A Novell szerint a SUSE beelõzheti a Windows-t
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annak eléggé sok oka lehet. Pl. OGL alatt nem ugyanúgy renderel, esetleg pár effekt kimarad, másképp van optimalizálva, erõsegg a kártya OGL részte, stb. Pl. az ATI kártyákon az OGL lassabb, mint NVIDIA kártyákon.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Hol pazarol erõforrást a DX?
Battletag: coolpet#2467
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
lsd. (rettent láma júzer, volt élõ példa :D):
-Jobb egérgombbal rákattintasz és...
-Az hol van?
-Az egéren.
-Jaaa...
-Ráklikkelsz a tulajdonságokra, és...
-Az hol van?
.... teszés szerint ismételenõ mondat, de legalább 10x...
-És az hol van?
-Anyádba.
És lõn sértõdöttség...
Na az ilyen emberféleségek miatt is tart a számtech ott ahol.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
És tényleg nem szeretnénk, ha minden idióta elkezdene linuxozni, és mindenféle hülyeséggel traktálnának minket. Mi a linuxban hiszünk. azt szeretjük, és azt használjuk. Pont. A divat linuxosokat meg nem csak te utálod, hanem én is:)
És légyszi ezekkel az emberekkel ne vegyél egy kalap alá.
És senki sem erõlködik. A rendszerünk kezd olyan helyeken igen jól terjedni, ahová az való. Ez nem a gamer közösséget jelenti.Ismét pont.
Ezeket azért lásd be. A többin már lehet vitázni. :)
-Na ja! Azért térít a sok linuxos okoska nonstop a fórumokon:)) Az ilyen kamuszövegektõl dobom el az agyamat.
Elõlködnek szegény kis linuxos gyerekek, de nagyon nem megy nekik, majd a nap végére mindig megnyugtatják magukat, hogy õk igazán nem is akarják:))))
A gamer editionnak túl sok értelme nincs. Miért is? Mert a legtöbb gamer a wint is warezolta. A warez wint meg nem tudom miért cserélné linuxra.Pláne, hogy a warez winen nem kell emulációval szórakozni.Ennek nincs értelme. A linux elterjedésének nem ez az útja. Erõsen kezdi megvetni a lábát a hivatalokban, önkormányzatokban, és nagyvállalati környezetben. Ha sikerül jó poziciót kivívnia az office szegmensben is, az 1 bites úser úgyis openoffice-t fog használni otthon, hogy ne kelljen szívnia a doc miatti inkompatibilitással.Ez az útja. A gamerek az utolsók. És azt se hagyjuk ki, hogy a játék kezd eltolódni a pc-rõl a konzol felé. A ps3 -ra meg az ígért OS a linux. Nem hinném, hogy a gamereket meg kéne nyerni. ráadásul a linuxosok többsége sem szeretné, ha tömeges lenne a linuxozás, és "nép OS" -é degradálódna.
A SuSE-ról. A Suse nagyon a kezdõknek való. Aki szereti egy kicsit is matatni a rendszerét, annak nem fog bejönni. Nekem sem gyün be nagyon.
Mondhat bárki bármit, és akár béta akár nem négy és fél év fejlesztés után jóval többet vártam és nem azt hogy majdnem akadozik egy 2800+os AMD-n GeForce 6600-on és hasonló cuccokon... nem bugmentes de ez ahhoz is kevés volt...
Nem biztos h a vistáról hasra kell esni és nem azt mondom h rossz csak h ne legyen senki elfogult
Lehet hogy a novell-nek igaza van.
Bár azt nem tudom szerveren a MS miért mindig Susével hasonlítja a szerveroprencerét és mondja h mennyire rossz rendszer...
Csak valahogy a MS-tõl nem láttam még win server 2003 vs. Debian Sarge vagy mondjuk -"- vs. Slackware-t... érdekes lenne.
De légyszi nem hülyézzetek mert az már olyan unalmas... :)
Aztán kire tudnák rátukmálni a windózukat?
nagyon jó lenne, ha lenne 1 könnyen kezelhetõ, "sok mindent tudó" op rendszer, ami igazi alternatívát jelentene az MS-al szemben.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Ez a 3D dolog baromi menõn néz ki,de sajnos nem annyira jó, mint reklámozzák. De! A pakliban az is ebben van, hogy annó az elsõ 2D-s gragfikus felületek is baromi idegesítõek voltak, de aztán kiforrták magukat. Es megszületett a "szoftver egonómia" fogalma. LEhet itt is csak egy ergonomiai fejlõdés kell, és sokkal jobban használható lesz, mint a jelenlegi 2D-s felületek.
