Német foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

miccoli002
Szeretnék valamiféle anyagot szerezni Löw eddigi edzõsködésérõl!!!!
Természetesen egy egyszerû felsorolánál részletesebbett!!!!
Ha valaki tud ebben segizeni az írjon!!!!

djemba-djemba
Egyetértek! Jogi Löw biztos jó edzõ, de sajnos nem olyan karizmatikus, mint Klinsi!

Én is sajnálom,de ahogy mondani szokták "a csúcson kell abbahagyni",õ pedig ezzel az éremel gyakorlatilag a csúcsra ért.Most mindenki õt ünnepli,és ez nem kis dolog azok után ahogy pár hónapja állt a dolog.Innen sokkal könnyeb megint bukni,mint ezt megismételni...

Viszont Lövöt nem tartom alkalmasnak igazán a feladatra,szerintem sokkal nagyobb egyéniség kellene ennek a fiatal csapatnak az élére,akire fel tudnak nézni,ako olyan hatással tud lenni rájuk mint Klinsmann volt.Ezt nem érzem Löwben.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Hát ez elég szomrú hír.<#szomoru1>
Pedig annyira örültem neki, hogy Õ volt a szövetségi kapitány. Löw nyomába se érhet.

tormy
Jürgen Klinsmann nem hosszabbítja meg szerzõdését

Jürgen Klinsmann nem hosszabbítja meg szerzõdését a Német Labdarúgó-szövetséggel. A kapitány utódja eddigi segítõje, Joachim Löw lehet a Nationalelf élén.

Bár szinte egész Németország reménykedett a maradásában, Jürgen Klinsmann, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy távozik a Nationalf élérõl.

Az egykori világklasszis csatárnak vasárnap járt le a szerzõdése, és végül – Kaliforniában élõ feleségével egyeztetve – úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a kontraktust.
Gerhard Mayer-Vorfelder, a Német Labdarúgó-szövetség (DF😎 elnöke elfogadta a kapitány döntését, ám nem örült neki.

A hírek szerint Joachim Löw, az eddigi segítõ válthatja Klinsmannt, õt a távozó szövetségi kapitány is ajánlja a posztra. A német válogatott legközelebb augusztus 16-án, Svédország ellen játszik barátságos mérkõzést.

A sokáig kritizált német kapitányt a közvélemény nagyon szerette volna maradásra bírni, a hazai rendezésû világbajnokságon részt vett 23 játékos, valamint a megkérdezettek 93 százaléka azt akarta, hogy a 2008-as Eb-re is „Klinsi” készítse fel a válogatottat.

Klinsmann egyébként tagadta azokat a felvetéseket, hogy azért távozott volna a Nationalelf élérõl, mivel az amerikai szövetségtõl egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

- Argentinean Football Maniac - Asociación del Fútbol Argentino www.afa.org.ar

"...talán elég lehetne a bundesligában is a gyengébb légiósok hadából,amikor olyan fiatal játékosaik vannak akik itt is szerepeltek.És biztos vannak még,csak a bajnokságban is nekik kéne szerepet adni,mint az albán,iráni,meg mit tudom én még milyen légiósoknak."

Ezzel teljes mértékig egyet értek. Én is elöszõr csodálkoztam, hogy miért rak be ennyi ismeretlen fiatal németet, és lám, ezért, nagy német tehetségek vannak, csak meg kell találni õket, Klinsmann megtalálta, és ezért is jutottunk el a bronz meccs megnyeréséig. Szóval remélem, hogy tovább fog keresgélni, mert még nagy kincseket találhat a fiatal német focisták között.
És azzal is egyet értek, hogy '96 óta ez a legjobb csapatunk, de én ezek után reménykedem az EB gyõzelemben. Szerintem képesek rá, meg tudják csinálni! 😊

Szerintem kimaradt a kis Lahm, mert õ is nagyon odatette magát a mérkõzésen. Gratulálok a Német válogatottnak, Szép volt Fiúk!

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

Nagyszerûen teljesitett a csapat a VB-n.Egy egyénileg jobb,és fõleg rutinosabb csapattól kapott ki az elõdöntöben,de felülkerekedett a svédeken,argentínokon,portugálokon,hogy csak a legnagyobb sikereket emlitsem.
Klinsmann jelét adta hogy zseniális edzõ,ugyanolyan viláklasszis lehetne (de ezzel a VB bronzal az is) a pálya mellett,mint amilyen a pályán volt.
A VB pedig egy jelzés kell hogy legyen a német futballnak,hogy talán elég lehetne a bundesligában is a gyengébb légiósok hadából,amikor olyan fiatal játékosaik vannak akik itt is szerepeltek.És biztos vannak még,csak a bajnokságban is nekik kéne szerepet adni,mint az albán,iráni,meg mit tudom én még milyen légiósoknak.Ez a csapat megmutatta hogy számolni kell vele az elkövetkezendõ években és tornákon.Persze egybõl EB gyözelemrõl talán kár beszélni,de nem lehetetlen az sem.
Szerintem 96 óta nem volt ilyen jó német válogatott,és a jövõben ez a csapat még lehet jobb.

