Blade Runner
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ja, szerintem is jól néz ki még ma is, fõleg kalandjáték kategóriában.
Már csak a Designer Cut gomb pontos jelentõsségére kéne rájönni...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
És bizony lehet mondani, hogy Dick mûvei nem kevésbé kisebb kaliberek, mint az általad említettek, noha Dick inkább rövidebb mûveket írt, fõként novellákat, kisregényeket.
(lehetõleg ne az olasz változatot töltsd le...hacsak nem jobban tudsz olaszul, mint angolul...)
Mivel úgy tûnik itthon már nem kapható a játék (de lehet, hogy jelenleg a film sem...), megbocsátható kérés...(lévén, hogy én is kénytelen voltam torrentrõl leszedni a játékot...😄)
Szó sincs sármos fõhõsrõl, csakúgy, mint a többi Dick fõhõs esetében sem... 😊
Azt mondom veszteni nem vesztesz vele, ha kikölcsönzöd mondjuk könyvtárból, és elolvasod. Legrosszabb esetben neked nem fog tetszeni.
Felirat valóban nincs sajnos...le kéne szinkronizálni...megérné...
Szerintem jó kis kalandjáték volt. És bitang jó grafikája volt.
It\'s my life and I\'ll do what i want / It\'s my life and I\'ll say what I want Its my life and I\'ll do what I care / It\'s my life and I\'ll shave my hair
A Blade Runner 2 könyv pedig mintha e verzió történéseit folytatná...
Valóban a rendezõi nem annyira szájbarágós, nincsenek narrátor dumák benne, és a vége is más (illetve egy álom jelenet került még bele az eredetihez képest, azt hiszem...), de szerintem azért érdemes pont az eredetit megnézni elõször, aztán jöhet a rendezõi változat, amikor már valaki kellõen ráhangolódott az eredetivel a témára... 😊
A játékkal senki sem játszott anno, ill. senki sem emlékszik rá?
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
It\'s my life and I\'ll do what i want / It\'s my life and I\'ll say what I want Its my life and I\'ll do what I care / It\'s my life and I\'ll shave my hair
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
...és igen! Gyorsan pótold a hiányosságot, és nézd meg!!! Ha teheted, elõször az eredetit, aztán a rendezõi változatot.
(herizon ford-e?)
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Gyorsan meg is néztem (immáron sokadszorra), mert úgy emlékeztem, hogy egész jól sikerült a magyar szinkron. Legalábbis az eredeti DVD-n található magyar felirathoz képest mindenképp, ami hemzseg a hibáktól.
Nos a film után megint eszembe jutottak a többi Blade Runner témájú dolgok is, az eredeti mû, ami alapján a film készült (Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokról?), a Blade Runner 2 könyv, a Total Recall TV sorozat (ami mégis valahogy inkább "Blade Runneresnek" tûnik nekem...), Vangelis zenéje és végül a PC-s játék!
Elkezdtem keresgélni a játék után, de nem akadtam itthon megvásárolható példányra a neten keresztül, így maradt a torrent egyelõre...
Tartottam tõle, hogy esetleg gond lesz a játékkal XP-n, tekintve, hogy emlékeim szerint kb. 10 éves játékról van szó, de legnagyobb megelégedésemre a játék gond nélkül fut XP-n!!!
ÉS ami a lényeg, hogy még ma is, majd 10 évvel a kiadás után tökéletesen élvezhetõ!
Nos ezután rákerestem a fórumkeresõben a "Blade Runner" szóra, és érdekes módon egy találatot sem adott...
Úgy gondolom a témakör megér egy topikot...azonban kicsit hezitáltam, hogy hová is nyissam, hisz a téma nem csak egy KÖNYV, egy FILM, egy ZENE vagy egy PC-s JÁTÉK...így maradtam az "általánosnál"...
Szóval jöhetne minden, ami a témával kapcsolatos: vélemények, kérdések a könyvrõl, a filmekrõl (eredeti és rendezõi változat), a tv sorozatról, a könyvekrõl, a játékról vagy akár ezek összevetésérõl.
A játék amúgy szerintem nagyon jól sikerült, mindenkinek ajánlom, aki "Blade Runner fan" vagy csak egyszerûen szereti a kalandjátékokat!
Ha valakinek kimaradt volna az életébõl, akkor azért, ha pedig "megvolt" anno, akkor azért... 😊
A történet teljesen új, kicsit ötvözi a filmet és az eredeti Philip K. Dick mûvet, s mintha egy cseppnyi Total Recall (szintén Philip K. Dick mû) szál is belekerült volna...
A képi világ leginkább a film képsorait eleveníti meg, és adja vissza, szerintem pazar módon (szokásos kalandjátékos állóhátterekkel, viszont még ma is szépnek mondható és a filmhez hû dinamikus fény-árnyék hatásokkal fûszerezve). Ugyanez vonatkozik a hanghatásokra, betétzenékre is.
A játékban lehet (és kell is) Voight-Kampff teszteket csinálni, beleértve a teszt eleji gépkalibrálást, és a kérdések kiválasztását, de visszaköszön a filmben látott fénykép analizálás is, ahol szintén nekünk kell a képeken észrevenni az értékes apró részleteket, és a filmbéli módszerrel nagyítani stb.
Többféle befejezése van a játéknak, ha jól emlékszem legalább hétféle (amelyek mindegyikét mindmáig nem tudtam "elõhozni...), és minden egyes újrajátszáskor más és más szereplõk lehetnek replikánsok vagy emberek (kivéve a fõbb szereplõket...)
Ja, és van lehetõség a Designer's Cut gomb aktiválására is, amire a mai napig nem találtam sehol leírást vagy utalást, hogy pontosan mi a különbség a játékban (vagy a történetben) e gomb ki és bekapcsolásakor...ha valaki emlékezne rá, ossza már meg!!! (ugyanígy a befejezéseket is!)
Pár kép a játékból:
A filmekkel kapcsolatban jól emlékszem, hogy a különbség az eredeti és a rendezõi változat között az, hogy más a befejezés, és az eredetiben folyamatos narrátor dumák mennek, mintha Deckard gondolatai lennének?