Megérkezett az első PC-s Blu-ray író
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dez 42#-es uzenet:
Továbbá, az USÁ-ban 500 dollár lesz a cucc. (Így a Register 8-900 dollárja hülyeség, vagy arról volt szó, hogy az elsõ napokban pár "nyerészkedõ" kereskedõ ennyire is felverheti az árát.)
Mai hir:
"Egy tajvani sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan elsõ Blu-ray-íróját az optikai meghajtók piacán etalonnak számított Pioneer. A BDR-101A jelölésû Blu-ray-meghajtó igen borsos, 995 dolláros (~ 210 ezer forintos) áron kerül az észak-amerikai és európai boltokba a nyár folyamán."
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ma is igaz, hogy az új technológiákon elõször "kaszálni" akarnak a gyártók, hogy a ráfordítások gyorsabban visszajöjjenek, sõt még meg is érje az egész. Ha ez megtörtént, már könnyebben csökkenthetik az árakat.
Mellesleg a túlzásba vitt árverseny sokszor oda vezet, hogy azon az áron már nem lehet igazán minõségi terméket gyártani. És már nem is várja senki, hiszen olyan olcsón mit is lehet várni (pl. ma már nem csodálkozunk, ha valami 1 év után tönkremegy). (Bár vannak, akik naívan azt várják, hogy egy 50 dolláros cucc ugyanolyan jó lesz, mint egy 1000 dolláros.) Mit lehet ez ellen tenni? Ne a végletes olcsóság legyen a legfõbb szempont.
Vidszont mar mas vilag van.
Elszaporodtak a gyartok es a hirkolesi es egyeb alkatreszek ara nagyon lezuhant.
Manapsag mar nem lehet eladni semmi ilyen dolgot ennyi penzert.
Igy inkabb azt csinaljak, hogy sokat gyartanak olcson igy nagy a tetelek miatt kulonbsegbol eredendoen nagy haszonnal, minthogy platina aron aruljanak el egy-ket darabot minimalis haszonnal.
(persze ez nem egy termekre ertendo, hanem az osszes eladasbol befolyo haszonra)
Tudom, mert akartam venni, azt hittem, hogy tudok is majd, de a budapesti központtal rendelkezõ üzletben a megrendelhetõ alkatrészek listáján ez az összeg szerepelt.
Rákérdeztem az eladóra, de az megnyugtatott: nem elírás volt, valóban annyiért adták!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
nem én írtam
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
föleg ha nincs is itthon semmi írható, vagy újraírható média, mert elírtam az összeset..
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Barmikor elofourdulhat egy jo otlettel ez ismet.
De adattárolásra tényleg jó lehet.
Lehet olcsó, meg mindent ír. Pontosabban Írna. MErt amíg a másolásvédett lemezeket nem törik meg, addig max backup-ot tudsz írni rá. Az meg megint egy kérdés, hogy pl: milyen isot tudsz rá írni, úgy ,hogy butuljon is róla a géped. Mert én mondjuk K.-ra örülnék, ha 20 GB -os linux iso-m lenne egy BR lemezen, de a gép butulni fog róla? Br: filmekrõl csinálhatok másolatot? MErt az elsõ dolgom a 900 forintos dvd-rõl is másolatot csinálni. (Aki már látta a kedvenc filmjét megrepedve, az tudja mirõl beszélek...)
Szóval ez még messze van tõlünk. (kb 2év.)
És csatlakozom az elöttem szóló kollegégához. Lehet okosabb EVD -t venni. Ha a kínaiak elkezdik európában is szórni, erõsen jó eséllyel indul, mert olcsóbb. A lemezeket meg úgyis a kínai piacon veszi már mindenki,mert senki nem hülye artisjus adót fizetni😄DDD
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Bár ez csak gépi fordítás, és az it egyesszám, de talán fontosabb, hogy hiányzik a latter szó... Azaz szerintem mindkettõre vonatkozik, hogy tudni fogja. Fõleg, hogy az egy "hagyományos" CD/DVD optika.
Olvasd el rendesen.
Emlekszem trukkozni kellett mar az elejetol fogva, hogy CD irasra foghassak a DVD irokat is.
Az elsok nem is tudtak CDt irni.
Lehet hogy itt is valami athidalo megoldast kell talalniuk a DVD iras meg megoldhato de a CDnel problemakba utkoznek..
"The read-write head uses a combination lens for Blu ray Discs and DVDs. It does not support CDs yet." 😊
Pioneer BDR-101
http://www.heise.de/newsticker/meldung/69396
Egy OPU, de CD-t ugy ez a meghajto nem kezel, csak Blu-ray lemezt es DVD-t.
Valoszinuleg az egyik Blu-ray-hez es DVD-hez (kozos), a masik pedig CD-hez.
