1282

A képek ne legyenek nagyobbak 1024x768-nál. Ha nagyobbak akkor csak URL-ként rakjátok be! 800x600 az optimális.
  • b-type
    érdekes dolog,..bár egyébként én nem látok nagy véleményütközést, a cheat és a mod dolás sztem külön van kezelve, cheat pl 'god' és ez egy szerepjátékban pont halál :) mert megöli az egészet.
    Viszont a moddolás, az hasznos, én spec. úgy vagyok vele hogy a játékot használom a fantáziám szerint, és nem a fantáziám szorítom a játék korlátai közé.
    A játékot használom hogy kiéljem a karakterem, vagy akár hogy belöle tápláljam a saját alkotókedvem.
    sosem fordítva.
    A modderek ehez hozá tudnak segíteni, mert kitolják a játék határait, vagy teljesebbé teszik azt mint a készítők tudták mondjuk időszűke miatt, esetleg mert elfáradtak.
    Én is úgy gondolom hogy ha vki megvette a játékot az bármit csinálhat vele/benne, egész nyugodtan használhat cheat-t, de azzal is egyetértek viszont hogy ezt közölnie kell ha megnyilvánul a karakterrel, mert félrevezető lehet másoknak.
    De igazából én nem érzek nagy véleménykülönbséget, most is csak azért füztem tovább mert gondolatok ébredtek :)
  • haxoror
    Az első modok mindig csítek de ez alapján, főleg a morrowindhez kijött több ezer(!) modot szem előtt tartva amik között komplett új tartományok is szerepeltek olyannal jönni hogy "fejlesztok altal megalmodott es elkeszitett kerek egesz jatek 'barmolasa'" erős túlzás.
    A morrot (és majd az obliviont is) a modot használó játékosok nem 3-4 aktív moddal hanem 100-150 moddal játszották aminek egy része lehet "csít" pl az 5x szorzó de ha figyelembe vesszük hogy ezek mellett olyan modok is vannak amik pl már legelső szinttől a legbrutálisabb lényeket is beteszik a random leveled listára vagy mondjuk a játékos által elérhető maximum HP-t megállítják 200-nál már nics sok értelme a csíterezésnek mert összességében(!) a játék nehezebbé vált.
  • Laza
    nc...
  • Mayday
    Egyikotoket sem ismerem, tehat szemelyeskedes reszemrol kizart. MOD-okat sem ismerem, sem ebben, sem morrowindben, tehat igy allok a temahoz.
    De ha olyan mod keszul, ami a szintlepeseknel magasabb ertekeket ad a karakternek, azt egy az egyben en is cheatnek, csalasnak hivnam.
    Ha nem jol ertettem a lenti dolgokat, elnezest, ha jol, ez a velemenyem.

Az egy dolog, hogy az "en jatekom, ugy jatszom ahogy akarok", en szemely szerint a cheatelest mindig eliteltem, ugyhogy igy "kivulallokent" en egyetertek Laza-val.
  • PiszkosFred
    OFF
    Oh, nem flémeljünk már, pont ne itt, hisz ez csak egy képcsarnok topik ;]

Laza-nak igaza van. A jelenlegi Oblivion modok 10%a az, amely a játékot talán jobbá vagy legalábbis realisztikussá teszi. A maradék 90% vagy csít, vagy topless mod, vagy egy gombnyomásra ott erem a lovad/kigyógyulsz a vámpírságból/stb.

De igaza van Merlinnek is, hiszen ez egy offline játék, és azt csinál mindenki amit akar. Nem is állította senki, hogy ezt ne tegye. Szíve joga. Én fogok majd szívni emiatt, amikor jönnek a karatkerek és a kincsek a HQra, és találjam ki, hogy ez most fél nap alatt összedobott karakter hiúságból, vagy nem, vagy az ereklye/tárgy az most eredeti, vagy valami mod kreálta...

Egy tény. A játék rendszere más mint amit megszoktunk. És az is tény, hogy ez sokaknak nem tetszik. Szerencsére az a 10% hasznos mod jó alap, abból talán lesz valami, amivel korrigálni lehet a dolgokat.

...és hogy Sellus Graviust idézzem (mert őt szoktam mindig ;]) "The choice is yours".

Én speciel egyetlen modot sem használok addig, amíg Atól Zig végig nem nyálaztam/kalandoztam át az alapjátékot, mert amíg nem ismerem az egészet, nemtudhatom hogy mi mennyire rossz vagy jó. Olvasom a fórumokat, látom a dolgokat, és nem mondom hogy nem hiszek az embereknek mert nem igaz, hiszek nekik. De szeretném saját szememmel látni és tapasztalni mindezt. És ha nem tetszik valami, és találok rá megoldást (modot), akkor használni fogom.

Egyébként meg a legtöbb cheat mod marhaság, két konzolparanccsal kőgazdag vagy, és makkegészséges, a harmadik paranccsal meg még egy gépcsirkét is elővarázsolhatsz mountnak.

