Blade Runner

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
Nagyon sok az eltérés, csakúgy mint az összes megfilmesített Dick mû esetében, tehát inkább csak inspirációról van szó, nem is igazán megfilmesítésrõl... :)
ZilogR
megvettem, olvasom, filmet nem nézem meg, míg a végére nem értem :P
(gondoltam, leírom...)

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

hykao
Hát itt árulják pedig: KATT
ZilogR
Szkennelve valahol ékes magyar nyelven?!??! - ui. sehol nem lehet kapni (legalábbis úgy fest...)
vagy csak txt?

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

hykao
Állítólag ma jelent meg amerikában a Blade Runner film "final cut" verziója HD és DVD formátumban. :)
GregSB
Köszönöm, akkor igaz amit az odeon kritikának írt, ez igencsak elrontja a film hangulatát, a redezõi vége tökéletesre sikerült :)

GregSB
Köszönöm, akkor igaz amit az odeon kritikának írt, ez igencsak elrontja a film hangulatát, a redezõi vége tökéletesre sikerült :)

hykao
Ha jól emlékszem valami olyasmi, hogy kivilágosodik, és Deckard Rachellel elautókázik új reményekkel teli...s közben van valami narrátor duma még, de pontosan már nem emlékszem
GregSB
Spiler box = Spoiler box :)

GregSB
Tegnap láttam a rendezõi változatot :)

Valaki beírná ide egy Spiler boxba hogy mi a "sima" változat vége? Nagyon kíváncsi lennék rá :)

öszintén megmondom engem nagyon hidegenhagy hogy az macsi taknyosoknak mia népszerû :)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

hykao
Ez csak azokra a 80-as évekbeli könyvekre, filmekre igaz, amit itthon nem engedélyeztek, betiltottak...pl. a Szárnyas Fejvadász esetében úgy rémlik, mintha már a 80-as években is nyomták volna a mozik.

...de ott vannak a Star Wars filmek, azok is Sci-fi-k, mégha nemis a komolyabb mûfajból, és azokat sem 10 év késéssel nyomatták.
hykao
No ha filmekre akarod szûkíteni a kört, akkor csak annyit mondok: 2001 Ûrodüsszeia (1968) ...és ez a film nem a könyv alapján készült, hanem a film és a könyv együtt készült!

Amúgy meg már pl. Verne, H.G.Wells, vagy éppen E.A. Poe is írt Sci-fi-ket...(sõt biztos már elõttük is írtak...)
Lacc
Pedig itthon a 80-as evek elott is viragzott a sci-fi irodalom, faternak is tele van a kispolc ilyen konyvekkel :)
I.C.ram
Az meg a másik, hogy Magyarországra jó 10 évvel késõbb jutott el szinte minden ilyesmi :)
I.C.ram
De a filmek tették szerintem népszerûvé a témakört.
I.C.ram
Lejött végre a szárnyas fejvadász. Nem is láttam még igazából, csak kiskoromban.
sci-fi nem egyenlõ a sci-fi filmel :) , sõt!

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

I.C.ram
Én azért valahogy a 80-as évekre teszem a Scifi aranykorát :) Szerintem az 50-es években még nagyon nagyon gyerekcipõben járt. 80-as években jöttek a legnagyobb Scifi filmek is meg a 90-es elején.
hykao
Ja, az lesz a legjobb. A film és a könyv után ismerõs élmény lesz a játék.

(amúgy ma befejeztem a játékot...hihetetlen, hogy ennyi év után is tudott még új részleteket mutatni nekem...összesen hétféle fõ vonalon sikerült végigvinni, plusz ezeken belül egy csomó mellékvariáció...)
nemtom én legjobb köynveket ált apámtól kapom kölcsön :P

már tegnap :) de elöbb majd akkor elkapom még a filmet

hykao
:S ...mé' hány éves 100-120??? Sci-fi aranykora 50-es 60-as években volt (a leghíresebb Philip K. Dick könyvek is ekkor születtek pl.), ha ezt megelõzte pár generációval, akkor legalább 100 évesnek kéne lennie... :)
I.C.ram
Mondjuk azért is furcsa, hogy ezt is ovlassa (bár nagyon szeret olvasni), mert nem igazán a sci-fiken nõtt fel :D Pár generációval megelõzte a scifik aranykorát :)
hykao
Hát majd ha elolvastad, mondj véleményt.
Játékkal mi van, lejött már?
nemtom, nekem nagyon nagyon szarnak kell lennie egy scifinek hogy elmebaj legyen..., meg én az elmebajos köynveket is csipem, pl Zabhegyezõ nekem tetszett :) de pl a Bûn és bûnhõdés is, pedig ez a kettõ összes haver szerint elmebaj kategória :D

Én egy-két könyvet ismerek, aminek sok ember elmebaj-kategória. Pl. a harmadikos irodalom szöveggyûjtemény...

