177
-
#46 Teszteltek de meg a DVDt sem irta akkor meg, es a DVD iras tamogatasat igertek bele nem CD-t.
Olvasd el rendesen.
Emlekszem trukkozni kellett mar az elejetol fogva, hogy CD irasra foghassak a DVD irokat is.
Az elsok nem is tudtak CDt irni.
Lehet hogy itt is valami athidalo megoldast kell talalniuk a DVD iras meg megoldhato de a CDnel problemakba utkoznek.. -
dez #45 Á, a kép alatti szöveg angolra fordítva:
"The read-write head uses a combination lens for Blu ray Discs and DVDs. It does not support CDs yet." :) -
dez #44 Aham, ők más utat választottak. Úgy látszik, a BD és a DVD egyesítése még összejött, de a CD-hez már túl nagy alkalmazkodási tartomány kellett volna. -
maxpain #43 Azert ezt ketlem, meg te is lathatod, hogy a BDR-101 eseteben egy lencse van. -
dez #42 Ja, ha valaki nem olvasta volna el a lent linkelt cikket, pontosabban a német eredetit, amiben több infó van: ők már januárban tesztelhették ezt az írót, és olvasni már akkor tudta a DVD-ket és a CD-ket is, és azt mondta a Samsung, piacrakerüléskor írni is tudni fogja őket. Továbbá, az USÁ-ban 500 dollár lesz a cucc. (Így a Register 8-900 dollárja hülyeség, vagy arról volt szó, hogy az első napokban pár "nyerészkedő" kereskedő ennyire is felverheti az árát.) -
dez #41 Talán egy fokkal könnyebb olyan fejet csinálni, ami csak a DVD-t olvassa. (Fél mm-rel mélyebbre kell fókuszálni a CD-nél, pitméret is más, stb.) Vagy lehet, hogy sima lustaság. :) (Bonyolultabb firmware, stb.) -
dez #40 A CD-írók és a DVD-írók lencséje nagyjából egyforma, és megfelel az egyik fenti lencsének. A másik lencse viszont teljesen máshogy néz ki... A kéklézeres optika belül is eléggé más, mint a korábbiak. -
maxpain #39 Bar a nemet szoveg alapjan a Samsung eseteben valoszinuleg tenyleg az egyik csak a Blu-ray lemezhez van. -
maxpain #38 Lehet, hogy megis jol irtam eloszor is:
Pioneer BDR-101
http://www.heise.de/newsticker/meldung/69396
Egy OPU, de CD-t ugy ez a meghajto nem kezel, csak Blu-ray lemezt es DVD-t. -
maxpain #37 Viszont azt nem ertem, hogy ugye nem egy Blu-ray meghajto jon CD tamogatas nelkul (foleg asztali lejatszok). Ha ket OPU van kulon, akkor a DVD-s miert nem tamogatja a CD-t? -
maxpain #36 Igen, osszekevertem kicsit:) -
dez #35 Nem, az egyik a kéklézeres, a másik a vörös - utóbbi mind DVD-hez, mind CD-hez. Csak a CD miatt biztos nem is csinálnak ilyen dupla fejet. -
dez #34 Esetleg olvasd el azt a cikket is, amiről beszélek. Ugyanezt a meghajtót tesztelték. Egy jó nagy hülyeség, amit a Register ír: majd biztos dísznek van ott az a másik lencse... Te is gondolkodhatnál néha. -
maxpain #33 Ket OPU van a meghajtoban a kep alapjan.
Valoszinuleg az egyik Blu-ray-hez es DVD-hez (kozos), a masik pedig CD-hez.
Elvileg igy van. A ket OPU miatt eleve legalabb ketfele formatumot kell tamogatnia, maskulonben ertelmetlen az egesz. -
#32 Te mirol beszelsz?, Kit erdekel a januari cikk, amikor en a marcius 17.-ei cikkbol ideztem.
I was rather disappointed when I found out that the review sample didn't offer DVD or CD writing abilities. Now, I could've lived with the fact that it couldn't write to CD, as this is a rather old technology in comparison, but the lack of DVD support seems just plain odd. Still, this was an early prototype and things may very well change by the time the product is launched. Samsung was showing off the same drive at CeBIT, but this one was clearly labelled as having DVD writing capabilities, which is promising.
http://www.reghardware.co.uk/2006/03/17/review_samsung_sh-b022/
S mint mondtam nem kompatibilis a BD az elozo mediakkal.