Szóval annyira felesleges ez a téma - ahoyg ez a komment is - azt csinál mindenki amit akar. Egy dolgot szoktam én legalábbis kérni, ha valami sztorit elmesél, vagy valami küldetést megold, akkro tegye hozzá hogy milyen modokat használ, mert ez alapjaiban változtathatja meg a dolgokat, ha olyan a mod.

ON
  • haxoror
    Nem vagy képben, ez nem személyeskedés hanem tény ezért fölösleges is erről beszélnünk.
    A személyeskedés az lett volna ha tömény hülyeségnek nevezem az írásodat, nem tettem.
    Részemről ennyi.
  • Laza
    "Gondolkodjunk már, kit mikor és miért fikázunk."

LOL - latsz vhol egy betut is, hogy azt irtam volna barkinek, ne csinalja?! Fikaztam volna VKIT?!
    Leirtam a velemenyem a cheat szintu modokrol, szoba sem kerultek azok akik hasznaljak is.

Szani ...

• Laza
    Valoszinuleg vagyok annyira kepben mint a tobbseg, ugyhogy a szemelyeskedest el lehet felejteni, koszi.
  • b-type
    :)))
    így-így...ám itt most így van
    Mivel nem szeretek nem tiszta környezetben játszani, és egy alap Dunmer karakterből nem férne be hogy lvl1-n kinyomja az Arena-t, így kitaláltam magamnak ezt így :)
    Az elsődleges tulajdonságok miértjére is mind megvan a történet..azaz a karakterháttér.
    szal kitaláltam a karaktert, és a lehetőségeimhez képest összehoztam...azaz gyúrtam neki egy kicsit démonos fejet, meg leszineztem. :)
  • MrStokes
    Tenyleg, azt nezte mar vki, hogyha oregebb a karakter, akkor a testen is rancos a bore?
  • JuanG
    nem túl jó shot, játék közben szebb :)...kár hogy a testi adottságokat nem lehet állítani :)))

• MrStokes
    Heheh, Draegloth... Na ez jo. Nem is tudtam, hogy a TES vilagaban is leteznek ilyen lenyek, mert ugye D&D-ben ezek 1 drow es 1 demon "frigyenek" eredmenye 4(!) karral, amibol ketto erosebb es szep nagy karmokban vegzodik :DD
  • MrStokes
    Hasznalta mar vki a skillek fejlodeset lassito mod-ot? Mennyire jott be az illetonek, bugos-e vagy sem, milyen velemeny alakult ki az illetoben?
    skill-ek fejlodeset lassito mod
  • MerlinW
    Mielőtt valaki szavát emelné nem felháborodott post ez, csak vélemény nyilvánító. (És mindenkinek szól akinek inge)

OFF

Én sem használok sosem különösebb eszközöket (csak miután végigtoltam az aktuális stuffot, kiváncsíságból), de:

12-14 ezer forintért hagy csináljon már az ember a játékával amit akar. Elképesztő módon semmi közünk sincs hozzá ki mit csítel. Én sem cseszem le az embert mert agyon sózza a kaját, mikor is az "szerintem" úgy jó ahogy van.

Gondolkodjunk már, kit mikor és miért fikázunk.

PS: Én is használom az NPClevel modot. Miért? Mert szerintem sz*r ahogy a készítők kitalálták a lvl rendszert. Ennyi jogom van hozzá, hogy olyanná alakítsam a saját játékomat, amivel szívesen töltöm az amúgy is kevés szabadidőmet.

Téma lezárva.

ON
  • haxoror
    Mivel enyhén nem vagy képben a TES játékok modjaival kapcsolatban tényleg jobb ha ezt most befejezzük és kérlek többé ne is hozd föl
    thx
  • Laza
    Nem is akarok, mert ez az eredeti, a fejlesztok altal megalmodott es elkeszitett kerek egesz jatek 'barmolasa', a tobbsege pedig egyszeru cheat.

A hasznos modok kb az osszes 2%-t teszik ki.

De ez nem az a topic, ugyhogy: tema OFF ...
  • haxoror
    Már ha igaz, mondom nem biztos hogy így van majd ha lesz alkalmam rá akkor megnézem de ritka hogy ennyire túlfejlődjek két szint között.
  • haxoror
    Egy singel player játékot mindenki úgy moddol ahogy akar, van akinek egy könnyítő mod adja meg azt az élményt ami végül szórakoztató időtöltéssé változtatja a játékkal eltöltött időt és van aki direkt nehezíti a játékát modokkal mert több kihívást akar.

Ennek a pluginnak az eredeti morros változata csak 2x szorzót enged még akkor is ha nagyobb is lehetne, az ilyeneket hívják nehezítő pluginnak és azok használják akiknek több kihívás kell a játéktól.

Na ilyet te konzolon nem fogsz látni hehehe :P
  • Zsolo007
    Császári páncélom van :) Nem rossz.

