177
  • [Jakuza]
    Szia Jakuza :P
    Latom az Unreg megtalalt. :P
    Sry a pali haragszik ram, miutan egy nepes forumon kisse nagy hulyesegeket mondott, aztan nehanyan kirohogtek erte.
    Igaz utana ugyanezt csinalta, szakmai vita helyett jott hatsot fenyezni.
    De sebaj ez megszokott dolog nala, ra se rants.
  • dez
    Az nem 4 ár, csak 1. Tudsz számolni?
  • dez
    Nos, Jakuza szerint én csak hülyeségeket írok. Nézzük miket ír Jakuza:
    'Amiga=A500, mert csak ez volt elterjedve.'
    'Az A500 teljesen bővíthetetlen volt.'
    'Azért nem terjedt el az Amiga, mert 2x annyi volt egy vinyóvezérlő+vinyó, mint az alapgép' (ja, 1993-ban, amikor már úgyis leáldozóban volt, egy A500-hoz képest egy SCSI kártya+vinyó)
    'Már a '80-as évektől minden PC-hez volt egér.'
    És még lehetne folytatni a sort.
  • [Jakuza]
    Mi nem igaz ?
    A 995$ ?
    Ja az tenyleg nem 1000 dollar hanem 995.
    Igaz nem 500 es megis ez van a 800-900 dollarhoz kozelebb mint a te elvetelt 500 dollaros elkepzelesed.
    De sebaj, majd hogy idezem aramykopesed egyiket : "Egy biztos: ha nem 500 dollár lesz, akkor előttem a Samsung nagyon leszerepelt..."
  • [Jakuza]
    Ne terelj.
    Bebuktad mert marha vagy aki meg ket kulonbozo szot sem tud ertelmezni es csak ket kulonbozo szam ragadja meg a figyelmedet.
  • dez
    "Én egyetértek azon kijelentéssel, hogy ha a 4 gyártó ezer dollárért árulja egyazon terméket"

Őőő, itt valóban leírta. Csak kár, hogy nem igaz.
  • UUUU
    Mondom én, hogy te csak a feszülséget kelteni jössz ide.
    Jó lenne ha más elfoglaltságot keresnél magadnak.
    És elmagyaráznád nekem, hogy én miért lennék Jakuza ?

103#

Én egyetértek azon kijelentéssel, hogy ha a 4 gyártó ezer dollárért árulja egyazon terméket, akkor a másik gyártó sem fogja negyed vagy féláron forgalomba hozni, az induló termékét. Esetleg ez csak akkor lehetséges, ha nem tudja a többi gyártóval a lépést tartani és majd akkor tudja csak kiadni a saját iróját, ha már a többi gyártónál is leesnek hasonló árra.

Szóval kikérem magamnak,hogy egy olyan ember mint te engem másnak nyilvánitson aki csak azért jár ilyen helyre, hogy másokkal szemben szitsa a feszültséget.
  • dez
    Lefordítom neked magyarra: nem 1db ár van, hanem 2, és még ott van a többi. 2+x. Felfogtad?
  • UNREG
    "Márpedig én leirtam, hogy bizony ekkora eltérés nem lesz a kiadott irók között, igy már előre boritékolható, hogy nem a januári cikknek lesz igaza."

Elfelejtettél nicket váltani barátocskám, UUUU=Jakuza.
    Nevetséges vagy kisgyerek.
  • [Jakuza]
    Felrebeszelek ?

"Dez"
    Az egy másik dolog, hogy a többi (egyátalán, milyen többi, a Pioneeren kívül?) mennyibe kerül.
    "
    És nem is létezik 1db ár, mivel magad írod, hogy az egyik 995 dollár, a másik meg 800. A többit meg megint csak elfelejtetted leírni.

TANULJ MEG OLVASNI, A PIONEER ES A PANASONIC NEM AZONOS SZO

Ott van egy a tobbibol, amit te voltal olyan butus, hogy azonosnak ertelmeztel es ravagtad, hogy mirol beszelek, hiszen meg vegleges ar sincsen mert ket kulonbozo arrol irok.
    Ez a LOL.

