1131
-
Levente93 #489 Tuti hogy nincs, és nincs valakinek steam key-e? -
sanyicks #488 Az akkor a német verzió crackelve. Frissebbre csak úgy lehet hogy megveszed, és a steam frissíti... languages mappa pedig tuti hogy van -
Levente93 #487 nekem 106.7a verzióm van hogy tudnám frissebbre cserélni, és languages mappám sincs -
sanyicks #486 igen mert az első patch után crackelték. Attól a többi patchnál még nem crackelték, tehát az újabbak már nincsenek meg.
Magyarítás a 110-es verzióhoz frissítve itt -
Levente93 #485 ja még az aktiválás nincs meg, mert nincs kódom, esetleg nem tudna valaki küldeni? -
Levente93 #484 a steamot nem megvettem, de krekkeltem, hogy nézhetem meg hogy ezek a változtatások nálam is megvannak: http://www.vonatmagazin.hu/2009/06/railworks-az-elso-javitas/#more-10755 -
sanyicks #483 nincs linkje, steamen jön ha megvetted a játékot, mint az összes patch :) -
Levente93 #482 sanyicks: megköszönnénk ha felraknád a karrier mód letöltési linkjét. Köszönjük! -
sanyicks #481 kijött a karrier módos patch. Bár nem tudom miért karriermódnak hívják hiszen csak ellenőrzött vezetés, ahol teljesítmény alapján pontoz. -
Levente93 #480 kösssz! -
sanyicks #479 ott van a billentyűlistában load unload/ teher felvétel, lerakás.
azzal a billentyűvel, hogy szén akármi alá állsz a szerkocsival, vagy vagonnal. -
Levente93 #478 hogy lehet felpakoltatni a szenet? -
sanyicks #477 Egyszer biztos... nem 2 perc összerakni egy pályát, egyik vasútszimben sem... -
Levente93 #476 Üdv!
Nem tujátok mikor készül el a 80-as vonal? Jó lenne már valami magyar pálya. -
grimm13 #475 thx közben már megtaláltam :D -
sanyicks #474 crtl-ó ctrl-ü -
#473 Köszi közbe sikerült felső nézetből :) -
grimm13 #472 Olyan gomb van amivel átlehet ülni a mozdony másik végébe ? -
Bagaméry #471 A Ctrl+ (<-) v. (->) billentyűkkel állj ahhoz a kocsihoz amelyikre pakolsz - úgy talán könnyebben megy.... -
#470 1 dolgot nem értek a játékba mikor tehervonattal megyek és a konténereket fel kell pakoltatni a daruval akkor van olyan kamera nézet ahonnan a darutól látom a dolgokat? csak mert a vonat végétől nagyon rossz úgy felpakolni hogy nemtudom hogy jóhelyen állok e mert akkor pl minden második kocsira sikerül feltennem!
szal ez hogy oldható meg? -
sanyicks #469 Altenburg to Wildau musthave pálya. Profi, gyönyörű és hangulatos. Nagyon részletes úgyhogy kell hozzá gép. Van pár alap scenario hozzá, de a legtöbb fizetős járművekkel megy (már RWtoolsal ki lehet cserélni), viszont az rb to wildau scenariohoz csak alapjáték kell persze valszeg minimum 96-os verzió, de ki kell próbálni.
Közben készül az újabb verzió, ez még durvábban néz ki -
sanyicks #468 f3-mas ablak, vonat módba kapcsol, és klikk a csatolásra, ahol szét akarod csatolni. -
#467 ok megvan xd sry -
#466 sanyicks hol lehet kiválasztani? -
Bagaméry #465 Újra próbálkozom a RW-al, de sehogy sem sikerül a vagonokat szétkapcsolni. A Keyboard Controlls Ctrl+Shift+C-t adja meg a Manual Couple-ra (de nekem "manuál uncouple" kellene. Korábban tudtam vagonokat szétkapcsolni, de a billentyűkre nem emlékszem (a #338-ban sem találok erre ötletet)
Esetleg a kapcsolási lehetőséget valamilyen beállítás is befolyásolja? -
sanyicks #464 Ja, sok helyről uktrainsimen van jópár főleg angol pálya, bár ott órákat kell várni a letöltéshez és gyökkettővel jön ha nem fizetsz.
