116
  • abzu
    Ha valaki apple gépet vesz akkor pár évig nem kell majd cserélnie, meg a hangja is szinte néma, a boritása általábn fém ami nem szinződikbe, ja és ugyan úgy lehet fejlleszteni, mint bármi mást, meg a Ms Office, ha megszünne a mac-re ott van a szinte ugyan annyit tudó Oppen Office, sőt az még jobb is sokkal jobb!!!
    Ha valaki mac-et vesz az nem bánja meg néz meg egy filmet bármilyen ott mi van MAC. ÉS MACOS
    A mac monitorok is fémből vannak és nem is melegednek, mert FÉM.
    Nem értem ezt a mac utálatot, nem is drága egy mac. Egy pc menyi 500eFT- egy normális
    És mac itt is mondták 300e-500e FT ,akkor???
  • kbupdate
    "Unix/Linux a jövő, már csak a közösség miatt is..."

Jaja, ezért vált az Apple is Windowsra
  • BiroAndras
    "Az OSX-nél viszont nem a gép sebességétől függ az oprendszer rendelkezésre állási ideje, válaszideje, reagálása."

Win-en sem. Elsősorban a RAM mennyisége számít, mert a swapp a qrva lassú. XP-hez miniimum 256 de inkább 512 mega kell, akkor már egy lassú gépen is vidáman szaladgál.
    Az meg hogy a GUI-nak magasabb prioritása legyen, valóban fontos, a Vista ebben is javulni fog.
  • malleri
    Most olvastam valahol:

Minden windows felrobbantja magat, a 2000-edik virus utan.
  • malleri
    Mac-es virusrol egy szenzaciohajhasz alhir volt. Ezert szeretem az ilyen barom hireket. Jobban utanna kell nezni a tuti hireknek, es kiderul, hogy nem epp ugy vannak a dolgok, ahogy itt leirjak...
  • ttt ttt
    A firewire portból meg az usb portból ezt a következtetést levonni. LOL

A firewire már a régen a pc szabványa is és ha nincs igencsak hiányzik pl video szerkesztésnél, mert az usb2-vel is csak kínlódás digitalizálni.

Bírom az ilyen elemzőket, gyártják a vihart a bilibe :(
  • kafi01
    A családban van egy G4-es MAC és nagyon penge! Nem olyan mint a win, hogy minden szarál rinyál, hanem megoldja ő maga...jah és ami szerintem nagyon lényeges, az az, hogy nem küszködik fölösleges feladatok megoldásával!!!
  • kafi01
    Ne ne ne!!!!! soha ne tegyenek ilyet!!!!! remélem azért ha ez a szörnyűség megtörténik akkor marad az OS-is....
    NAGYON REMÉLEM, HOGY EZ KAMU!!!!!
  • strogg
    Mert kicsit más is a kereső családok anyagi helyzete is :)
    Én sem azért nem vettem még power book-ot, mert szarnak tartom, hanem mert itthon nem fizetik meg az embert.
  • szacsi
    az usaban sokkal többen használnak mac os-t :C
  • blackeagle
    Milyen pluszt áruld már el ? Az a valag free prg-t amit összeszed neked a distrib. csakhogy egy használható rendszert kapjál és ne gyüjtőgetéssel kezd a napod mint az m$-nél ?
    Használhatsz mini linuxot is egy kernellel és egy shellel ,azon már nincs mit megnyirbálni.
  • intrex
    Alapvetően egyetértünk mindenben, hiszen ugyanazt írtad amit én, csak a mértékeket minősítetted át. A lényeg nem változik. Pl:
    / "Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni"

Ez egyébként teljes mértékben igaz. Persze nem a GHz számít, hanem az, hogy mennyire gyorsan reagál a gép.
    /

Nos igen. Az OSX-nél viszont nem a gép sebességétől függ az oprendszer rendelkezésre állási ideje, válaszideje, reagálása. Az első a júzer, a második a rendszer, a harmadik az alkalmazás a prioritási sorban.
  • BiroAndras
    "Cska megvehetsz progit, vagy letölthetsz ingyenes variáviót rá. Mint most. Vehetsz mondjuk Nero-t linuxra, vagy használhatod a k3b -t."

