179
  • Equ
    "Ezt csak ti mondjátok, hogy ez nem más, mint fikázás, "fröcsögés", hittérítés, stb"

Olvasd már el a topic miről szólt eddig, aztán, ha ez neked a szakmai érvek kinyilvánitása, akkor OK, csak igy tovább. Csak ne lepődjetek meg, ha nem csak az sg forumain néznek hülyének, hanem majd az iskolapad után a való életben is kiröhögnek, ha ilyen szakmai felkészültséggel akartok elmenni valami komolyabb helyre dolgozni...
  • dez
    Azért vedd figyelembe a kettő között eltelt időt. A Longhorn (mert eredetileg arról volt szó, nem a "Longhorn lite"-ról, ami a Vista) eredeti megjelenési ideje jóval korábban lett volna, amikor még gyengébb konfigok voltak az átlagosak. Egy mai átlag konfigon már vígan elmegy az XGL. Ja, és a másik, hogy az XGL-ben nem a csicsa a lényeg, hanem az, hogy az egy alapvetően sokkal intelligensebben szervezett, rugalmasabb GUI. (Persze igyekeztek erről is elterelni a figyelmet.)
  • Equ
    jaj, most már Sting is én vagyok? LOL, ti teljesen betegek vagytok...

Mivel nem nekem szól, nem is kommentálnám, javaslom keresd meg őt magánban és beszéljétek meg, ahelyett, hogy elméleteket gyártasz és újabb nickeket akarsz nekem tulajdonitani...
  • rigidus
    "Mindenesetre jóval többet várnék egy hung. unix. portal nevű site-tól, alapvetően korrekt szakmai hireket"

Figyelj Sting.

!. SENKI nem akadalyoz meg, hogy ezt ott elmond. Ha ertelmes ervekkel nyitsz egy topikot es indulatoktol mentesen elmondod a problemadat, lesz ra erdemi valasz.

2. Az a portal HUP-nak indult, de mar nem az. A keszitoje kesobb atgondolta es rajott, hogy ez nem portal, hanem egy blog site. Azt is megertette, hogy windoz is van a vilagon (meg is kapta erte a magaet). De a kozosseg nem akarta a nevvaltast, igy maradt a regi nev.

"nem szánalmasan gyenge wines fikázást hirként feltüntetve"

Ha ugy erzed, szelsoseges lenne kuldjel be probakeppen egy linux fukkolo hirt. :) Gyanitom, hogy az elsok kozott fog megjelenni. (volt mar tobb is)

"Függetlenül attól, hogy szerintem teljesen függetlenek a cikkek"

Az a baj, hogy sokszor csak apro pontatlansagok vannak es ha jelzik az olvasok, akkor sem kerul javitasra. Ez akarva akaratlanul is indulatokat gerjeszt. Nem kell tokeletesnek mutatkozni a tomegnek. Mindenki tevedhet, lehet pontatlan, akar en is vagy te is. Ha ilyen van es megalapozott, felre kell tenni az elfogultsagot, javitani, megkoszonni a korrigalast, es az elet megy tovabb. Az emberek ebbol ertenek. A "tokeletes cikkiro" latszat erzekelteteset meg kukaba kell dobni. En is irtam mar orbitalis baromsagot cikkbe, majd javitottam.

Szerintem folytassuk privatban ugy lenne korrekt egymassal es az sg-vel szemben is (dobj egy privit)
  • dez
    Ezt csak ti mondjátok, hogy ez nem más, mint fikázás, "fröcsögés", hittérítés, stb. Meg hogy aki BÁRMI olyat mond, ami negatív a MS szempontjából, az "véresszájú" Linuxos. Pedig csak egyszerűen leírják a véleményüket. Ti meg akarjátok gátolni, hogy az emberek információhoz jussanak.
  • Equ
    "És egy kissé idegesít az,hogy nem tanítanak egy ilyen jó operációs rendszerről az iskolákban. "

Ja igen... Már hol nem tanítják? Az összes it-t valamilyen szinten érintő felsőoktatási intézményben tanitják és középiskolában is sok helyen. A nem it-s iskolákban pedig nincs is értelme tanítani. Addig amíg, ha kikerül az iskolából, elmegy dolgozni és 99%, hogy ms oprendszeren, ms irodai szoftvereken fog dolgozni, addig nincs értelme mást tanitani. (átlag usernek, mivel nekik már az is megterhelő, ha a háttér megváltozik) Akik meg IT-vel foglalkoznak, azok eddig is tanulták, aztán az iskola után eddig is eldönthették, hogy melyik a szimpatikus nekik, az eredményt pedig ismerjük...
  • mixam
    "És egy kissé idegesít az,hogy nem tanítanak egy ilyen jó operációs rendszerről az iskolákban."
    Hát nálunk annyit kell tanulni róla, hogy néha már sok is. Amint vizsgáznod kell belőle már nem lesz olyan cool az egész.
  • Equ
    "Abban viszont nem értek egyet,hogy egy vevő figyelmen kívül hagyja egy cég üzletpolitikáját!"