hykao
Hát azért én ismerek olyan embereket, akiknek ez a könyv már "elmebaj" kategória. :)
azért létezik pár sci-fi ami eléggé az elmebaj aktegória :) bár ahogy eddig kivettem ez a jobb scifik közül való :)

I.C.ram
Apám olvassa ezt a könyvet éppen. Azthittem, hogy valami szokásos elmebaj, erre kiderült, hogy sci-fit olvas az öreg :D
hykao
UBIK-ból is készült játék, azt is a könyv elolvasása után játszottam végig.
Mindkettõ tetszett.
most pl 120al jön és még 3 órát ir, pedig azthittem ma már leér :/

260kbps
de azóta már elkezdett ingadozni,hol csak 200, hol 150, hol100, hol megint 260, össze vissza :/

szerei = szereti

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Én láttam egypárszor a filmet nagy kedvencem..
A vége sztem happy end lett..
De a könyvet nem olvastam( még)
A szerei F. K. Dick stílusát, olvassa el az Ubik c. könyvét.
Hogy annak mi a vége????
Végül is a könyv vége happy end?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

hykao
Mennyi az a max. amúgy, amivel jön?
cenobite
Ja tényleg, köszönöm!!!

gamertag: kenobita

és nem si rossz link, amxal jön, még másfél óra :)

hykao
Lentebb találsz linket a játékhoz...
cenobite
Hmmmm... Most hogy így kérded...

A film mindenképpen. A könyv kicsúszott onnan. A játékot még nem játszottam (nem tudom mexerezni), a zene kicsúszott onnan. De a zenéje is nagyon kiváló, volt idõszak, amikor minden este arra aludtam el. Valami fenomenális. Respect to Vangelis!

hykao
A film, a könyv, a játék vagy a zene? :)
cenobite
Blade Runner! Igen!

Benne van a top3-ban nálam. Klasszikus, zseniális, örök!!!

thx, elkerülte a figyelmem :/

hykao
Már írtam párszor: "Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?" (Do Androids Dream of Electric Sheep?)

oks, értem, a könyv cime mi is pontosan? mert ha a film nem teljesen könyv adaptáció akkor gondolom a könyv cime nem blade runner, igy lehet nehéz lenne emgtalálnom :P

losless
elveileg olyan mint az mp3 csak nincs minõségromlás, cserébe picit nagyobb is...
Vangelis emg rulz, csipem a zenéjét nagyon szóval még ha nem akarnám a filmet is emgnézni akkrois leszedném, de modnom, csak sorban, egyenlõre érjen le a game (maxal jön :P, giaz néha le kell álitani a torrentet és ujrainditani mert lemegy 0ra de ujrainditás után megy megint maxal, ki érti ezt :/)

hykao
Akkor mondom máshogy: a könyvet mindenképp olvasd el, hogy kiderüljön fekszik-e neked Dick mûfaja...és, hogy össze tudd hasonlítani a filmmel.
A játékhoz pedig a film kell, hogy lásd mennyire visszaköszön benne a film hangulata (nagyon sok helyszín szépen le van modellezve a filmbõl), illetve a Voight-Kampff és ESPER kütyük használatához.

Szóval a lényeg: a könyvet mindenképp olvasd el, de a filmet se hagyd ki semmiképp. A film nem egy szokásos könyv megfilmesítés, inkább úgy mondanám a könyv adott ötletet a filmhez, de semmiképp sem szabad egy sima könyv megfilmesítésként gondolni rá...
Egyébként emlékeim szerint volt valami olyasmi, hogy megkérdeztek tudósokat, szerintük melyik sci-fi film jóslatai állnak legközelebb a valósághoz, mármint, hogy melyik rugaszkodik el legkevésbé a feltételezhetõ jövõbeli valóságtól (vagy valami iylesmi...), és a Blade Runner filmet hozták ki gyõztesnek...
hykao
Ja a zenét ki ne hagyd! Nagyon komoly Vangelis munka!
Mi az a flac? :O
oks de ettõl lehet még inkább beszerzem a könyvet, lehet idõigényesebb igy de egyszerübb, bár épp asimov összes 5. kötetének közepén vagyok :/

hykao
Az rendben van, de most nem ez a lényeg, hanem, hogy a film megnézése után már jobban fogod érteni az egész játékot, illetve használni a filmbõl ismert Voight-Kampff teszt gépet és a kép analizáló ESPER-t...

Amúgy végre találtam a Designer Cut gombocskáról valamit: KATT

"Blade Runner Tip: What's the Designer's Cut for?

Since Blade Runner was meant to be played multiple times, the Designer's Cut option was created to cut down on some of the dialogue in the game. With this option on, only the most important clue-containing dialogue will be heard. We recommend only turning this option on after you have finished Blade Runner at least once. That way you won't miss out on any of the storyline."
Oldal 1 / 2Következő →