108
-
Tiberius B #68 dez: Hello lola! :P Tudjuk, tudjuk, az egész XX.sz.-i fizika csalás.
wanek: Te tudod?
erre én: Mit tud?
Arra vagyok kíváncsi, hogy mire gondolsz, mikor azt kérdezed: Te tudod? -
wanek #67 Tessék? -
Tiberius B #66 Mit tud??? -
wanek #65 Te tudod? -
dez #64 Hello lola! :P Tudjuk, tudjuk, az egész XX.sz.-i fizika csalás. -
wanek #63 Seth Lloyd "professzor" nem lóg ki a sorból egy olyan felsőoktatási rendszerben, ahol a felvételi követelmények között sokkal nagyobb súllyal szerepel az, hogy valaki hogyan tud pl. kosárlabdázni, mint hogy milyen tudása van. Ez az egész MIT egy hatalmas gittegylet, elmebetegek gyűjtőhelye.
Ez a másokon élősködő társadalom (usa) megérett a totális megsemmisülésre. Remélem, hogy ez minél hamarabb bekövetkezik. -
dez #62 Talán nem ilyen bulvárcikkek alapján kellene eldönteni, mire érett meg az emberiség... Ha nem is ez a tanulmány, de ezek a kutatások is kellenek a problémák megoldásához. A "rák univerzális ellenszerét" (ha létezik ilyen anyag egyátalán, és az nem a rég óta ismert, de üldözött laetril) vagy a "valamilyen komolyabb hajtómű" nem fog csak úgy kipattanni valaki fejéből, ha nem folynak általános kutatások a világ működésének [és az ember "működésének", lásd psziché] megértésére. Szal tégy egy lépést az emberiség átlag-IQ-jának növeléséért, és ne ilyen bután állj hozzá. Az emberiség nevében köszi. -
TarazaMavis #61 Nos anno a Wright-testvéreket is szelektálni akarták...
-
catalysator #60 OK. KI fog szelektálni? -
#59 Feketelyukat programozni... ekkora baromságot. Ezeknek is inkább a rák univerzális ellenszerét kellene kutatni vagy valamilyen komolyabb hajtóművet fejleszteni ugyanis qrva nehéz lesz innen helyből majd "programozni" a többmillárd fényévre lévő fekete lyukat.
Nem hiszem el, hogy élnek ilyen félbemaradtak ezen a Földön. Pápua Új-Guinea-ban még élnek törzsek, akik emberhúst esznek, ezek meg feketelyukat akarnak programozni, miközben menthetetlenül a végzetünk felé sodródunk. Mire jó ez, ki ad az ilyen kutatásokra pénzt?
Előbb nem az előttünk tornyosuló problémák megoldására kellene koncentrálni, sem mint őrült utópiákra akárcsak egyetlen centet is fordítani?
Tényleg megérett már az emberiség egy alapos szelekcióra... kár :-( -
patyo #58 vajon fagye?
-
catalysator #57 (Itt a kvantumszámítógép-elméletet valószínűleg azérthangoztatják, mert az "fogyaszthatóbb" a nagyközönségnek.)A lényeg, ha a fekete lyuknak hőmérséklete van, ahogy Hawking bebizonyította, akkor elenged VALAMIT. Ha pedig VALAMI kifelé is jön, az lehet akár információ is. Ha Lloydnak igaza van, és a sugárzás egyik fele a szingularitás felé zuhan, a másik áthatol kifelé az eseményhorizonton, akkor mi szabja meg azt, hogy "mi marad és mi távozik"?
Más: az eseményhorizont tudtommal attól az, ami, mert ott a határ, ahonnan már "nincs visszaút". Viszont, ha a sugárzás az esményhorizonton belül keletkezik, át kell lépnie visszafelé, tehát nem mondhatjuk, hogy nincs visszaút. Mondhatnánk, hogy "csak az anyagnak", de nincs a fénynek sem, pl. És tudjuk, hogy a foton hol részecskeként, hol hullámként viselkedik. Meg sem tudjuk húzni a határt,hol az anyag, és hol az energia. Ahogy egyre kisebb részecskékre bontjuk az anyagot, egy ponton túl már hullámként viselkedik tehát energia. Nem lepődnék meg, ha magáról az eseményhorizontról is kiderülne egy s más. Például, hogy létezik-e egyáltalán, a szónak abban az értelmében, ahogy most gondolunk rá. -
juzosch #56 Biztos egy ilyenen fut a mátrix is:) -
wanek #55 Program a fekete lyukra:
mount nanopipe;
open blackhole;
write qbits to blackhole;
read thermobits from blackhole;
close blackhole; -
windoki #54 Ha fut rajta a CS, akkor jöhet :-)
Remélem SP2-es windowsXP-re gondoltál, mert a Vista alatt lehet lassú lenne a feketelyuk. -
cipo000 #53 Na baszod, akkor majd ne csodálkozzak, ha majd az unokáim kvantumgépet akarnak több milkáért. De lehet hogy már a gyerekem is:P. -
dez #52 Azon a lapon be volt linkelve egy SG-t topik, ami hozzászólásért kiáltott. Megtettem. Lásd: -
dez #51 Ez csak egy tizedrangú tanulmány. -
dez #50 Mert valaki a szokásosnál jobban szabadjára engedte a fantáziáját, és írt egy tanulmányt a jelen témáról? És egy cikkiró fogta, és írt belőle egy cikket (mert gondolta, majd milyen jó kis figyelemfelkeltő címet lehet neki adni), amikor 101 sokkal hasznosabbat is kiválaszthatott volna a kvantummechanika témaköréből? [hi Cifu :)] Csak esetleg nem lehetett volna neki annyira poénos címet adni, vagy túl bonyi lett volna kifejteni. -
Tiberius B #49 Most végeztem a húrelméletes cikkel, szerintem nagyon jó. -
juzosch #48 Én nem ismerem őt, de ez az írása tetszett. Különösen azért, mert mentes volt mindenféle kommenttől.