Ez win-en is így van, mégis csasztetik az MS-t.
  • BiroAndras
    "Arra próbáltam utalni, hogy az emberek 80%-a azt hiszi, hogy egy új hardware vásárlása után a driverek telepítésével kell bajlódnia"

Többnyire nem kell. Bajlódni végképp nem. Max. belökni a CD-t, és végigkattingatni a Next-eket (sokszor még ennyi sem kell).

"vagy víruskeresőket kell vásárolnia (vagy letöltenie igyen)."

Nem most volt épp hír egy Mac-es vírusról?

"Az emberek 80%-a úgy tudja, hogy HDTV minőségű video vágásához gigászi teljesítményű gép, és milliós értéket képviselő szoftver szükséges."

Csupán a vágáshoz átlag PC és ingyenes szoftver is van. Viszont komolyabb műveletekhez nem árt egy komoly vas, függetlenül a platformtól.

"Az emberek 80%-a úgy gondolja, hogy az egyszerű fájlműveletek elvégzéséhez kiegészítő program szükséges"

A win userek többsége Explorer-t használ.

"sőt a drag'n'drop teljesen hasztalan találmány."

min. 10 éve win-en mindenki használja.

"Az emberek 80%-a zsigerekből vágja hogy minden munka tetemes részét a gép istápolása teszi ki."

A legtöbb user nem is tudja hogyan kell ilyet csinálni.

"Az emberek többsége ideges amikor leül a gép elé, mert az nem mindig azt csinálja mint amit szeretne."

Na jó, ez előfordul. De azért a legtöbb júzer a begyakorolt feladatokkal elbánik. De nem hiszem, hogy lenne olyan rendszer, amit egy technofób felhasználó is könnyen meg tudna tanulni.

"Ezen embereknek számára a gép legfontosabb eleme a HDD led, mert arról tudja hogy dolgozik-e a gép, vagy sem."

Szerintem ma már a legtöbben nem is tudják, hogy mi az a HDD led.

"Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni"

Ez egyébként teljes mértékben igaz. Persze nem a GHz számít, hanem az, hogy mennyire gyorsan reagál a gép.

"illetve hogy a hw teljesítmény növelésével egyenes arányban nő a termelékenység is."

Attól függ, mit csinálsz. Normál irodai használatra, vagy otthoni netezésre nem kell teljesítmény win-en sem.
  • strogg
    Nem kellene. Cska megvehetsz progit, vagy letölthetsz ingyenes variáviót rá. Mint most. Vehetsz mondjuk Nero-t linuxra, vagy használhatod a k3b -t.
  • Athlon64
    A Winben található alkalmazásokat mindig is támadták kormányok, szövetségek (EU)!
    Mint az látható a Vista is butított formában is meg kell, hogy jelenjen.

És ez a korlátozás csak azért van mert a Föld 80%-a Windowst használ azaz monopol helyzetbe van az MS!

Kérdem, ha akár a linux vagy az Mac OS ugyan ilyen arányban uralná a piacot akkor őnekik is ki kellene venni a sok plusz progit amint alapból megkapnak most?

