Repülõgép a tenger mélyébõl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Én csak azt kérdezném meg, hogy ha ezt a fejlesztést bejelentették a nagyvilágnak, meg már mindenféle tesztek vannak, meg minden, akkor valójában mit fejleszthetnek ezek?
Harriert lövõ atomtengeralattjárót, vagy - csak így egyszerûen - tengeralattNASA-t?
Paranoia RulZ
Csürsz!
Én
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
" Egy alkalommal a pápai ezred MIG-21bisz gépprárja elkapott egy MIG-29-est, bizonyítva, hogy jó taktikával eredményesen lehet használni az elavult gépeket is."
Hát ennyi. Remélem elég. Kõvári László a cikk szerzõje.
Sajna nem találtuk meg és 1,5 óra keresés után meguntuk. A konkrétan MIG-29-ekrõl írt cikkeket átnéztük, de azokban nem volt, úgyhogy más kapcsán lehetett említve. 15x12x60-70 oldal a k*rva sok. Nem fogom átlapozni.
Ha nem hiszed, hogy így van akkor sajnálom, pedig így történt. Az alalpján #73-ban írtam te is lekezdhetsz nyomozni. Mondom Kõvári László, Aranysas. Van rá esély, hogy emlékszik rá, mert õ a fõszerkhelettes. (A MIG-29 radarban félig igazad van. Nem nevezetem meg, hogy a MIG-29M-be tervezett radarról írtam. Az ua. mint amirõl te írtál.)
Hát minden jót.
A felböfögésrõl meg annyit, hogy te mindent fejbõl tudsz? Tudod én nem szoktam hazudozni csak azért mert most hirtelen nem tudom alátámasztani attõl még el kéne fogadnod hogy így van.
Vagy talán fáj, hogy leromboltam egy mítoszt vagy a gép nimbuszát?
Mondom,hogy hol találtam, nem fogom mind a 15 évadot átlapozni ezért. Mellesleg az apám is megerõsítette, aki 24 évig javított MIG-et és elég sok embert ismer akik repültek vele.(Eredetileg õ mesélte) Pépai vagy Tastári MIG-21 -esek voltak. Kettõ közül valamelyik, mert a Dunántúl felett történt az eset.
közhely: A mai világban pont az a probléme(többek közt), hogy a hadseregre is KELL pénzt költeni...
Amúgy MO-nak valóban nincs sok értelme ilyen sokat kidobni repcsikre, viszont ki tudja, nálunk is elkezd rajzolni egy újságíró mondjuk szõröstalpú román karikatúrákat, azt gyünnek az ütõképesebb haderejükkel keleti 'barátaink'-na pont az ilyen esetekre, valamint mint már elõbb leírt Jugo-incidenshez hasonló esetekre kell sajna erre is költeni. És nem ezt a vásárlást kell szidni amiatt, mert nincs rendes egészségügy: azokat, akik mindent sokszoros áron vesznek meg (amíg mi és amennyibõl felépítünk 1km autópályát(elég khm minõségût) abból olaszoknál 1 km hosszú, kitûnõ minõségû ALAGUTAT csinálnak-és ott 100 km-eket lehet menni 10 EC-ért... Szörnyeteg a magyar politikai helyzet (sry közhely közhely hátán)
Blackmail the Universe
pimplike: A pályamódosítás hajtóanyagot emész fel, amt nem végtelen. Régen ûrsikló néha felruccant tötlteni, de manapság...
Egy kérdés, ami felmerült bennem, hogy kellenek az ilyen felderítõk amikor pályamódosításokra felszerelt katonai kémmûholdakkal rendelkezik az USA (is).
Jah ezt a 21-es sztorit kifejthetnéd, emrt ez így eléggé urban legend ízû:)
Könyörgöm, AWACS gépet azt tényleg aznnal tudnak küldeni, ha arra van szükség.(Mert ez így mûködik van saját az amcsiknak, de a NATO közöbõl mindenki igényelhet.) A légteret mindig ellenõrizni kell. (Melleseleg így is gyakorol a személyzet.)
A Mistral -ról megannyit, hogy egy több éve végrehajott EGYETLEN próbalövészet adatiból kiindulva tesztek megjegyzést egy fegyverre. Gratula. 3/1-az úgy jött össze, hogy az egyik helytelen tárolás miatt el sem indult rendesen...
93-ban a oroszok csináltak egy MIG-21-93 gépet MIG-29 -es radarral és részben MIG-29 elektronika. Egy MIG-29 árából és fenntartásából kb. 3-4 szer ennyi ilyen MIG-21 lehetett volna. Lehet, hogy nem látványos a repülõnapokon, de katonailag és gazdaságilag jobb lett volna.(Szerintem.) Ez is fejlõdés lett volna. Sok lúd ma is lenyomja a disznót.
Gyakorló légiharban két MIG-21Bisz is megfogta a szuper MIG-29 -et... Két magyer pilóta az orosz ellen.
