Apple: Mac OS helyett Windows?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Milyen pluszt áruld már el ? Az a valag free prg-t amit összeszed neked a distrib. csakhogy egy használható rendszert kapjál és ne gyüjtõgetéssel kezd a napod mint az m$-nél ?
Használhatsz mini linuxot is egy kernellel és egy shellel ,azon már nincs mit megnyirbálni.
Alapvetõen egyetértünk mindenben, hiszen ugyanazt írtad amit én, csak a mértékeket minõsítetted át. A lényeg nem változik. Pl:
/ "Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni"

Ez egyébként teljes mértékben igaz. Persze nem a GHz számít, hanem az, hogy mennyire gyorsan reagál a gép.
/

Nos igen. Az OSX-nél viszont nem a gép sebességétõl függ az oprendszer rendelkezésre állási ideje, válaszideje, reagálása. Az elsõ a júzer, a második a rendszer, a harmadik az alkalmazás a prioritási sorban.
"Cska megvehetsz progit, vagy letölthetsz ingyenes variáviót rá. Mint most. Vehetsz mondjuk Nero-t linuxra, vagy használhatod a k3b -t."

Ez win-en is így van, mégis csasztetik az MS-t.

"Arra próbáltam utalni, hogy az emberek 80%-a azt hiszi, hogy egy új hardware vásárlása után a driverek telepítésével kell bajlódnia"

Többnyire nem kell. Bajlódni végképp nem. Max. belökni a CD-t, és végigkattingatni a Next-eket (sokszor még ennyi sem kell).

"vagy víruskeresõket kell vásárolnia (vagy letöltenie igyen)."

Nem most volt épp hír egy Mac-es vírusról?

"Az emberek 80%-a úgy tudja, hogy HDTV minõségû video vágásához gigászi teljesítményû gép, és milliós értéket képviselõ szoftver szükséges."

Csupán a vágáshoz átlag PC és ingyenes szoftver is van. Viszont komolyabb mûveletekhez nem árt egy komoly vas, függetlenül a platformtól.

"Az emberek 80%-a úgy gondolja, hogy az egyszerû fájlmûveletek elvégzéséhez kiegészítõ program szükséges"

A win userek többsége Explorer-t használ.

"sõt a drag'n'drop teljesen hasztalan találmány."

min. 10 éve win-en mindenki használja.

"Az emberek 80%-a zsigerekbõl vágja hogy minden munka tetemes részét a gép istápolása teszi ki."

A legtöbb user nem is tudja hogyan kell ilyet csinálni.

"Az emberek többsége ideges amikor leül a gép elé, mert az nem mindig azt csinálja mint amit szeretne."

Na jó, ez elõfordul. De azért a legtöbb júzer a begyakorolt feladatokkal elbánik. De nem hiszem, hogy lenne olyan rendszer, amit egy technofób felhasználó is könnyen meg tudna tanulni.

"Ezen embereknek számára a gép legfontosabb eleme a HDD led, mert arról tudja hogy dolgozik-e a gép, vagy sem."

Szerintem ma már a legtöbben nem is tudják, hogy mi az a HDD led.

"Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni"

Ez egyébként teljes mértékben igaz. Persze nem a GHz számít, hanem az, hogy mennyire gyorsan reagál a gép.

"illetve hogy a hw teljesítmény növelésével egyenes arányban nõ a termelékenység is."

Attól függ, mit csinálsz. Normál irodai használatra, vagy otthoni netezésre nem kell teljesítmény win-en sem.

Nem kellene. Cska megvehetsz progit, vagy letölthetsz ingyenes variáviót rá. Mint most. Vehetsz mondjuk Nero-t linuxra, vagy használhatod a k3b -t.
A Winben található alkalmazásokat mindig is támadták kormányok, szövetségek (EU)!
Mint az látható a Vista is butított formában is meg kell, hogy jelenjen.

És ez a korlátozás csak azért van mert a Föld 80%-a Windowst használ azaz monopol helyzetbe van az MS!