• UNREG
    LOL, Jakuza ezt a privátüzenetet küldte nekem:

"Ugy latom te azt elvezed, ha a nyelvedre tapadhatnak a csimbokok seggnyalas kozben.
    Hat akkor rajta te kis ovodas konzolmajom."

Nem, ő aztán nem sérteget senkit.
  • dez
    Te nem válaszolsz egy kérdésre sem, inkább félrebeszélsz. Én konzekvensen ugyanazt mondom.
  • [Jakuza]
    Dez:
    Az utolso szo jogan, leirok meg nehany marhasagot, de azert nem valaszolok a kerdesre, amire 3 szoban lehet valaszolni, mert megakarok magyarazni mindent.
  • dez
    Amit a #119-ben írok, az ugyanaz, mint amit idemásoltál.
  • [Jakuza]
    Nekem veled ellentetben, nem kell megertenem,hogy ket kulonallo gyartorol beszelunk es nem kell Wikipedia sem hozza, hogy tudjam amirol csevegek.
    Ugye nem fogsz belinkelni rola Pioneer vagy Panasonic adatot ?

"Dez:
    Inkompatibilitas definicioja jatekoknal
    amikor fut, de csak pl. 1 fps-sel, vagy össze-vissza akadozva, irányíthatatlanul ;PPP"
  • [Jakuza]
    Miven nem csak en nezlek hulyenek ?
    Megakarod magyarazni amit leirtal, hogy nem is irtad le ?
    Ja hogy most majd UUUU-nak is megakarod magyarazni az igazad ? LOL
    Nem vagy kicsit sem fennkolt.

Dez:
    Inkompatibilitas definicioja jatekoknal
    amikor fut, de csak pl. 1 fps-sel, vagy össze-vissza akadozva, irányíthatatlanul ;PPP
  • dez
    Az előbb te nem akartad megérteni, hogy a Pioneer és a Samsung is két különböző gyártó...

Nem biztos, hogy 500 dollár lesz (pedig azt mondták), de attól, hogy a Pioneer ~1000 dollár, ez még lehet jóval kevesebb.
  • [Jakuza]
    Lyukadj mar ki valamire.
    Igen leirtam hogy ket iro ket ar, mindegyik 800-1000 kozott van.
    Tehat kizart, hogy a Samsung 500 dollar lesz, ha kiadja egyaltalan meg az eljovendo honapokban egyaltalan.
    Ugytunik ezt rajtad kivul itt mas mar felfogta.
    Te meg jossz a monologoddal, hogy ""És nem is létezik 1db ár, mivel magad írod, hogy az egyik 995 dollár, a másik meg 800."

Egy-egy ar ket kulonbozo termek kulonbozo arai Csak hogy felfogd Panasonic es Pioneer a ket gyarto.
    Nos hova akarsz kilyukadni a ket arral ?
    Talan, hogy ezert lesz a Samsung 500$? Mostantol csak az alairasommal fogok reagalni az elvetelt hulyesegeidre.
  • dez
    Ne torzíts te is! Az tejlesítménykülönbség (nem órajelkülönbség!) nem inkompatibilitás önmagában, ezt nem mondta senki. Hanem egy meghatározott program esetén jelenhet meg inkompatibilitási tényezőként. Egy adott minimum teljesítményt mindenképpen igénylő (mert pl. csak akkor teljesül a rendeletésszerű, real-time futás) program összeférhetetlen egy 1GHz-es konfiggal. Ilyen értelemben volt használva a fogalom.

