General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsizoli
Az még egy Új autó..már ha lehet hinni neki, de szeritem kamu a kilométeróra állás...

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Hello!
Ha minden igaz ma megyünk megnézni/venni egy 2004-es G szériás Astra-t.
40 ezer kilóméterrel,1.7-es dízel motor.
Elsõ Opel a családban,ezért nem tudok róla sok mindent:D..fogyasztásra kb mennyi?Mennyire szervízigényes?Hosszútávra kényelmes vezetni?Esetlegesen elõforduló hibák?

к.ιηтнуα.

kifli
akkor mostmár nem csak a képre vered? <#alien><#idiota>

Egyébként most értem haza Montenegróból, 1832km lett oda-vissza...

Még Magyarországon mikor mentem megnéztem mennyit tudok spórolósan fogyasztani, hát, kb 50km autópályával 182km-et 8 egész valahány literrel tettem meg, 100km-re 4,4-re jött ki a fogyasztás. Kicsit többre gondoltam, mert mindenhol mentem amennyivel lehet, csak épp nem nyomtam ki a szemét :D

Most viszont megyek aludni mert hulla fáradt vagyok...
Willi Betz
A héten gyütt ;)

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

cartarsak
...hamár a
HOLDEN UTEszóba került, azért ez sem rossz <#alien2>

www.car-tarsak.blogspot.com

Kicsizoli
Egy igazi Opel rajongó ilyen nem mond a csúcsmodellre:)

Nem tagadom, egy A1 szebb mint ez, de ezt sem vetném meg.

na ez az típus ami sose tetszett <#vigyor3>

Kicsizoli
Szépség...

Vonz, Vonz Vonz...<#pias>:)

Willi Betz
Ájájjj,voltam megnézni a lentebb linkel fekete Omcsit. Hát ha valaki Omegát akar,akkor ezt messzire kerülje el. Körbe volt törve az autó,beindításnál koppan egy bazi nagyot a motor,ropognak az ajtajai (persze az elsõ ajtó az Omega hiba,de ennek a hátsók is). Mondjuk indítás után a motorja szépen jár,de gázadásra nagyon ótvarrá válik,a kipufogó cserés lenne. A belseje romokban,hiányosan,az elektromos hátsó roló szétesõ félben van. Viszont mûködik a klíma az elektromos ablakok,az ülések s azok fûtései.

Willi Betz
Ezt hamar kinyírták :O
http://www.youtube.com/v/4wIVGNcRhu0&version=3

Hali! Az lenne a problémám, hogy sokszor nehezen indul be az autóm, de ilyenkor bekapcsol a menetstabilizátor is! Ilyenkor leállítom és újra beindítom, utána általában helyrejön! Azt is mondták, hogy lambda szonda problémám van! Nemrég katalizátort is cseréltem benne! Opel Vectra c 1.8 122LE GTS az autó! Köszi elõre is ha tudtok valamit!

Willi Betz

http://www.youtube.com/v/KqemGE41CZU&version=3

Willi Betz
Vatera monnyuk :)

nesto
Dísztárcsát vennék és habár Toyotára kell, itt tudom ti mindig naprakészek vagytok és talán tudtok segíteni :)
Unix-os programban szétnéztem de nagyon csúnyák, ha tudtok valami más helyet megköszönöm.

Willi Betz
Hát elmentem megnézni a lentebb lévõ B2-est. De nem volt ott...:(

Krapo
Köszönöm az infókat ! Átgondolom még a dolgot :) ! #4312 nemrossz ! Köszi még egyszer srácok !

kifli
:O
Willi Betz
Lehet az év üzlete lenne...

Willi Betz
Igen,viszont van rajta egy furcsaság. B1-es tükrök.

Kicsizoli

Kicsizoli
Én anno azért nézegettem 82LE 2.0 DTI-ket Astrába kevesebb a gond mint a 100le-sal

Willi Betz
Azt hittem a 2.0 dti is jó. Mondjuk nekem maximum a 2.5 dti kéne.

Kicsizoli
A világért se akarok beleszólni de én ha dízel omit néznék akkor (Y22DTH) 2,2DTI isuzu származék 125 ló 280Nm nyomatékkal megy mint a meszes.

2,5 TD BMW blokkal (25DT ill. X25DT) kapcsolatos vélemyényt osztom én is.

2,5 DTI 24V re
Y25DT már Common Rail '02 utáni Omega B2 található. Ezekrõl vélemyény még nem igazán hallotam.