Nem kell figyelmen kivül hagyni, de komoly szakember nem fogja a szakmai érveket háttérbe szoritani üzletpolitikai kérdések miatt. És ugyanígy nem fog a linux mögé rakott hamis ideológiákat előtérbe helyezni a szakmai érvek helyett...

És akkor még elővehetnénk a hamis ideológiák mögé beálló ugyanolyan "tetű" vállalatokat pl. ibm, aki ha olyan közönség előtt áll, akkor hirdeti a linuxot, amúgy meg teljes oldalas hirdetéseket láthatunk tőle itthon is kismillió magazinban, ahol "az ibm, üzleti felhasználásra a windows xp-t ajánlja". Ugye milyen szép dolog is az üzletpolitika? Ehhez képest a ms üzletpolitikája is szimpatikusabb. Ő nem köpönyegforgató, mint sok linuxot támogató vállalat, ő feketén-fehéren közli, hogy mit akar, mit támogat, mit árul...

Hát pont ezért teszek magasról az üzletpolitikára, ideológiákra, agymosásra, hittéritésre és döntök pusztán szakmai érvek alapján. Ezért fizetnek. A többiről döntenek majd a piaci elemzők, közgazdászok és a befektetők, őket meg azért fizetik. Hasonló okokból nem is vitázok ezekről, csak ha valaki nagyon erőlteti itt a ms csúnya üzletpolitikáját, sok hasonlót lehet felhozni a linux mögött(?) álló cégekről is...
  • kbupdate
    Szerencsére nem sűrgős a vista:)
  • droland
    Igen, ezt érdekesnek találom. Érdekesnek találom azt, hogy:

1/ amikor a win új felületét mutatják be, akkor hogy hallani a hörcsögő felhördüléseket, miközben a nyálak csorognak, és kiállóan verve a mellüket, harsogják egyszerre, hogy: MINEK EZ A NAGY SZ*R!

2/ amikor bemutatják az XGL okosságait, melynek kinézete egyébként hétköznapi cél használátánál semmivel sem előrébbvaló, de akkor hogy hallani a hörcsögő felhördüléseket, miközben a nyálak csorognak, és kiállóan verve a mellüket, harsogják egyszerre, hogy: MEKKORA KIRÁLYSÁG VAN!

Igen, egyetértek... érdekes :)
  • Equ
    "nem tom en csak bekukkantottam"

Ja, akkor lehet, hogy mégsem magamból indultam ki, hanem a korábbi fröcsögőkre gondoltam, akik az egész eddigi topicot kitöltötték butaságokkal?

"ez teged zavar?"

Nem, csak mutattam mégegy példát, hogy miért is jönnek a linuxosok állandóan wines topicba fröcsögni, anélkül, hogy akár egy wines is megszólalna a témában. Náluk ez az alapállapot...

"egyebkent megis mit vartal egy fun-site-tol?"

fun vagy FUD? Mindenesetre jóval többet várnék egy hung. unix. portal nevű site-tól, alapvetően korrekt szakmai hireket arról amiről a site szól (azaz unixról) és nem szánalmasan gyenge wines fikázást hirként feltüntetve... De ez már nagyon off.

"tudod pl: pcforum.hu/prog.hu"

Nagyon régen nem volt ott már topictörlés, bár valóban volt 1-2 éve, hogy beszabadult pár lámer és már semmi szakmai nem volt a topicban csak fröcsögés. De ez szintén nem tartozik ide.

"bizony megesik az ilyen"

