1131
  • Bagaméry
    Szerintem semmivel sincs baj - csak a windows MINDEGYIKE! ÍGY MŰKÖDIK!....
    Ha a duplamagos procikat a win7 (is!) már párhuzamosan tudná üzemeltetni, akkor az egyik mag a megjelenítéssel, a másik meg a beolvasással tudna foglalkozni.... na akkor mennének ezek a játékok megtorpanás nélkül.
    De Redmontban még erre nem jöttek rá - olyannyira, hogy a Win 3.0 óta az alapvető működési rendszer lényegében nem változott. (a sok, sok nyögvenyelős-, felesleges dizájn jellegű fejlesztés helyett a működési rendszer javításával kellett volna foglalkozniuk (már az Xp-től kezdve), de nem így történt - és félő, hogy a "Win10" is így fog működni!..... de látványosan...
  • Levente93
    nem lehet hogy nem a géppel hanem a játékkal van a baj?
  • Bagaméry
    Win7-el is próbáltam (teszteltem), meg Vistával (no meg Xp-, ill. W7 64 biten) de nem volt észrevehető különbség a megtorpanásokban és a lukas hangokban..... (bármelyik WINDOWS ugyanolyan elven működik!!!! - vagy olvas, vagy megjelenít...) kár, hogy (ismeretem szerint) Linuxon nem futtatható!
    A fékútról egy (több) mért adat; hasonló nagyságú szerelvény a TS-ben 160 km/h-ról kb 1000 m alatt megáll vészfékkel a RW-ben kb 2500 m-en! - akkor szerinted melyik van közelebb a valósághoz?(!) A RW-ben úgymond nem érezhető a fékezés, mint amikor autóval jeges úton közlekedik az ember....
  • Levente93
    nekem windows 7-em van lehet ez okosabb
  • Bagaméry
    Akkor Neked valóban csodagéped van. Én több jó felépítésű gépen próbáltam, de a szaggatás bizonyos szinteken mindenütt megvolt - a lukas hangról már nem is beszélve. (egyébként a 3 GHz E8400 mellett 1 Gb video és 3 Gb RAM van, SATA-II winyóval.... és ez is szaggat a #364-ben leírtak szerint.)
    Szerintem 160 Km/h-ról vészfékkel lassítva a 2.5 km fékút nem éppen nevezhető valósághúnek - a First expressen...
    Egyébként is - mint ahogy alább is írtam - nem annyira a gép teljesítménye befolyásolja a szaggatást, hanem a beolvasás sebessége.... Erre csak egy magyarázat; ha a következő pályaszakasz adatainak beolvasása hosszabb ideig tart, mint a program f/s értéke, a windows működési elvéből adódóan a kép szaggat,mivel a windows Vagy olvas, Vagy megjelenít.... egyszerre a kettő nem megy neki - még duál procival sem!
  • Levente93
    a fék nekem valósághűnek tűnik, ha kevés a Ramod akkor még szaggathat
  • Levente93
    nekem nem szaggat. a videókártyám 512mb, a processor: 1,6 GHz, RAM: 1Gb
  • Bagaméry
    No meg méghogy "nem szaggat"(!)
    A #364-ben leírtak szerint "nincs az a combos gép" amin simán menne!
    A Railra leírtak a RW-ra is érvényesek - sajnos. Hiába növeltem a gépem teljesítményét (jelenleg E8400 Intel (3 Ghz, C2duo) a szaggatás megmaradt, mivel a beolvasási sebességre alig volt hatással - ugyanis a "szaggatás" a beolvasás sebességétől (no meg a beolvasandó adatmennyiségtől)függ!
    Emellett meg mit ér a szebb hang, ha ott, ahol kellene nem hallom (pl. mozdonykürt a személykocsi belsejében.... - pedig AZ ODA BEHALLATSZIK!), arról már nem is szólva, hogy a "szép hangok"-ban időnként "lukak" vannak, amikor egy-egy pillanatra NINCS HANG! - ez még inkább hülyítő, mint a kép szaggatása....
    No ezért (is) vonatozok inkább a TS-el, mert abban "CSAK" a kép szaggat - ugyanilyen okok miatt... (holott előbb vonatoztam a Raillal...)
  • Bagaméry
    Azért nekem többszöri nekirugaszkodás után sincsenek olyan jó tapasztalataim a RW-al.(!) Mivel nem szeretem a macerás dolgokat ezér csak az egyszerűsített irányítással használtam a RW-ot. A valóban szép grafikán kívűl egyáltalán nem voltam elájulva a gyatra fékezési lehetőségről - vonattal-, vonat nélkül-, normál-, ill. vészfékezéssel sem tapasztaltam az elvárható fékutat. (bárhogyan is közlekedtem ugyanolyan hosszúúúúúú volt a fékút bármilyen variációban(!).
    A dízelmozdonytól kb. 50 m-re síri csend van (ami a valóságban NEM IGAZ!)
    A szimulátor üzemmód nem állítható - a "kisiklás" nem kapcsolható ki! - nem lehet gondtalanul száguldozni (a TS-ben lehet).
    Váltó logikája NINCS! így mellékvágányról közlekedve állandóan vizslatni kell a kitérő aktuális állását.
    Házilag semmilyen változtatást nem lehet rajta elvégezni a túlzottan speciális fájlformátumok miatt.....
    és ez csak a jéghegy csúcsa....(és egy vélemény...)
  • sanyicks
    itt nem kötelező consistoknak lenni. De lehetnek. Megint csak az editor scenario részében lehet lerakni járműveket, egyszerűen a sínre rakva, majd a vezetőt hozzáadva, hozzárakva a vagonokat.
    A letölttött mozdony normális esetben rwp csomagban van, és az induló felületen a package manager installjával lehet telepíteni. Ha nincs csomagban, akkor az assets mappa megfelelő részeibe kell rakni. Egyébként a mozdonynak kellene lennie egy readme-jének.
  • Levente93
    és hova kell berakni a letötött mozdonyt?
  • Levente93
    és valami conbuilder féleség?
  • Levente93
    és van hozzá magyarosítás??
  • sanyicks
    Van az alsó kis menüben egy papír ikon, azon belül pedig egy kis joystick ikonos fül... ott le vannak írva a billentyűk.
    T vel nem fogod felkapcsolni a vagonokat, ugyanis a t az ajtónyitás gombja. Inkább a shift-control-c-vel. Vezetőállást pedig a control- kötőjellel, vagy a control-ó -val lehet váltani magyar billentyűzeten.
  • Levente93
    hogy lehet felkapcsolni vagonokat?? T-vel próbáltam de nem sikerült. Vezetőállást se tudtam váltani a "kötőjel" gombbal.
  • Tuvok #434
    Nincs negyedik . :)
    ED + átmenő, és Zbr .
  • sanyicks
    1. Az állomás távolságának és nevének kiírása, valamint a lámpák színe, és távolságának kiírása, bőven elég a tájékozódáshoz. Most hogy ezt vizuálisan megjeleníti egy csíkban az nem teszi könnyebbé.
    2. van nagytérkép, végignézheted az egész vonalat