Leirtam mar vagy 3szor, hogy kulon fejegyseget kell beletuszkolni a keklezer melle, hogy ellassa a regi funkciokat.
Olyan nehez lehet ezaltal a fej, hogy sokkal hamarabb tonkremehet, raadasul a pozicionalasnal lenyegesen nagyobb a hibalehetoseg. Foleg ezeknel a merteknel. -
dez #31 Kit érdekel, hogy mit ír a fenti cikk a rosszul informált lap alapján! Nézd meg, hova reagáltam! Illetve az onnan belinkelt oldalt! Na ott írják, hogy kijelentette a Samsung. (És az egy januári teszt volt!) -
#30 lehet h rosszul látok de a képen a hangkimenet és a dvd-kiado gomb egy helyen van (egymásban??):P -
A Vajda #29 "hisz az IDE szabvány 2 éven belül teljesen kihal." - muhaha, ezt nem hiszem. illetve hiszem, ha latom, de tudod mit? szavad ne feledd!
ott lesz az meg egy jo darabig, mint a kislemezes meghajto, vagy a cd-k. -
#28 Tanulsag ?
Legkozelebb probalj DOS-s boot CDt irni. :P
-
#27 mert neked ugye egyetlen régi jó kis CD lemezed sincs, amiről le kéne szedni néha ezt-azt, és persze rendelkezel SATA-s DVD meghajtóval(vagy usb), hisz az IDE szabvány 2 éven belül teljesen kihal.(mire igazán elterjednek a kéklézerek)
engem spec zavar, hogy a régi vacak CD-k miatt második maghajtót kell fenntartani...
mert, hogy speciel pl egy UHU-linux live CD, vagy windows install CD ISO-ját ki lehet-e írni DVD lemezre az már külön érdekesség...
kb 2 hónapja szétment a floppy meghajtóm, nem vettem másikat, mondván "ilyen már biztos nem kell"
aztán mikor LOW-formatálni kellett volna valamit, akkor bezzeg 3 óra szenvedés után se tudtam egy DOS-t flashdriveról bootolni:( oks, lama vagyok, de akkor se...
azóta szereztem egy floppy meghajtót ingyen, de az más tészta..
gondolj bele, a felhasználói programok nagy részét a mai napig CD-ken árulják.
WinXP is CD-röl települ, a drivereket is azon adják, ha veszel egy Nero-t, azt is CD-n kapod.
nem is beszélve a régi jó örek Audio-CD-k támogatásáról. a zeneiparban a mai napig a CD-k dominálnak.
és tekintve, hogy sokkal megbízhatóbb technológia, mint a DVD, nem is nagyon fog kihalni.
mert ugye életem első CD-je a mai napig megvan. egy 650-es TDK.
a DVD-im meg sorra mennek szét, pedig azok is TDK-k... 1000 ft volt anno darabja.
(itt jegyzem meg, hogy a koliban 80 ft-ért vásárolt Ridata lemez minősége jobb, mint a boltban annak idején 6-700 forintért vett Primediscé)
Most a Blu-rayhez kifejlesztették ezt a Durabis technológiát, állítólag ezzel még a CD-nél is biztonságosabb az adat. nem karcosodik, nem vonzza a port, stb. meglátjuk.
ettöl viszont a CD-nek még nem áldozott le. Van nagyon sok Régi játékom is CD-n.
amire igény van, azt meg is fogják csinálni.
higyjétek el, lesz benne CD írási opció is. ha ebben nem, akkor meg a következöben.
meg lesz HDDVD-Bluray combo író is(az is tud dvd-t is meg cd-t is majd), mert van rá igény.
és igen, le fog majd az is menni 30e alá is..
akkor majd veszek is.
annak idején én se gondoltam volna, hogy 9e-ért dobálóznak majd a +-os dvd írókkal, pedig most dobálóznak... -
Riddick #26 Én vettem 120 ért anno Plextor dvd irót SCSI -
Lame #25 200?
Jo volt az 2 millionak is.
A 200-as kezdo ar kifejezetten olcso. -
1hengeresVmotor #24 ez még luxuscikk sajnos még jól megvagyok a 106 os pio írómmal -
#23 Nem értem miért lenne probléma, ha nem ismerné a cd-t.