Jeff Gordon
nagyon helyes. hát kb én is. sztem még élek nekik fogok szurkolni, meg USAnak:S, már amikor kijut a vb.re

The only speedometer is in your head.

Én is így látom. 😊

Annyira jó volt látni, mikor a végén Klinsmann, Köpke és Bierhoff összeölelkezett. A régi nagy csapat. 😊 Akkor, '96-ban kezdtem el szurkolni a németeknek és ez azóta is tart.

Jeff Gordon
teljesen egyetértek.
és gratulálok a csapatnak.
ha igy fejlödnek tovább 2év múlva EB arany lehet...

Szép kép!!! 😊

Megnyertük a bronz meccset!!!<#taps>
A mai meccs két hõse<#worship>:

Jeff Gordon
hát sajnos "csak" a bronzért mehetünk, de portugália az ellenfél úgyhogy remélem ezt hozzák a fiúk. bár nem szabad lebecsülni öket.
hajrá németek!

Hajrá Németország, csak így tovább!

Nagyszerû hangulat, felfokozott várakozások, nagy fogadkozás: a házigazda német válogatott nyitotta meg a világbajnokság egyenes kieséses szakaszát, a B csoport második helyén végzõ svédek ellen. Természetesen az Allianz Arena zsúfolásig megtelt, a jelenlévõk nagy többsége pedig a németekért szorított…
Klinsmann gárdája, szokásos összeállításában pályára lépve, nem is okozott csalódást: Ballackék nagy iramban, rengeteg mozgással kezdtek futballozni, és már a 4. percben vezetést szereztek, Klose nagyszerû labdaátvételének és Podolski lélekjelenlétének köszönhetõen. Nem állt le a Nationalelf, helyzeteket dolgozott ki, és bár Metzelder hibája után Larsson egyenlíthetett volna, senkit sem ért váratlanul, hogy Podolski megduplázta az elõnyt. A svéd orvosok hiába drótozták össze erre a találkozóra Ibrahimovicot, a svéd támadó mindössze egyszer került helyzetbe az elsõ félidõben. Bezzeg a túloldalon: Ballack, Klose, Frings és Schweinsteiger is közel járt a gólhoz egy-egy távoli lövés után. Lucic az elsõ félóra végén gyrosan begyûjtött két sárgát, ezzel gyakorlatilag reménytelenné vált az addig sem sokat mutató svédek helyzete.
A második félidõ korántsem indult akkorra tempóban, mint az elsõ, a németeknek érezhetõen megfelelt az eredmény, attól meg nem tartottak, hogy az emberhátrányban lévõ rivális valahonnan erõt gyûjt. A lehetõség megvolt a svédek elõtt: az 53. percben büntetõhöz jutottak, ám Larsson, talán kissé "idegbõl" is, a kapu fölé bombázott. Ezzel elszálltak a svédek, a folytatásban a németek magabiztosan õrizték az eredményt, és igyekeztek minél több lövõhelyzetet kialakítani Ballacknak. A csapatkapitány tüzelt is becsülettel, ám a sors úgy akarta, hogy ezen a napon sem õ, sem a remekül játszó Klose ne találjon be. Kétszer a kapufát is eltalálták a németek, de ez is belefért. Könnyedén jutottak a nyolc közé Klinsmann elõzetesen lesajnált fiai, a svédekrõl meg mindent elmond, hogy Andreas Isaksson volt a csapat legjobbja…
A németek június 30-án, Berlinben, Argentína vagy Mexikó ellen játszanak az elõdöntõbe jutásért.
- bz -

a meccs eseményei

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Németország-Lengyelország: 1-0
Gol: O.Neuville 90

Hát ez óriási meccs volt,nem hittem volna már a 2 kapufa után még egyszer lesz lehetõségünk,de mégis. :-)

Klinsmann meg egyszerûen elképesztõ.Olyan húzásai vannak ami tuti edzõbuktató ha nem jön be,de eddig hála istennek bejöttek.Amikor 0-0-nál behozta a 3. csatárt,azt mondtam magamban,nemkéne ezt még az 1 pont se olyan rossz,de most meggyengiteni ezt az elsõ meccsen is ingatag védelmünket...Hát ehhez képest teljessen bejött.