Te hány éve vagy a szakmában, hány éve programozol, hogy döntőbírónak tekinted magad?
  • dez
    Én nem tudok olvasni??? Pont ezt mondom, hogy nem 1db ár van, hanem legalább 2.
  • UUUU
    Erre inkább nem reagálok, mert ahogy nézem te csak szítani próbalod a tűzet.
    Úgy gondolom, hogy talán elmondhatom a véleményemet egy demokratikus fórumon, ahogy én látom a dolgot.
    Márpedig én leirtam, hogy bizony ekkora eltérés nem lesz a kiadott irók között, igy már előre boritékolható, hogy nem a januári cikknek lesz igaza.
    Másodsorban bizony, ha inkompatibilitási tényezőnek állítják be a processzorok órajelét az minden téren hibás tézis, s el kell fogadni a másik vitapartnerrel szemben, a helytelen állitást.
    De ha valami érdemi hozzáfüznivalód van ezzel kapcsolatban, csak rajta kiváncsian várom a technológiai szakszövegeket.
    Amúgy inkább feleslegesen ne akard tovább fokozni a már amúgy is szerintem túlfokozott hangulatot. Vagy az általam leirt tények valóságtartalma, ami bánt téged ? Vagy megakarod kérdőjelezni az én nézeteimet a dologról ?
    Szerintem ahhoz neked semmi közöd, hogy én hogyan látom a dolgokat, hiszen nem a te érdekeidet akarom védeni, hanem szimplán az igazság oldaláról közelitem meg a kérdést, ahogyan én látom.
    Vagy csak nem a múltban bekövetkezett sérelmed miatt akarsz ily módon valaki ellen ágálni ?
    Mert nagyon úgy tünik, és ha igy van amit te teszel az nagyon nem szép dolog.
  • [Jakuza]
    Te olvasni se tudsz jol van. :P

"És nem is létezik 1db ár, mivel magad írod, hogy az egyik 995 dollár, a másik meg 800. "

Hany darab ar letezik ?

Ketto igen, mert ha a felfogokepesseged feltudna dolgozni, hogy a Panasonic es a Pioneer nem egy es ugyanaz.
    Tehat a szamodra 1db ar az valojaban 2db.
    Pioneer 995$
    Panasonic 800$

• UNREG
    "Ez csak azt summázza, hogy beleakarsz folyni a vitába egyik fél védelmében."

Ezt pont te mondod, amióta megjelentél, azóta csak Jakuzát véded. Részrehajlás rulez.
  • dez
    (Pl.: )
  • dez
    Ha követted az én vitáimat (az összeset), akkor láthattad, hogy én nem vagyok ilyen, hogy abszolút SEMMIT sem ismerek el a másik részéről.

Az meg tök hülyeség, hogy azért ne lehetnék programozó, mert valamit sajátosan értelmezek. (Pontosabban, hogy egyátalán eszembe jut ilyen értelmezés.)

De ezt a témát inkább a másik topikban, mert itt off.
  • dez
    Ne zsongíts, még akkor kezdted a kérdezősködést, amikor nem volt egy darab sem a piacon, azaz ott volt az a jövő idő.

És nem is létezik 1db ár, mivel magad írod, hogy az egyik 995 dollár, a másik meg 800. A többit meg megint csak elfelejtetted leírni.

Az nagyszerű, hogy újfent beidézel egy cikket, ami megintcsak a Registerre hivatkozik. Ugyanakkor a Heise Online-os kijelentést sokan úgy vették, hogy hivatalos bejelentés. Számomra addig az marad, amig nem lesz másik, hivatalos bejelentés.
  • UUUU
    Ebben az esetben megkapod az egy pontot, tőlem mint döntőbirótól.
  • UUUU
    Most már velem szemben is bizonyítási kényszered van ?
    Ilyen téren valóban igaza lehet Jakuzának, hogy senkinek az igazát nem ismered el.
    Márpedig blödségeket irtál a kompatibilitással kapcsolatban, pedig aki állitolag játékprogramozó az ilyen, teljesen nem megfelelő állitásokat nem irhat, mint a processzor órajel mint inkompatibilitasi tényező.
    A processzorok efajta eltérésenek semmi köze nincs az inkompatibilitáshoz.
    Mint ahogy a swap fájloknak, vagy a számitógép lassúságának egyaránt.
    Mondjuk ezek eléggé nevetséges állitások programozói minősítésed tükrében.
    Mondjuk nagyvonalúan elhiszem neked ezt az állitásod, mások már kétkedve fogadnák.
  • [Jakuza]
    Ne magyarazd mar meg, hogy en mit kerdeztem.
    En azt kerdeztem mennyibe kerul a gyartok elso Blu-Ray iroi.
    Meg is jeloltem:

""Egy tajvani sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan első Blu-ray-íróját az optikai meghajtók piacán etalonnak számított Pioneer. A BDR-101A jelölésű Blu-ray-meghajtó igen borsos, 995 dolláros (~ 210 ezer forintos) áron kerül az észak-amerikai és európai boltokba a nyár folyamán.

