116
  • dez
    Na igen, úgy kellett volna írnom, OGL/DX alapú.
  • asysoft
    OpenGL? Inkább DX10. Én úgy tudom, hogy az Avalon teljesen grafikus gyorsítású lesz. Az meg hogy kinek melyik tetszik jobban, ízlés dolga. Ebből a videót láttam, Vistát meg még sehogy:) (Kivéve a sokéves videó). OpenGL-re visszatérve, valahol olvastam, hogy a Vista csak nehezen fogja támogatni, éppen a rendszer közeli grafikus felület miatt. Remélem csak vicc, vagy szimplán hülye volt a forrás:)
    Caro: Igen, az a task-switch tényleg jó, most is használok valami hasonlót Winhez, bár ezen nem mozog az ablak tartalma, illetve néha nem jelenít meg 1-2 ablakot rendesen...
  • Sanyix
    Vista az vindóz, úgyhogy sztem directx alapú lesz, hiszen csak a saját szemetüket használják, ha egyszer ők fejlesztették ki :)
  • Caro
    Szerintem jól eltalálták.
    És azért azok a task-switch thumbnail-ek eléggé jó dolgok szerintem, az meg hogy még abban is mutatja a videót...
    Jól megcsinálták :)
    Remélem nemsokára lesz package repository is.
  • dez
    Már nem azért, de szerintem ez az Xgl sokkal pofásabb. A Vista amúgy sem lesz full OGL alapú, vagy talán mégis?
  • Sanyix
    Akinek kell az ezt használja, akinek nemkell csicsa, az átvált gnome-ra... ennyi nem kell ezen ennyit filozni.
  • asysoft
    Ha minimál design, akkor meg minek a hullámzó ablak?:)
  • echo
    Egyébként szerintem sokan szeretik ezt a minimal design-t(én is ). Talán, az i-pod is e miatt tarolt imo.
  • echo
    Megnéztem a vid-et. Iszonyat látványos, de tényleg kérdéses, hogy a gyakorlatban jó e ez valamire... Egyébként a kedvencem az, ahogy vált a taskok között és mennek a filek, na meg az úszkáló halak :)
  • asysoft
    Tudom. De én egy GUI-fitogtató videóba nem egy ilyen sivár színvilágot raknék. Persze ez csak részletkérdés:)
  • vaaa
    Én sem értem minek kell erőltetni ezt az XGL megjelenítést. Főleg hogyha irodai munkára szánják, ahol alapvetően szövegszerkesztés, táblázatkezelés és levelezés van döntő többségben.
    Én drukkolok a linuxnak , csak nehogy ugyan azt akarja nyújtani mint a winfos, mert akkor ugyan arra a szintre süllyed.
  • nenad
    jol nez ki, de 5 perc utan mar zavaro lenne sztem.
    gondolom annak aki szorakozasra hasznalja a gepet, cool, egyebkent meg csak idovesztegetes..
  • roliika
    Én kiváncsi lennék a vas konfigjára amin bűvészkedtek! :-) Átláttszó ablak nem nagy szám, 1 perc alatt csinok olyat xp alá is, de ez a rugalmas ablak fogas kérdés.
  • Caro
    A színkombináció csak theme kérdése.
  • Praetor
    Ez a video nagyon brutál...
  • SymbioC
    Amíg az iskolában nem is hallanak a Linuxról, addig nehezen terjed a köznép körében.
    A 3. oszt fiam dolgozatában olvastam:
    - milyen OS- t ismersz?
    - Win 95,98,Me,Xp,DOS
    Mást még csak meg sem említettek az órán!
  • Zsoltika 007
    Hát ez már igen!
  • asysoft
    Szerintem is ráférne egy kis újítás a középiskolai oktatásra, pl DOS-t ki kéne szedni a tananyagból, helyette jöhetne Linux, és talán kéne tanítani valamit a biztonságról is (használj tűzfalat, vírusírtót, e-mailben nem kérik a jelszavad, [email protected] nem akarja elküldeni a legtitkosabb képeit, stb). Bár ha azt vesszük, hogy még a szimpla windowst sem tudják jónéhányan kezelni, akkor 2 "hasonló" (GUI) OS oktatása eléggé összekavarhatna egyeseket...
  • asysoft
    "gamerlamerek"
    Csak tudnám, miért szólsz hozzá akármihez is, ha süt rólad, hogy elvakultan gyűlölsz mindent, ami nem Sony PS, és esetleg valamilyen téren versenytársa lehet...?
  • asysoft
    Némiképp komikusnak találom, hogy eddig mindenhol "minek a csicsa 3D", "parasztvakítás", "hülyeség ez, úgyis mindenki kikapcsolja" kommentek voltak egy Vista-hír alatt, mostanában meg belinkelik azt a videot, amelyben ugyan azt csinálják 10 percig, amit a pár évvel ezelőtti Longhorn videóban (görbül az ablak huzogatás közben, stb). Szó se róla, nem rossz, de talán ha valamivel szerencsésebb színkombinációt használnának (vagy egyáltalán: színeket) a felületen, sokkal ízlésesebbre sikeredt volna.
  • Zsoltika 007
    Nem is lenne hülyeség!
  • BlackRose
    Ha Linux akkor kötve hiszem, hogy Novell, ha enterprise akkor Red Hat, ha pedig igazi freedom akkor Gentoo, Debian, Fedora, Slackware (azért a GNOME-t nem kellett volna kirugni) vagy esetleg LFS stb. ja, hogy ne legyen Linux háború, akkor említsem még meg az Ubuntu-t is :) persze minden Linux OK, de valahogy a SuSE-t kedvelem a legkevésbé, főleg amióta az ügyefogyott Novell kezébe került.
  • Caro
    Lehetne, talán egy itunes-szerű disztribúciós rendszerrel.
    Ami egy csomagkezelő lenne, és kiválaszthatnád, hogy mit akarsz felrakni, és lennének commerial progik is.
  • Grefix
    nem olyan vészes:)