A Lengyelek viszont nekem meglepõ játékot mutattak,mert ha ez a meccs x,az nekik nem valami jó.Ettõl függetlenül nem nagyon vállaltak fel kockázatot,még az idõ elõrehaladtával a 2. félidõben sem.Persze itt jön elõ Klinsmann kockázatvállalása,mert pont abban az idõszakban növelte Õ is a támadók számát,amikor a Lengyelek talán elkezdtek volna lassan belerõsiteni.

Ma Lahm megin fantasztikus volt,na meg Klose.Ellenben Podolski eléggé eltûnt,és bár sokat volt játékban Schweinsteiger de rengeteget hibázott is,igy ma Õ sem volt valami jó szerintem.A becserélt Odonkor sem volt rossz,a golpasszán kivül is hasznos lett a szélen.

Hát szóval eddig minden szép,az utolsó csoportmeccsen gondolom majd a tartalékok jutnak leginkáb szóhoz,azért egy döntetlent mindenképpen kéne hozni Ecuador ellen is.Aztán a folytatást majd meglátjuk.

Izgalmas és végül szép este volt!

miccoli002
Teljesen eggyet értek!!!!!!!!!!<#lama><#taps>

Németország - Costa Rica : 4-2 (2-1)

Lahm 6,Klose 17,61,Frings 87 Ill.Wanchope 12,73

Szerintem igen jó nyitás volt ez a Németektõl,és ha Friedrich nem torpedóza meg kétszer is a német lestaktikát (amit õt leszámitva mindenki jól csinált) akkor sokkal simább is lehetett volna.Ezzel együtt ez a lestaktika igen (ön)veszélyes...

Amúgy Borowski egyáltalán nem tudta Ballackot pótolni ezen a meccsen,még szerencse hogy Lahm a védelembõl rendre felfutva a szélen szinte maga vezette a német támadásokat.Klose nem sokat csinált,csak rúgott 2 gólt.Frings meg végigrobotolta az egész meccset és a végén rúgott egy akkora gólt hogy csoda.

Talán a 96-os EB óta nem volt ilyen ötletes a Németek támadójátéka,de sajnos a védelem (fõleg az ilyen egyéni hibák miatt) könnyen a vesztünket okozhatja.

Ettõl függetlenül ez sokkal jobb nyitás volt amire számítottam!

miccoli002
Friedrich rettentõen keves volt,de mondjuk a másik 3 ember elég jól nyomta,de ha egy ien balfasz beregad vagy 5ször akkor ez az eredménye,hogy egy ien BUSMAN is golkirály lesz ellenük.
Borowski,Schinder elég gyengék voltak,viszont a másik 2 középpályás sztem nagyon jól nyomta,Klose pedig életveszélyes!!!!!!

miccoli002
ISTENEM IEN SZAR VÉDELMET!!!!!!!!!!!!!!

Hajrá Németország!!!
djemba-djemba, Friedrich télleg oda való 😄

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

djemba-djemba
Nagyon veszélyes ez a taktika... Pengeélen táncolnak!

Friedrich meg olyan béna, hogy megye 1.-be is kevés lenne!

Érkezõ,távozó,és jelenelegi Bayern játékosok góljaival:

Germany-Columbia 3-0

Ballack 21,Schweinsteiger 38,Podolski 70

R10

!!!Hajrá Brazília!!!

R10

!!!Hajrá Brazília!!!

R10

!!!Hajrá Brazília!!!

R10

!!!Hajrá Brazília!!!

A NÉMET KERET:
Jens Lehmann Arsenal kapus
Oliver Kahn Bayern München kapus
Timo Hildebrand VfB Stuttgart kapus
Arne Friedrich Hertha BSC védõ
Robert Huth Chelsea védõ
Marcell Jansen Borussia Mönchengladbach védõ
Philipp Lahm Bayern München védõ
Per Mertesacker Hannover 96 védõ
Christoph Metzelder Borussia Dortmund védõ
Jens Nowotny Bayer Leverkusen védõ
Michael Ballack Bayern München középpályás
Tim Borowski Werder Bremen középpályás
Torsten Frings Werder Bremen középpályás
Sebastian Kehl Borussia Dortmund középpályás
Bernd Schneider Bayer Leverkusen középpályás
Bastian Schweinsteiger Bayern München középpályás
Thomas Hitzlsperger VfB Stuttgart középpályás
Gerald Asamoah Schalke 04 csatár
Miroslav Klose Werder Bremen csatár
Oliver Neuville Borussia Möenchengladbach csatár
Lukas Podolski 1. FC Köln csatár
Mike Hanke VfL Wolfsburg csatár
David Odonkor Borussia Dortmund csatár

A témaindító!