2.0DTI 16V-nek (X20DTH) is megvan bajuk szintén adagolós, légtömegmérõs, kettõs tömegû lengkerek. A 82 lovas változata lenne jó de az nem került az Omegába

Willi Betz
Dízelt Omegából ne vegyél! Illetve,ha dízelt akarsz akkor 2.0dti-t. BMW motorosat hanyagold. A legtöbben már 5-600 ezer km van. Típushiba annyi mint a többi Opelnél. Rozsdásodó küszöb,hátsó ív,ajtók alja,néhány esetben a hátsó torony is rozsdásodik. 98-tól elvileg javítottak a korrózió védelmen,de én ismerek olyan 99-es autót ami szarrá van rohadva. Belsõtérben a benzinszint mérõ-fordulatszámmérõ hajlamos megkergülni,de ezt egy bontott óracsoport orvosolja. Ha manuális klímás az autó akkor a hõfokszabályzó tekerõk körül felpúposodik a matrica. A könyöklõ hozata is púpos lesz és az ajtó kapaszkodók gumiborítása szokott lemállani/elöregedni. A kesztyûtartó kilincse könnyen letörhetõ,ha zárva van. A baloldali kis rekesz ajtajával ugyanez a helyzet. Nem tudom,hogy árban mire gondoltál,de a 3-400 ezres árkategóriát felejtsd el ebbõl a típusból. Sõt még lehet az 500 ezer is határeset. BMW dízelre visszatérve,ha az adagoló és a turbó nincs rendben akkor csak szopni lehet azzal. Plusz mivel dög nehéz ez a motor így a futómûalkatrészeket is sûrûbben kell cserélni,gondolok itt a különbözõ szilentekre. Külsõnél még a bemattuló,besárguló fényszórók nevezhetõk típushibának.

Krapo
Hello Sziasztok ! Autó vásárláson töröm a fejem, Omega B-rõl érdekelne a véleményetek 2.5 dízelrõl a bmw motorosról, motor tipikus hibái?, omega b tipus hibák ?

Elõreis köszi ! Krapo

Kicsizoli
Majd nyom róla infot hogy milyen...

Willi Betz
Wiki szerint ezt az LA3 motort rakták a következõkbe:
2003-2004 Cadillac CTS
Opel Omega B
Opel Vectra C
Opel Signum

Willi Betz
Lehet,hogy raktárról maradt autó. 2008-ban volt a váltás az új kasznisra,de az már 3.6-os motorral jött ki. Érdekes egyébként,ez amit Weed vett van 2.6-os motorral is. Szintén 180 lóerõs ahogy az Opelben. Ez a 3.2 is 218 lóerõ.

Kicsizoli
Arra gondoltam igen szinte minden márkánál változik, meg egy kicsi fura hogy 2008as és evvel a motorral van? valami elfekvõ készlet volt? elvilegben 2005 után nem evvel a motorral adták.

No mindegy csak egy eszmefuttatás volt..

Willi Betz
Motorvezérlést tekintve vagy hogy?

Kicsizoli
Gratula.

A Cadinek a motorja fejlettebb mint az Opelé legalábbis a rendszer szerint. A motorkód elárulja rögvest, LA3? vagy más?

w77d
végülis :D

Willi Betz
Egy az anyjuk tökmindegy. XD

w77d
nna gyerekek Opelrõl Cadillac-re váltottam :D

Willi Betz
<#hehe>

Kicsizoli
Nem megfelelõ hûtõfolyadék használata esetén olajhûtõt kell cserélni, illetve egy egy eltunyultat simán hengerfejesre lehet hajtani a haver ezekel járta meg idáig 8 éve van nála. Vízcsövek durogtak el még, különössebb baj nem volt idáig vele.

Willi Betz
Pont annyira rohadósak mint a többi ilyen korú Opel. Ajtók alja,hátsó sárvédõív,küszöb...

S2000
Vectra B-rõl esetleg tud valaki többet?:) Mennyire rohadósak? Valami durvább típushiba? 1,7 isuzu motoros lenne, szóval afelõl nincsenek kételyeim

Kicsizoli
Gyönyörû csöpség valaki kapja rendbe

Megvenném de kihajítanak vele itthonról..:-((((

Willi Betz
Ha esetleg akar valaki venni egy jó Omegát. Akkor ezt tudom ajánlani. Finoman jár a motorja a váltója is vaj puhán vált. Plusz szépen duruzsol :)

van egy 2000ben gyártott astra G 1.4 classic 2 öm inkább hajó mint autó!:D
szóval ki kéne cserélni a lengéscsillapítókat, a szerelõ azt mondta hogy az elsõ csillapítók gázosak! lehet a helyére tenni olajosat? melyik bírja tovább? az olaj melegszik és változik, a gázosnál nincs ilyen probléma!?
gázos csillapítók közül milyen márkát?
és azt hol tudom megnézni vagy tudja e valaki hogy a motor hidrotõkés-e?
Willi Betz
Kicsit lóg a hátulja,de egyébként teljesen jó! Csak mire magyar rendszámot kap...1.2 milla lenne.

matthias92
szerelmes lettem :o :DDD

Willi Betz
Volt még egy Coupé Rekord is:

Willi Betz
Volt egy-két járgány amit elfogadtam volna.

Kicsizoli

Willi Betz
Kerülnek elõ a képek,szépen lassan :)

kifli
valóban kadett lesz, akkor csak benéztem :D
Kicsizoli
C Kadett-ek vannak a vidóban és E Kadett szedán. vagy nem tudom mire gondoltál..

kifli
még mindig jobb, mintha bent tartanák egy garázsba és ki se mennének vele az utcára...
bár van az ascona (ha nem tévedek), nemértem minek csinálja, mondjuk az szerintem nem számít még klasszikusnak :D