Nocsak, hogy kapcsolódik ez ide? Függetlenül attól, hogy szerintem teljesen függetlenek a cikkek (lásd ie hibát cikiző cikk kint a főoldalon) hol is állitja magáról a pcforum, hogy wines site lenne? Szemben a huppal aminek definiciója szerint is a unixról kéne szólnia...
  • BuzzFuzz
    Milyen érdekes hogy erre az új 3D bizbaszra (XGL) senki nem mondja, hogy egy fölösleges csicsa, parasztvakítás, pedig sokkal inkább az mint a Vista visszafogott 3D felülete..
  • zpe
    Igazad van abban,hogy ha terméket fikáznak akkor az szakmai alapon történjen! Abban viszont nem értek egyet,hogy egy vevő figyelmen kívül hagyja egy cég üzletpolitikáját! Lehet,hogy most még nem tűnnek üzleti dolgok fontosnak de később már életbevágó lehet. Én speciel nem tartom szarnak a Windowst viszont jobbnak tartom nála a Linuxot. És egy kissé idegesít az,hogy nem tanítanak egy ilyen jó operációs rendszerről az iskolákban. Induljon szerintem mindkét vagy több oprendszer azonos eséllyel legalább az oktatás szinjén és had döntse el a felhasználkó,hogy mit akar annak tudatában, HOGY ISMERI IS AZ ALTERNATÍVÁKAT!
  • rigidus
    "Meséld csak el megint kik kezdtek fikázni egy wines topicban?"

nem tom en csak bekukkantottam, ha kikapcsolod a write-only-t IMHO magad is megleled

"De ezen nem lepődik meg senki, nektek csak ez maradt... Lásd hup azaz hungarian UNIX portal, amin néha több a wines fröcsögés..."

ez teged zavar? nem muszaj hup-ot olvasni. egyebkent megis mit vartal egy fun-site-tol?

"és FUD mint a unixról szóló hír.."

en ugy tudom, ha FUD van es a tisztelt olvaso szol a portalgazdanak, az torli, nem pedig nemitja, banolja a usert, vagy torli a fel topikot ha kellemetlen dolgok hangzanak el, mint mas helyeken (tudod pl: pcforum.hu/prog.hu) mellesleg a HUP uzemelteto is titkon msfan (koztudott), st BERENC! csak kevesbe erzekeny a lelke. igy ha fukkolas van altalaban vesz egy zacsko szotyit, majd hatradol es jokat rohog a sok habzoszaju nagycsoportos trolleren

"Van aki fejleszt és tarol és van aki fröcsög és hittérít olyan topicok-ban amihez halvány köze sincs, ahelyett, hogy a saját rendszerével foglalkozna."

bizony megesik az ilyen

(bocsi sg.hu hogy itt mondtam el, mivel illeto uriember site-jan tilos negativ velemenyt mondani, ha netan szo eri a haz elejet, ott az uzemelteto iszonyatos haragra gerjed es eloveszi a vudubabat meg a szazas szeget, majd nikkeket mormol ;-) )
  • Equ
    Számold már össze, hányan fikázták a ms üzletpolitikát ebben és úgy általában az ilyen fröcsögő topic-okban... Ha valakinek azzal van baja, akkor beszéljen arról és ne szakmainak látszó hülyeségekkel próbáljon konkrét termékeket fikázni. Én speciel magasról teszek a ms üzletpolitikájára, addig amig a szoftverei többezer gépes mission critical rendszerekket hajtanak klisns és szerver oldalon és negyed annyi melóm vele mint a linuxokkal. A linux mellé társitott ideológától meg a gyomrom felfordul, de ez már megint más téma.
  • zpe
    Talán azért van valamicske oka a Win de inkább az MS fikázásának! Talán nem kéne világuralomra törnie egy cégnek és főleg nem olyan területeken ahol mások már bizonyítottak. Nem kellene olyat vizionálni,hogy 20xx-ben minden elektronikus eszközben MS szoftver fog futni. Talán az üzletpolitikájuk az ami miatt fikázzák őket. Talán el kéne ismerni másokat is és nem elnyomni. Persze ez az üzlet ez a kemény amerikai kapitalizmus. Csak a történelem már megmutatta,hogy mindíg a telhetetlenségbe buknak bele a nagy birodalmak és megint meg fogja mutatni ezt nekünk!
  • zpe
    Én speciel nem szeretem fikázni a Win felhasználókat inkább az MS-t. Annak viszont örülnék,ha Linuxot is tanítanának az iskolákban és többször találkoznának vele a diákok. Egyébként ha egy felhasználó (aki egyik oprendszert sem ismeri) elé raknak egy Gnome,KDE meg egy XP grafikus felületet akkor egyáltalán nem biztos,hogy az XP graf. felületét jobban tudná kezelni.
  • CyrSyS
    Már megint veszekedtek! mindenki maga tudja mit csinál!
  • Equ
    "ilyen ha az ember onmagabol indul ki es veletlenul elpottyenti?"