Raadasul nem egy iro ara van a cikkben, hanem egybol ketto :

"A Pioneer készüléke drágább lesz az átlagnál, a nemrég bemutatott Panasonic Blu-ray-író közel 200 dollárral olcsóbban, csak 800 dollár körüli áron lesz kapható júliustól."

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31207&count5=1
    A Samsungra visszaterve, eleve a tobbi cikk cafolta a Janurai pletykakat, miszerint a Samsung nem is tudott meg Marciusban sem mondani semmit, hogy milyen arban fogjak adni.

[B]"A gyártó részéről egyelőre nem hangzott el hivatalos információ az árazást illetően.[B]
    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=43395
    Tehat a te forrasod volt inkabb ami nem megfelelot allitott, es ezt nem ismered el.Folyamatosan azt hajtod, hogy a Register ertesulesei voltak az iro arakkal rosszak, pedig nagyon ugy tunik, hogy a 800-900$-s ar ami megiscsak a megefelelo, ahogy a tobbi gyato termeket latjuk.
  • dez
    Na ne mond már, hogy olyan sok blődséget írtam. Egy első látásra blődségnek tűnű dolgot írtam. Csak épp vita közben Jakuza nem ismer el SEMMIT, akármilyen egyszerű tényről van is szó. Így nehéz vitatkozni...

De, létezik az a karó (Samsung ármegjelölés). A Register állítása meg csak becslés, és attól nem lesz igazabb, mert több másik oldal átvette (forrásmegjelöléssel). És addig csak találgatni lehet, amíg nem lesz a piacon.

Az egy másik dolog, hogy a többi (egyátalán, milyen többi, a Pioneeren kívül?) mennyibe kerül. Én a Samsungról beszéltem végig, mint már 25000x leírtam.

Jakuza nem azt kérdezte, hogy mennyibe kerülnek most a kapható BD írók. Hanem azt, hogy mennyibe fognak kerülni, ill. mennyibe fog kerülni a Samsung. Te erre mit válaszolnál? Nem azt, hogy "nem tudom, de x szerint ennyi, y szerint meg annyi"?
  • UUUU
    Én is láttam már ezer helyen, még a Blu-Ray Association oldalán is.
    A vitával kapcsolatban pedig, te sem nagyon tudsz ahogy nézem kultúráltan fórumozni, föleg ha a másik forrását hülyének tartod, miközben meg a te forrásod közel nem helytálló.
    Ráadásul, ahogy beleolvastam a másik fórumba, méginkább ez erősödött meg bennem.
    Pedig szakmai téren te voltál ott is aki, mit ne mondjak néha óriási blödségeket hordtál ott is össze, s nem lattad be, hogy a másiknak van igaza.
    S bár lehet, hogy 500 dollár nem a te kitalációd, mégis számomra úgy tünik, hogy te még mindig nagyon kötöd az ebet a nem létező karóhoz.
  • dez
    Csak egy tényt írt le...
  • dez
    A "BR"-t még nem láttam egy normálisabb cikkben sem, csak az alulinformáltak használják, leginkább fórumokon. És semmiképpen sem az a hivatalos név, márpedig arról volt szó.

Az a baj, hogy Jakuza nem tud kultúráltan vitatkozni, mindent vérre menő vitának, és hiúsági kérdésnek fog fel, illetve azzá alakítja a vitát, amiben az a legfőbb lényeg, kinek van igaza (és utána ezt jól a másik orra alá dörgölheti), nem az igazság közös kiderítése. Másrészt már jóval korábban úgy állította be, hogy az 500 dollcsis Samsung csak az "én" baromságom. Nem a Neise Online-é, vagy nem a Samsung hazugsága.

