6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• kifli
    automata? :O

Btw miért van egyátalán darabokban? :D
  • Willi Betz
    Megvan az új autó! :) Csak még nem hoztam el,mert darabokban van és nincs magyar rendszáma.

2.2 16V automata,műszakilag kifogástalan,csak össze kell rakni. A kasztni is rendben van,sehol egy rozsda folt.
  • Willi Betz
    Jajj,ne kevered,ez a halála a legtöbb Omegásnak! Olyan,hogy C Omega nincs! Van B 94-99 és van B facelift (ezt hívják B2-nek) 99-03-ig. MV6 az egy felszereltség a B-nek és csak V6-os motorhoz lehetett rendelni (bár vannak pletykák,hogy 2.5TD-hez is volt,de ez inkább urban legend). A faceliftnél - nálunk - nem volt MV6 felszereltség,azért írtam,hogy nálunk,mert az angoloknál volt,de ott is csak a 3.0 V6-hoz. Európában volt 2.5 V6,2.6 V6,3.0 V6 és 3.2 V6. Évjárattól függően más-más felszereltségi szint fantázia névvel (Elegance,Design Edition,Executive,Sport,Selection,Edition stb...)
  • Effe88
    minek vegyen olyan szart
    nem ide való az:DD: ugyan azt tudja az a c-s mv6os 3,2es omega csak olcsóbban
    hehe
  • Willi Betz
    Nem te vagyok! :DD
  • w77d
    Gabi vegyéé egy cétéest azt hadszóljon XD
  • kifli
    szerintem sokkal fiatalabbnak néz ki világos színben. Azért az ezüstöt tanácsoltam :)
  • Willi Betz
    Itthon a kínálat egyenlő egy kupac trágyával. Másfelől kintről gazdagabb felszereltségűt tudok behozatni (főleg svájcból ahonnan jönni fog,ha minden igaz),itthon tudnék alap és alap között választani egy valag pénzért.
  • Effe88
    aha
    jól teszed mindenképp benzinest vegyél

de egyébként itthon nem találtál megfelelőt?
  • Willi Betz
    Azzal csak annyi a bajom,hogy fekete a belseje. Mondjuk a kombinak is. :D
  • kifli
    én a sedant venné :)
  • Willi Betz
    Ezek az esélyesek:

• Willi Betz
    Nem,annak szét volt hullva a váltója. 2.2 16V benzinest,jó pár extrával. Gyakorlatilag mindennel,kivétel bőr.
  • Effe88
    Most végül is nem azt a dizel omegát veszed amit ide belinkeltél???
  • Willi Betz
    *bocs,szívó sort akartam írni.
  • Willi Betz
    Nem persze,de alapvetően szar konstrukciójú motor. Tud persze,de azokat jobb esetben lehet is szerelni,mármint hozzájuk lehet férni normálisan. Míg ennél le kell venni a szívó csöveket,akkor a szelepfedelet,plusz még hátra is van tolva a komplett motor,ahol ugyebár van az olajhűtő,akkor a gyújtótrafó és még sorolhatnám mik. Na most oda ember legyen a talpán aki normálisan hozzáfér ezekhez. Ja és arról nem is beszélve,hogy mindenből kettő kell ehhez a motorhoz,két katalizátor,két lambda szonda,két leömlő (legtöbbnek meg van repedve). Aztán a vezérlés szett 60ezertől kezdődik hozzá...szal ezek azok az "apróságok" amiktől megkímélném magamat és a pénztárcámat is.
  • w77d
    azért nem törvényszerű, hogy azok megtörténjenek... Na meg akármilyen motor tud ilyet. Apám pár éve elhozta a Passat-ját a kereskedésből, 1 hetet hasznlta, majd az olaj kitűnő elegyet alkotott a hűtőfolyadékkal és meg is adta magát. 2.0tdi
  • Willi Betz
    A fogyasztás nem is lenne akkora gond,mivel elvan átlagban 11-12 literrel,de amiket leírtam weednek a másik topikban azokból nem kérnék.
  • Effe88
    beteg azoknak mindenük
    nem beszélve a nagy fogyasztásról
    nem éri meg
  • Willi Betz
    Most beszéltek le a V6-os Omegáról. :(
  • Willi Betz
    570-ért odaadom az Omegát,ha kell valakinek. Most írom össze az újnak felszereltségét meg a kívánt motort. Németországból lesz behozva.
  • Morphin
    Nekem a múltkor olyan volt, hogy barátnőmmel nekivágtunk Pestről Kehidakustánynak (~oda kb 230km)...előző nap mostam le meg takarítottam a kocsit.Amikor elhagytuk az M1/M7 csatlakozását fel hegynek kigyulladt a szervíz lámpa vagy motorhibát jelent nemtom.(inkább utóbbi) Na mondom fasza még ki se értünk szinte pestről már dugába dőlt az egész pihi.Érdemben nem vettem észre semmit max mintha rosszul égetné el a gázolajat és gyengébb lett volna,de jobbnak láttam ha megállok leállósávban.1 perc után leállítottam.Gyújtás le, vártam kicsit majd vissza, de még mindig égett a lámpa.Nehezen de beindult az autó.Fater mondta h legközelebbi kúton vegyek bele olajat.Megálltam 1-2 km után megnézni mennyi olaj van benne.Fullon volt.Nyitott motorháztetővel álltam ott kicsit.Beindítottam és kialudt a lámpa...megtettük az odavissza ~500km-t probléma nélkül.
    Szerintem amikor mosom valahova befolyik a víz és ez okozhat galibát.
    Y17DT Isuzu G Astra
  • kifli
    kicsit kezd velem szórakozni a kocsi, már megint. Most viszont, sikerült megrepednie egy hűtéshez tartozó csőnek. Ugyanannak, amit két éve cseréltek márkaszervízben.

