572
-
#332 Hát én eddig egy Quattroportét láttam élőben, csak sajnos ezüstben.
Nagyon jól nézett ki. -
#331 Kinézete alapján sportosabb és "quattroportésabb" az Alfa 166-nál. -
DJ BP #330 Quattroporte kb. 2x annyiba kerül :DD -
#329 Szerintem gyönyörű gép! Biztos többet fogunk majd ilyet látni mint Quattroporte-t ami szintén nagyon tetszetős :)
Mi a véleményetek egy 156 2.0 JTS Selespeed-ről? 1.6 os 156-os vezetgettem, de el sem tudom képzelni milyen lehet 2.0 Selespeed váltos változat.
Igazából gondolkoztam egy ilyen megvételén a közeljövőben (ha az anyagi helyzetem is úgy alakul)
Esetelg megvitathatjuk a tapasztaltokat infókat hallomásokat a selespeedről. -
#328 Alfa Amore-n írtak róla :)
166 utód!
"Legnagyobb valószínűséggel a 166-os utódát, a 169-est ábrázolják a napvilágra került kémfotók. Egy biztos: fotó már több van az autóról, mint információ.
A 169-esről ugyanis nem sok mindent tudni. 2009 második negyedévében vezetnék be a piacon és az Államokba is gyártanának belőle. Az alváz és motorok tekintetében csak találgatni lehet. A legvalószínűbbnek a Maserati alkatrészek alkalmazása látszik, mivel egy szerződés keretében az Alfa dízel motorokat gyártana a Masernek, ennek fejében Modenából nagy lökettérfogatú, 500 lóerő körüli teljesítményre képes benzines motorokat kapna az Alfa.
Ezt a feltételezést látszanak alátámasztani a kémfotók is. Az azokon szereplő autó oldala ugyanis kísértetiesen hasonlít a Quattroporte vonalvezetésére. Ezen kívül az autót hátsókerekesnek szánják, erre saját technikája és padlólemeze viszont nincs az Alfának, a Maseratinál viszont ott van a jól bevállt transaxle hajtáslánc a padlólemezzel együtt.
A pletykák szerint az új csúcsalfa ára valahol 55 ezer Euró körülről indulhat, ami mai árfolyamon számolva 14 millió forint. nem is sok, főleg, ha egy Quattroporte-alapú autóról van szó. A genfi prototípus-bemutató után talán többet lehet majd tudni."
AlfaAmore.hu -
DJ BP #327 lassan itt a 169 :) -
#326 Szerintem is, csak mivel ez drágább, kvázi "elegánsabb" is. -
#325 Szép-szép, de annyira nem sikerült jól mint a 156, 159. -
#324 Alfa 166, az Alfa Romeo legnagyobb modellje:
Valószínuleg a közeljövőben már igazi prémiumkategóriás autót is fog gyártani az Alfa, de azért a felső-középkategóriában az egyik legszebb autó a 166-os, bár én elfogult vagyok. -
AlfaRomeo #323 persze fent vagyok alfaamore-n -
zimzumm #322 :D:D -
DJ BP #321 ja, ha nem közlekedsz túl sokat :) -
zimzumm #320 hála istennek bírja, meg amugy sem egy nagy különbség
havi 7 rugó kb, de az álvezet amit érte kapsz! az ilyen autókat csak addig bánod, míg meg nem veszed:D:d már ha értitek mire gondolok!
Rengeteg autót végignéztem mielőtt választottam, de uccsó körre már csak az alfa maradt, meg egy elég szép 3.0 V6 Peugeot 406, de már mikor néztem a Peugeotot, már akkor tudtam hogy Alfa az én álmom, és az a leh pemgébb gép! -
#319 Örülök,hogy nálad ennyire bavált a verda,ugye alfaamore tag vagy? -
AlfaRomeo #318 Megint nagy itt a csend...
-
AlfaRomeo #317 Hát az én kis Rómeómat (155 2.5 V6) mindenki dícséri! Teljesen odáig van érte mindenki, beleértve engem is ! Aki eddig látta mindenki megdícsérte, sőt már 3an meg is akarták venni alólam, de nem adtam -
#316 Az enyémet nem szerették annyira, de ennek két oka van: egyrészt olyan nők voltak, akiket nem érdekelt, másrészt olyan srácok voltak, akiket elfogott a német-japánautós irigység :-) -
#315 és a nyomvályúkba úgy visz a széles gumi,mintha sínen mennél,nem?ismerős!:) -
#314 nálam nem midenki zúgott bele,pedig a boxer sokat dob az élvezeten,de midenki aki mellettem ült min. dícsérte, hogy ez milyen kúúúl:) -
#313 itt a feeling a lényeg.:) volt szerencsém egy 3.0 v6 GTV-re egyik cartárs jóvoltából,hát gyerekek,ez mindent visz.iszonyatosan megy,de ezt elmondani lehetetlen,érezni kell.utána átültem a kis boximba,hát fura volt,hogy nem gyorsult úgy. -
#312 -
DJ BP #311 győzi a pénztárcád a 3.0V6-ot?? :DD -
zimzumm #310 Eccerűen megváltoztatja az ember életét egy jó alfa! De kajakra! Akárki ült be mellém aóta, mindenki belezúgott! Na jó ezt nem dicsekvésből mondom, ne vegyétek annak, csak nem győzöm elégszer a márkát ajnározni!:):) -
zimzumm #309 Én októberben jutottam hozzá egy 166-oshoz! Két ezres TS! Nagyon puszi gép! 6000 km erőltetett menet, és semmi baja! Most gonolkozom hog yváltok a 3.0 V6 ra! Mostantól csak is Alfa!!!!!!! -
DJ BP #308 enyémen 17"-es nyári van, szarabb úton ráz-ráz, de mondjuk egy 15" 307-es csoda is ugyanúgy dobál :), jó úton viszont nagyon stabil a kanyarokban (Focus II futóművel főleg :).
