Növekvő kritika az új másolásvédelmek miatt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DVD-nél alig jobb felbontásban leszünk kénytelenek élvezni a filmeket.

ha ha

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

"szvsz a HD hasonló sorsra jut mint a DVD-audio, meg az SACD. Lehet hogy nem olyan mértékben, de hasonló lesz az tuti."

Hamarosan nem lehet majd más megjelenítõt kapni 60cm fölött, csak HD-sat. (5 év múlva valószínû az alatt is.) LCD-TV-vel már most így van, és - egy technikai újításnak köszönhetõen - plazmával is ez lesz a helyzet. És ezeken valahogy nem olyan jól néznek ki az SD-s anyagok... És a piaci folyamatokat azok döntik el, akiknek van pénzük (vásárolnak), nem azok, akiknek nincs. (Jé, mintha Mike is pont ezt írta volna.)

"A dvd-nek 5 év? Hát nagyot néznék ha úgy lenne, de legalábbis arra következtetnék, hogy mindenkinek elment az esze."

Én nem azt mondtam, hogy 5 év múlva kihal. Hanem hogy 5 év múlva már sokan HD-znak majd. Ez nem ugyanaz.

Ó, hát persze.

Elkezdtem írni egy hosszabb technikai elemzést "megjelenítõk, adások, lejátszók jelene és közeljövõje és a HD" témában, válasz gyanánt, de rájöttem, értelmetlen, nem vagy rá kíváncsi (hogy mások is így vannak-e vele, az nem biztos) te azt is csak ellened irányuló támadásnak értelmeznéd. Akkor ennyit errõl, és az SG-rõl. Szomorú.

ugyan már bameg, nálam még mindig a vhs a menõ! 😊 Ha eredetit akarok venni, akkor azt veszek, mert feleannyiba kerül mint a dvd. (Itt nem az 1000hufos lemezekre gondolok, azokat én is veszek, hanem a friss megjelenésekre) Jó tudom, kisebbségben vagyok de nagyon 😊 akkor meg minek irogatok ide mi?
szvsz a HD hasonló sorsra jut mint a DVD-audio, meg az SACD. Lehet hogy nem olyan mértékben, de hasonló lesz az tuti. A dvd-nek 5 év? Hát nagyot néznék ha úgy lenne, de legalábbis arra következtetnék, hogy mindenkinek elment az esze.

Mike
csakhogy o permanensen ezt csinalja

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
"akiknek tetszik a HD-s videózás, és minden 5. hozzászólásban azt sulykoltad, hogy a DVD teljesen jó, nem kell annál jobb, akinek jobb kell, az hülye sznob, stb"

hol irtam azt, hogy akinek jobb kell mint a DVD az hulye sznob?
talan a ugy gondolnal a HD-re, amiert penzt kene adnod, akkor mindjart nem lenne ekkora a szad
hany DVD-t vettel eddig?
hany HD filmet vettel eddig
konnyu arrol papolni, hogy terjunk at, mert milyen franko, temessuk a DVD-t, 5 ev mulva nem lesz itt semmi a HD-n kivul
hat persze neked aki letolti mindegy
szerinted kidobnak egy jol jovedelmezo technologiat, pikk-pakk?
az emberek rohanni fognak HD filmeket venni, uj hardvert venni, es 5 even belul annyira elterjedt lesz mint most a DVD?
tudod te hogy mukodik a piac? figyelembe vetted a prognozisodnal?

nem az irrital, hogy HD-t akarsz 5 even belul, hanem az, hogy egyaltalan nem veszed figyelembe a tendenciakat, es a vilagot mozgato eroket

miert nem hidrogenhajtassal mennek mar az autok? miert nincs 5 GHz-es processzor, miert nincs 1 Tb-os holografikus kocka a gepedben?

anno elmondtak mennyire jo az SACD
elterjedt? mindenkinek az van otthon, a CD megszunt? nem

vegezetul:
- hiu abrandokat kergetsz
- nem olvasod el, amit irok
- nem birod elviselni, ha valaki nem ugrabugral, es nem hiszi azt, hogy hip-hop korszakvaltas fog bekovetkezni

csak azt nem ertem miert baj ez

Mike
"Jól látom, hogy anyagi érdekbõl akarsz valakit bannoltatni"

latom tenyleg nem birsz leallni

Nem emlékszem, hogy én személyeskedtem volna. Csak sajnos nem esik egybe a véleményem a tiéddel. Jól látom, hogy anyagi érdekbõl akarsz valakit bannoltatni? Ha ebbe belemennek a modok, nem is sajnálom, majd találok más törzshelyet, ahol egy VIP nem lesz ellenérdekelt a technikai részletek kitárgyalásában, és ezzel önkéntelen népszerûsítésben.

gz8: oké, én itt leálltam.

Már volt egy párszor, hogy beléptél ilyen HD-s topikokba, és rászálltál azokra, akiknek tetszik a HD-s videózás, és minden 5. hozzászólásban azt sulykoltad, hogy a DVD teljesen jó, nem kell annál jobb, akinek jobb kell, az hülye sznob, stb., különben is még csak most vannak felfutóban a DVD eladások, ezért kérdeztem rá, hogy van-e valamilyen anyagi érdeked a DVD-ben. Ennyi.

