Apple: Mac OS helyett Windows?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Használhatsz mini linuxot is egy kernellel és egy shellel ,azon már nincs mit megnyirbálni.
/ "Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni"
Ez egyébként teljes mértékben igaz. Persze nem a GHz számít, hanem az, hogy mennyire gyorsan reagál a gép.
/
Nos igen. Az OSX-nél viszont nem a gép sebességétõl függ az oprendszer rendelkezésre állási ideje, válaszideje, reagálása. Az elsõ a júzer, a második a rendszer, a harmadik az alkalmazás a prioritási sorban.
Ez win-en is így van, mégis csasztetik az MS-t.
Többnyire nem kell. Bajlódni végképp nem. Max. belökni a CD-t, és végigkattingatni a Next-eket (sokszor még ennyi sem kell).
"vagy víruskeresõket kell vásárolnia (vagy letöltenie igyen)."
Nem most volt épp hír egy Mac-es vírusról?
"Az emberek 80%-a úgy tudja, hogy HDTV minõségû video vágásához gigászi teljesítményû gép, és milliós értéket képviselõ szoftver szükséges."
Csupán a vágáshoz átlag PC és ingyenes szoftver is van. Viszont komolyabb mûveletekhez nem árt egy komoly vas, függetlenül a platformtól.
"Az emberek 80%-a úgy gondolja, hogy az egyszerû fájlmûveletek elvégzéséhez kiegészítõ program szükséges"
A win userek többsége Explorer-t használ.
"sõt a drag'n'drop teljesen hasztalan találmány."
min. 10 éve win-en mindenki használja.
"Az emberek 80%-a zsigerekbõl vágja hogy minden munka tetemes részét a gép istápolása teszi ki."
A legtöbb user nem is tudja hogyan kell ilyet csinálni.
"Az emberek többsége ideges amikor leül a gép elé, mert az nem mindig azt csinálja mint amit szeretne."
Na jó, ez elõfordul. De azért a legtöbb júzer a begyakorolt feladatokkal elbánik. De nem hiszem, hogy lenne olyan rendszer, amit egy technofób felhasználó is könnyen meg tudna tanulni.
"Ezen embereknek számára a gép legfontosabb eleme a HDD led, mert arról tudja hogy dolgozik-e a gép, vagy sem."
Szerintem ma már a legtöbben nem is tudják, hogy mi az a HDD led.
"Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni"
Ez egyébként teljes mértékben igaz. Persze nem a GHz számít, hanem az, hogy mennyire gyorsan reagál a gép.
"illetve hogy a hw teljesítmény növelésével egyenes arányban nõ a termelékenység is."
Attól függ, mit csinálsz. Normál irodai használatra, vagy otthoni netezésre nem kell teljesítmény win-en sem.
Mint az látható a Vista is butított formában is meg kell, hogy jelenjen.
És ez a korlátozás csak azért van mert a Föld 80%-a Windowst használ azaz monopol helyzetbe van az MS!
Kérdem, ha akár a linux vagy az Mac OS ugyan ilyen arányban uralná a piacot akkor õnekik is ki kellene venni a sok plusz progit amint alapból megkapnak most?
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Nem is értem miért költenek még winre, amikor egyértelmû, hogy csak a lehúzásaról szól...
Ezért mondtam hogy a win zárt világ, hiszen OSX alatt a munka vidám, 100%-ban a melóra lehet koncentrálni, intuitív a felület, az oprendszer alánk dolgozik, nincs várakozás, nincs kiesõ ciklus, és még az elsõ példánál maradva, egy 200Ft-os alap mac is tartalmazza a HDTV vágásához szükséges összes szoftvert és teljesítményt.
De tényleg. Majdnem kizártnak tartom!
Ami azt illeti, ha van egy macos, és windows komp x86 hardverem, és mondjuk nem létezne a linux, és el kéne döntenem, hogy macOS vagy win, gondolkodás nélkül macos.
Igaz, le vagyok maradva, elismerem . (MacOS 8.x után adtam el a gépet, mert kellett a zseton😊 És beismerem, nekem nem való a macos. (megrögzött heggesztõs emberke vagyok. Szal nem ideális mac user😊 A lényeg. Alapjaiban tudná felforgatni a pc OS piacot, ha a macos for x86 nyílt lenne.Nah az egy érdekes húzás lenne.Még csak elképzelésem sincs mi lenne a végeredmény.
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Csak arra jó, hogy a tudatlan windows fanatikusok a szemellenzõ mögül nyihogjanak egyet. Mindenesetre én boldogan konstatálom, hogy attól még a karámban maradnak. Zárt kis világuk, a windows megszabja a határokat. Azt sem tudják mire képes a gépük.
<#taps>#taps><#ejnye1>#ejnye1>
\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/
Hát innen üzenem neki, hogy vigyázzon mit mond nyílvánosan mert ugynézki ez beteljesûlni látszik! <#nevetes1>#nevetes1><#eplus2>#eplus2><#nevetes2>#nevetes2><#taps>#taps>
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Szóval nem a tesztekre adok,de gondolom azért 1 fokkal többet mont mind kis jancsika véleménye...
Magyar "szaklapot" nem veszek a kezembe
Miért szerinted a Microsoft nem tudna tejelni?
no comment
(Ezt persze sohasem foga megerteni egy PC-s...)
Le a liberálisokkal, le a vörösökkel!
További híreink:
-Britney Spears újra terhes
-Amerikai genetikusok megdöbbentõ bejelentése: Saddam Hussein nõ, híres bajuszát hormonzavaros tinikorának köszönheti
-Nemzetközi Király rovatunk:Elvis Presley valóban földönkívüli volt?