Feladatok is vannak.
De máshol is van mindenféle, csak szétszórva, nem így összegyűjtve. Vannak spanyol pályák, francia is van már, amcsik, németek.
Az alap német pályákhoz meg a rail-sim.de-n van pár feladat, meg persze még kitudja hol.
Railworks magyarítás első kiadás
railworks mappa languages mappába kell rakni a lan fájlt, majd a keretprogramban ki lehet választani. Nem tudom hogy warezossal működik-e, a legújabb 108-as verzióhoz lett készítve. -
grimm13 #463 Új útvonalakat , külditek lehet letölteni valahonnan ? -
Oláh Herkules #462 Lehet ha beírnád ide a kérdéseket könnyebb lenne. -
#461 Üdv!
van itt valaki aki tudna nekem segíteni ebben a játékban? mert tetszenek ezek a vonatos gamek de nem mindent vágok benne :S
szal aki válaszolna pár kérdésemre az írjon pm et köszi! -
Oláh Herkules #460 Ha nálam nem akad, a hang jó, akkor miben van a hiba?
RS egyébként nem RW a warez RW után az RS visszalépés.
RS 60 valamennyis verzió, rw warez pedig 84-es, és a legfrissebb pedig 108-as.
RS nem egyenlő az RW-vel. Az rw-t tovább fejlesztik, az RS pedig marad örökre a 2008-as szinten amikor az utolsó patch kijött hozzá. -
Bagaméry #459 Azt hiszem nem fogunk dűlöre jutni a témában. A Superfetch sem egy vasaló - mindent az sem simít ki (csak a csodagépeken működik kifogástalanul - nekem ez sem segített), még a motor menethangok lukait sem tömi be (2-es kameramódban jól hallhatóan! - (1) kameranézetben valóban nem tapasztaltam hangkimaradásokat, de megtorpanásokat IGEN....
Maradjunk annyiban; akinem az RS (RW), akinek a TS a szimpatikusabb azzal játsszon! az előnyeivel-, és hibáival együtt. (még csak annyit; az RS-t a torrent változatának kipróbálása után meg is vásároltam 1500 Ft-ért, de semmi különbséget nem tapasztaltam a két "verzió" között.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy NEM a GÉPE(I)MBEN van a hiba!
No JÓÓÓÓ vonatozást! -
Oláh Herkules #458 Hidd el, az fps esést észreveszem szemre, sőt még a nem esést is. 30+ fps-ig elég pontosan megmondom szemre is. A kis beakadások minden gépen előfordulhatnak, mert a vinyók lassúak, de ezek 1 km-enként lehetségesek, és rendes gépnél akkor is nagyon rövidek. Superfetch-el, meg teljesen el is tűnnek ugyanis már előre a memóriában vannak a szükséges dolgok nem kell vinyóra várni.
Hangproblémákat pedig nem nem hallom, hanem nincsenek, pedig hallgatózom hogy észrevegyek valamit. Éjjellátó képesség sem kell, ugyanis mint általában a játékokban éjszaka is van fény rendesen, hát még ilyenben mint az rw, ahol van holdfény, a sínek mellett kivilágított városok, falvak, utak. Na meg a jelzők is világítanak.
De úgy mondod ezeket mintha nem lennének az msts-ben is ilyen akadások ténylegesen, nem csak 8 hangot tudna lejátszani egyszerre, a többi effekt meg lemarad, vagy ha tudnál olyan vasútszimet mondani ami bármelyikben jobb lenne.