Nekem a CodUO,Warcraft3 gyorsabb cedega-val, mint Windoz alatt.
DirecX: SDL valami hasonló projekt, azt hiszem. De az SDL platform független.
Nem igazan. Az en Ati kartyam (Radeon 9600 Pro) nem olyan borzalmas Linuxon, mint irtatok. Es uj kernellel is fut (2.6.15.4, szoval eleg friss). Bar jatekokat meg nem nagyon probaltam.
Hogy a cikkhez is irjak valamit: habar nem szeretem a Windowst, de azt eleg nagy marhasagnak tartom, hogy ennyi eleg legyen a megelozesehez. Ez inkabb amolyan parasztvakito dolog, melldongetes ezerrel. Joval tobb kell ahhoz, mint egy XGL.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy nagy rész ugyanezeket írtam, gondoltam mint te :)
/*WTF?!*/
Utána copy+paste :)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Más. Az XGL csak 1 ilyen technológia. Keressetek rá a Metisse-re. Ha az is más. Meg az Aigl, meg ilyesmik. A Novell az XGL -t fejelsztette, nyílván a suse-ba azt fogja rakni. Mellesleg tesztet írtam az XGL-rõl az oldalamon. (dancsokzoltan.com) A tesztgép egy 800-as p3, 256 ram, gef2 mx (64 megás). Ekkor be kellett hívni a a swap-et is. De 512 ramnál az sem kell. Gyönyörûen, gyorsan akadásmentesen ment. Az égvilágon semmi gondom nem volt. A vicc, hogy akkor sem ,amikor a wolf ment áttetszõen, mellette egy videó ugyanúgfy átlátszóan, és forgatom a desktop-ot. Nah ne állítsa senki, hogy ezt a vista tudja nekem egy 800-as gépen 256 rammal, gef2 -vel, mert nem hiszem el!
Ismét más. Az ID-s, és a NWN is tapasztalataim szerint jobban megy linuxion. Mellesleg linuxon belõni egy Nvidia drivert kb: 3 perc. (tényleg annyi) Az ATi az, ami fél nap szívás. (vagy több).
Lezárva a grafikai vitát. Az XGL kurvajólnézki. És valóban kurvajólmegy kis gépeken is. De kb: 2-3 óráig émény. Aztán elkezd idegesíteni.Vakítnai jó a cimbiket, de hosszú távon nem :)) Ez igaz al inuxra, és igaz a pistára is.
A DirectX pediglen nem hardwerfüggetlenné teszi a programozást, hanem egy egységes interfészt szolgáltat a játékfejlesztõk számára, mondhatni hasonlóan mint az ogl. Csak amíg a DirectX nem hajtja végre az adott utasítást (esetenként semmiféle üzenetet nem közöl, csak valami nem jelenik meg) amit a vas nem támogat, addig az ogl ezt megkisérli szoftveres úton megoldani. Már amit lehetséges. Ez egy kicsit komplikáltabb mint hinné az ember. Ezért nem lehet összefoglalni egypársoros hozzászólásban.
Mellesleg a mai vidokártyáknak a tudását a legtöbb játék nem használja ki teljesen, de ez nem a dx és ogl közti versenyfutásnak köszönhetõ, hanem az idõhiánynak. De nem ragoznám tovább, mert mire kifejteném véleményemet, addigra mindenki belegabalyodna az értelmezésébe, köztük én is...
Jah, míg el nem felejtem, a dx csak leegyszerûsíti a kódolást az ogl-el szemben. Viszont ezért teljesítménybeli árat kell fizetni. Szinte mindent meg lehetne oldani ogl alatt is, csak nem mindegy hogy erre a fejlesztõk mennyi idõt kapnak/szánnak. És a befektetett +idõ megtérül-e vagy sem.Dijjóhéjjban.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Nekem is csak akkor akadt már, amikor 3-4 órája ment, és kicsit sok process futott.
