482
-
fonak #122 "Megpróbálna mindent kihozni abból a pár évtizedből ami neki jutott, szarna a következő generációkra és általába mindenre ami a halála után fog történni hiszen tökmindegy lenne neki, a mának élne."
Ha körülnézel, indokolatlan a feltételes mód. Már régesrég ez a helyzet. Ja és az "átlagparaszt" már rég nem hívő pl. Magyarországon (inkább olyan nézeteket hangoztat, mint pl. Kelta). Hogy ettől tényleg jobb lett-e a világ, azt döntse el mindenki maga... -
#121 Nem "öljük"egymást::
nézetem szerint én beszélgetek más értelmes emberkékkel, akik kissé másképp látják a viágot.ennyi.
de ez nem baj, söt...
íegyébként nem az a baj, hogy találnak ott vagy nem valamit, hisz sok helyen találtak már érdekes leleteket, hanem hogy mit magyaráznak bele.
mikor megjelenik az egyházi vezetés, és mindenféle tiltásokat hoz, meg megmondja hogy és mit gondolj, és megszabja a feltételeket, na akkor van gond!
Mikor tárgyakbol,helyekböl ereklyéket meg szent helyeket csinálnak, és nem lehet vizsgálni, kutatni öket, mert a tudomány esetleg kinos dolgokra jönne rá, és akkor annyi lenne az egyház hatalmának....ezért nem hagyják kutani felfedezni ezeket a dolgokat.
-
#120 de komolyan gondolom, hogy az emberiség legnagyobb szégyene, hogy most 2006-ban még a vallás mint olyan létezik.föl nem foghatom, hogy lehet hogy felnött emberek akik ebben a világban élnek, látják mi van körülöttük(tudomány,világ stb)valami magasabbrendü izében hisznek aki(ami)teremtette? a mindeséget, és irányit meg eldönt??? na ne....
egyébként furcsa lesz amit irok, de a hivökkel már azokkal akik szép csendben elvannak hitükkel
(pl rózsi néni a falujában) azokkal semmi bajom, -persze senkivel-csak valahogy ugy érzem manapság kissé tul erösödött a központilag.egyházilag irányitott népbutitás....
nézet és a hit egy???? érdekesen gondolkodol:)
természetesen voltak más fanatikusok is(tudomámy stb) de asszem itt most hit kérdések voltak....
-
#119 Hát ez az, hogy még nincs, és igy nem is lesz... -
TomBond #118 Miért? A Sámánizmushoz van közünk??
Nevetségesek vagytok hogy "ölitek" egymást a saját nézeteitekért! Ebből voltak a háborúk és a többi rossz dolog nagy része is.
Egyébként ez nem vallási topic hanem egy tudományos bejelentés hangzott el. Nem lehetne inkább erről beszélni? Nagyon elkanyarodtatok!!!
-
raingun #117 Érdekes ahogy összecsapnak a különböző nézetek. Tegyük fel hogy tényleg egy bárka. Tegyük fel hogy éppen Noé bárkája volt és tényleg felterelte a kecskéit.
ÉS AKOR MI VAN?
Ettől egyből bizonyítva lett hogy Jézus Isten fia, Mária szűz volt, stb...
Senki nem mondta hogy a Bibliában szereplő dolgok mind hamisak. Természetesen sok igaz dolog van benne hisz egy nép történetét írja le.
De ettől még nem kell hinni benne!
Kb. annyit ér mint a magyar őslegendák turulostul meg csodaszarvasostul.
Amúgy nemtom miért pont a Bibliában hisztek. Nem a mi népünk története, semmi közünk nincs hozzá.
Még azokat is jobban becsülöm akik a Sámánizmusban hisznek!
Nem tudom miért kell kardoskodi úgy, mint ha még mindig lapos lenne a föld és a világ európára és környékére korlátozódna.
