindenképp meg fognak állapodni, ez egy jogi kérdés, ahogy írtam. Ezért a tárgyalóasztalnál fog eldõlni, esetleg a bíróságon.
Jelenleg a Ms fetlételei miatt ez tilos, így nem volt más választás mint ez az EU eljárás.
Másrészrõl, én úgy gondolom, a titkosításokat, meg ezt az egész jogosultsági rendszert az m$ nagyon jól kitalálta. Egy újabb ösztönzés a jobb hw vásárlása felé. Mint azt már írtam, a hw-sw gyártók egy követ fújnak. Ha vesz vki egy adott hw-t, akkor nem csak a hw gyártója nyer ezen, hanem a sw-gyártó is. Mint már korábban mondtam, a fõ célja ennek az egész Vista dolognak, és a magával hozott baromságainak az, h minél több pénzt sajtoljon ki a userekbõl.
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
A whiskey-s rablót elfogása sem volt feltétlenül célszerû, mégcsak gazdaságos sem. A rendõrségi akciók többe kerültek, mint egy egy bankrablás. Ráadásul a pénz jórésze sem lett meg. De ha nem is foglalkoztak volna ilyen esetekkel, akkor ma már a bankrablás napi rutinnak számítana.
miért? egy cég nem terjeszkedhet olyan irányba amilyenbe szeretne? Ha a google jobb, úgyis azt fogják hazsnálni, nem konkurencia. De ha a M$ keresõje tovább fejlõdik, és eléri, netán túlszárnyalja a google-t, akkor azt használják. Nem tudom miért baj nekik, ha verseny van a keresõk piacán, csak azt érik el ezzel hogy egyre fejlettebb keresõk lesznek. Ez csak nekünk jó. A keresõ amúgy is ingyenes, nem tudom mit ugrálnak.
"nem igazán tünteti fel jó fényben a céget az sem, hogy beépített vírusirtóval kínálnák az új operációs rendszert."
miért? mert növelni akarják a védelmet, és kényelmesebbé tenni a user-ek életét? hogy telepítés után már cska 1-2 sw-t kelljen telepíteni, és máris lehessen hazsnálni? Ha valakinek nem tetszik, úgyis felfog rakni egy másikat. Ugyanígy a mediaplayer-el, vagy IE-vel. Én spec winamp-ot meg Opera-t használok. Elférnek egymás mellett. Persze nem tiltakoznék az ellen hogy telepítésnél választható legyen a telepítésük, de kibírom. Net, multimédia és fejlesztés szempontjából úgyis linux-ot használok, win-t meg Photoshop, meg játék.
"mondván így ismét jogosulatlan elõnyt élvezne a redmondi konszern a piac többi szereplõjével szemben."
írjanak Európai OS-t, és azt raknak bele amit akarnak. És ha jobb lesz, úgyis vált rá mindenki.
"a Windows Defender biztonsági csomag része lesz a Vistának."
Zavarja õket hogy megkönnyíti a felhasználók és a rendszergazdák életét? hogy telepítés után ne kelljen 100gépre még külön vírusírtót, tûzfalat és egyebet telepíteni? Ha nem találják tesztelés után megfelelõnek, úgyis lecserélik.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Valamint eddig egyetlen Linux vagy Bsd disztribútortól sem kerültek ki olyan tisztességtelen üzleti magatartásra utaló iratok, mint a Microsofttól. A Halloween dokumentumok, alátámasztják azt az álláspontot, hogy a Ms nem szoftverei jó minõségével, hasznosságával érte el monopol helyzetét, hanem agresszív és törvénytelen üzlei eszközök alkalmazásával.
http://www.catb.org/~esr/halloween/
Nem különösebben értem mire jó ez a balhézás, amit az EU mûvel. Szánalmas. Csak arra jó hogy lehúzzák, és megmutassák mennyire kemények. Ha már saját OS-el nem tudnak elõállni, akkor most keménykednek, hogy a kisebbségi érzetük csökkenjen, és jó sok ingyen zsetonhoz jussanak. Komolyan vicc az amit mûvelnek....
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Tehát az Thiny-XP magán vagy vállalati felhasználása kérdéses. Az viszont szinte biztos, perekre számíthatna az a PC forgalmazó, aki Thiny-XP-vel plusz elõre telepített Firefox-al, Realplayer-el, OpenOffice-al forgalmazná a PC-it, hivatalos OEM licensz ide vagy oda. Pedig a hovatalos licensz eladásával, normális esetben ennek természetesnek kellene lennie. De az OEM windows licensz, ahogy az összes többi is, nem egy igazi szerzõdés két fél között, hanem a Microsoft diktátuma.
Ezért jogos és helyénvaló az EU eljárása.
Az m$ ehhez képest uralja a dekstop piac 80%-át, és eltávolíthatatlan programok garmadája volt benne. IE még mindíg az.Ráadásul a paici viselkedése eléggé agresszív. Nem egy tészta a kettõ :) Mellesleg hatalmas érvágás lenne az m$-nek a vista embargó.
Ázsiában nehéz eladnia a wint. Ha az EU is csorbát szenved akkor drasztikus bevételkiesése lesz.