Kérdem, ha akár a linux vagy az Mac OS ugyan ilyen arányban uralná a piacot akkor õnekik is ki kellene venni a sok plusz progit amint alapból megkapnak most?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Az a license változás tényleg érdekes.
Nem is értem miért költenek még winre, amikor egyértelmû, hogy csak a lehúzásaról szól...
Ja és még valami, amitõl megint mosolyogtam: új alaplaplaphoz új windows is szükséges. 😊 Méghogy a mac drága.
Természetesen nem darabszámra gondoltam, amikor a windows zárt világát említettem. Arra próbáltam utalni, hogy az emberek 80%-a azt hiszi, hogy egy új hardware vásárlása után a driverek telepítésével kell bajlódnia, vagy víruskeresõket kell vásárolnia (vagy letöltenie igyen). Az emberek 80%-a úgy tudja, hogy HDTV minõségû video vágásához gigászi teljesítményû gép, és milliós értéket képviselõ szoftver szükséges. Az emberek 80%-a úgy gondolja, hogy az egyszerû fájlmûveletek elvégzéséhez kiegészítõ program szükséges, sõt a drag'n'drop teljesen hasztalan találmány. Aki nem látott még OSX-et, annak a drag'n'drop nem is létezik. Az emberek 80%-a zsigerekbõl vágja hogy minden munka tetemes részét a gép istápolása teszi ki. Az emberek többsége ideges amikor leül a gép elé, mert az nem mindig azt csinálja mint amit szeretne. Ezen embereknek számára a gép legfontosabb eleme a HDD led, mert arról tudja hogy dolgozik-e a gép, vagy sem. Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni, illetve hogy a hw teljesítmény növelésével egyenes arányban nõ a termelékenység is.
Ezért mondtam hogy a win zárt világ, hiszen OSX alatt a munka vidám, 100%-ban a melóra lehet koncentrálni, intuitív a felület, az oprendszer alánk dolgozik, nincs várakozás, nincs kiesõ ciklus, és még az elsõ példánál maradva, egy 200Ft-os alap mac is tartalmazza a HDTV vágásához szükséges összes szoftvert és teljesítményt.
Arról a hw gyártók tehetnek, hogy nem csinálnak drivert, nem az OS 😊
Hasonló problémákkal kezdene küszködni mint a linux: eszközmeghajtók...
Nehezen tudom elképzelni a mac-et winnel 😊
De tényleg. Majdnem kizártnak tartom!
Ami azt illeti, ha van egy macos, és windows komp x86 hardverem, és mondjuk nem létezne a linux, és el kéne döntenem, hogy macOS vagy win, gondolkodás nélkül macos.

Igaz, le vagyok maradva, elismerem . (MacOS 8.x után adtam el a gépet, mert kellett a zseton😊 És beismerem, nekem nem való a macos. (megrögzött heggesztõs emberke vagyok. Szal nem ideális mac user😊 A lényeg. Alapjaiban tudná felforgatni a pc OS piacot, ha a macos for x86 nyílt lenne.Nah az egy érdekes húzás lenne.Még csak elképzelésem sincs mi lenne a végeredmény.
A cikk egyébként csak spekuláció, nem kell komolyan venni.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Azért ilyen pici az a világ, mert az othoni userek 80% azt használja...mert azt engedheti meg magának, és legtöbbje tudja hogy mit ér a gépe, viszont a Mac user kevésbé tudja hogy mit ér a gépe, csak az értékét pénzben tudja mérni.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Nem kell mindent elhinni amit leírnak.

Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.