Az Ateizmus neg nem divat, hanem józan ész kérdése... -
#116 Nem én állítottam h. a Földközi tenger területén volt csak "vízözön". :) -
dez #115 Néha megpróbálhatnád, hogy nem szó szerint veszel mindent, hanem mintha egy hasonlat, szinoníma lenne... Talán (egyszer) meglátnád a szavak valódi értelmét. -
dez #114 "Igazábol ehez nem lehet mit hozzáfüznmi"
Tényleg nincs. De ez már nem hit, hanem beszűkült vallási tévely. Van némi különbség a kettő között. Többek között Einstein is hivő volt, de nem így...
"söt olyan hogy hit nézetem szerint nincs is."
Khm, hogy úgy mondod, "nézetem szerint", vagy "hitem szerint", egyre megy... Szal ez így kissé komikus. :)
"az egész emberiség legnagyobb szégyene az ugynevezett vallások, ami rossz dolog történt az emberekkel, az mind ez a kitalált bugyuta dolog miatt történt, és teljesen mindegy hogy keresztény, muzulmán vagy sinto..egyre megy."
Ugh, ezt ugye azért te sem gondolod komolyan?
"sorolhatnám a példákat, egészen az ösközösségtöl, napjainkig, mennyi szörnyüséget követtek el a hit mögé bujva."
A tudomány mögé bújva is elkövettek nem egy hasonlóan bűnös cselekedetet, lásd pl. a nácik kísérletei elő embereken, stb.
"lehet hogy te azt állitod hogy isten létezésével ez nem függ össze ki milyen rossz. ebben igazad van. de attol hogy azt moindod, hogy van. még nincs, és nem is lesz. remélem az emberiség egyszer rádöbben erre és a világunk szebbé tétele felé fordul majd...."
Ez is fanatizmus... Azon kívül [ehh, nem jut eszembe a megfelelő szó]: ráfogni valamire minden bajt, és azt gondolni, ha az nincs, minden jó lesz... Ilyen alapon is kiirtottak nagyon sok embert... (És persze semmi sem változott.)
A vallási fanatizmus persze nem jó dolog, de semmilyen fanatizmus nem jó dolog... Viszont a hit (de legalábbis nyitottság) önmagában nem az. -
haxoror #113 Nem bírom megállni...
Van fogalmam arról hogy hogyan alakultak ki a vallások, pont ezért írtam amit írtam.
Mondjál már nekem egy "magasabb fejlettségü kulturát" plz ahol a vallás nincs jelen. -
haxoror #112 A cél szerintem ia az hogy végre vallás nélkül lehessen érni és azt is jól látod hogy szerintem az emberek erre ma még alkalmatlanok :)
Persze hogy lekezelem őket mert már nem vagyok egyetemista így nem csak "értelmesebb" embereket ismerek hanem kevésbé értelmeseket is, és ők vannak többen :)
(ne kössön bele senki, nem azt mondom hogy az intelligenciának a diploma a feltétele)
Nem attól félek hogy elsírják magukat :D Inkább attól hogy mások fognak sírni miattuk. -
haxoror #111 Ebből kihagytad az érveket, így nehéz vele bármit is kezdeni... -
#110 Ráéreztél valamire.... -
echo #109 Szerintem a legfontosabb dolgot figyelmen kívül hagytad abból amit Kelta írt. Ő annak ellenére, hogy roppant károsnak tartja, azt mondta, hogy aki hinni akar hát higyyen, csak legalább ne traktálja folyton az olyanokat akik jól megvannak hit nékül az agyrémeivel. Nekem ez elég szimpatikus.
Egyébként szerintem inkább egyet értetek mint sem: ha jól értem te is azt gondolod, hogy lassan kikéne nőni a vallásból, csak félted az embereket, hogy sírva fakadnának nélküle. De vajh ezzel nem kezeled le őket kicsit? Jobb ha magalapozatlanul áltatják magukat, mint a kisgyerekek a télapóval kapcsolatban? Itt lenne az ideje a red pill-nek "Remember, all I'm offering is the truth. Nothing more." -
#108 Szerintem meg te jársz abszolut tévuton, és vontál le nagyon téves következtetéseket...
ez a:
"vallás -> civilizáció -> emberiség"
ne is haragudj.,de ennél nagyobb hülyeséget még nem olvastam....
van egyáltalán fogalmad rola hogy alakult ki a vallás??? mert szerintem nincs.
szerintem meg magasabb fejlettségü kulturát CSAK vallás nélkül lehet létrehozni..:) megrekedtünk, nem tünt fel??...pont ezért -
haxoror #107 Ja ez kimaradt bocsi :)
"remélem az emberiség egyszer rádöbben erre és a világunk szebbé tétele felé fordul majd...."