• strogg
    Az a license változás tényleg érdekes.
    Nem is értem miért költenek még winre, amikor egyértelmű, hogy csak a lehúzásaról szól...
  • intrex
    Ja és még valami, amitől megint mosolyogtam: új alaplaplaphoz új windows is szükséges. :) Méghogy a mac drága.
  • intrex
    Természetesen nem darabszámra gondoltam, amikor a windows zárt világát említettem. Arra próbáltam utalni, hogy az emberek 80%-a azt hiszi, hogy egy új hardware vásárlása után a driverek telepítésével kell bajlódnia, vagy víruskeresőket kell vásárolnia (vagy letöltenie igyen). Az emberek 80%-a úgy tudja, hogy HDTV minőségű video vágásához gigászi teljesítményű gép, és milliós értéket képviselő szoftver szükséges. Az emberek 80%-a úgy gondolja, hogy az egyszerű fájlműveletek elvégzéséhez kiegészítő program szükséges, sőt a drag'n'drop teljesen hasztalan találmány. Aki nem látott még OSX-et, annak a drag'n'drop nem is létezik. Az emberek 80%-a zsigerekből vágja hogy minden munka tetemes részét a gép istápolása teszi ki. Az emberek többsége ideges amikor leül a gép elé, mert az nem mindig azt csinálja mint amit szeretne. Ezen embereknek számára a gép legfontosabb eleme a HDD led, mert arról tudja hogy dolgozik-e a gép, vagy sem. Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni, illetve hogy a hw teljesítmény növelésével egyenes arányban nő a termelékenység is.
    Ezért mondtam hogy a win zárt világ, hiszen OSX alatt a munka vidám, 100%-ban a melóra lehet koncentrálni, intuitív a felület, az oprendszer alánk dolgozik, nincs várakozás, nincs kieső ciklus, és még az első példánál maradva, egy 200Ft-os alap mac is tartalmazza a HDTV vágásához szükséges összes szoftvert és teljesítményt.
  • strogg
    Arról a hw gyártók tehetnek, hogy nem csinálnak drivert, nem az OS :)
  • Alec
    Hasonló problémákkal kezdene küszködni mint a linux: eszközmeghajtók...
  • strogg
    Nehezen tudom elképzelni a mac-et winnel :)
    De tényleg. Majdnem kizártnak tartom!
    Ami azt illeti, ha van egy macos, és windows komp x86 hardverem, és mondjuk nem létezne a linux, és el kéne döntenem, hogy macOS vagy win, gondolkodás nélkül macos.

Igaz, le vagyok maradva, elismerem . (MacOS 8.x után adtam el a gépet, mert kellett a zseton:) És beismerem, nekem nem való a macos. (megrögzött heggesztős emberke vagyok. Szal nem ideális mac user:) A lényeg. Alapjaiban tudná felforgatni a pc OS piacot, ha a macos for x86 nyílt lenne.Nah az egy érdekes húzás lenne.Még csak elképzelésem sincs mi lenne a végeredmény.
  • the Godfather
    A cikk egyébként csak spekuláció, nem kell komolyan venni.
  • the Godfather
    Azért ilyen pici az a világ, mert az othoni userek 80% azt használja...mert azt engedheti meg magának, és legtöbbje tudja hogy mit ér a gépe, viszont a Mac user kevésbé tudja hogy mit ér a gépe, csak az értékét pénzben tudja mérni.
  • Evil Merodak
    Nem kell mindent elhinni amit leírnak.
  • intrex
    Ez a hír legalább annyira megalapozott és fontos, mint ha azt olvasnám hogy győzike állítólag utálja a krémsajtot, és ezért inkább vajkrémet eszik.
    Csak arra jó, hogy a tudatlan windows fanatikusok a szemellenző mögül nyihogjanak egyet. Mindenesetre én boldogan konstatálom, hogy attól még a karámban maradnak. Zárt kis világuk, a windows megszabja a határokat. Azt sem tudják mire képes a gépük.
    Látom a kommentekben színvonal megint megvan ^^

• lpapi
    Unix/Linux a jövő, már csak a közösség miatt is... Novell is véletlen vette meg a SuSE Linuxot ugye, me nem tudott mit csinálni a sok pénzével, jah és véletlen lesz a linux kormányzati rendszerek alapja... Nem rosz a mac os, de sok a hiba és hiányzik mögüle 1 erős közösség(ha szabad lenne, akkor...). Jah, igen persze, nincs elég SW linux alá, de egyre több és majd csak észbe kapnak pl olyanok is mint az Adobe, ha nem, majd szól nekik a Novell, ami 1re erősebb megint... És akkor, gyerünk köpködjenek olyanok, akik 3 lépés távolságból látják az ilyesmit...
  • Athlon64
    Egy régi Fix.tv-s i+ adásban a Mac fanatikus zenei produceres golyófejű muki a hosszas vitázás után azzal zárta le gúnyosan, hogy "Word PC".
    Hát innen üzenem neki, hogy vigyázzon mit mond nyílvánosan mert ugynézki ez beteljesűlni látszik!
  • dez
    Azért PC-ből sem olyan olcsóak a márkásabbak (HP, Dell, stb.). A haverodat meg kicsit bepalizták azzal a G4-essel, de inkább egy kiskereskedő, nem? Vagy, ez nem 4-5 évvel ezelőtt volt?
  • acdc
    Amúgy fennt van nálam és gyorsabban fút mint a win xp még emulációval is (pl. office stb...)ez a nem gyenge, pedig az még nem is az a verzió és nem is ilyen gépre van.