• Hmuda
    Biztos találsz egy lezuhant UFO-t, mellett egy ufonautát egy durvás lézerpisztollyal és Elvis dedikált fotójával...
  • LegionarR
    Nem ismertek valamilyen Bloom-effekt-turbózó Modot, vagy INI buherát? Nekem még jobban tetszene ha egy paraszthajszálnyit erősebb lenne a Bloom effekt...
    Bár így is elképesztő shotokat lehet készíteni.
  • Laza
    "Egyébként havernak nemrég csináltam egy plugint hogy ha szorzót kap egy atributumra szintlépésnél az mindig 5x legyen"

Ez is mehet a csitek koze ... ezert is szeretem jobban a Konzolos gaminget, azt nem lehet igy sz@rra turni :P
  • PiszkosFred
    Ezt a "raktározós szorzó" dolgot nem hallottam. Ez azért alapjaiban változtatja meg a karakterek fejlődését, legalábbis az eddigiekhez képest.
  • dronkZero
    Nam tudom, ti hogy vagytok a Luck stattal. Én első szint óta mindig adok rá egyet. Már 78-as. Kíváncsi leszek, mi lesz 100nál.
  • dronkZero
    Anvilban jártam...
  • haxoror
    Na most bajban vagyok mert valahol (asszem a hivatalos fórumon? Nem emlékszem sry) azt olvastam hogy ellentétben a morroval itt a minoros szorzók "elraktározódnak" tehát ha 1-es szinten a pusztakezes harcot mint minor skillt valaki mondjuk 30 ponttal emeli akkor a következő három(!) szintlépésnél is megkapja az 5x szorzót endurance-ra anélkül is hogy szintek között akár egyetlen pontal is növelne bármilyen endurance-hoz kapcsolt skillt!

Persze erre nem vennék mérget, ki kéne próbálni és az is lehet hogy az egész csak félreértés volt és úgy van minden mint régen

Egyébként havernak nemrég csináltam egy plugint hogy ha szorzót kap egy atributumra szintlépésnél az mindig 5x legyen, nem szeret a szorzókkal szórakozni én viszont nem akarom hogy elveszítse a lelkesedését, ha minden jól megy mielőtt gynút fog belőle is TES függőt csinálok!
  • PiszkosFred
    Leszámítva azt, hogy rengeteg plusz szorzót ellő lev1-lev2 közötti lépésnél, amelyeket azok a minor skillek generáltak, amiket használt. Meglesz ennek a böjtje... ;]
  • haxoror
    Biztos nem volt sétagalopp hiszen a minor skilljeidre kellett hagyatkoznod amik értelemszerűen alacsonyabbak és lassabban is fejlődnek mint a majorok ezért az eleje(!) a játéknak így nehezebb, de idővel sokkal könnyebb lesz minden :)
  • MerlinW
    Alias Gárnyié:D
  • b-type
    háát nem teljesen, de tény hogy ennek a kipróbálása volt a célom, illetve egy teljesen kihasznált karakter létrehozása alapvetően kiváncsiság szempontjából.
    Azért azt ne gondold hogy sétagalopp volt assze 10-es ökölharcal végigverni az arénát :)
    Fő tulajdonságokból semmit nem használtam, tehát a gyógyítás is alapról indult, ahogy a nehéz páncél is (mivel erős a karakter ezért raktam be másodlagosnak)
    Nem használtam piákat..nem is volt rá pénzem.
    Viszont most a pusztakezes harc is 50-en felett van és a nehézpáncél is.
    Egyáltalán nem egyszerű így :)
    Később jobb lesz, mivel könnyen szabályozható elsődleges tulajdonságaim vannak.
  • haxoror
    A major szkillek hanyagolása miközben a minor skilleket "büntetlenül" az égig fejleszted szintlépés nélkül inkább könnyebbé teszi a játékot mint nehezebbé szvsz hiszen a játék mindig 1-es szintűként fog észlelni és az 1-es szintű karakteredhez fogja igazítani az ellenségeket :)
  • b-type
    Egy kisebb démon és egy Dummer leszármazottja, egy DraegLoth:
    - 1 kép
    - 2 kép
    hah..megkaptam a nyakláncot, harmadnapra elviszem, addig is edzésbe kell jönnöm a börtön után.
    1:1 time mod, középen hagyott nehézség, szintlépés nélkül (egy major tulajdonság sem mozdult), puszta ököllel vertem agyon az ork nagy bajnokot az arénában (meg mindenki mást is, mert major tulajdonság a blade és a blunt is. :)
  • JuanG
  • PiszkosFred
    "Apuci szeme fénye", Breton Sorceressnek álcázott helyi orosz egyszemélyes kivégzőosztag és terminátor ;]

• ShaiHulud
    breton:)
  • PiszkosFred
    A vicc az, hogy volt erre ígéret, és ezek szerint mégsincs...
  • Hmuda
    Mert azt majd elintézik a moderek á la Morrwind.
  • Laza
    Miert nem tettek a gamebe vmi 'inas' jellegu tartoeszkozt?! amire rapakolva a pancelokat osszeallna egy egesz alakka, igy gyujteni oket a kecoba :)
  • ZsZso
    Az alsó, az nagyon jó kép lett! (felső se rossz :)
  • ZsZso
    Kicsit tupíroztam még Shaunim fején ... szeme kék lett, fiatalodott, egy kicsit változott itt-ott ... most így néz ki. (és így is fog maradni :)

További képek:
    Kép (16.9 KB)
    Kép (34.9 KB)