Rendben, szerinten Gipsz Jakab fél-analfabéta véglény ha holnap rádöbbenne hogy nincs a halál után semmi hogyan reagálna?
Megpróbálna mindent kihozni abból a pár évtizedből ami neki jutott, szarna a következő generációkra és általába mindenre ami a halála után fog történni hiszen tökmindegy lenne neki, a mának élne. -
haxoror #106 Már bocs de ez szerintem hatalmas hülyeség, ha nem lenne a "szégyenletes" vallás akkor emberiség sem lenne ami szégyenkezhetne, vallás nélkül a mai napig ősközösségi szinten vegetálnánk.
vallás -> civilizáció -> emberiség
Az emberiség összes népe-kultúrája kivétel nélkül vallásos illetve vannak vallási gyökerei, nincs olyan elzárt közösség amiben ne lenne jelen, vallás nélkül LEHETETLEN lett volna magasabb szervezettségű társadalmakat létrehozni.
Persze a vallás is csak egy eszköz és egyszer biztos eljön majd az idő amikor egy kvázi utópisztikus emberiségnek már nem lesz rá szüksége de ez még messze van, csak gondolj bele hogy mi történne ha mondjuk holnaptól mind a 6 milliárd ember ateista lenne...
Az embereknek kell egy "isten" amiben hihetnek hiszen nem elég csak élni, hanem valamiért kell élni.
Jobb a szerető-gondoskodó-Istenben hinni mint jobbhíján létrehozni a saját isteneket, pénz, hatalom, arany stb. ezek imádata is vallás!
A szörnyűségek többségét ezekért követték el és egyáltalán nem a vallás miatt! -
haxoror #105 Ha találnak a hegyen egy hajót és az tényleg Noé-é (személy szerint erősen meglepődnék mind1) az egy muszlimot vagy buddhistát a legkevésbé sem zavarna hiszen csak annyi történne hogy igazolást nyerne a Biblia egy újabb része, ez még kedvezne is a muszlimoknak hiszen az özönvíz az ő vallásukban is megvan, a buddhizmus meg eleve másképp "működik".
Egy ilyen felfedezés az összes vallásnak csak jót tenne szvsz -
haxoror #104 Nem csak a Biblia beszél a vízözönről, a Földközi-tengeres történet csak egy példa arra hogy ténylegesen történtek vízözönök a Föld történetében :) -
#103 Igazábol ehez nem lehet mit hozzáfüznmi, mivel te ebben hiszel(nincs vele gondom)én meg nem. söt olyan hogy hit nézetem szerint nincs is.
sok mindent bebeszélhettek magatoknak, szivetek joga.
de ne akard ezt elhitetni velem, velünk, légyszives maradj ott kis világodban. neked jó, váljék egésségedre :)
az egész emberiség legnagyobb szégyene az ugynevezett vallások, ami rossz dolog történt az emberekkel, az mind ez a kitalált bugyuta dolog miatt történt, és teljesen mindegy hogy keresztény, muzulmán vagy sinto..egyre megy.
sorolhatnám a példákat, egészen az ösközösségtöl, napjainkig, mennyi szörnyüséget követtek el a hit mögé bujva.