Abban sajnos igazad van, hogy bizony nincs koncepció arra, hogy is kellene, hogy kinézzen az MH mondjuk 10 év múlva. De lehet, hogy lesz 100 tábornok, 100 tiszt és 100 beosztott (tiszthelyettes, tisztes és honvéd), akiknél rendszeresített fehér zászló lesz a kötelezõ fegyvernem. :D
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezt a kapitális baromságot már elsütötte pár magyar politikus, ne dölj be nekik, nem értenek hozzá (ehhez sem ;)). :)
Megjegyzem egyébként, hogy a MiG-29 gyorsabb, mint a Gripen, és eddig egyetlen MiG-29-esnek sem jelentett problémát megfordulni a légterünkben. :)
Külföldi misszióra meg nem ártott volna valami valóban NATO kompatibilis dolgot venni, nem különcködni. A kemény 14 dg grippennel tuti nem mi fogjuk lerohanni Iránt. :)
Nem valószinû, hogy valaha is külföldi misszióra mennének a gépek, már csak azért sem, mert legalább 6 gépnek kellene itthonmaradni a légtérvédelemhez. Amúgy sem a repülõgépek számában lesznek hiányosságok egy NATO operáció esetén, szóval valószinüleg a NATO nem fogja soha igénybevenni a gépeket más országok védelme érdekében (hacsak nem esetleg valamely szomszédos országról lenne szó, például Szlovénia).
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
A földi légvédelemmel az a baj, hogy nagyrész immobil és kikerülhetõ, hogy egyszerûen nem mész a közelébe.
Miért, nem az a célunk hogy az ellenség ne jöjjön ide? Augusztus 20-ra van olcsóbb petárda is. :D
NATO misszióra meg azt se tudjuk felajánlani amink van. Irakban jól megtámogattuk az amcsikat pár orvossal, és azt is egybõl kivontuk. Ehhez minek drága Gripen, még a végén lelövik visszavonulás közben. :)
A magyar honvédség ezt az utóbbi feladatát elég jól ellátja;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem viszont, mint ahogy azt már sok okos emberke megmondta, mindegyiknek megvan a maga helye (mert ugye ha a célpontod mellé odaraktak egy sz-300-ast akkor nem teheted meg hogy nem mész a közelébe;)))).
Jó gép a Gripen, sõt a maga módján, a maga helyén jó rakéta a Mistral is.
A gond az, hogy a magyar honvédségnek nincs rendszere, így semelyik technikának nincs benne igazi helye.
A magyar honvédség olyan eszközökbõl áll, sajnos egyre inkább, amelyek együttes (ha úgy tetszik összfegyvernemi/összhaderõnemi/ nátósan joint) alkalmazására, nincs terv, nincs rendszer. Különbözõ technikai eszközök rendszert nem képezõ halmaza!
Kb mintha a cikkben szereplõ ügyes kis robotrepcsit vennénk meg, miközben még tengeralatjárónk sincs!
Van utántankolható, és AWACS gépek digitális adatait vevõ gépünk, de nincs tankerünk, és nincs semmilyen AWACS gépünk.
Erre a hadseregre rengeteget elköltöttek és most is számolatlanul szórják rá a pénzt, a Dunába.
A MIG-29 helyett más KELL. Ezzel nem lehet vitatkozni. Üzemidejük szép lassan lejár és csak EGYFELADATOSAK!
A Gripen választása anyagi kérdés volt az ellentételezés miatt, de ezt MINDENKI tudta.
A légiutántölthetõség nagyon is jó, mert ugymond ahogy elõttem leírták megnöveli a "virtuálisan" a bevethetõ gépek számát. Tankert meg a NATO igénylés esetén gyakorlatilag azonnal tud küldeni. +5% árért dupla/tripla bevethetõség. Ez nem éri meg? Gratula.
A Gripen valóban kisebb teljesítményû MANÕVEREZÕ légiharcban, mint a MIG. Ez tény. Na és BVR-ben?
A MIG csak az aerodinamikai jellemzõi alapján 4-ik generációs. A Gripen elektronikailag hozzá képest egy mesterdarab. (kb. F-16C Block 40/42 környékén van/lesz.)
Pusztán tecnikai oldalról a legjobb lett volna Holland/Belga F-16 A/B és MLU (Mid Life Update) program kombináció. (Ennek igen sok oka van. Ha valakit érdekel leírom.)
Ja és tessék már észrevenni:Aki nem költ a saját hadseregére az elõbb-utóbb kap egyet a nyakára kintrõl amit eltarthat!
A földi légvédelemmel az a baj, hogy nagyrész immobil és kikerülhetõ, hogy egyszerûen nem mész a közelébe. Minden mellé nem tudsz légvédelemt tenni. Na de egy repcsi elõl kitérni.. Az még utánad is megy!
Másrészt a svédeknél jelenleg rendszeresített gépeknél a magyar verzió jó pár szempontból jobb. (Nekiksincs annyi pénzük a légierõ fejlesztésére, mint szeretnék)
Bár vannak a dolognak érdekes aspektusai, pl hogy nem teljesen új, hanem elsõ szériás felújított gépeket kapunk. Az elsõ széria viszont struktúrálisan gyengébb sárkánnyal rendelkezik. Szal ha ebbõl probléma lesz, akkor akár az is kiderülhet, hogy megint beszopattuk magunkat.
A Mistrálnál még talán egy Igla is jobb. Na az tényleg mobil meg vállról indítható, merthogy a Mistralt meg telepíteni kell az indítás elött. Persze ha azt nézzük, hogy ua pénzért, meg az állam adósságért megkaptuk volna az Sz-300-at akkor tényleg bûn amit "nagyjaink" mûveltek.
Fenttartunk egy jó kis bemutató századot, akik Fairfordban, meg más repülõnapokon tudnak villantani, aztán annyi.
Ilyen kis erõt külföldi misszióba sem tudunk küldeni, mert akkor ki marad itthon?????
És ebben még az ellenség okozta veszteség nincs is benne!!!