Pályán 10km-re szegedtől, elkezdett kicsit érdekesen viselkedni az autó. Akkor láttam a hőfokot. Mondom az köszi :S
    Aztán sikerült hazavánszorognom vele...
  • Willi Betz
    Nem akarod megvenni? Neked olcsóbban odaadnám. :) Minimum egy 100-assal.
  • Kicsizoli
    Jól jár vele aki megveszi, kevés az ilyen rendbetett autó...veterán váljon belőle..azt kivánom..
  • Willi Betz
    Ja és adok hozzá pár alkatrészt is,mint például egy jobb első sárvédőt az autó színében,egy működő fűtőmotort,3 fekete hátsó biztonsági övet,csatokkal. Szerintem itt a legtöbben tudjátok,hogy nem árulok zsákba macskát és egy jó autót adok ezért a pénzért,amibe csak bele kell ülni és megy. Azt kifelejtettem,hogy tavaly új gyújtókábeleket kapott és új gyertyákat is. Durván másfél hónapja új vezérműtengely jeladó is lett bele rakva. A klímája jeget fúj! :D Gyári CDR500-as rádió,multifunkciós bőrkormány,automatikusan besötétedő belsőtükör,világítós pipere tükrös napellenzők,B2 belső világítás,MV6 belső,10 irányba állítható elektromos és fűthető ülések. B2 elektromos és fűthető külső tükrök,első ajtók kattogása megszüntetve. Ablakmosó fúvókák áthelyezve a szélvédő alá,szintén B2 szellőzőrács felhasználásával. Ami hiba még,a karosszérián található pár karcolás,de nem mondható zavarónak,persze egy 16 éves autóról beszélek,ami csillag garázsban áll. Igazából ez csak esztétika.
  • Willi Betz
    Nos,megválnék szeretett Omegámtól. Le akarom cserélni egy B2-esre,amiben már 6 a henger ;) Azt hiszem nem kell külön leírnom,hogy kifogástalan műszaki állapotban van az autó. A kasznin van 3 rozsdafolt,de házilag még simán javíthatóak. Márciusban első futómű felújítás volt,4 új gátló. Nagyjából 25 ezer km-el ezelőtt vezérlés cserén is átesett,így arra sincs gond még kb 40 ezer km-ig. Jelenleg 235.000km körül van az autóban,most lesz rajta júniusban olajcsere meg szűrők cseréje. Ára: 700.000ft. De nem mindenáron eladó az autó,csak akkor ha tudom,hogy jó helyre kerül és vigyáz rá az új gazdája. Tulajdonképpen nem tulajdonost keresek neki,hanem új gazdát aki törődik vele a további években.
  • kifli
    kéne :)
  • Kicsizoli
    Szívesen járnék Omegával, igen mindig is tetszett mindkét széria.

de valószinű itthon csak leharcolt példányok vannak, tisztelet a kivételnek.
  • Willi Betz
    Ja még annyit akartam kérdezni,hogy maga az autó hogy tetszik? :) Nem a konkrét példányra gondolok,hanem maga az Omega?
  • Willi Betz
    Ja,értem. De ha ez vigasztal én ma vezettem a feketét,tehát kipróbáltam amit csütörtökön megnéztem. A motorja rendben van,húz mint egy mozdony,ellenben elől lengőkarokat kéne cserélni plusz 4 gátlót. A váltója ránt 2.-ban...700-ig tudtam volna le tornázni az árát,viszont az enyémet csak 400-ért vette volna be,annyiért meg hülye lennék odaadni! Így kénytelen voltam ott hagyni,pedig megérdemelte volna az autó,hogy rendbe rakják a karosszériáját. Ja meg a difije picit búgott. A kötelező vezérlés cserét meg nem említem,mert az egyértelmű.
  • Kicsizoli
    Őszintén szólva odáig már nem jutottam el...amiből folyik az olaj azt én már nem inditatom be..
  • Willi Betz
    Be is lett indítva? hidegen és melegen is indult?
  • Kicsizoli
    Megnéztem..hmm..vegyes érzelmekkel távoztam, a motorja egyadta olaj..a belső magért beszél, létezhet hogy csak 137e van benne...
  • Willi Betz
    Még nem kérdeztem meg. De jó lenne érte kapni legalább 650-et.
  • Kicsizoli
    Ha publikus mennyit akarnak adni érte?
  • Kicsizoli
    A KTI szerint megjárta már Egert és Székesfehérvárt, fehérváron van Otp telep szeintem onnan jött...sokat állt...gondolom...
  • Willi Betz
    Sajnos amik szinte hibátlanok még ennyiért mennek. Mondjuk a km-ben kételkedem 2001 óta csak ennyit ment volna dízel létére? A 2003-as is épp határeset a 227.000km-rel. Egyébként holnap megyek vissza és elviszem egy próba körre. Ha minden oké vele műszakilag,akkor jön a zöld helyett. Legalábbis ez a terv :)
  • Kicsizoli
    Mintha eltúlozták volna az árát...

Bár tény hogy szinte hibátlan..
  • Willi Betz
    Nem tudok róla.