572
  • Kit--Kat
    Pedig a Selénia az igazi;)
  • Taranov
    A hozzászólásoddal kapcsolatban eszembejutott 3 gondolat.

1. Olvastam az Autó2-ben egy használtautó körképben 1-2 éve, hogy az olasz autók a 90-es évek elejéig voltak gyengék a rozsdásodási problémák miatt. Azóta ebben az újságban, amit én 11 éves tapasztalat alapján a legobjektívebbnek tartok a piacon, egy rossz szót nem szóltak az olasz autókról.
    2. A márkaszervizben egy 100-150 ezer forintos alkatrészt 60 ezer km-nél akarank cserélni, mert a Fiat Magyarország "ezt a döntést hozta". Olaszországban ezt 120 ezer km-nél cserélik. Ez vajon miért van? Én arra gyanakszom, hogy egyszeruen le akarják húzni az embereket.
    3. Az autószerelőm, akihez a márkaszervizből való kiábrándulásom óta hordom az autót, a jó olaj hiányával és a rossz útminőséggel magyarázza a hibákat. Előbbin nem nehéz segíteni, utóbbihez pedig hozzá kell szokni sajnos. Az én gépemben egyébként jó minőségu Liqui Moly olaj van, nem Selénia, de bízom benne, hogy ez is jó lesz.
  • Taranov
    Hát én márciusban vettem egy 2004-eset 30 ezer kilométerrel.
    Azóta több mint 41 ezer van benne, és semmi hibája nincs.
    Nem akarom kijelenteni kerek-perec, hogy egyszeruen előítéletesek az emberek az olasz autókkal szemben, de azért az több mint gyanús, hogy Olaszországban annyian használják, Európában annyian használják, Magyarországon relatíve sokan meg vannak elégedve vele, mégis olyan rossz a visszhangja.
  • zimzumm
    Sztem ez az egész nagy Alfaszapulás egy baromság! Régebben lehet hogy voltak bajok az alfákkal, de nem lehet általánosítani!Általában csak az mond róluk risszat akinek mé sohasem volt! Az alfa sok titka közül talán az egyik legfontosabb, hogy mindig csak is a gyári selénia olajat kapja! Használtnál, megha tudsz olyat vegyél amelyikben kevés a kilóméter, nézni kell mindig az olaj szintet meg a vízszintet, és nem lesz vele baj! Se a 147-essel, se semmivel! Nyilván előfordulhatnak bajok, de az mindnen autónál!
    Az meg hogy mik a népítéletek, nyilván ha egy autót egész életében hajtanak, akkor öregkorára szar lesz!
  • Harly18
    Tudom, hogy itt nagyon sok alfa romeo rajongó van, de remélem reális választ tudtok adni nekem. A 147-es tényleg olyan rossz autó? A totalcaros népítéletek között valaki vagy azt írja, hogy nagyon borzalmas és minden meghibásodik rajta, másnak meg tökéletesen működik. Középút nem igazán van. Vagy a használtakkal kell negyon vigyázni?
  • zimzumm
    hát ja a lényeg, hogy nem aprózzák el dzsovanniék
    tudják mi az a dizájn, nem csupa buzi pohártartó, meg mintás kárpit, hanem diszkréten sportos ez sztem külsőre, és belsőre egyaránt igaz az Alfákra mindenképp! (kivétel a Brera segge):):9

• Taranov
    Ez a kép még mindig nagyon üt.
  • Taranov
  • Taranov
    Nekem az Alfa GT a gyengém, előlről, hátulról, oldalról, fentről, lentről, belülről... :-)

• kemszi2
    a brera-nak a hátsó részét nem szoktam még meg...
  • Taranov
    Gyönyöru gép!

Én az utóbbi időben rendkívül sokat gondolkoztam rajta, hogy tetszik-e a Brera, a Brera vagy a Spider tetszik-e jobban.
    Végül arra jutottam, hogy ez a Brera/Spider nagyon különleges a formatervét tekintve, belülről szintén állatul néz ki, de nálam a 156-ost, a GTV-t és a GT-t nem tudta még felülmúlni. Majd idővel megtetszik :-)

