A Novell szerint a SUSE beelőzheti a Windows-t
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igaz utóljára ati drivert bõ fél évvel ezelõtt gyúrtam, azóta lehet naprakészebbek lettek, de úgy igazából nem hiszek ebben. Az vitathatatlan tény, hogy nvidia driver linux alatt jóval egyszerûbben megy.
Ezt sajna tudni kell.
De ha az megvan, onnan sima ügy.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Volt olyan, hogy belelõttem a semmibe, és headshot.
OpenGL-el jól ment.(csak OpenGL-el nem mindig indul el, de már rájöttem hogy kell csinálni 😊)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Jó esetben, ha nem túl friss kernelt használsz...ez esetben ugyanis, meglehet hogy órákat bújhatod a google-t míg találsz valami peccset, amitõl használhatóvá válik a driver.
Nvidiát egyszerû amúgy, szal ez atiék hibája.
Most is megy egy csomó win játék linuxon valamilyen wine származékkel, szóval teljesen csereszabatos a direct3d az openglel. Csak az a baj, hogy úgy mégtöbb szívás lehet velük, a szokásos hibák pecselése mellett.
Azért van kevés játék linuxra amiért macire is. Nem játékosok használják. Igy nem éri meg arra is kihozni.
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
- Kifejlesztése
- Tesztelése
- VGA gyártókkal történõ elõzetes megbeszélése
- VGA kártyákba hardveres illesztése
- VGA driverek elõzetes felkészítése
- VGA driverek elõzetes tesztelése
- Maguk a játékprogramok magjának implementálása
- A grafikus alrendszer kezdeti nehézségei után történõ kiforrása (pl. a dx is az 5-ös verziótól volt használható normálisan használható)
Rájössz, hogy ez nem pár hónap, hanem minimum 2-3 év gyümölcse, DE CSAK ABBAN AZ ESETBEN KÉT HÁROM év, ha mindenki egyszerre mozdul, és nem áll meg, mert ez kemény harc!
És sajnos ilyenkor derül ki, hogy a Linux - windowst szeretem, de ebben az esetben tényleg SAJNOS - még nagyon messze van attól, hogy JÁTÉKPORTÁLNAK is nevezhetõ legyen 3D szinten.
UI: És akkor még nem is beszéltem, a dxnet, a dxsoundról, mindezeket is meg kell csinálni, nem csak a képrõl van szó. Ha nem a multi közös alrendszerrõl, a játékvezérlõket vezérlõ közös alrendszerrel, a HANGért felelõs közös (pl. 5.1 7.1, DTS, ilyesmi) közös alrendszerrõl, ugye ha csinálsz egy 5.1 játékot és nem teszteled geniuson, mert "kihagyják véletlenül", attól még azon is ugyanúgy szólaljon meg.
Szóval a Microsoftnál anno aki ezt a DX dolgot, úgy ahogy van kitalálta, és a programozók, akik létrehozták, 100x nagyobb dolgot követtek el, mint aki a startmenüt.
Ez programozási szempontból tény!
A suse-t meg úgy elcseszték ahogy lehet ,egy hányadék. Egyáltalán nem jó reklám a linuxnak ,de ez igaz a többi nagy disztribre is.
Ha lenne valami megoldás ez ügyben, a gémer társadalom ~1 hónap alatt átállna linuxra.. A játékszerverek 99,9 %-a amúgy is Linux alatt fut..(persze ott nem kell a 3D megjelenítés, csak az adatokat kell k** gyorsan forgalmazni ).. szal ha valami nagyobb cég lelicencelné a DXt, és belehegesztené a Lin.ba, és 10-20 kHUF között adná az OPrendszert..
de sajna ez csak álom marad...még jó ideig..pedig a Linuxot megvennék az emberek ( mivel fele áron ugyanazt kapnák)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
1/ A játékprogramozókon múlik, hogy mennyire erõltetik (fizezik meg õket) azt, hogy a játékot megvevõ user kölcsön e még +memória vagy vga-ra vagy cpu-ra
2/ A nem megfelelõen crackelt játék meg a user felelõssége, nem pedig a játék és az OS írójáé
de a legutóbbiban amit láttam, kevesebbet kellett állítgatni egy installhoz mint a vindóznál.
"Nõknek jó lehet nekik úgyis csak a kártya meg mütyürjátékok kellenek abból meg annyi van benne, mint a nyû." - Mint férfi kikérem magamnak, ez így ebben a formában NEM IGAZ! Sajnálom, ha ilyen nõi ismerettséged van, biztos jókat beszélgetsz 😊
"kevesebbet kellett állítgatni egy installhoz mint a vindóznál." - Ez önmagában semmit nem fog eldönteni!
"Feledtetni tudja ha eltûnik a kva directx" - A directx máig az egyetlen olyan kezelõfelület, melyen alap definíciókat használva minden vga kártyán ugyanaz a kép hatás fog megjelenni. Pont a DIRECTX az, ami a programozók életét halálosan megkönnyíti.
"ajlantóak végre nvidiáék meg ati-ék normális videokártyadrivert csinálni linux alá is, nem csak vinfos alá." - Linux alá VAN normális driverük, a LINUXNAK NINCS hardver független grafikus alrendszere!
"Vista az vindóz, úgyhogy sztem directx alapú lesz, hiszen csak a saját szemetüket használják, ha egyszer õk fejlesztették ki 😊" - Érdekes pont egy olyan dolgot szemétnek fejezni, melyhez egyazonszintût egy értelmes gárda sem tudott felmutatni a nagy ingyenesben. UI: Nem OPENGL, hisz az már adott!
UI: Mivel a vga gyártók DX-RE hozzák ki a kártyáikat, nem pedig a DX-et a KÁRTYÁKHOZ, így egy lehetõség maradt. A dirextx implementálása minden más OS-be. Amihez azonban kell az MS aláírása is!
Én nem csodálkoznék, ha a MS többek között az OGL-t is megpróbálná "eltörölni a Föld színérõl". Persze ez sem fog sikerülni, max. kicsit betart neki.
tudom mi értelmük van, csak a Vista-nál akarnak többnek látszani, de ez édeskevés 😊
Kimi a legjobb! ;) \"Rohamosan terjed a madárinfluenza médiavírus\"
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Arról van szó, hogy vagy ne használd az aeroglass-t, vagy futtasd fullscreenben az opengl-es játékot.
Megy egyébként is, de feles sebességgel(emuláció).
Caro: Igen, az a task-switch tényleg jó, most is használok valami hasonlót Winhez, bár ezen nem mozog az ablak tartalma, illetve néha nem jelenít meg 1-2 ablakot rendesen...
/*WTF?!*/
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
És azért azok a task-switch thumbnail-ek eléggé jó dolgok szerintem, az meg hogy még abban is mutatja a videót...
Jól megcsinálták 😊
Remélem nemsokára lesz package repository is.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
/*WTF?!*/
Én drukkolok a linuxnak <#eljen>#eljen> , csak nehogy ugyan azt akarja nyújtani mint a winfos, mert akkor ugyan arra a szintre süllyed.
hi
gondolom annak aki szorakozasra hasznalja a gepet, cool, egyebkent meg csak idovesztegetes..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
A 3. oszt fiam dolgozatában olvastam:
- milyen OS- t ismersz?
- Win 95,98,Me,Xp,DOS
Mást még csak meg sem említettek az órán!
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
/*WTF?!*/
Csak tudnám, miért szólsz hozzá akármihez is, ha süt rólad, hogy elvakultan gyûlölsz mindent, ami nem Sony PS, és esetleg valamilyen téren versenytársa lehet...?
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/