Ez a hír legalább annyira megalapozott és fontos, mint ha azt olvasnám hogy gyõzike állítólag utálja a krémsajtot, és ezért inkább vajkrémet eszik.
Csak arra jó, hogy a tudatlan windows fanatikusok a szemellenzõ mögül nyihogjanak egyet. Mindenesetre én boldogan konstatálom, hogy attól még a karámban maradnak. Zárt kis világuk, a windows megszabja a határokat. Azt sem tudják mire képes a gépük.
Törölt felhasználó
Látom a kommentekben színvonal megint megvan ^^
<#taps><#ejnye1>
lpapi
Unix/Linux a jövõ, már csak a közösség miatt is... Novell is véletlen vette meg a SuSE Linuxot ugye, me nem tudott mit csinálni a sok pénzével, jah és véletlen lesz a linux kormányzati rendszerek alapja... Nem rosz a mac os, de sok a hiba és hiányzik mögüle 1 erõs közösség(ha szabad lenne, akkor...). Jah, igen persze, nincs elég SW linux alá, de egyre több és majd csak észbe kapnak pl olyanok is mint az Adobe, ha nem, majd szól nekik a Novell, ami 1re erõsebb megint... És akkor, gyerünk köpködjenek olyanok, akik 3 lépés távolságból látják az ilyesmit...

\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/

Egy régi Fix.tv-s i+ adásban a Mac fanatikus zenei produceres golyófejû muki a hosszas vitázás után azzal zárta le gúnyosan, hogy "Word PC".
Hát innen üzenem neki, hogy vigyázzon mit mond nyílvánosan mert ugynézki ez beteljesûlni látszik! <#nevetes1><#eplus2><#nevetes2><#taps>

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Azért PC-bõl sem olyan olcsóak a márkásabbak (HP, Dell, stb.). A haverodat meg kicsit bepalizták azzal a G4-essel, de inkább egy kiskereskedõ, nem? Vagy, ez nem 4-5 évvel ezelõtt volt?

Amúgy fennt van nálam és gyorsabban fút mint a win xp még emulációval is (pl. office stb...)ez a nem gyenge, pedig az még nem is az a verzió és nem is ilyen gépre van.

Szóval nem a tesztekre adok,de gondolom azért 1 fokkal többet mont mind kis jancsika véleménye...

En nem EISA dij<#wave>

Magyar "szaklapot" nem veszek a kezembe

Miért szerinted a Microsoft nem tudna tejelni?

no comment

Macc
http://www.geekculture.com/joyoftech/joyimages/789.gif

Mac-rol annyit, hogy azert nem vesznek "tul sokat", mert 4-6 evig rendesen lehet hasznalni minimalis upgrade-ekkel.
(Ezt persze sohasem foga megerteni egy PC-s...)

Le a liberálisokkal, le a vörösökkel!

-"Apple: Mac OS helyett Windows?"
További híreink:
-Britney Spears újra terhes
-Amerikai genetikusok megdöbbentõ bejelentése: Saddam Hussein nõ, híres bajuszát hormonzavaros tinikorának köszönheti
-Nemzetközi Király rovatunk:Elvis Presley valóban földönkívüli volt?
-Hazai Király rovatunk: Zámbó Jimmy visszatért a túlvilágról

Ennyit errõl a nagy "hírrõl" :-)))
Atyauristen! Mi ez??? Es ki a franc ez a szimpatikus nevu uriember, aki megszakertette a dolgot?!

Le a liberálisokkal, le a vörösökkel!

EvilDevil
Mac OSx béke poraidra...

2020-ra a Linux is kipusztul... aztán eljön harmadik MS birodalom 😄D

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Értem.
a többi 43 dijazott? <#wave>
Amikor én is ujságnál dolgoztam (hazai akkor még számítástechnikai "szaklapnál") az nyert aki a legtöbbet hirdetet nálunk...
egy másik élményem ilyen díjakról: Az EISA díj amit elõszeretettel mutogatnak Házimozi/Hifi termékeken logoval abból áll hogy 40 valahány szaklap amiben az a cég legalább fél éven át hirdetett adott termékkel az kerülhet bele abbba amitbõl a dijazottakat kiválasztják...

no comment.

Baromi ronda ez az új dizájn!