Persze hogy többet tud, de egyesek szerint csak grafikában jobb, mert 5 percig tesztelte, nem figyelt az apróságokra, stb. Emellett egy csomó minden van amit a beépített dolgoknál nem is látsz, de a modderek fel tudják használni hogy szép dolgokat csináljanak.

"Melyik az a 4 ?"
    dinamikus, mozdony, vonat, a 4. nemtudom egy msts-es addon readme-jében olvastam az "ezt sem lehet megoldani az msts-ben" részlegben.
  • Tuvok #432
    Meg azt is, hogy "a v63-mas mozdonyokon 4 külön fékrendszer van" .
    Melyik az a 4 ?
  • gabi89
    xD

sanyick írta (majdnem) így...
  • Tuvok #430
    "csak néz kifelé az ablakon"

:D
  • gabi89
    Aki viszont csak egy laza mozdonyvezetésre vágyik annak megkönnyíti a track monitor az életét. Mondjuk azt se felejtsd el, hogy oké a mozdonyvezető csak néz kifelé az ablakon de
    1 mi nem vagyunk azok
    2 Ismeri azért az adott pályaszakaszt

Nekünk elsőre pl. egy német pályán elég nehéz tájékozódni elsőre. Meglehet tanulni nagyjából és akkor már élvezetes stb...

Amúgy felesleges összehasonlítani a két játékot mert a TS 2001-es az RW meg 2009-es. Még szép,hogy többet tud az RW.
  • sanyicks
    Ezt mivel tudod alátámasztani? Msts-ben nincsenek húzóerő jelleggörbék, teljesítmény jelleggörbék sem, olyan hogy tapadás változás az sem nagyon létezik msts-ben, kisiklás és magának a mozdonynak a fizikai szimulációja is 0, a járművek egymásra hatása is vicc szerű.
    Több adat van megadva vezetés közben? Hát a track monitor miatt lehet, mert vizuálisan látod a cuccot, és a lámpa mellé is odaírja miért olyan. RW-ben csak a lámpa színét mutatja előre, meg számokat ír milyen távol van a következő állomás, és lámpa. Ez mind bőven elég, és azt képzeld el, hogy egy valódi mozdonyvezetőnek ennyi sincs. Szépen néz előre az ablakon, figyeli a lámpákat, meg a táblákat.
    Többit hogy miket ír ki a sebesség és a fékerőn kívül az mozdonyfüggő. Azt írja ki amit a valóságban is. De az f5-el ugyanúgy előhozható a sarokban a felirat mint msts-ben.
    Mozdony kezelése ezen kívül msts-el összehasonlítva:
    irányváltó: mind2
    motor ki/be: csak RW
    teljesítményszabályzó: mind2
    áramszedő: mind2
    mozdonyfék: mind2
    vonatfék: mind2
    dinamikus fék: mind2
    A fenti fékeken kívül akármennyi fékrendszer támogatása: csak RW (pl a v63-mas mozdonyokon 4 külön fékrendszer van, ez csak rw alatt megoldható, msts-alatt nem)
    vonatbefolyásoló rendszerek (pl AWS) támogatása: csak RW
    Az alap irányítórendszereken kívül bármilyen másik rendszer konfigurálhatósága: csak RW