Meséld csak el megint kik kezdtek fikázni egy wines topicban? Csak nem a linuxosok? De érdekes. De ezen nem lepődik meg senki, nektek csak ez maradt... Lásd hup azaz hungarian UNIX portal, amin néha több a wines fröcsögés és FUD mint a unixról szóló hír.. Hát ez van. Van aki fejleszt és tarol és van aki fröcsög és hittérít olyan topicok-ban amihez halvány köze sincs, ahelyett, hogy a saját rendszerével foglalkozna.
  • rigidus
    "Teli van a nadrágjuk, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy fröcsögjenek butaságokat, hátha, akkor kissebbet égnek majd."

ilyen ha az ember onmagabol indul ki es veletlenul elpottyenti?
  • Equ
    "mert ők értenek a géphez? (windowshoz is) "

LOL, ezekről a szerencsétlenekről többször bebizonyitottuk már, hogy felhasználói szinten se ismerik a wint, nemhogy olyan mélységben, hogy valós rálátásuk legyen egy oprendszerre...
  • Equ
    "Érdekes hogy mindig a linux tábor fikázik vajh miért"

Teli van a nadrágjuk, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy fröcsögjenek butaságokat, hátha, akkor kissebbet égnek majd. Ugye emlékszünk még 2001-ben ugyanezt fröcsögték az xp-re, aztán sokszáz milliót eladtak és többszörösét használják illegálisan. Inkább kockáztatják a warezt, mert még ingyen se szivatják magukkal linuxal . Hát ennyit a "szakértőkről".
  • arty
    mert ők értenek a géphez? (windowshoz is) - a windowsosok általában viszont nem értenek a linuxhoz ;)

minél később jelenik meg a vista, nekünk annál jobb :) az xp bőőőőven megfelel ...
  • droland
    "Ezt úgy kell értenünk, hogy a nagyvállalatoknak jó lesz egy befejezetlen kicsit hibás Vista is, és majd őt tesztelik a hibákat a home userek számára?"

Ezt úgy kell érteni, hogy vállalati szinten előre konfigurált szinte egyforma gépek vannak, míg a user holmi fos alkatrészekből állítja össze a gépét, no most ez utóbbira nem könnyű optimalizálni :)
  • Midas
    Érdekes hogy mindig a linux tábor fikázik vajh miért.
  • BuzzFuzz
    Nincsenek fizetett emberek, ellenben fizetett MS fikázók annál többen!! szánalmas...

• CyrSyS
    Én leszoktam arról hogy most valakit azért szidjak mert Windows párti vagy MAc párti vagy Consol párti vagy akármi! Én is windowst használok és tökéletesen megcsinálna amit kérek tőle. Szembe nézek a tényekkel és magammal, és azt mondom hogy a VISTA méltó utódja lesz az XP-nek de nekem nem kell mert az xp megteszi amire nekem szükségem van. Linux pedig olyan mint egy más világ ahova akkor utazik az ember mikor újat akar látni, más szemléletben más dolgokkal és tapasztalatokat, jártasságot szerez. De van aki abba a világba született ő ugyanezt mondaná a windowsról. Tehát mindenkinek megvan a maga tábora amit tisztelni kell és nem egymsát marni!
  • Max Damage
    Tudom... Jó a Linux meg szép, meg szuper az XGL, több mint amit a Windows valaha is kitud magából préselni (főleg hogy a KDE legújabb verziója is agyoncsapja a Vista képességeit), de.... És itt van az a pont amit már a Linuxosok nem szeretnek, soha-de soha nem jelenthet egy Suse+XGL kombó veszélyt a Microsoft-ra, kicsit sem... Ugyanis, a munkahelyeken nincs rá megfelelő szakképzett ember, egy Linux hálózat tökéletes beüzemelésére, míg Windows-hoz könnyen akad, hiszen azt a hülye is elkezeli, s ha esetleg a kedves júzer elront valamit még képes maga visszaállítani, nem úgy mint Linux alatt... (márpedig mondhatjátok hogy lekell korlátozni, de a béna júzer megtalálja amit ellehet baszni, ezt biztosra vehetitek! :))... Főleg hogy a munkások jó 99%-nak fingja nincs a Linuxról, és hogy más irodai program létezne a Májkroszoft Ofisz mellett ;)))) Ergo kilőve... Otthoni júzerek, pedig általában játékra használják a gépet, s egy Linux tökéletes beállításához nincs képességük, elvárják hogy egy oprendszer kinyalja a s*ggüket, és ezt nincs olyan Linux ami megtegye (Suse is felhasználóbarát mondják a Linuxosok, de egy Windowsosnak az is kavalkád!!!!). Akik otthon nem játékra használják a gépüket, hanem pl. munkára, megint nem Linuxot fognak feltenni, egyrészt a tudatlanság miatt, másrészt pedig hogy a legtöbb program támogatása megint csak Windows alá készült el, és Linuxon bár elindítható, megint szaktudást igényel! :) Tehát amíg a helyzet ez, a Microsoft-nak egyik Linux sem ellenfele, az egyetlen Linuxhoz hasonló oprendszer (unix alapú) ami képes felvenni a versenyt a Mac OS, de ez magyarországon az Apple helyzete és főleg a Macintoshok ára miatt megint elenyésző (mégha jönnek fel mint a talajvíz akkor is) :D De visszatérve a témára: Azok akik pedig már ismerik a Linuxot ÉS ÉRTENEK HOZZÁ, nem fognak visszatérni a Windows-ra, hisz rájöttek, hogy sokkal jobb, és minden Windowsos program melynek nincs Linuxra supportja, hogy indítható el, vagy milyen alternatívát biztosít számukra... De ők akárhogy is próbálják, egy HOZZÁ NEM ÉRTŐT NEM TUDJÁK RÁBESZÉLNI HOGY NEM A WINDOWS AZ EGYETLEN, A LEGJOBB, aki meg hozzáért, annak meg nincs értelme magyarázni! :))))