Szóval kicsit jobban üt, de nem olyan vészes, mondjuk vidéki vagyok, Pesten 1x-2x voltam vele eddig :) -
#307 Nekem is 16-os van,de a 14-es téli gummákhoz képest,keményebb jóval.Ennyi még belefér,de ha le is ültetném a verdát,pedig van ültető rugóm,na az már ráz!:)De nem teszem bele,annyit nem ér meg.sztem. -
#306 Hát a 16-os biztos nem ráz, és jóval nagyobbnak tunik a 15-ösnél, de még mindig nem olyan vadállat. -
AlfaRomeo #305 Szóval azt mondjátok, h 16os lenne a legjobb választás?
Mondjuk a 164esemen volt 17es sok bajom nem volt vele, azon kívül h valami iszonyat méretű kráter miatt 2 gui szálszakadt lett -
#304 Igen, a Golfon nem kényelmetlen a 16-os, de mégiscsak kisebb a 17-esnél. De nagy dilemma ez :D -
DJ BP #303 16"-os az aranyközépút :) (mondom ezt én, aki szintén elcsábultam a 17"-esre :D) -
#302 Én is keresek 17"-os felnit, de azt írtják többen az Alfa Amore-n, hogy nagyon ráz vele az autó. Most 15"-os van, ami kinézetét tekintve nagyon szép, csak a mérete kicsi, de komfort szempontjából abszolút megfelel. -
AlfaRomeo #301 Nincs valakinek eladó felnije? 15-17" 4x98 vagy 4x100as osztókörrel? -
AlfaRomeo #300 Üdv Mindenkinek!
Az utóbbi héten nam nagyon volt időm gép elé ülni így lemaradtam a topic ujraindulásáról.
Én sem értem h mit szeret a nép a német autókban és miért akkora fanok. Nekem lassan 4 éve csak alfám van és soha semmi problémám nem volt még velük. ( 164 2.0TS, 164 3.0V6 és múlthét szerda óta egy 155 2.5 V6 :)))) )
Mondjuk azt hozzá kell tennem h gondos gazdijuk vagyok és figyelek rájuk ápolom őket! Apám opel szerelő, és mindig azzal nyaggat h miért nem veszek jó opelt... Én ezen mindig csak röhögök :D Persze mikor visznek hozzá egy jó állapotú astrát és mindent cserélni kell rajta akkor az opel egy nagy szar :) Hát én ezzel a véleményével értek egyet :)
Az olasz autók a legstílusosabbak (szerintem), és persze extrák terén sem épp a fapadosak közé tartozik. Kevés olyan 91es autó van, amiben minda 4 ülés elektromos, és fűthető (és persze bőr).
A 147essel nincs semmi baj szerintem, ugyanugy ahogy a többi típussal sem, persze ha jó kezekből veszio az ember. Az 1.6 Twin Sparkok azok amikkel vigyázni kell, mert sok 1.6os van olyan kezekben aki nem vigyázott rá és ez sok probléma forrása lehet! Szóval ha alfát akarsz venni, nézd meg a gazdáját és látni fogod h milyen az autó is!
-
#299 A REND és tisztaság ami itt nem megy, köszönhetően a pl. a kopasz bömösösök barátainknak is akik mindenkit leszarnak. -
#298 A németmánia egyébként tényleg egy furcsa dolog, hiszen ha már mindenképp a minőséget emlegetjük, talán jobb lenne a japánokat felhozni példaként.
Arra gondolok egyébként (és nem akarok vele senkit megsérteni), hogy a magyarok a nyugat-európai népek közül leginkább a németekre akarnak hasonlítani, kicsit szürkék, unalmasak. A probléma csak ott van, hogy a németeknél megvan az a rend/precizitás, ami itt nincs. -
#297 Nekem a BMW stílusa és imázsa (hangsúlyozom, csak Mo-n!) nagggyon nem tetszik.
Az Opellel, VW-nel, Mercedesszel, Audival nincs bajom, csak nem tartom őket olyan stílusosnak, mint egy Alfát. -
#296 145! -
#295 Neked milyened van? -
#294 vigyázz az olajjal,hisz épp te is mondtad,Selenia KELL!Főleg nekem,boxer mociba,állítólag spéci olaj való bele.Mielőtt ezt megtudtam, egyszer megszívtam a Valvoline-nal,utána jött egy kis motorgenerál:( -
#293 hát igen,itthon nagyon hódít a jürgenmobil-divat,öregeknél-fiataloknál egyaránt már ősidők óta.Nagyon istenítik a szutyok VW-t (különösképp az Audit) meg az Opelt.Én amit jó német márkának tartok az a BMW,Mercedes és a Porsche. Lehet köpködni!:)))