Elvileg igy van. A ket OPU miatt eleve legalabb ketfele formatumot kell tamogatnia, maskulonben ertelmetlen az egesz.
I was rather disappointed when I found out that the review sample didn't offer DVD or CD writing abilities. Now, I could've lived with the fact that it couldn't write to CD, as this is a rather old technology in comparison, but the lack of DVD support seems just plain odd. Still, this was an early prototype and things may very well change by the time the product is launched. Samsung was showing off the same drive at CeBIT, but this one was clearly labelled as having DVD writing capabilities, which is promising.
http://www.reghardware.co.uk/2006/03/17/review_samsung_sh-b022/
S mint mondtam nem kompatibilis a BD az elozo mediakkal.
Leirtam mar vagy 3szor, hogy kulon fejegyseget kell beletuszkolni a keklezer melle, hogy ellassa a regi funkciokat.
Olyan nehez lehet ezaltal a fej, hogy sokkal hamarabb tonkremehet, raadasul a pozicionalasnal lenyegesen nagyobb a hibalehetoseg. Foleg ezeknel a merteknel.
ott lesz az meg egy jo darabig, mint a kislemezes meghajto, vagy a cd-k.
SCPH 77004 + Matrix Infinity 1.93
Legkozelebb probalj DOS-s boot CDt irni. 😛
engem spec zavar, hogy a régi vacak CD-k miatt második maghajtót kell fenntartani...
mert, hogy speciel pl egy UHU-linux live CD, vagy windows install CD ISO-ját ki lehet-e írni DVD lemezre az már külön érdekesség...
kb 2 hónapja szétment a floppy meghajtóm, nem vettem másikat, mondván "ilyen már biztos nem kell"
aztán mikor LOW-formatálni kellett volna valamit, akkor bezzeg 3 óra szenvedés után se tudtam egy DOS-t flashdriveról bootolni😞 oks, lama vagyok, de akkor se...
azóta szereztem egy floppy meghajtót ingyen, de az más tészta..
gondolj bele, a felhasználói programok nagy részét a mai napig CD-ken árulják.
WinXP is CD-röl települ, a drivereket is azon adják, ha veszel egy Nero-t, azt is CD-n kapod.
nem is beszélve a régi jó örek Audio-CD-k támogatásáról. a zeneiparban a mai napig a CD-k dominálnak.
és tekintve, hogy sokkal megbízhatóbb technológia, mint a DVD, nem is nagyon fog kihalni.
mert ugye életem elsõ CD-je a mai napig megvan. egy 650-es TDK.
a DVD-im meg sorra mennek szét, pedig azok is TDK-k... 1000 ft volt anno darabja.
(itt jegyzem meg, hogy a koliban 80 ft-ért vásárolt Ridata lemez minõsége jobb, mint a boltban annak idején 6-700 forintért vett Primediscé)
Most a Blu-rayhez kifejlesztették ezt a Durabis technológiát, állítólag ezzel még a CD-nél is biztonságosabb az adat. nem karcosodik, nem vonzza a port, stb. meglátjuk.
ettöl viszont a CD-nek még nem áldozott le. Van nagyon sok Régi játékom is CD-n.
amire igény van, azt meg is fogják csinálni.
higyjétek el, lesz benne CD írási opció is. ha ebben nem, akkor meg a következöben.
meg lesz HDDVD-Bluray combo író is(az is tud dvd-t is meg cd-t is majd), mert van rá igény.
és igen, le fog majd az is menni 30e alá is..
akkor majd veszek is.
annak idején én se gondoltam volna, hogy 9e-ért dobálóznak majd a +-os dvd írókkal, pedig most dobálóznak...
Jo volt az 2 millionak is.
A 200-as kezdo ar kifejezetten olcso.
Elfér a gépben a régi dvd/cd író is, legalább nem ez kopik.
ez ahoz képest már most ismer kétrétegû lemezeket, és csak 200k ! 1 év alatt lehet ilyenje mindenkinek, olcsón !
Forza.
Ugyanez igaz minden technikai újdonságra!
Példaként a legelsõ DVD-k is ultrasz*rok és mégultradrágábbak voltak,
ma már a töredékéért lehet venni rögzítõs-és MPEG4-es változatokat is.
A késõn ébredõk mindig is többet értek el, mint az ultramenõk!
A gyártó részérõl egyelõre nem hangzott el hivatalos információ az árazást illetõen. A Register értesülése szerint ez 800-900 dollár között lesz majd, így körülbelül 200 ezer forintos induló árral számolhatunk. A kompatibilitást illetõen a cikk megjegyzi, hogy a CES 2006 alatt feltüntették a DVD támogatását, vagyis nagy valószínûséggel mindössze a CD lemezekrõl kell lemondanunk.
"...had no trouble playing a range of CDs and DVDs."
"The final model is due out in April for about $500..."<#vigyor3>#vigyor3>