Bocsi, én így látom a dolgokat... Most ezek alapján gondolom olyannak néztek aki Windows párti, és rögtön le is szóltok... Úgy hogy közlöm: Apple párti vagyok, és elégedett vagyok a rendszerükkel, a gépükkel és mindennel - de ahogy mondják a minőségnek ára van, és ezt az árt bár a Microsoft elkéri, de legalább supportokkal támogatja a tudatlan usert, addig a Linuxban örökre bennemarad a csináld magad motivum... S ez, nem konkurencia számukra!
  • zpe
    Bocsesz Strogg de avval nem értek egyet,hogy nem való a Linux játékra! Ez "csak" egy operációs rendszer és tapasztaltam,hogy milyen sebességgel képes futtatni a natív programokat. Mellesleg ha akarod úgy rászabhataod a munkára vagy a játékta vagy a többgépes rendszerre, ahogy a Wint soha. Pl. Unranked Gentoo-ja úgy rá van szabva a gépre mintállat és ki is használja rendesen a PC tudását. És nem soxor kell úrraindítani :) Mondjuk azt meg kell jegyeznem,hogy inkább Nvidia kártyákkal használható igazán játékra a Linux, bár ez közel sem a Linux hibája! Szerintem a Win olyan mint egy összeheggesztett Legó a Linux meg szétszedhető és máshogy is összerakható Legó.
  • intrex
    MUHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA
    2003 óta ígérgetik, csak a töménytelen hiba miatt az XP SP2-re öszpontosították erőiket, aztán 2004, 2005, 2006, majd 2007. Nem semmi. Gratulálok MS, és sok boldogságot kívánok minden kedves MS júzernak.
  • asysoft
    Kicsit furcsálom, hogy először jelenik meg a vállalati felhasználóknak, utána az otthoniaknak. És még egy kicsit csúszik:) Ez már egyre viccesebb...:)
  • greywolf
    Szerintem épp most kapják az eligazítást :))
  • greywolf
    MS kicsit szét van esve. :)

Vistát kidobták majd újraírták.
    XBOX 360 fagyogat, kacolja a lemezeket.
    Origami már most bukta.
    IE 6 lyukas mint a szita, még mindig nem támogat tabbed browsingot és ékezetes domain neveket.

Csak jutnánk el egyszer odáig, hogy az MS jól végigviszi azt amit elkezdett.
  • Evil Merodak
    Ha már itt tartunk az XGL for Windows mikor jön ki
  • fawcet
    Jó lesz az Xp is csak azt kéne egyedileg átszabni nLite progival.
  • Evil Merodak
    Egyoldalú :)
  • dnes82
    Az MS fizetett emberei hol vannak? Milyen flame ez igy? ;)
  • rigidus
    "2007-re csúszik a Windows Vista"

"A Microsoft nagy meglepetést okozott"

a turot okozott, mar megszoktuk
  • bertino
    no comment :D
  • strogg
    itt inkább nem az időről van szó.
    Hanem a pénzről.Vegyük a dobozos xinxp prof.-ot. Nekem alapvető gondom, hogy szerintem nem kapok jót, fenyegetőzik a törvény szigorával, felszereltsége nulla, minden felelőséget elhárít magától. Gyakorlatilag csak kifizetni, és telepíteni van jogom. Minden mást elhárítanak, vagy megfenyegetnek. (m$ EULA). Mindezt kb: 60e foruintért. De mondhatnám az Office-t is, ami 100e felett van.
    Felmerül bennem ak érdés: Elmentek otthonról annak, aki ezt bevállaja?

No flame. De őszintén nem értem.