HD felbontású CRT TV a Samsungtól

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1080i az ugyan többek között 50/60-as is lehet, de az interlaced. Ez a pal szabványból ismert 2xfélkép, ténylegesen ez sem több 30fps-nél. Az 1080p (ami nem interlaced) szabványban is elvileg 30-as a legnagyobb. Persze lehet hogy én tudom rosszul.

Én majdnem vettem egyet az MM-ben, de aztán láttam, hogy az nem teljesen ugyanaz (szal hiányoltam a HDMI-t meg a 720p-t), és meggondoltam magam.

Nekem úgy tûnik, hogy CTV kezdetûek csak abban különböznek a TX-esektõl, hogy az utóbbiak csak az NTSC-t ismerik (és csak az USÁ-ban lehetett õket kapni, meg talán Japánban), a CTV-sek meg nyilván a PAL-t is(?) (a briteknél az van). Hogy ide mikor jön? Valószínû majd ha elfogynak a hazai készletek a korábbiból (WS-)... :/

guardian hero
Egy ilyet elfogadnék, ellennék vele, amíg kiforrja magát az LCD technológia.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
Igazad van, elnéztem, valamiért a pipákat nem rajzolja ki a böngészõm... Vajon a cikkben szereplõ típus mikor lesz kapható? (mert ilyen CTV-32Z30 jelzésût sehol nem találok...)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Ezek viszont tudják a 720p-t is, és van HDMI bemenet is: http://www.samsung.com/Products/TV/slimfithdtv/index.asp (Ez van linkelve a cikkben is.) Sajnos itthon nem ezeket a változatokat kapni, hanem a WS kezdetûket.

Te figyelj csak! Rosszul nézted! Csak azokat tudja, amik mellett van pipa! Azaz ezek közül csak az 576i-t tudja, amit belinkeltél.
Ez már tudja az 1080i-t, de a 720p-t nem: WS32Z308P
De ezek egyike sem a cikkben szereplõ típus!

guardian hero
Hát nem a magyar tévékbõl, az biztos 😊 (mert hogy azokra vonatkozott a kérdés...)

Mai normálisabb videokártyák nagyban segítik a lejátszást (legalábbis Nvidia 6200-astól)! Mpeg2, WMV9, H.264.

Amúgy EZT a TV-t érdemes megnézni:
Elsõ két képecske ...
Nextreme V562D1 - a gyártó oldala
Resolution - 3840 x 2160
És ez NEM interpolált! 😉

Mit gondolsz azt a kismilli sorozatot (Battlestar Galactica, Lost, Született feleségek, akármi) honnan lopják le HDTV felbontásban? 😉

Volt szerencsénk 60FPS-es HDTV videóhoz, még a 720-ast se lehetett 3GHz-en lejátszani!
Azért HW támogatással egy 2,4-es p4 vagy HW támogatás nélkül egy 3GHz-es elvisz egy 1920-as videót is 24/30 framel ...

"Van már film vagy TV mûsor, ami itt kis hazánkban kihasználja a HDTV adta felbontást?"
Pár éve. Európában igaziból olyan 1,5-2 éve, de a legtöbb ilyen fizetõs.

A mozifilmek hagyományosan 24fps-esek. De a tévéadások jellemzõen 720p 50/60 frame/sec-esek, vagy 1080i 50/60 field/sec-esek.

A netrõl már lehet szerezni HD felbontású filmeket. Nekem van 1. Csak kiváncsiságból töltöttem le, de a képminõség meggyõzõ. Egyedül a 25fps-t tartom kevésnek. Egy új szabványnyál már minimum 60fps-re kellett volna átállni. így egy-egy gyorsabb jelenetnél érezhetõ hogy kevés a képkockaszám. A gépigénye sem túl vészes, mert egy A64 3000+ egy középkategóriás VGA-val szépen elmegy. Kipróbáltuk egy HP notebookon is, Pentium M 2Ghz, X600 VGA, és azon is szépen ment. De egy 3200+ AthlonXP és egy alsókategóriás VGA már kevés volt.

Ahhoz, hogy tényleg látni lehessen a tûéles képet, a monitoromat fel kellett állítanom 1280*960-ról 1920x1080-as felbontásra. Kissebben is szép, de a részletek csak úgy jönnek ki igazán.