"Én lennék a boldog emberek egyike, ha mindegyik úgy működne, ahogy szeretném (DE NEEEEEM!)"... hiszen tökéletes program nem létezik, és nem is fog SOHA, de neked nem elég hogy 1 dolog kivételével egy mindenben jobb + 1000 újdonsággal rendelkező programot kapsz, ezért inkább maradsz annál a programnál ami még ennek 1%-át sem tudja, plusz egy régi 8x-es orosz warezes verzió alapján beszélsz(a hangproblámaidból ítélve, bár ahogy emlékszem nekem akkor sem volt gond, de hallottam hogy bizonyos audio chipeknél lehet), mikor manapság a 108-as verziónál tartunk.
"Annak meg még inkább örüljél, hogy féláron sikerült megvenned a RW-t(lehet, hogy a gyártók is belátták, hogy csak a felét éri....?)"
örülök, steamen mindent akcióban veszek (vannak ilyen napos/hetes akciók ünnepekkor), így vettem a gta4+ episodes from lcs-t is 2+2 ezer forintért, és így szereztem be a portalt is ingyér, és ilyen akcióban szereztem be az rw-t is márciusban, de most júliusban is volt megint ilyen akció. :)
Ugyanis a steamnél már rájöttek hogy az olcsó akciós játékokkal sokkal többet kereshetnek mint a drága játékokkal, ugyanis sok kicsi sokra megy ;)
Videot készíteni én a frapssal szoktam, de vigyázz ha a gépednek gondjai vannak az rw futtatásával, a frapssal még nagyobb gondjai lesznek, főleg hd minőségű felvételnél. -
Bagaméry #457 Utoljára még csak annyit(nem vagyok éppen kispályás vonatozó - sem számítógépes felhasználó); mind a RS-t, mind a RW-t 6 különböző kiépítettségű gépre telepítettem (minden gépen 32-, ill. 64 bites oprendszereket - Xp, W7 Vista - is használtam, éppen a különböző körülmények tesztelésére. A telepített oprendszereken 2-8 Gb memóriával rendelkeztek a gépek 3 Ghz DC - 3 Ghz C2D processzorokkal - a max kiépítettségű gépben EAH-4670 PCE vga-val (de nem részletezem a többi összetevőket....
A legcombosabb gépen E8400 proci, 8 Gb ram, EAH-4670 vga, SATA-II. winyó(k) W7-64 op. Ezek mellett is (mit bármelyik másik gépen) ugyanúgy (ill. gyengébb gépen jobban-, erősebben kevésbé) akadt a vonat futása (a rövid időre lecsökkent fps értékből is láthatóan....
Ha nálad minden tök simán működik, akkor örüljél, mert Neked csodagéped van - nekem meg 6 rossz(!?)(vagy a szemed nem érzékeli a megtorpanásokat és a menethangokban sem hallod meg a kihagyásokat, az éjjellátó képességről már nem is szólva....)
Egyébként a fene akarja lejáratni a RS-t, RW-t. - hiszen a RS volt az első vonatos programom, s az ott tapasztalt - általam - hibákat ugyanúgy megtaláltam a RW-ben is (ez bosszant!) Én lennék a boldog emberek egyike, ha mindegyik úgy működne, ahogy szeretném (DE NEEEEEM!)
Annak meg még inkább örüljél, hogy féláron sikerült megvenned a RW-t(lehet, hogy a gyártók is belátták, hogy csak a felét éri....?)
Azt hiszem ide kell tenni a pontot a téma végére.
Csak egy kérdés; hogyan lehet videót készíteni a vonatozásról? -
Oláh Herkules #456 Még mindig a te készülékedben van a gond. Láthattad pl az első videomon, azt a pályát az Altenburg Wildau... Na az nem kicsit részletesebb és gépigényesebb pálya mint az alap pályák, és láthatod hogy megy frapsolás(ami szintén elég gépigényes) közben ami egy rossz vinyóra rögzít, és 20 fps-re van korlátozva, egy nem éppen modern és erős gépemen.
De még ha szaggatna új pályarész töltésekor, az sem olyan nagy probléma, hiszen az msts is ezt teszi (vagy kivág desktopra), sőt töltés nélkül is szaggat bizonyos részetes pályákon.