Szóval nem a tesztekre adok,de gondolom azért 1 fokkal többet mont mind kis jancsika véleménye...
  • acdc
    En nem EISA dij

Magyar "szaklapot" nem veszek a kezembe

Miért szerinted a Microsoft nem tudna tejelni?

no comment

• Macc
    http://www.geekculture.com/joyoftech/joyimages/789.gif
  • malleri
    Mac-rol annyit, hogy azert nem vesznek "tul sokat", mert 4-6 evig rendesen lehet hasznalni minimalis upgrade-ekkel.
    (Ezt persze sohasem foga megerteni egy PC-s...)
  • ubuntu
    -"Apple: Mac OS helyett Windows?"
    További híreink:
    -Britney Spears újra terhes
    -Amerikai genetikusok megdöbbentő bejelentése: Saddam Hussein nő, híres bajuszát hormonzavaros tinikorának köszönheti
    -Nemzetközi Király rovatunk:Elvis Presley valóban földönkívüli volt?
    -Hazai Király rovatunk: Zámbó Jimmy visszatért a túlvilágról

Ennyit erről a nagy "hírről" :-)))
  • malleri
    Atyauristen! Mi ez??? Es ki a franc ez a szimpatikus nevu uriember, aki megszakertette a dolgot?!
  • EvilDevil
    Mac OSx béke poraidra...

2020-ra a Linux is kipusztul... aztán eljön harmadik MS birodalom :DD
  • Godefroy
    Értem.
    a többi 43 dijazott?
    Amikor én is ujságnál dolgoztam (hazai akkor még számítástechnikai "szaklapnál") az nyert aki a legtöbbet hirdetet nálunk...
    egy másik élményem ilyen díjakról: Az EISA díj amit előszeretettel mutogatnak Házimozi/Hifi termékeken logoval abból áll hogy 40 valahány szaklap amiben az a cég legalább fél éven át hirdetett adott termékkel az kerülhet bele abbba amitből a dijazottakat kiválasztják...

no comment.
  • Godefroy
    Szeretem ezt a Macintosh dolgot.
    Egy 2%os piaci részesedéssel bíró cég más dolgot nem tud, mint állandó pletykáival a színen maradni.
    Grafikusok ezt használják?
    Lehet, de ugye a világ felhasználónak zöme nem photosopot futat a gépén...
    De tényleg. Az egész Apple egy nagy marketing cég, abból él hogy dizájnos cucokat ad el 3x annyiért amenyit érnek. És elhitetik az idiotákkal milyen jó.
    (egyik ismerősőm most vette gy G4es laptopot 1700 angol fontért kb 700 000 Ft. Azt mondták neki tökéletes lesz az Archicad futtatásához egy Celeron 1000 1500 öst kb hozzo procival... hát ilyen az Apple marketing. jah de különben nagyon faszán tekerőznek az ablakok tehát a parasztvakítás müködik!)
  • acdc
    Az év operációs rendszere: Mac OS X

Az IDG Inforworld bejelentette a 2006-os év technika díjazottait. 45 db. különböző kategóriában 46 db. díjazott terméket neveztek meg.

Az év legjobb kliens operációs rendszerének kijáró díjat a Mac OS X operációs rendszer kapta meg, mert gazdag és barátságos kezelőfelülettel, valamint első osztályú kezelhetőséggel rendelkezik.

Az év legjobb szerveres operációs rendszerének a Mac OS X Server lett kinevezve. A Mac OS X Server kíváló, remekűl bővíthető, Unix alapú, szerveres operációs rendszer, amely erőteljes sztenderd képességekkel lett ellátva.

Az év legjobb munkaállomása az Apple Power Mac G5 Quad lett. A négy magos, dupla processzoros számítógép a lenyűgöző hardveres teljesítménye, kategóriájához képest alacsony ára és a rajta futó Mac OS X operációs rendszer miatt érdemelte ki a díjat.

Annyira talán nem szar:))))))))))