És azt ne feledjük, hogy a bejelentés az embargóra visszvágná tõzsdei szereplését is, amit több milliárdos kiesés lenne pluszban. Szóval engedniük kellene. Olcsóbb...
Senki nem venné meg! Billiék tényleg mégtöbbet akarnak.
Ja de hogy igy a par penznyelo iparag megszunne? Hat ja, lehet inkabb valami valos problemaval kellene foglalkozniuk...
Kimeneti Tartalomvédelem-kezelés: Gyûjtõfogalom az M$ másolásvédelmi cuccaira.
PMP - Protected Media Path
Védett Médiaelérési Út - Ez a legérdekesebb, mert ez dönti el hogy lejátszhatsz-e adott hw/sw környezetben egy ún. prémium tartalmat, vagy nem. (prémium tartalom a szerzõi jog által védett anyag). Itt jön a képbe a hiteles/nem hiteles dolog. M$ meg RIAA és társaik eldöntik szépen, hogy adott hardver/szoftver hiteles-e vagy nem. Ha nem hiteles cucc van a gépedben vagy a programjaid közt, akkor nem tudod lejétszani a cuccot. Mondanom sem kell, milyen szinten vissza lehet élni ezzel...
Palladium gyakorlatilag ugyanez, csak elterjedt, hogy tulajdonképpen mire is jó, és M$ megváltoztatta a nevét NGSCB-re (Next Generation Secure Computing Base). Ez ugyanaz a megbízható/nem megbízható hardver/szoftver dolog...
PVP+PUMA - Protected Video Path + Protected User-Mode Audio
Nah, ez meg arról szól, hogy a média forrásától (pl. DVD meghajtó, vagy vinyó, vagy streaming tartalom) a kimenetig (videokártya) titkosítva jut el a 'prémium tartalom'. 128bites AES titkosítás, amihez a videokarira+alaplapra külön célharver(kódoló/visszafejtõ chip) szükséges. Ezenkívül a videokártyának HDCP kompatibilisnek kell lennie, hogy egyáltalán lejátszhasd a 'megbízható környezetben' lévõ médiafájlokat.
Namost ez az egész véleményem szerint egy hajmeresztõ agyrém! Ettõl kellene parázni és nem a vírusirtótól...
Hát ez kicsit nagyobb problémának tûnik, mint egy rohadt integrált vírusírtó...
Jó - használom
Nem jó - letiltom, használok mást
Ennyi.
De a másolásvédelmi cirkusz sokkal érdekesebb.
Megemlítenék itt pár dolgot:OCPM, MPM és PE, NGSCB alias Palladium, PVP+PUMA
Ezeknek a cuccoknak utána lehet nézni a neten...
Az alapkoncepció az, hogy <b>csak bizonyos!</b> hardverekkel és szoftverkörnyezettel rendelkezõ gépen lehet egyáltalán megnyitni adott (média)fájlt.
Elgondolkodtató, nem?
Csak akkor nézheted meg mondjuk a gyûrûk Ura 17. részét, ha 'megbízható hardvereid' ( M$ által hitelesitett alkatrészek!, HDCP vagy CGMS kompatibilis 2xdrágább plazmaTV-d, monitorod) és 'megbízható' szoftvereid vannak. A 'nem megbízható' szoftver jelenléte! kizárja a lejátszás lehetõségeit.
Nah szerintem ez aggasztó. nem a vírusirtó.
Mostani átlag usereket elnézve azt mondom vegyék csak ki az integrált cuccokat, hadd szerencsétlenkedjenek a vírussal szétfertõzött gépeikkel. Jah, meg hadd legyen haxor bácsiknak jókis hálójuk DDOS-hoz...
Így tovább... <#eljen>#eljen>
Symantec és egyébb közép és kis vállatok ahelyett, hogy jártatják a szájukat mutassanak fel vmit pl itt a nod akár mien vírus írtó lesz a vistában tuti tiltani fogom és nod-ot fogok használni mert tud vmit és azt nagyon jól tudja ez subjektív de remélem érzõdik mit is akarok mondani.
Valamit ha már úgy is mindenki divatból utálja a win-t ott a linux mint alternatíva ami nagyon szép és jó csak bizonyos területen az is használhatatlan
én fogyasztó/végfelhasználó vagyok. miért jó az hogy éves díjat csilingeljek vkinek a motorért és az adatbázisért? miért jó az nekem, hogy a szoftveres költségeimet nem tudhatom le egy kalap alatt a hw vétellel? miért fizessek még X év után is "adót" ezeknek a parazitáknak? nem jobb az nekem ha csak egyszer kell kölltekeznem? téged pénzelnek ezért?
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
ne keverjük össze a funkcionalitás beli lehetõségeket a prg hibákkal/fagyásokkal
a kettõ nem uaz és itt most a funkciókról nem a stabilitásról van szó!
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/
Összegéz: Egy ilyen kötelezéssel több millió fogyasztó járna jól, viszont óriási kenõpénzektõl esne el az a bizonyos felsõ 10000 politikai,jogi elit aki semmi hasznavehetõt nem csinál a poziciójában.
A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.
A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.