érettségi
djemba-djemba
na meg én is!

Én is!
miccoli002
Írok má nehogy lekerüljünk a listáról!!!!!!!!!!!!

húzós egy döntés... bár biztos nem lehetett egyszerû. tény, Kahn sajnos már nem véd ugyanúgy mint régen, nem olyan magabiztos mint volt. Ám akárhogy is nézzük, négy éve hasonló helyzet állt fenn, és Kahn akkor a hátán vitte a csapatot majdnem az egész VB-n keresztül, ha jól emléxem az egyenes kieséses rendszerben végig 1-0-kra nyertek. én attól félek, hogy Lehnmann jelenlegi formája kevés lesz Kahn tapasztalata és szíve helyett.
miccoli002
Jürgen Klinsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elszánta magát a döntésre: megnevezte válogatottja elsõ számú kapusát, aki nem más, mint Jens Lehmann, az Arsenal utóbbi idõben parádézó hálóõre.

A szövetségi kapitány pénteken négyszemközt leült volt csapattársával, Oliver Kahnnal beszélni és közölte a 36 éves kapussal a döntését: a világbajnokságon csak mint tartalékot veszi számításba.

A két kapus már hosszú ideje rivalizált egymással, hogy kivel kezdõdjön a válogatott összeállítása, és eddig szinte feltétel nélkül Kahn élvezte a bizalmat. Kettejük versengése Németországban a Toni Schumacher-Uli Stein kettõsre emlékeztetett, akik úgy összevesztek a mexikói világbajnokság idején, hogy utóbbit hazazavarta az akkori kapitány, Franz Beckenbauer.

Klinsmann 2004 nyarán vette át Rudi Völlertõl a kapitányi posztot, és akkor hamar döntésre jutott a kapuskérdésben: „Kahn az elsõ számú kapus, Lehmann pedig tartalék!”

Az egykori kiváló támadó a világbajnokság elõtt elbizonytalanodott, mert Oliver Kahn több bakit is elkövetett, míg a sokat kritizált Lehmann élete talán legjobb formájában van jelenleg.

Az NSO ajánlja:
Ingyenes focimenedzser játék
Állítsd össze Te is saját sztárcsapataidat!
8 bajnokság
7 millió Ft értékû össznyeremény
CSATLAKOZZ TE IS!
Klinsmannt egyébként a Bayern vezetõsége élesen bírálta amiatt, hogy nem nevezte meg elsõ számú kapusát korábban. Uli Hoeness menedzser kerekperec kijelentette: Klinsmann hibája az, hogy Kahn ennyi hibát követett el az utóbbi idõben, mivel a kapitány bizonytalanságban tartja.

Kahn 1998-tól, Andreas Köpke visszavonulásától számít elsõ számú kapusnak a válogatottban, a 84-szeres válogatott kapus negyedik vb-jére készül, ám csak a 2002-es, ezüstéremmel végzõdött tornán volt õ az elsõ számú kapus. Lehmann viszont 36 éves kora ellenére még csak 29-nél jár.

Miccoli!

Hol vagy már?????

Meghal a fórumod!

Hát semmi felelõsségérzeted sincs????

Irj vmit mert már az utolsókat "rugja " Klinsmann és a Nationalelf!!!!!
djemba-djemba
MA reggel megnézem a sat1 txt-et:"...beckenbauer ül le a kispadra klinsmann váratlan lemondása után..."

szétnézek neten, keresem a hírt...sehol semmi... 😄

utána relizálom, hogy bolondok napja van és a sat1 txt beszopatott...<#vigyor>

kell ilyen is...<#vigyor5>

Miccoli!

Ránézhetnél már a fórumodra,mert már rég nem szóltál hozzá!

Meg azért is mert én iszom a szavaidat!
Talán mert a Német válogatott az elsõ jelentõsebb megbizatása edzõként...
(az USA-ban volt tudtomal ilyen játékosedzõ poszton még elõtte)

Edzõként nem igen rakhat sok mindent a kirakatba..., a németek meg megmutatták mire képesek az olaszok ellen. nagy csapatot már évek óta nem tudtak legyõzni!

djemba-djemba
nagyot mondtál, most már öblíthetsz...

dilettantizmus felsõfokon...

Ez is egy vélemény.
Most nem sorolom fel Klinsmann eredményeit játékosként,mert ta azt nyilván tudod ha egyszer ezt a fantasztikus véleményt megalkottad...