"Aztán egy ilyen drága (akár 12.000 Ft) játéknál már igazán elvárható lenne (gyárilag!), hogy a mozdony éjszaka világítsa meg az előtte levő pályaszakaszt.... a "lukas" menethangokról már nem is szólva..."
Ezzel az a probléma, hogy 5ezerért vásároltam az rw-t, amihez kaptam még 4 amúgy fizetős dlc-t.
Egyébként én is így voltam az MSTS-el, amikor az 12k-ba került. Sajnos egy olyan játék amiben nemnagyon van fizika, instabil, és emellett még igen bugos is, nem ér meg annyit.
"Lukas" menethangok meg nincsenek, megint csak az ön készülékében van a hiba, nálam semmi probléma nincs a hangokkal, hallhatod a videoimon, ami ráadásul több mint dupla terheléssel készült, a fraps miatt.
Látom van egy kis szemellenző, mert teljesen valótlan dolgokkal próbálod lejáratni az rw-t (ki tudja miért). Ok játszhatsz elavult ősrégi félarcade vonatos játékokkal(trainz, msts), de akkor ne gyárts elméleteket az rw-ről, ami egyébként is szimulátor akar lenni, miközben te kikapcsolnád éppen az élethűséget a kisiklást és a bonyolult irányítás ami egy arcade játékot jelent. -
Bagaméry #455 Azt hiszem teljesen mindegy, hogy arról próbáljuk egymást meggyőzni, hogy a pohár félig tele van, vagy félig üres....
Nem most került a kezembe a RS-, ill. a RW. Elég drasztikus gépfejlesztést "áldoztam be", hogy a vonatok akadásmentesen haladjanak, de a végén arra a megállapításra jutottam, hogy NINCS az a "combos" gép (talán a NASA-nál) amelyiken valamilyen mértékben ne akadna a vonatok futása, hiszen nem a gép teljesítményének hiánya-, hanem a beolvasás sebessége határozza meg elsősorban a haladás simaságát. Ugyanis, ha a következő pályaadatok beolvasásához nem elegendő az fps érték, akkor óhatatlanul pegtorpan a beolvasás idejére a vonat megjelenítése (mivel a windows vagy olvas, vagy megjelenít...) Ha a Shift+z-vel bakapcsolod a fps megjelenítést, meggyőződhetsz róla, hogy időnként a 40-50 fps igencsak leesik 20 alá is egy-egy rövid időre, ami bizony már nem elegendő a folyamatos megjelenítéshez (én ezt nevezem "akadásnak" - ami gyengébb gépek esetén akár néhány fps-re is csökkenhet, hogy szinte a vonat "meg is áll" egy egy pillanatra....)
Aztán egy ilyen drága (akár 12.000 Ft) játéknál már igazán elvárható lenne (gyárilag!), hogy a mozdony éjszaka világítsa meg az előtte levő pályaszakaszt.... a "lukas" menethangokról már nem is szólva... -
Oláh Herkules #454 igen 64bites os-van, amióta 64bites procim van :)
A HST alias IC125 alias First Express, 102mph-ról 0.9 mérföld alatt áll meg teljesen ami 1,44km.
A hivatalos normális átlag fékút 1,2mérföld, tehát nincs igazad. Főleg úgy nem hogy a legnagyobb tábora a railworksnak angliában van ahol a HST futkos, és valószínűleg a rajongók többsége már ült is ilyenen. Ő nekik semmi gondjuk nincs a féktávval. Na meg a készítők is jobban tudják ugyanis ők elmentek ezekhez a vasúti cégekhez paramétereket gyűjteni. Tehát a te tapasztalatod szemben áll az én játékbeli tapasztalatommal, és több ezer olyan emberével akik használták az illető járművet, és néhány emberével akik a paramétereit is ismerik.
Tessék 0,9 mérföld
"Hogy melyik mozdonynak milyen messzire hallatszik a hangja, az szintén a nem egységes programozástól függ ugyanúgy, mint a fékezés intenzitása."