xgl demo
  • mixam
    ÁÁááááá akkor inkább egy konzol kell, abba csak be kell tenni a lemezt és már megy is.
  • risp
    Láttál már windows classicot? Szerintem nézz meg egyet.
  • BuzzFuzz
    Kinézetre KB a Windows Classic nézetét súrolja..

"Ezzel egyben a stratégia is megváltozott, hiszen eddig hivatalosan nem a Windows felhasználók voltak a cég célpontjai - Mancusi-Ungaro elmondása szerint az SLED 10 megjelenésével az átállásra igyekeznek rábírni a vállalati ügyfeleket, hogy végre bekövetkezzen az évek óta jósolt nagyarányú térhódítás."

A cikkirót gondolom kicsit se zavarja az a tény, hogy a Linux nem hogy teret hódit (nagyarányban pláne nem), hanem folyamatosan veszti el a piacát... a Win meg jön föl mint a talajvíz
  • Newfronter
    Várhatóan mikor is jelenik meg? Mert én láttam Suse Linux 10-et, de gondolom ez nem ugyanaz...
  • kbupdate
    "A Novell szerint a SUSE beelőzheti a Windows-t"

rofl, ennyit épp elég volt elolvasni a hírből. :D
  • echo
    A cikk vállalati felhasználásrol ír, nem otthoniról...

Egyébként szerintem az első lépés az kéne, hogy legyen, hogy a közép és felsőoktatásban átállni és akkor olyan emberek jönnének ki a gimnáziumokból és az egyetemekről, akik nem ilyednek meg egy linux-tól. Nem értem miért kell az államnak pénzelni az MS-t...
  • Sanyix
    Feledtetni tudja ha eltűnik a kva directx, és hajlantóak végre nvidiáék meg ati-ék normális videokártyadrivert csinálni linux alá is, nem csak vinfos alá. Amúgy ha valaki normálisan használja a vinfosát, akkor azon is minden játék elindul, év van hangja...
  • mixam
    Hát nem tudom milyen lesz az új, de a legutóbbiban amit láttam, kevesebbet kellett állítgatni egy installhoz mint a vindóznál. Rendszergazdaként viszont nemigen lehet használni mert telepítéskor bekér egy felhasználónevet, és utána default azzal indul. Játékok viszont valóban nincsenek. Nőknek jó lehet nekik úgyis csak a kártya meg mütyürjátékok kellenek abból meg annyi van benne, mint a nyű.
    Én egyenlőre magamnak warezolom továbbra is a vindózt, de azért figyelem a linuxokat is.
  • Dzson
    " Plusz az ilyen PC felhasználók leginkább játékra használják a gépet..."

Megveszik a játékot vagy letöltik, majd jöhet rögtön a patch keresés és a szórakozás, hogy miért nem indul el / bugzik / szaggat / nincs hangja stb. a gépén. Ha a linux ezt feledtetni tudná valamiféle csoda folytán, azonnal átállnának a pécés gamerlamerek.
  • takraj
    Kieg.: Irodában ezek a dolgok nem ennyire érvényesek, bár....
  • takraj
    "Fejlesztői szerint az új operációs rendszer végre eleget tesz a követelményeknek, és elődeivel ellentétben az alapvető irodai feladatoktól a speciális munkaállomásokig minden vállalati ügyfél számára tökéletes választás lehet."

Épp ezért nem fog igazán elterjedni, mivel az egyszerű (hozzánemértő) felhasználót elriasztja a sok beállítási lehetőség, nameg a néha kissé fapados dolgok. Plusz az ilyen PC felhasználók leginkább játékra használják a gépet, és ebből nem nagyon vannak elársztva a linuxosok még. Ráadásul az ilyen felhasználók többsége még a Windows hűdenagyonfelhasználóbarát dolgait sem tudják kezelni.

Ott van még amásik dolog is: A Windows felhasználók túlnyomó többsége nem fogja magát lekorlátozni a SAJÁT gépén. Tehát mindenki rendszergazdai jogosultságokkal használja a gépét. Ebben az esetben a linux se ér szinte semmit. Miért? Mert így pont ugyanolyan "biztonságos", mint a Windows, csak max nincs rá annyi vírus MÉG.

Remélem nem írtam TÚL nagy hülyeségeket, de nekem ez a tapasztalatom.
  • Su0my
    Sajnos azt kell mondanom, hiszem, ha látom!