Szeretem ezt a Macintosh dolgot.
Egy 2%os piaci részesedéssel bíró cég más dolgot nem tud, mint állandó pletykáival a színen maradni.
Grafikusok ezt használják?
Lehet, de ugye a világ felhasználónak zöme nem photosopot futat a gépén...
De tényleg. Az egész Apple egy nagy marketing cég, abból él hogy dizájnos cucokat ad el 3x annyiért amenyit érnek. És elhitetik az idiotákkal milyen jó.
(egyik ismerõsõm most vette gy G4es laptopot 1700 angol fontért kb 700 000 Ft. Azt mondták neki tökéletes lesz az Archicad futtatásához <#nevetes1> egy Celeron 1000 1500 öst kb hozzo procival... hát ilyen az Apple marketing. jah de különben nagyon faszán tekerõznek az ablakok tehát a parasztvakítás müködik!)

Baromi ronda ez az új dizájn!

Az év operációs rendszere: Mac OS X

Az IDG Inforworld bejelentette a 2006-os év technika díjazottait. 45 db. különbözõ kategóriában 46 db. díjazott terméket neveztek meg.

Az év legjobb kliens operációs rendszerének kijáró díjat a Mac OS X operációs rendszer kapta meg, mert gazdag és barátságos kezelõfelülettel, valamint elsõ osztályú kezelhetõséggel rendelkezik.

Az év legjobb szerveres operációs rendszerének a Mac OS X Server lett kinevezve. A Mac OS X Server kíváló, remekûl bõvíthetõ, Unix alapú, szerveres operációs rendszer, amely erõteljes sztenderd képességekkel lett ellátva.

Az év legjobb munkaállomása az Apple Power Mac G5 Quad lett. A négy magos, dupla processzoros számítógép a lenyûgözõ hardveres teljesítménye, kategóriájához képest alacsony ára és a rajta futó Mac OS X operációs rendszer miatt érdemelte ki a díjat.

Annyira talán nem szar😊)))))))))

Laci73
Steve Jobs a Win-user. Ha-ha-ha.

A jövõ a Unix/UNIX rendszereké. Dictum, Factum, Punctum.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Hedgehog
Na ja, kis pondró menedzser, az iPod meg véletlenül lett a 2000-es évek "Walkman"ja, az iMac pedig a designos számítógépek etalonja. (félreértés ne essék, nem vagyok macfanatikus, a melóban van maci... otthon rendes pc-m van, mivel ugyanazt tudja, olcsóbban... de a grafikus kollégáimnak macija van, mert nem akarnak megtanulni a photoshopon kívül mást, oda meg nem kell. 😊 )

FPSek: p3d3str1an, h3dg3h0g Retired: WoW: Numlock lvl 67 human warlock @ EU-Dragonblight

Hedgehog
BTW, én valószínûbbnek tartom a fordított történetet... hogy az OSX felnõ a Windows mellé alternatív oprendszernek. Lehet hogy ti nem látjátok az OSX fõ elõnyét: computer for dummies. Vagyis, minden, _minden_ az alá van rendelve, hogy a felhasználónak legegyszerûbb legyen. Nem csak a külcsín a lényeg a maciban, a használhatósága is fontos. Persze mindjárt lehurrogtok, de sebaj, majd ha ti is láttok 5 méternél közelebbrõl egy OSXet, el fogjátok hinni 😛

FPSek: p3d3str1an, h3dg3h0g Retired: WoW: Numlock lvl 67 human warlock @ EU-Dragonblight

csunya dolog vagdalkozni a szavakkal, ha te még kis menedzser sem vagy...
és most jól megmondtad a frankót, f@sz@gyerek vagy, leülhetsz

sepsiszentgyörgy

arty
"az apple sokmindent gyárt/gyártott, de jobs-nak mindig is a macintosh volt a szíve csücske"

volt egy szintaktikai hiba az írásodban, helyesen kb. így hangzik:

"az apple sokmindent gyárt/gyártott, de jobs-nak mindig is a PÉNZ volt a szíve csücske"

szóval bármi lehet ... jobs meg egy szimpla kis pondró menedzser 😊

Forza.