Ez esetben agrafikus felület az xgl és az ablakkezelõ a gnome. De ha te ezt átálítod, KDEre akkor is XGL lesz a grafikus felület. Szal ha nem, szeretnél 3D izéket :D pakolnia gépre akkor az XGLt cseréled le.
Asszem ígyvan.
Da bárki, bármivel kiegészíthet!
"Timeo Danaos et dona ferentes."
/*WTF?!*/
VÁLLALATI környezetbe szánják! hahóóó ... !! :))
Forza.
Hidd el linux alá nincs normális ati driver, de az nvidia driver sem közelíti meg a windowsos képességeit, mivel lesz@rják a linuxot.
Amúgy mi hardverfüggetlen a directx-ben? Ha annyira hardverfüggetlen akkor miért nem mennek a szekrényben fekvõ geforce2-n a directx9-es effektek? Ja hogy akkor nem lenne olyan nagy a gyártók bevétele? Tehát mégsem annyira hardverfüggetlen, inkább hardvergyártótámogató grafikus alrendszer.
Opengl-en minden hardverképességet ki lehet használni, ugyanolyan szép dolgokat tud mint a dx, ráadásul PLATFORMFÜGGETLEN, ami a legnagyobb elõnye, összességben tehát jobb, ennyi.
Nem kötelezõ feltenni, nem Novell gyártmány, hanem teljesen szabad forrás, ezért bárki tud készíteni kompatibiliset(igazából itt a lejátszó csak egy keretprogram, a libxine a lényeg, ez felel a videódekódolásért, de van az Mplayernek is és a VLC-nek is saját motorja), nem él vissza a monopolhelyzetével, több lejátszó is van benne.
Ezek közül a Media Playerre egy se igaz.
Egyébként én is Kororaa alól írok, egy P3-600-as gépen, 256 mega ram, de kellett hozzá aktiválni swapet is. A videókari Gef fx 5500.
top - 12:04:32 up 2:06, 1 user, load average: 1.10, 0.81, 0.75
Tasks: 75 total, 1 running, 73 sleeping, 0 stopped, 1 zombie
Cpu(s): 27.4% us, 8.3% sy, 0.0% ni, 63.0% id, 0.0% wa, 0.3% hi, 1.0% si
Mem: 254368k total, 241928k used, 12440k free, 12780k buffers
Swap: 522072k total, 172688k used, 349384k free, 69724k cached
Tökéletesen megy, simán lehet rángatni az ablakokat. Számol ugyan ilyenkor a proci, de nem döglik meg tõle.
Ha 512 ram van simán megy swap nélkül is.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Újabbak esetében ki kell cserélni a build_mod/firegl_public.c-ben
ezt:
#if 0
erre:
#if LINUX_VERSION_CODE >= 0x02060f
2.6.15-ös kernelig megoldást jelent.
Open-sourceban egyébként értelmét veszti az amatõr és profi fogalma. Csak a kódod számít, ha az jó és optimális egy feladatra elfogadják akkor is ha újonc programozó vagy.
De a Linux az nem windows, a minél tökéletesebb rendszer létrehozása a cél nem az, hogy boldog boldogtalan használja:
http://unixlab.bsd.hu/LNW/index.html
ki lehetne használni a lelkes "amatõrök" szaktudását is, lehetne célfeladatokat kiadni,( pénzdíjas pályázatok) majd a legjobban sikerült részt lehetne beépíteni a végleges verzióba. ( persze nem holmi bizottság döntené el, hanem a teszterek szavazatai alapján)
Így igazából az kerülne be az OP.rendszerbe, amire az embereknek szüksége van.
De aztán látni lehet, h egy driverrel órákig lehet vacakolni, míg elindul megfelelõen.
Ezért kellene a Direct-X-et úgy ahogy van beépíteni a LIN.ba. Ez igen sok pénz és idõ, de a kiadott distribució 100X-an visszahozná az árát.
lenne valami gamers edition. pl az EU erre költhetne, lenne egy igazi európai OP. rendszer végre.
Az EU mindig csak cseszegeti a Microsoftot, ha összefognánk, (amiért az EU végül is létrejött nem ? ) odaverhetnénk az MS-nek, igazi konkurrenciát teremtve ezzel.