lehet hogy te azt állitod hogy isten létezésével ez nem függ össze ki milyen rossz. ebben igazad van. de attol hogy azt moindod, hogy van. még nincs, és nem is lesz. remélem az emberiség egyszer rádöbben erre és a világunk szebbé tétele felé fordul majd.... -
#102 úgy éreztem eddig megvolt a topik vallásosokkal/ateistákkal és senki sem akart hittéríteni. eddig -
#101 nem tudom hogy a tudomány mióta vallás. de mióta tudom, hogy akik komoly tudósok, azt tudják már, és érzik, és félnek tőle, hogy ez a világ tényleg nem jöhetett létre véletlenek sorozatából. Jah mellesleg, aki hisz a véletlenben sajnálom. Egyszerűen nincsenek véletlenek. Mindenek ok-okozata van. De véletlenszerű ok-okaztokból nem lesz egy sejtből ember. Aki a darvini fajelméletben hisz ebben hisz. Darvin is csak elméletként tette közre, és tessék azóta vannak akik vallásként hiszenk benne. és egyetlen alapja van ami mégcsak nem is tudományos. Darvin hasonlóságokra építkezett a fajok között. Ha csak azt vesszük hogy az állatook és az emberek DNS-e között 2%-os különbség van, Mégis teljesen máshogy működünk, és emberek még inteligensen gondolkozni is tudunk, egyértelmű, hogy csak egy elmélet, amit csak azok nem vallnak hamisnak akik "vallásként" hiszenk benne. -
#100 <br>Látszik hogy mindenkiben benne van a kérdés hogy igaz-e a Biblia vagy nem, sokan írnak és fogalkoztat a dolog. Csomó mindent írtok, amit hozzáteszek:</br>
<br>"A radiokarbon módszer szerint a fa 1230 éves volt. A Biblia szakértői szerint az özönvíz 4400 éve volt,"</br> A tudomány jelelegi állása szerint semmivel sem lehet pontosan meghatározni dolog korát, még a 'viszonylagosan' pontos atomok lebomlásávál sem lehet potosan meghatározni, hatalmasakat lehet tévedni. Aztán tévedhetnek a Bibliai kalkulációk is.
<br>Az hogy a Biblia kora öreg az konkrét. Találnak ott valami vagy nem majd kiderül, Noó bárkája az Ararát hegyén rekedt meg, a Biblia szerint. Az hogy kinek az érdeke hogy ne derüljön ki, valszeg nem a keresztényeké, hanem politikai szeveké esetleg. Ha kiderül akkor szerintetek mi lenne más "vallásokkal"? A politikai, gazdasági kapcsolatokkal? Ha egy muszlinnak kijelentenék hogy nem Alahh van, vagy egy Budhistának, hogy Budha, hanem Jézus Krisztus van.</br>
<br>De ezt nem lehet sehogy máshogy megítélni sosem, mert aki nem akarja hinni Jézusban nem is fog, és sosem fogja megtapasztalni, mert őt nem történelmileg kel tanulmányozni, hanem egyszerűen olvasni kell a Bibliát, és rájön az ember hogy Igen is van Isten. Csak ezt nem merik megtenni az emberek.</br>
<br>Ezt lehet megcáfolni hogy bezzeg a keresztények is milyenek, nem az számít, mindig mindenknél a saját szíve számít. Hogy hogy számol el magával Isten előtt majd. Ez mindenkinek a saját felelősége. Persze vannak akik a felelőségüket sem ismerik, mert a Bibliát sem ismerik. </br>
<br>Aztán írhatnék egy csomó mindent, aki elhiszi elhiszi, aki nem nem. Aki le akar szólni úgyis megteszi, aki megszívleli, jó neki.</br>
Én se vagyok tökéletes, senki se az. Attól még léteznek dolgok, attól függetlenül hiszenk-e benne az emberek vagy nem. -
#99 Hm... de ha csak a Földközi tengert öntötte el a víz, akkor hogy került Noé bárkája az Ararát tetejére a biblia szerint? :D -
#98 Viszont ez már eléggé kézzelfogható bizonyíték lenne arra nézve h. a bibliának elég sok valóságalapja van. :D -
#97 De az is nyilvánvaló, hogy ha ez a valami egy nagy hajó maradványa, az korán sem jelenti azt hogy Noé létezett és ez az övé ;) -
#96 persze, ez nyilvánvaló
meg az is hogy minden egyházi állitással szenben, lehet mégis voltak utodai jezusnak, és most is köztünk vannak.....:) -
#95 Egyet ne felejtsetek el: ha bebizonyosodik h. ez a valami nem Noé bárkája, az még koránt sem azt jelenti h. valójában nem is létezett. :) -
#94 ez a 6 millió év ez most soknak tűnik, ehhez újra kéne írni az babiloni ősmagyar storyt :) bár belegondolva, hogy 6 millió éves nép lennénk lehet, hogy érdemes :) csak aztán egyszer fel ne adják suliba töriből, hogy azt mind meg kell tanulni ;) szal azér jól gondolja meg mindenki, hogy miben akar hinni ;) -
Caprioli #93 http://maps.google.com/?ll=39.710884,44.294987&spn=0.050973,0.10334&t=h
nem állítom, h jó csúcsot találtam meg, de bízok benne! jó keresgélést annak, akit érdekel! -
Caprioli #92 Egy tipikusan hülye hozzászólás, ezúttal tőlem:
"Kevés vagy, mint zuhanó repülőn az ateista"
Olvassatok a sorok között!