Így többen ráklikkelnek, itt, vagy ilyen hírösszesítõ portálokon. Azért nem kellene túlzásba vinni, és a számtech Blikkjévé válni. 😞

De remélem, csak kitaláció. Végülis arról van szó, hogy a pszichológus ezt is kinézné Jobsból, de attól még nem kell így lennie.

miért van az, hogy egyre több bulvárhír jelenik meg itt az sg-n? kirúgták a blik-tõl az embereket és itt találtak munkát?

sepsiszentgyörgy

"A végsõ érv pedig Epstein szerint nem más, mint hogy Steve Jobs, az Apple elsõ embere igazi showman, aki bármit képes eladni a "népnek", akár azt is, hogy a jövõ a Mac OS helyett a Windowsé."

Hát, lehet, hogy Jobs is ezt hiszi magáról, de igencsak téved. Nem az õ kedvéért (rábeszélésére, stb.) használták, szerették eddig sokan a Mac-et.

mitõl csalódtál? hogy bedõltél egy hoax-nak?

ott van a második bekezdés elsõ sorában a varázsszó: PLETYKA. majd pont egy pszichológus tudja, milyen oprendszerek lesznek a gépeken. LOL de akkor nézzük pontonként:
-a switch kampányt meg már vagy 8 éve befejezték. kicsit idejétmúlt felfedezés
-nem hagyák ki az ipodból a firewire-t, csupán szoftveresen nem támogatják. az új ipodok mindegyike felismeri az FW-t, de mint ahogy írtam elébb: jelzi, hogy nem támogatott
-az office után is lesz offica, ha más nem, akkor marad az iwork, ami már ma is egy jó irodai csomag. de az ms-nek máig tisztességes haszna van a office for mac-bõl. és kidobni egy rakt pénzt az ablakon? ez is viccesen hangzik
-az apple azért tért át az intelre, mert az ibm nem tudott tisztességes mobilprocesszort csinálni. de ezt már rengetegszer kitárgyaltuk

az apple a mai napig a gépeinek az eladásából él. és nem az ipod eladásokból még csak nem is az itms-bõl.
a gépekett meg azért veszik, mert osx van rajta. ha nem az apple oprendszer lenne rajtuk, senki sem venné. és ezt nagyon jól tudja jobs is. az apple sokmindent gyárt/gyártott, de jobs-nak mindig is a macintosh volt a szíve csücske. nem lesz win a gépeken (illetve annyira, mint manapság: emulálva)

már várom a következ hasonló hírt, hogy az MS leáll a vista fejlesztéssel, hogy az osx alá több alkalmazást tudjon készíteni

sepsiszentgyörgy

sly007
kbupdate: Remélem megóvod a személyiséged tölünk.

sly007
Mindenesetre érdekel ez az alternatív platform.

sly007
Figy, te maradj a Pc-né. Én is maradok. Csak akkor váltok MAC-ra ha úgy fog tünni, hogy tényleg szükségem lessz rá.

Extraboy
Hat nemtudom, mutltkor masfel oran at neztem bemutato szinten, de nekem akkor sem sikerult elneyernie a tetszesem. Ugyanazokat meg tudtam csinalni a windowsos gepemen is, bar izles kerdese... dontse el mindenki maga.

sly007
Mivel a MAC-hez kevés a bõvítõ modul, így kevesebb hiba csúszhat a rendszerbe. Ehez még hozzá jön, hogy nagyon jó minöségû alkatrészekbõl rakják össze. Nem sokkal jönnél ki jobban, ha egy PC bõl akarnál ilyen redszert kihozni.

:-)

Extraboy
Jo, rendben, de nem erzed ezt "kicsit" soknak? Par plus grafikai effektert? Mert sokkal tobbet nem tud.

asysoft
iMac is a maga dual core processzorával?😊 Az is 400 ezer alatt van.

/*WTF?!*/

sly007
1000 Ft ért vettem egy rég MAC gépet <#vigyor3>

asysoft
Egyébként meg nemhiszem, hogy egyhamar bekövetkezne ez a váltás. Ha valóban így lenne eltervezve, nemhiszem, hogy az OS X X86-os változatába ennyi energiát (és fõleg pénzt) öltek volna.

/*WTF?!*/