És én mit írtam? Bár én a beállítást nem nevezném programozásnak, ugyanis egy szám beírása nem programozás(egyébként 2 szám, az elhalkulás kezdése távolságban, és a 0 hangerő távolsága).
"és miután azok már egy ideje állnak és mégis adatot akarunk valamelyikről olvasni a windows addig "lefagy" amíg a kérdéses winyó fel nem pörög!!"
Nem fagy le, én a vinyó felpörgéssel nap mint nap találkozom, az a program fagy meg ami olvasni akar a kérdéses vinyóról, ami érthető mert csukott könyvből nehéz olvasni, előtte ki kell nyitni. Ezen kívül minden megy tovább. Ha a kérdéses vinyón pont maga a vindóz van, persze hogy megáll, ugyanis honnan olvassa be a programkódot amíg az alatta lévő vinyó nem megy? Bár én évek óta nem láttam olyat hogy a rendszervinyó leálljon, mert mindig olvas ír rá valamit.
Az a helyzet, hogy a TS-nek nagyrészt csak hibái és hiányosságai vannak. Az rw-nek is van pár, de jóval kevesebb, és jóval több előrelépés van benne. Így a TS mellett az szólhat, hogy jelenleg 9 év után több kiegészítő van hozzá (bár ezek a TS korlátozott képességei miatt igen korlátozottak), az RW-hez még nem olyan sok, de elnézve hogy mikor jelent meg, és azt elnézve hogy a ts-hez úgy 4 évig szinte semmi nem volt, nagyon jól áll. Ezen kívül a szemellenző állhat csak a TS mellett, mert minden másban rosszabb a fényszórót leszámítva (bár amilyen szögletes fényeket csinált az, se valami jó).
De elvileg már a fényeket is megcsinálták az addonkészítők, várhatóak működő fényes mozdonyok, de persze ez nem egy nagyon zavaró dolog. -
spy803 #453 Ez egy programhiba, még nem csinálták meg és valszeg nem is fogják, mert már a Railworksot hegesztik ezerrel. Jönnek is ki hozzá a jobbnál jobb dolgok. -
Bagaméry #452 Még egy apróság; a villanymozdonyos vonat valóban rövidebb úton megáll, de a RW-ben a mozdonyok lámpái éjszakai üzemben nem világítják meg az előttük levő terepet (a TS-ben ez jól működik). A mozdony lámpái látszólag világítanak (2. kameramódban láthatóan) de FÉNYT nem adnak - vagy ehhez még valamit tenni kell a beállításokban? -
Bagaméry #451 Gondolom, hogy 64 bites oprendszeredhez van a 6 Gb ramod (mert 32 bites oprendszer CSAK 3 Gb-ot tud kezelni.... - a másik három csak dicsekvési alapot képez...)
Kipróbáltam az "okosabb" változatot, de a véleményem - tapasztalatom - nem változott meg. A First express 100 Mph/h-ról általában 1.4 mph (2.24 km) alatt ált meg 100%-os fékezéssel.
Hogy melyik mozdonynak milyen messzire hallatszik a hangja, az szintén a nem egységes programozástól függ ugyanúgy, mint a fékezés intenzitása.
A windows - olvas, vagy megjelenít megállapításhoz csak egy egyszerű példa.; ha az Xp "takarékos" üzemmódban van "több winyós" rendszernél! és a beállítás szerint mondjuk 3 perc után leállíttatjuk a rendszerrel az éppen nem használt meghajtókat, és miután azok már egy ideje állnak és mégis adatot akarunk valamelyikről olvasni a windows addig "lefagy" amíg a kérdéses winyó fel nem pörög!! és ez alatt a rövid idő alatt az egér sem üzemel és egyáltalán nem lehet a géppel semmit sem kezdeni - én erre mondtam azt, hogy az idők során semmi sem változott a windows körül ( ez a jelenség a W7-ben ugyanúgy megvan!)