Itthon még nem adnak így semmit. Német mûholdas csatornák vehetõk HD-ban, netrõl is tölthetõk HD-s anyagok természetesen. WMV-HD-s DVD-ket is lehet rendelni kintrõl (és aztán itthon szépen megnézheted 😊 ). Viszont várhatóan még idén megjelennek itt is a HD-s filmek, lejátszók (Blu-ray Disc, HD DVD), legalábbis eredeti nyelven, hogy mikor lesznek szinkronizált kiadások, az kérdéses.

joh de aki plazmát vesz azt ne érdekelje ,meg nem is fogja 😄!
A joh lcd tv drága ,de viszont nem fogyaszt 😄

HD ready logó specifikáció

Minimum requirements:
1. Display, display engine
The minimum native resolution of the display or display engine is 720 physical lines in wide aspect ratio.
2. Video Interfaces
• The display device accepts HD input via:
o Analogue YPbPr, and
o DVI or HDMI
• HD capable inputs accept the following HD video formats:
o 1280x720 @ 50 and 60Hz progressive (“720p”😉, and
o 1920x1080 @ 50 and 60Hz interlaced (“1080i”😉
• The DVI or HDMI input supports content protection (HDCP)

plazmák is fogyasztanak rendesen...

Van már film vagy TV mûsor, ami itt kis hazánkban kihasználja a HDTV adta felbontást?
Sokáig én is nézegettem plazma/lcd tv ket, de ahogy alább írták nagyon gyatrák TVzésre.
Így maradt egy CRT Pana vásárlása.
És szép a képe!

Baromi ronda ez az új dizájn!

ne felejtsd el, hogy itt most HD minõségrõl van szó. tehát digitális tartalmak vannak elõnyben, akárhogyis nézzük. addig valóban nem érdemes LCD-t venni, amíg analóg inputról nézel vele tv-t. amint minõségi, nagyfelbontású anyagot kap egy LCD, igen szép képe lesz.. nem kell pl nagyítani, vagy torzítani. sajna csak dvd-k képét láttam hagyományos és LCD tévéken egymás mellett, de ott nagyon tetszettek az LCD-k. meg néha USA-ban leadott sorozatokat nézek: mind digitális adás, még nem is a HD változat.. hát mit ne mondjak, össze sem lehet hasonlítani egy PAL-jellel, akárhogy is rúgdalták volna azt a PAL jelet.

\"The voices are back... Excellent.\"

Tele az ország elavult típusokkal... Oda kell figyelni. Persze jobban kijön rajtuk az adások sz@r minõsége, kis felbontása, de ez idõvel változik.

Egyébként az elmosódás nem a gyors mozgásoknál látszódhatna (nincs minek elmosódnia, túl nagy ugrásokban történik a mozgás), hanem lassúaknál... Ha nem hiszed (ill. a meggondolatlan cikkiróknak hiszel), mozgasd gyorsan az egeret, v. egy ablakot, és utána szép lassan.

Az ára lehet az egyetlen nagy elönye!Meg hogy fog muxani téleg a hd-vel?
Mert ha jól szerintem nyerõ lehet!
Bár a fogyasztása atom lehet...

Ideje lenne megnézned újabb típusú, nagyképernyõs (~80cm+) készülékeket, az az 1200-3000:1 már nem olyan rossz.
(A kisképûekbe továbbra is elavultabb paneleket tesznek.)
A 3000-5000:1-es CRT-TV-t sem full kontraszton járatjuk...

Védett tartalmak megjelenítéséhez (legalábbis full bontásban) HDCP másolásvédelem kell, amit csak digitális átvitel tudhat (DVI, HDMI).

3P
Sokáig komoly elhatározás volt részemrõl, hogy következõ TV egy LCD lesz. Aztán ahogy mentem boltról-boltra, s néztem a TV-ket egyszerûen elment tõlük a kedvem.
A reklám video persze jól néz ki rajtuk, de ha már egy TV adást nézek, akkor egyszerûen pocsék a képük. A kontraszt alacsony, s a gyors mozgásoknál mind elmosodik, s a hatás kb olyan mintha egy alacsony bitrátával tömörített Divx-et néznék. Sokszor volt mellettük Samsung Slim Fit TV és akármelyik LCD-t csúnyán elpáholta képminõségben. Ezek után nem látom még idõszerûnek TV-nél az LCD-re történõ váltást. S nem beszéltünk még az LCD és a Slim Fit ár viszonyairól. Írom mindezt egy 19"-os 4 ms-os LCD monitor mögül, de hát ez picit más mûfaj mint a TV... 😉

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

arty
amit max tesztbrán látsz, fiszont a fos kontraszt mindig ott van az LCD tv-n, látványosan 😊

sztem ez a CRT hd cuccal minõségben mindent aláz 😊

Forza.

cloud.strife
A HDMI olyan, mint a hangátvitelnél az optikai csati. "Hozzányulatlan" jel, + az 5.1 es digit hangot is továbbítja.