-Hazai Király rovatunk: Zámbó Jimmy visszatért a túlvilágról
Ennyit errõl a nagy "hírrõl" :-)))
Le a liberálisokkal, le a vörösökkel!
2020-ra a Linux is kipusztul... aztán eljön harmadik MS birodalom 😄D
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
a többi 43 dijazott? <#wave>#wave>
Amikor én is ujságnál dolgoztam (hazai akkor még számítástechnikai "szaklapnál") az nyert aki a legtöbbet hirdetet nálunk...
egy másik élményem ilyen díjakról: Az EISA díj amit elõszeretettel mutogatnak Házimozi/Hifi termékeken logoval abból áll hogy 40 valahány szaklap amiben az a cég legalább fél éven át hirdetett adott termékkel az kerülhet bele abbba amitbõl a dijazottakat kiválasztják...
no comment.
Baromi ronda ez az új dizájn!
Egy 2%os piaci részesedéssel bíró cég más dolgot nem tud, mint állandó pletykáival a színen maradni.
Grafikusok ezt használják?
Lehet, de ugye a világ felhasználónak zöme nem photosopot futat a gépén...
De tényleg. Az egész Apple egy nagy marketing cég, abból él hogy dizájnos cucokat ad el 3x annyiért amenyit érnek. És elhitetik az idiotákkal milyen jó.
(egyik ismerõsõm most vette gy G4es laptopot 1700 angol fontért kb 700 000 Ft. Azt mondták neki tökéletes lesz az Archicad futtatásához <#nevetes1>#nevetes1> egy Celeron 1000 1500 öst kb hozzo procival... hát ilyen az Apple marketing. jah de különben nagyon faszán tekerõznek az ablakok tehát a parasztvakítás müködik!)
Baromi ronda ez az új dizájn!
Az IDG Inforworld bejelentette a 2006-os év technika díjazottait. 45 db. különbözõ kategóriában 46 db. díjazott terméket neveztek meg.
Az év legjobb kliens operációs rendszerének kijáró díjat a Mac OS X operációs rendszer kapta meg, mert gazdag és barátságos kezelõfelülettel, valamint elsõ osztályú kezelhetõséggel rendelkezik.
Az év legjobb szerveres operációs rendszerének a Mac OS X Server lett kinevezve. A Mac OS X Server kíváló, remekûl bõvíthetõ, Unix alapú, szerveres operációs rendszer, amely erõteljes sztenderd képességekkel lett ellátva.
Az év legjobb munkaállomása az Apple Power Mac G5 Quad lett. A négy magos, dupla processzoros számítógép a lenyûgözõ hardveres teljesítménye, kategóriájához képest alacsony ára és a rajta futó Mac OS X operációs rendszer miatt érdemelte ki a díjat.
Annyira talán nem szar😊)))))))))
A jövõ a Unix/UNIX rendszereké. Dictum, Factum, Punctum.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
FPSek: p3d3str1an, h3dg3h0g Retired: WoW: Numlock lvl 67 human warlock @ EU-Dragonblight
FPSek: p3d3str1an, h3dg3h0g Retired: WoW: Numlock lvl 67 human warlock @ EU-Dragonblight
és most jól megmondtad a frankót, f@sz@gyerek vagy, leülhetsz
sepsiszentgyörgy
volt egy szintaktikai hiba az írásodban, helyesen kb. így hangzik:
"az apple sokmindent gyárt/gyártott, de jobs-nak mindig is a PÉNZ volt a szíve csücske"
szóval bármi lehet ... jobs meg egy szimpla kis pondró menedzser 😊
Forza.
sepsiszentgyörgy
Hát, lehet, hogy Jobs is ezt hiszi magáról, de igencsak téved. Nem az õ kedvéért (rábeszélésére, stb.) használták, szerették eddig sokan a Mac-et.
ott van a második bekezdés elsõ sorában a varázsszó: PLETYKA. majd pont egy pszichológus tudja, milyen oprendszerek lesznek a gépeken. LOL de akkor nézzük pontonként:
-a switch kampányt meg már vagy 8 éve befejezték. kicsit idejétmúlt felfedezés
-nem hagyák ki az ipodból a firewire-t, csupán szoftveresen nem támogatják. az új ipodok mindegyike felismeri az FW-t, de mint ahogy írtam elébb: jelzi, hogy nem támogatott
-az office után is lesz offica, ha más nem, akkor marad az iwork, ami már ma is egy jó irodai csomag. de az ms-nek máig tisztességes haszna van a office for mac-bõl. és kidobni egy rakt pénzt az ablakon? ez is viccesen hangzik
-az apple azért tért át az intelre, mert az ibm nem tudott tisztességes mobilprocesszort csinálni. de ezt már rengetegszer kitárgyaltuk
az apple a mai napig a gépeinek az eladásából él. és nem az ipod eladásokból még csak nem is az itms-bõl.
a gépekett meg azért veszik, mert osx van rajta. ha nem az apple oprendszer lenne rajtuk, senki sem venné. és ezt nagyon jól tudja jobs is. az apple sokmindent gyárt/gyártott, de jobs-nak mindig is a macintosh volt a szíve csücske. nem lesz win a gépeken (illetve annyira, mint manapság: emulálva)
már várom a következ hasonló hírt, hogy az MS leáll a vista fejlesztéssel, hogy az osx alá több alkalmazást tudjon készíteni
sepsiszentgyörgy