Elfér a gépben a régi dvd/cd író is, legalább nem ez kopik. -
#22 az első dvd írók kevésbé voltak jövőbiztosak, mégis milla alatt nyitottak valamivel :)
ez ahoz képest már most ismer kétrétegű lemezeket, és csak 200k ! 1 év alatt lehet ilyenje mindenkinek, olcsón ! -
szombi #21 Az első CD-írókat ne is említsem... -
szombi #20 Aki megveszi ezt a sz*rt 200 ezerért, az meg is érdemli!
Ugyanez igaz minden technikai újdonságra!
Példaként a legelső DVD-k is ultrasz*rok és mégultradrágábbak voltak,
ma már a töredékéért lehet venni rögzítős-és MPEG4-es változatokat is.
A későn ébredők mindig is többet értek el, mint az ultramenők! -
#19 Meg szerencse, hogy egesz mas irnak.
A gyártó részéről egyelőre nem hangzott el hivatalos információ az árazást illetően. A Register értesülése szerint ez 800-900 dollár között lesz majd, így körülbelül 200 ezer forintos induló árral számolhatunk. A kompatibilitást illetően a cikk megjegyzi, hogy a CES 2006 alatt feltüntették a DVD támogatását, vagyis nagy valószínűséggel mindössze a CD lemezekről kell lemondanunk. -
dez #18 (És még írni is fogja tudni őket.) -
kristiaan #17 ezt nezetek
"...had no trouble playing a range of CDs and DVDs."
"The final model is due out in April for about $500..." -
echo #16 SZerintem tényleg okos. Legalábbis nekem is ilyesmi terveim vannak
(na jó esetleg egy PS3 ) -
#15 Emléxem a PS2 meghajtója volt az első, amiben a két fej-lézer (CD/DVD) egybe volt építve.
Gondolom mire kijön a PS3 addigra abban is megoldják.
Most már marhára ráérnek. Gyak karácsonyig.
-
#14 "ami mindezen formátumok olvasásával és írásával megbírkózik, méghozzá cirka 30e forint alatt.. azt veszem meg."
okos fórumkommentek előre... -
dez #13 Akkor szerinted miért van ott két lencse? (Az egyik egy szokásos CD/DVD lencse, a másik meg a Blu-ray-hoz való.) Szerintem is csak a firmware a "hiányos". -
Toncsi47 #12 Az én 8x cd-íróm meg 120e, igaz már csak a polcot nehezíti... -
roliika #11 Mire megjelenik a PS3 arra pont elérhető áron lesznek ezek egyeseknek, és megkezdődik a PS3 Blue-ray biznisz. :-D Csak én vok olyan csóró, hogy ebből is kimaradok.:-(( -
#10 Az én 12x CD íróm még 70 ezer volt. -
#9 szerintem nem a firm nem támogatja, hanem még az optika nincs benne. tesztmeghajtó végül is. -
#8 CD-R,RW
DVD+-R,W, DL, RAM
Blu-Ray-R,W DL
HDDVD-R,W, DL
ami mindezen formátumok olvasásával és írásával megbírkózik, méghozzá cirka 30e forint alatt.. azt veszem meg.
persze ehhez kell még pár év(szerintem kb 2).
1 év mire egybeimplementálnak mindent(igény lesz rá) + 1 év, mire lemegy az ára.
aki nem hiszi, azzak fogadok is, ha akarja:D
ui: nem lesz benne CD? marhaság... sok adatom van CD-n. másnak is. eleve nem veszek olyan írót, ami nem támogat CD-t. más se. vagyis kevesen. pedig a gyártók nem kevés embrnek akarják eladni.
ha nem fér el, akkor dolgozzanak ki valami univerzális olvasófejet.. ő dolguk.
meg fogják oldani az összes szabványt.
ajánlat mindenkinek: ne vegyetek drágán írót, vagy olvasót egyik szabványhoz se. olcsón vegyetek olyat, ami mindkettöt tudja. jobban jártok.(anno 50e-ért vettem minuszos 2x-es DVD írót, tudom, miröl beszélek) -
GABOR16 #7 Én majd remélem a VMD re csaphatok le, annak biztos, hogy olcsóbb lesz a lemeze, és maga a meghajtó is (már a kezdetektől).