Miért nem írta le azt a 4 gyártót (típussal, árral együtt), mint egyszerű tényt? Miért állítja be úgy a Registeres cikket, mintha az már az üzletekben lévő cucc áráról írna, tény lenne, szemben a Samsung saját állításával? Miért nem tudja elismerni, hogy az sem biztos, hogy van rá némi esély, hogy tényleg annyi lesz? (Persze a válasz ott van fent.)

Egy biztos: ha nem 500 dollár lesz, akkor előttem a Samsung nagyon leszerepelt...
  • UUUU
    Te se nagyon szólsz hozzá a témához, úgy tünik jobban leköt a számomra szent és sérthetetlen vita.
    Amúgy már leitam, senkit nem érdekel a röviditése bárminek is ha mindenki tudja miröl van szó.
    Ez csak azt summázza, hogy beleakarsz folyni a vitába egyik fél védelmében.
  • UUUU
    Mondjuk engem nem igazán érdekel, hogy minek nevezik az iró röviditését, hiszen nem az a lényeg, azt hogy miről is van szó mindeki tudja a többi szimpla belemagyarázás.
    Én egyetértek azon kijelentéssel, hogy ha a 4 gyártó ezer dollárért árulja egyazon terméket, akkor a másik gyártó sem fogja negyed vagy féláron forgalomba hozni, az induló termékét. Esetleg ez csak akkor lehetséges, ha nem tudja a többi gyártóval a lépést tartani és majd akkor tudja csak kiadni a saját iróját, ha már a többi gyártónál is leesnek hasonló árra.
    Ráadásul nem is érdemes elavult cikkeket beidézni, hiszen 5 hónap alatt óriásit fordulhat a világ, lásd Sony Playstation 3 lemaradását, vagy éppen a Blu-Ray megingását a HDDVD szemben.
  • REAL_CIÁN
    Kit érdekel a google, ha a Blu-ray Association a BD rövidítést használja, akkor az a hivatalos. Mellesleg a Sony is a BD-t ír mindenhol, de velük is leállhatsz vitatkozni, az nagyon megy neked.
    Nem is vártam mást, minthogy makacsul ragaszkodsz a tévedésedhez, viszlát, engem nem fogsz belerángatni az ostoba vitádba.
  • [Jakuza]
    Ird csak be a Googleba a BR Discet azt rajossz, hogy abban a roviditesi formabvan is hasznaljak.
    Mindossze tobb mint 7 millio talalati aranynal ugytunik ez a valoszinu.
  • REAL_CIÁN
    Igaza van Deznek, tényleg BD a rövidítése, vagy esetleg a hivatalos oldallal is vitába szállnál?
  • [Jakuza]
    Dez:
    Az utolso szo jogan, leirok meg nehany marhasagot, de azert nem valaszolok a kerdesre, amire 3 szoban lehet valaszolni.
  • dez
    Én a helyedben ezt a "BR"-t nem erőltetném, mert nem az a neve. Öreg, nézd meg a képet a cikkben! Látod a logót a tálca jobb oldalán? Ha nem tudnád kivenni, segítek: BD, mint Blu-ray Disc.

De ha megnézel pár kinti cikket, azokban is BD-t írnak. (Bár sokszor a hülyébbek kedvéért kiírják, hogy blu-ray disc.)

A márciusi cikkek mind a Registert másolták, úgyhogy maradjunk a Register megszólításnál. Te szentírásnak tekinted a Registert?

Én meg inkább a Heise Online-nak hiszek. Mert úgy tetszik. Nekik mondott árat a Samsung, és az az ár 500 dollár volt.

A kérdésed hiányos, így nem lehet rá válaszolni. Melyik gyártó írójáról beszélsz? Mert én a Samsungéról, eddig is meg most is. És azt még nem lehet kapni, szal hülye kérdésre hülye válasz.

További hülye kérdések: mi lesz a jövő héten? Esik-e majd az eső jövő hét pénteken? (Esik, mert a TV2-s gádzsi azt monda! Nem, nem esik, az RTL-es fazon azt mondta! De! Nem! De! Nem! DEDÓ.)

Akkor a változatosság kedvéért egy értelmes kérdés: mi az a 4 PC-s BD író típus, ami már kapható?