Mit gondoltok?
  • zimzumm
    Na itt az idelye hogy valaki újra életre keltse e nemes, márkának a fórumát! Ugyhogy gyertek alfás spanok, meg ellenségek is :D:D és nyomassuk a talján témát hi all!
    ja egy kis ízelítőegy szép beltér
  • petee
    hehe,ilyen nekem is volt, csak 145-össel, nem is egyszer:)
  • AlfaRomeo
    Szép a 147es Grat Hozzá!
    Sajnos én is tapasztalom h vannak olyan alfások akik nek köszönnek vissza!
    Múltkoriban találkoztam egy ugyan olyan 164eseel mint az enyém! Szín motor bőr, minden ugyan az volt Jól elbeszélgettünk a hungárián a dugóban
  • petee
    megvagy!
  • adidasboy w810i
    hali! hát én már ültem alfában (147esben) azt hiszem kép is van rola itten, jaja kicsit lentebb na abban. Látjátok? na hát szóval szerintem nagyon jó igazából nem tudnék szerintem semmi rosszat mondani róla mert hát szerintem jó. de lehet csak azé mert a barátom nagyon jól vezet. na hát csak óvatosan az utakon
    hello
  • Taranov
    Dehogy zavarod, itt reményeim szerint nincs olyan ellenséges hangulat, mint a fő autós topikban :)
    Jól néz ki egyébként, gondolom te is nagyon meg vagy elégedve :-)
  • DJ BP
    egy Focus, remélem nem zavarom vele köreiteket :)
  • Taranov
    Jaja, rendszám alapján megtalálsz, ha te is tag vagy.
  • petee
    Amore tag-e vagy?:)
  • petee
    szép fotó szép autó!:)
  • Taranov
    És ő milyen?
    Képet! :)
  • kemszi2
    szép kis autó
  • DJ BP
    grat hozzá, enyém is feka :))
  • Taranov
    Bizony. Bár nekem nem ebből a szögből tetszik legjobban, de a fényképen így jött ki :-)
  • DJ BP
    ez a tied?
  • Taranov

Sajnálom a történteket, még szerencse, hogy az éles akksi elől van :-)

Ma egyébként találkoztam két alfással, akik nem integettek vissza, pedig az esetek 80-90%-ában legalább vissza szoktak.
  • DJ BP
    mi bajod? csak mondtam, hogy a másik oldalnak is van érve
  • AlfaRomeo
    Miért ilyen nagy a csend itt?
    Képzeljétek tegnap kirámolták a csomagtartómat! elvittek belőle mindent, még az akksimat is
    Amugy kinek mi pihen a garázsában?
  • kemszi2
    egy család:)
  • Taranov
    Bizony integetnek vagy villognak a 147-esnek is.
  • BontottCsirke
    Megdöglik a jó kis topik
    Meguntátok az alfákat?
    Az én kis pirosamat körbeugrálta az amstaffom, a vezető felőli ajtó tele van dizájnos kutyakarmolás-mintákkal, valamint a cora parkolóban ellopták a hátsó indexbúrám.
    Vettem egy bmw 316i-t, mert a húgomnak is olyan van de az alfa sokkal jobban megy.
  • petee
    Értem a tréfát, de a szembejövő sávra gondoltam,úgy ahogy a kolléga írta:)
    Az, hogy most nem mindenki élményből meg szórakozásból vesz autót,ez teljesen nyilvánvaló,de nem értem neked miért kell ezt ide beírnod,hisz nem ez volt a téma,hanem az,hogy melyik jobb autó a 156 vagy a corsa.Az, hogy te most egy okosat beszólsz nem jött be.Sose voltál itt, de neked muszáj mindenhová beírnod bármit,guruljál odébb inkább az Aston-oddal.
  • JohnnySmith
    :D
    ....a szembejövő sávra gondoltunk :)
  • DJ Bee18
    Ha szembe jön egy alfa nagy valószinűséggel integetni és villogni fognak rád

k*rvára :)
  • DJ Bee18
    de nem mindenki élményből meg szórakozásból vesz autót :), használja, mert sok embernek csak eszköz...
    mellesleg mondhatnánk, hogy egy 10 éves MX-5 meg még több élményt nyújt, sorolhatnánk egész a gokartig :DD
  • petee
    Köszi!
  • Al Age
    Semmi elfogultság nincs abban, amit írtál.
  • petee
    Hát igen, a szülök már csak ilyenek:( Új corsa? Mi az egy 156-hoz képest?Viccesek. Tudom én elfogult vagyok,de azért egy 156-os jóval több élményt nyújt, mint egy corsa. És nem futsz össze minden utcasarkon egy 156-sal.Ha szembe jön egy alfa nagy valószinűséggel integetni és villogni fognak rád, ilyet egy opelnél nem tapasztalsz:)))
  • jola
    Ez az én formám, holnap akartam elmenni megnézni az autót, és valószínűleg megvenni, de már elvitte valaki előlem az ideg tudna szétvágni. Megin hagytam hogy a szüleim beleszóljanak, és ezért nem vattem meg eddig, arra akartak rábeszélni hogy vegyek egy új opel corsa-t hát, nem viccesek.