Egyszerűen összefoglalta a tudomány mai állását közérthető módon. -
#47 Csaba Zoli írásait mindenképpen érdemes elolvasni, és komolyan venni. Ha valaki, akkor ő ért hozzá. Véletlenül ismerem, és ha valaki, ő ért hozzá. Ő az olyan ritka emberek egyike, aki az egyetemen, úgy gondolta, tanulni kell. :) Itt az eredménye. :) -
juzosch #46 A kvantumszámítógép az egészen más tészta. Az elmélete már készen van, már a gyakorlati megvalósításán dolgoznak. Még ebben az évszázadban kész lehet.
A fekete-lyuk terén még elméletben is csak tapogatóznak. E tapogatózás közben eszükbe jutott, hogy ebből akár számítógépet is csinálhatnának. A tudósok jót röhögtek, és kiadták cikkben, mint érdekesség. -
blackgamer #45 http://kvantumszamitogep.lap.hu -
juzosch #44 Úgy gondolták odadobják a népnek ezt, amíg dolgoznak, ez úgyis érdekes. Gondolom épp nem volt semmi más amit érdemes lett volna megmutatni(fél-elméletekre senki nem veri a mellét). És nagy dolognak állították be. Ha nem mutatnak hosszú időn keresztü semmit, akkor lehet elvesztik a támogatást.
Közben dolgoztak tovább, és most már olyan cikkeket is írnak, mint pl ez fennt. -
#43 azt javaslom inkább olvasd el a cikket mert addig csak teóriákkal homályosítod el az elméd.
valóban lehet, hogy tovább jutottak, azonban akkor nem erről a triviális és technikailag nem sok értelmű csekélységről cikkeztek volna és nem állítják be valami óriási nagy felfedezésnek. -
juzosch #42 Amíg bolygók és csillagok, illetve egész csillagporfelhők potyognak belőle, addig még ok, de azok elfogynak, már ha vannak a közelben. -
Anotino #41 Hat az a keves feny ami belemegy az sutheti. Valoszinuleg a bejovo mennyiseg elhanyagolhato a kimenohoz kepest (mivel rohadt keves). -
juzosch #40 Szerintem a milliárdokat nem arra költötték, hogy kitalálják, hogy lassan esik bele az anyag:)
Ezt eleve erősen sejtették. Pár milkából be is bizonyították(?). És ennél az elméletnél azért jóval tovább jutottak ebből a pénzből. -
#39 a milliárdokba való belekötés megelőzése végett, a további kötözködés megelőzése képpen a milliárdok nem pontos összeget, mint inklább csak 'sok pénzt' jelent. :P -
#38 nem, nem kedves értetlen barátom!
ők milliárdokat költöttek a kutatásra, én meg ismerem a centrifugát! hoppá! szóval ingyen is megmondtam volna nekik, hogy ez biz' így van.
mostmár vili? -
juzosch #37 "látszik, hogy sose centrifugáztak a hülye gyógyegér könyvmolyok."
Ez nem erre utalt. Amit ők mondtak pont egybevág a centrifuga elvével, tehát tuti centrifugáztak:) -
#36 valóban?
én nem ezt mondtam? -
juzosch #35 Pont a centrifugával lehet megérteni, miért is szívják be olyan lassan az anyagot:) -
#34 a múltkori cikk is jó volt, amikor megállapították a nagyokosok, hogy a fekete lyukak viszonylag hosszú idő elteltével szippantják be az eseményhorizontról a cuccot. látszik, hogy sose centrifugáztak a hülye gyógyegér könyvmolyok. de ez a cikk túltesz azon. szerintem át kellene értelmezni a kvantumfizika fogalmát a sötétben tapogatózás szinonímájaként.
feketelyuk számítógép... és egy usb-s részecskegyorsító lesz a bootlemez? -
stukov #33 "Ez egyfajta párolgás, ami idővel a fekete lyuk felszívódásához vezet" felféve ha időközben nem megy bele semmi, fény sem. -
eke #32 Valamikor azt hitték megingathatatlanul, hogy a föld a világmindenség központja...
Ne legyünk már mi is ilyen elvakultak... -
juzosch #31 E két cikk miatt szeretem azt az oldalt:)
Sajna kb az összes többi cikk valami idióta novella, pedig jó lenne még pár hasonló. -
Tiberius B #30 mármint vele együtt, jók lesznek ma estére -
Tiberius B #29 jó hogy jön a szünet, most el fogom tudni majd olvasni
könnyed esti olvasmány "Az űrbéli hajtóműrendszerek fejlődési lehetőségei" mellett