Amúgy a Sony-nak most jön ki a HD Full LCD-je, ami 1920x1080-as tényleges felbontást tud. Nah annak durva képe van (meg durva ára lesz) 😊))

www.digimomentsvideography.com

guardian hero
Hülye kérdés: HDMI bemenet feltétlenül szükséges a HD felbontáshoz? Ha nem, akkor miért jó, ha van?

Kissé össze-vissza beszélsz. 😊

Ennek egy változatát már itthon is lehet kapni: WS 32 Z 308 P
De ezen nincs HDMI bemenet. Viszont csak 135e.

nekem tetsznek ezek a slim fit-es samsung hd tv-k, de leghamarabb akkor veszek (tv+x360) ha x360hoz kijön egy modchip/biosflash/evox ami sztem még odébb van 😄 ,filmek miatt tuti nem, , az hogy CRT és nem LCD az nem gond hely van 😄

xbox360+komputer

Nahh mar latom hogy hamarabb irtad meg a valaszt mint en a kov kerdest 😊
Amugy sztem a hd tartalmat lejatszani kepes dolgokban pl BD lejatszo vagy x360 lesz lekonvertalo az esetleges kissebb formatumba valo felbontas csokkento szal sztem ez nem valami draga dolog szal akkor viszont atbaszas a tv, ha eccer tud hd t mondjuk 1280x720 vagy 1920x1080 akkor kene rairni.Szal en tuti nem vennek ilyen termeket...olyan kell aminel tuti hogy tudja es nem lekonvertalja meg ilyenek...
guardian hero
A hivatalos angol samsung oldal szerint:

Scan System
NTSC: Progressive (48Op /72OP)/ Interlaced (48Oi)
PAL : Natural Scan (Full 1OOHz)/ Digital Scan(B1OOHz)/ 5OHz B1OOHz

Input Signal Type
NTSC: 1O8Oi(HD) / 72OP(HD) / 48OP(SD)/ 48Oi(Analog) -
PAL : 1O8Oi(HD) / 576P(SD)/48OP(SD)/ 576i(Analog)/ 48Oi(Analog)

Vagyis eszerint képes 720 sor progresszív pásztázására (nem csak az input type, hanem a scan system is 720p), ami valódi 720p/1080i megjelenítést jelent.

Nahh es hat az lenne a kerdes hogy akkor ennek a formatumnak mekkora a felbontasa(hiszen ennek az egesz HD dolognak szinte ez az ertelme) ?
guardian hero
HD-Ready csak annyit jelent, hogy képes HD jelet fogadni, de az nem biztos, hogy HD felbontásban is jeleníti meg. Lehet, hogy leskálázza valami kisebbre.

a HD-Ready-s Tv-k a HDTV egyik formatumat kepesek fogadni PAL-ban.

" Samsung didn't say what the maximum resolution is, but other HD CRTs it's offered elsewhere go up to 1080i."
Lol. Ennyi erõvel lehet ez is "csak" 1280/1360x720-as???

Jahh ha valaki annyira vagja hogy mi a kulombseg a hd es a hd ready kozott elmondhatna...sztem a hd ready az ugyanaz csak ele tettek azt a kis szot ezzel jelezve hogy mennyire jovobemutato kircsi termeg hogy meg nem kell hd de ez mar az is tuggya szal csak hangzatossag miatt...(de mondom ez csak velemeny)
guardian hero
De miért ne lehetne ez HD felbontású? CRT is pásztázhat progresszív 720 sort... mint ahogy a hivatalos specifikációk szerint teszi is.

na én is csak a didire gondolok mint a Pákó. <#vigyor5>
A szórakoztató elektronikan Mo-on hihetetlen árakkal dolgozank.
Lásd a didi fotó gépeket a "hivatalos" és egyéb helyeken...<#schmoll2>
HöfEE
Reméljük hogy itt is csak kb 135 ezer mert akkor nem is olyan rossz.

cloud.strife
Érdekes, az tuti hogy mo-n 200e felett lesz, hisz a sima SlimFit is 160e...
Nomeg ha ennek a HD SlimFit-nek is az a botrányos geometriája és konvergenciahibája lesz, amit a mai napig nem tudnak kijavítani, akkor mehet a süllyesztõbe.
Bár SZVSZ amúgy is mehet....

www.digimomentsvideography.com

← ElőzőOldal 2 / 2