Ugyen mem simple módban nyomtad?
  • Levente93
    Nekem inkább az a gondol hogy a mozdony vezetése talán valság hűbb az MSTS-ben, és ott több adat van megadva vezetés közben.
  • sanyicks
    akkor ez nem a te játékod... mondok azért párat miben jobb
    -grafika
    -3d vezetőfülke
    -futás (nem szaggat, nem vág ki desktopra véletlenszerűen csak mert kicsit részletesebb a pálya vagy a modell
    -nagyságrendekkel jobb fizika
    -szebb, részletesebb hangok
    -egyszerű pályaszerkesztő
    - van benne mesterséges intelligencia
    -scriptelhetőség
    - járművek számozásának támogatása
    és még sorolhatnám...
  • Levente93
    mentem vele pár kört, nem tűnik jobbnak mint a microsoft train simulator
  • Levente93
    kössz, a crack maradt ki, ezer hála
  • sanyicks
    megveszed, vagy crackeled.
  • Levente93
    na sikerült elindítani és be is jelentkeztem de a railworks elindításakor azt írja ki hogy nem jelentkeztem be. Most mi a teendő
  • Levente93
    Üdv!

Ma raktam fel a railworks-öt és el akartam indítani és azt írta ki hogy jelentkezzek be a steam-ba. Letöltöttem egy steam-ot, feltelepítettem, elindítottam és azt írja ki hogy nem tud kapcsolódni a szerverükhöz próbáljam meg később, de mindig ezt írja ki
  • sanyicks
    még nemnagyon vannak, mivel 1 éves, nem 10, és mivel sokan marhaságokat feltételeznek róla, pl hogy alig tud többet mint az msts.
    Amúgy készül a 80-as vonal, egy m62, egy v63, és kitudja még mi, mert sokan elég rejtve nyomják.
    A railworks a rail simulator továbbfejlesztése, gyak a railsim halott.
  • Levente93
    Rail Works-höz is vannak magyar pályák és vonatok?
  • Levente93
    A Rail Works jobb mint a Rail Simulator?
  • sanyicks
    Így van :)
  • Levente93
    Üdv!
    A Rail Woks jobb mint a Microsoft Train Simulator.
  • sanyicks
    Railworks -50% akció steamen július 4-ig, 19,99 euroba kerül.
  • sanyicks
    sárga lámpa attól függ. Ha jelzőlámpa akkor jelentheti azt hogy a következő jelző megálljt mutat, de azt is jelentheti hogy lassítanod kell (bár ilyet csak a railworks tud 106-os verziótól), attól függ mit jelent, hogy hol van.
    A dinamikus fék az "motorfék", hatékonysága a sebességtől függ:
    -villanymozdonyoknál generátor üzemmódra váltanak a meghajtómotorok, és áramot termelnek, amit az újabbak visszatáplálnak a felsővezetékre, régebbiek elfűtik ellenállásokon.
    - Dízel elektromosnál ugyan ez csak ott ugye nincs mire visszatáplálni, ott elfűti.
    - dízel hidraulikusnál meg kb olyan mint az autó motorféke

A loco brake az a mozdonyfék, csak a mozdonyt fékezi, viszont gyorsan reagál, és a kiengedés is fokozatos, nem csak a behúzás
    A train brake pedig a vonatfék, az összes kocsin fékez (ha van rajtuk) fék
  • sanyicks
    pedig ott van az a legacy részben
  • wollnerd #412
    Helló!
    A segítségeteket szeretném kérni: nem tudja valaki honnan tölthető le a Rail Simulatorhoz a DevToolPack a railsimulator.com oldalon kívül? Mert az hivatalos oldalról törölték a fájlt.
    Vagy valaki elküldene a Packager könyvtárban lévő serz.exe fájlt az e-mail címemre?
    E-mailem: [email protected]
    Köszönöm!
  • grimm13
    Hello mindenki még csak most kezdtem de lenne pár kérdésem : a sárga lámpa mit jelent ? A dinamikus , loco , train brake között mi a különbség ?
  • Intercity
    Sztem ez tök jó játék! Nekem meg van eredeti lemezben 2000 ft volt!