Azt hiszem ezen felesleges tovább problémázni, mert ezen a jelenségen - működési elven - a töredezettségmentesítés SEM segít...Azon meg pláne nem érdemes több szót ejteni, hogy kinek a TS, kinek a RW a szimpatikusabb - mindkettőnek megvannak a maga hibái... -
Oláh Herkules #450 nem tudom mi gondod van a fék SZERINTED nem élethűségével, amikor nem szimulátor módban játszol, hanem butított módban.
Egyébként pl HST-vel 1 mérföldön belül fékezek 125 mph-ról ha állomás jön, nemtudom neked honnan jött ki az a 2,5km fékút. A villanymozdonyok általában még jobban is fékeznek a dinamikus fék miatt (persze nem butított módban, mert akkor csak légfék van ott is).
A motor hang elhalkulása hangbeállítás kérdése. Az én próbamozdonyomnak pl jó messzire van hangja :)
Minden változtatást el lehet végezni házilag rajta, jó sokan megtették. A "specializált" formátumot meg binarizált játékkódközeli tömörített formátumnak hívják, amit egyébként a serz.exe-vel lehet visszafejteni, és bekódolni. De meglévő cuccokat nemnagyon módosítgatunk, saját általunk létrehozott dolgoknál meg minden konvertálást elintéz a szerkesztő.
Tudod semmilyen játéknál nem lehet ész nélkül olvasás nélkül módosítgatni, előtte érdemes utána nézni.
Váltó logikája van, pont olyan mint a valóságban. Vannak automatikus (gép által vezérelt, és mozgatott váltók), és vannak manuálisak. Előbbit a fővonalon használják, utóbbit a váltókörzetekben, mellékvágányokon, ahogy a valóságban. De free roam módban ne várd hogy átállítsa az automatikus váltókat, mert a nem létező célra elég nehéz.
A TS-hez pedig kár a fék élethűségét hasonlítani, ugyanis a ts abszolút nem élethű ebben SEM. Bizony a vonatoknak sok idő kell a megálláshoz, főleg nagy sebességről.
Szaggatás pedig nálam sincs, max grafikán játszom 1280*1024-ben, 16x-os aniso szűréssel, egy 2,3ghz-s athlon x2-vel, 6 giga rammal, és egy 512 megás radeon hd3870-el... Ha meg neked az új pályarész betöltésénél szaggat, akkor csinálj egy töredezettségmentesítést, ugyanis azért teszi mert túl lassan olvassa a vinyód a betölttendő adatokat. TS bizony még jobban beáll ilyenkor (persze nem a gyári pályákon amik olyan üresek hogy alig kell valamit betölteni, viszont még töltés nélkül is erősen tud szaggatni ha kicsit részletesebbek a modellek amiket látsz (ez a részletesség persze az alap dolgaihoz mérendő, hiszen mai szemmel azok a részletesebb ts modellek is vicc szerűen néznek ki).
A windows fejlődéséről alkotott elképzeléseid finoman szólva tévesek. Már win7 és xp között is ég és föld a különbség, nemhogy a 3.0 és az xp között :) Főleg mert a 3.x egy grafikus felület volt dosra, az xp meg már egy teljes os.
Virtuálisan akárhány dolgot tud együtt csinálni (tehát másodperc tört részén váltogatja a feladatokat), több magnál valóságos a párhuzamosság. Más kérdés hogy a vinyó a számítógép messze leglassabb eszköze, és mindig a vinyóról való töltés fogja meg. Ezért jó a sok ram, ugyanis akkor a ramba tölt és onnan olvas, ami nagyságrendekkel gyorsabb (13 gbyte/sec vs 70 mbyte/sec). Az meg hogy sata vagy ide nem oszt nem szoroz... soha sem a csatolófelület volt a korlát, hanem maga a vinyó felépítése, és a töredezettség.
video, amiben fékezés is van (a beállások annak köszönhetőek, hogy a hd minőségű videofelvétel eléggé igénybeveszi a vinyót, na és egy selejtes vinyóra mentettem, ami gyakran elakad az írással/olvasással).