Én abban hiszek, h világ a megismerhető, csak még !nagyon! a megismerés elején vagyunk, -
haxoror #91 Oké utánanéztem, 6 millió éve történt szal irreleváns sry
Messinian salinity crisis -
#90 Söt, pár százezer év mulva bezárodik, és ujra kiszárad a földközi medence :)
vazzee..jön afrika :)
-
haxoror #89 -
Heavy knight #88 :D
Jó, most már ismerjük mindenki vallási nézetét,hallottuk sokak "áltudományos",v. tudományos foszlányokon alapuló véleményét...
Szal csak annyi, h. szerintem várjuk meg mi lesz a vége, és addig sem lesz több -értelmetlen -konfliktus a fórumozók közt.
Nem mindennek a konkrét,kézzelfogható jelentőségét kell nézni...
Részemről minnél több szerencsét a kutatóknak.
Még annyi,h. öröm volt olvasni az írásaitokat, sok érdekes megnyilvánulást láthattunk. -
haxoror #87 Olvastam még régebben hogy hosszú ideig maga a Földközi-tenger is relatív száraz volt és a gibraltári-szoros átszakadásánál kiegyenlítődött a vízszint az Atlanti-óceánéra, ha akkor valaki tengerparton élt amikor jött az ár...
Bár ha jólemlékszem ez jóval réggebben volt, lehet hogy akkor még emberek sem éltek (legalább is a mai tudásunk szerint :) -
haxoror #86 "A Földet tényleg nem áraszthatja eltöbb víz mint ami va, ha a jég sapkák elolvadnának 70 m-rel emelné meg a tengerek szintjét, ami csak a tenger peri területeket öntené el nem pedig az egész földet."
Ez igaz, de egy szökőár is csodát tud művelni egy tengerparti várossal
Ja és ne felejtsük el hogy akkoriban a civikizált népek szinte mind a tenger közelében éltek és egy cunami számukra özönvíz volt. A belső területeken többnyire a klasszikus értelembe vett barbár törzsek éltek akik egy ilyen katasztrófából semmit sem vettek észre, bár ez mindegy mert ők az emlékeikkel együtt már lég letűntek. -
haxoror #85 "Mellesleg ateista vagyok. És vallásellenes. A vallás öl, butít és nyomorba dönt."
Viszont a vallás remekül kitölti azt a helyet ahol az embereknek az eszüket kéne tartaniuk.
Lehet hogy sokak vallásellenesek de még mindig jobb így (a vallásokkal) a világ mintha tisztán ésszerű alapon élnénk. -
nbj #84 nemerének is van egy hasonló könyve, az is jó, ezt még nem olvastam, majd elolvasom -
fourgee #83 1. mint említettem, nem vagyok vallásos
2. ha jól tudom, a talmud az a hétköznapi élethez való szabályokat tartalmazza zsidók számára
3. a tóra tartalmazza a teremtéstörténettől kezdve az egyiptomi történeten át egészen a...
4. szerinted az Ószövetség ezek szerint zsidó szabályok gyűjteménye?
Érdekes :)
5. keresztényeknél van az Ószövetség, a másik két vallásban ezt másképp nevezik (pl. Tóra)