Klinsmann és a Nationalelf ---- külön, külön is nevetségesen rosszak, nem így együtt!!!

miccoli002
NÉMETORSZÁG - EGYESÜLT ÁLLAMOK 4–1 (0–0)
Dortmund, 64 500 nézõ
V: Fröjdfeldt (svéd). G: Schweinsteiger (46.), Neuville (73.), Klose (75.), Ballack (79.), ill. Cherundolo (85.)
NÉMETORSZÁG: Kahn – Friedrich (Owomoyela, 83.), Mertesacker, Metzelder, Lahm – Schneider (Borowski, 66.), Kehl (Ernst, 83.), Ballack – Asamoah (Neuville, 67.), Klose, Podolski (Schweinsteiger, 46.)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Keller – Conrad, Berhalter, Gibbs (Pearce, 76.) – Cherundolo, Zavagnin, Mastroeni (Olsen, 74.) – Wolff (Klein, 17.), Convey – Ching (Twellman, 16.), Johnson

Na a 1-4 után 4-1...
Második félidõben Schweinsteiger beállt,és az elsõ szabdrugás beivelése gól lett.Klose nyúlt érte ugyan de érintés nélkül ment be.Utánna még Kahn-nak kellett egy hatalmasat védeni egy szabadrúgás utáni fejesnél,akkor még bajba kerülhettek volna a németek.
De aztán bejöttek a német kontrák.Neuwille kapásból óriási gól,Klose egy amerikai védelmi hibát használt ki és higadtan az utolsó pillanatig kivárva lõtt gólt,Ballack meg beadást fejelt a hosszúba.
Az amerikai gól nem volt egészen tiszta nekem,Kahn kifutott,de átpattant rajta a labda ,vagy átemelték felette,nem tudom,mindenesetre a támadóval összeütközött,a labda meg betagott az üres kapuba.
Ez mindenesetre azt hiszem jól jött Klinsmann-nak,meg a csapatnak is.És összességében a játék sem volt rossz.

Németo.-USA félidõben 0-0.
Egész jó iramú meccs,kezdetben 2-3 kisebb nagyobb helyzete volt a németeknek (Podolski 5 méterrõl lõtte mellé...),aztán kiegyenlitõdött a játék.De mintha kapkodó lenne az összjáték,sok a pontatlanság.
Pedig ezt nyerni kéne hogy az Olasz 1-4-et némileg feledtesse a csapat...

miccoli002
A német kapitány behívta a mainzi Friedrichet a válogatottba.

Kissé Lothar Matthäusra hajazó lépéssel állt elõ Jürgen Klinsmann: a német válogatott szövetségi kapitánya a jövõ heti, Egyesült Államok elleni barátságos mérkõzésre meghívta a keretbe Manuel Friedrichet, a Mainz 26 esztendõs védõjét. A futballista korábban még soha nem volt válogatott.
- Egy ideje figyeljük Manuel teljesítményét - magyarázta Klinsmann -, folyamatosan fejlõdik, és nagyon ígéretes játékos.
Az biztos, hogy a kapitány csak óvatosan kísérletezhet, az olaszoktól elszenvedett 4-1-es vereség után aligha engedhet meg magának bármiféle hibát...

Mert 7 évesen akkor láttam amint a VB döntõben 0-2-rõl egyenlitettek az Argentínok ellen,és ez igen megtetszett nekem,aztán igen szomorú lettem hogy végül kikaptak.Onnantól alap volt hogy nekik szurkolok.

miért pont azóta?
én mióta az eszemet tudom, nekik szurkolok

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

NB1.hu:

"München, március 13., 12.25 A vébéig Németországban maradna a szövetségi kapitány.

A német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann felajánlotta, hogy a nyári világbajnokságig szinte minden idejét hazájában tölti. A játékosként világbajnoki címig jutó szakemberen több szaktekintély is számon kérte, hogy miért az Egyesült Államokból irányítja a nemzeti tizenegyet, és csak találkozók idején áll a szövetség rendelkezésére.
- Tudom, hogy kötelességem az elkövetkezõ hónapokat Németországban tölteni - mondta Klinsmann. - Most azonban még visszarepülök Kaliforniába, és meglátogatom a családomat. "

Na ezt is elérték.Etõl szvsz egy szemernyivel nem lesz jobb,de hát mindegy.

És hát mint a 86-os VB döntõ óta mindig,én is a németeknek fogok szurkolni.

Viszont: akár így, akár úgy: én Németországnak fogok szurkolni a VB-n az tuti...tudom, hogy nem idevág, de muszáj volt leírnom 😊

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"