Akár tetszik neked, akár nem, ha nem is a jövõ héten, de 5 év múlva itthon is nagyon sokaknak ez lesz az alap. Mást nem is nagyon lehet majd kapni.

Az nem igazán mérvadó, hogy a VHS-rõl mennyi idõ volt átállni DVD-re, mert egy full analóg technikáról kellett átállni digitálisra, + szalagról lemezre. Egy csomó úgy technológiának kellett kifejlõdnie (integrálás, stb.), hogy egyre olcsóbbá válhasson a gyártás, ezek már adottak.

gz8
Nyugalom, a hosszú élet ritka.
Neked is, deznek is szól: nem kell minden apróságért egymás torkának esni. <#vigyor2>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Mike
masreszrol regebben is szemelyeskedtel, es ebbol kicsit nagyon elegem van, meg egy huzas, es felnyomlak a modoknak, ilyen egyszeruen

Mike
na akkor alljunk meg egy kicsit!

szemelyeskedtem en?
ki kezdte, hogy nyomdam, meg tekam van?

mondtam en olyat valaha, hogy nem lelkesedhedsz a HD-ert?
hogy nem kolthetsz akar milliokat is HD rendszerre? nem

egyszeruen abbeli elkepzelesemnek adtam hangot, hogy szerintem! a DVD-t meg sokaig nem fogja a HD levaltani, es a masolasvedelem is hatraltato tenyezo lesz

vagy talan az a basztatas, hogy azt mertem irni vkinek, hogy nyugodtan vehet grafkartyat, mert mire megfizetheto es elterjedt lesz a HD mar lesz neki masik? szerinted mennyi ido alatt terjedt el a DVD?

ne legyunk mar kisgyerekek, alljunk mar ket labbal a foldon, lehet, hogy te milliomos vagy, vagy nem sajnalsz a mindig legujabb technologiara irrealisan nagy osszegeket elkolteni, de az atlag nem ilyen

es egy technolia bevezetese nem is toled fugg, aki jo eselyel letolti a filmeket 1080 soros minosegben, hanem azok a milliok, akik megveszik a termekeket Japanban es USA-ban, es senkit nem erdekel, hogy Te itt Mo-n miert lelkesedsz es miert nem, eppen ezert azt gondolom, magadbol kiindulva trendeket felallitani nem eppen celravezeto

divx+vhs rulz 4eva!

Kicsit sokat képzelsz magadról. És nem én "basztatlak" téged, hanem te állsz neki "basztatni" azokat, akiket - valami furcsa módon - érdekel a HD.

És szerintem enyhén szólva te nem tartod be a fórumozás szabályait az állandó vulgaritásoddal.

Mike
csak azt nem ertem mi faszert jelensz meg mindig ezekben a topikokban, a basztatasomon kivul mast nem csinalsz, ki foglak innen bannoltatni

Most már tuti, hogy csak az üzletedet véded. Amúgy <#rolleyes>

Amúgy, most akkor jól értem, egy vacak kábelt védenek így? (Ugye kimeneten egy kódoló chip, megjelenítõben meg egy kikódoló.) Ez eszméletlen. Mert biztos nem lehet majd valahogy kiolvasni a chip elõtt/után. Fõleg egy videokártyából, valószínûleg még szoftveresen is.

Mike
15 evet a cikk irt gyagyasgyerek
el is kene olvasni amihez hozzaugatsz

Mike
mire te HD-t nezel, addigra a mostani karidat mar reg lecserelted
mi a francnak kolteni sulyos penzeket olyan technologiara, ami meg mindig tervezes szintjen all? szerintetek mikorra lesz ebbol megfizetheto termek? hany ev mulva fox a helyi MediaMarkt-ban Blue-Ray lemezeket venni 2-3k-ert? Mikor lesz HD adas Mo-n? Az eppen felfuto DVD gyartast leallitjuk es mindeki vadul rohan HD cuccokat venni? nem hiszem

15 év? Jó lesz az 5-nek is. Neked valami DVD-kölcsönzõd van, vagy nyomdád, vagy mi? Állandóan ilyeneket írsz.

Csak ha másolásvédett Blu-ray vagy HD DVD lemezekrõl van szó. Máshonnan szerzett, vagy valami módon mégis lemásolt cuccokkal azt csinálsz, amit akarsz.

Mike
majd 15 ev mulva lecsereljuk, mert akkor amugy is minden szar tartalmazni fogja, meg a torest is, meg jonnek majd a tajvani, hong-kongi gyartok akik nagy ivben szarnak a vedelemre
DVD-kre is kitalaltak a macrovision-t, a regiokodot, es mire mentek vele
nem kell aranyaron adni a dolgokat, es akkor meg fogjak venni.
lasd most pl. a DVD-ket: olcsobbak mint a CD-k

Elõször is: Bittorrent rulz
Másodszor: amígy a magyar átlag nethozzáférés asszimetrikus, addig Divx rulz
Ha majd 2mbit/2mbit le/fel lesz a 2mbit/256kbit helyett, akkor HD rulz
Az meg soká lesz még sztem...
Filmgyárosok, ASVA, RIAA, másolásvédelem SUXXX
most mi van? ez most azt jelenti hogy a monitoromon (CRT) ami tamogatja 2048X1536 os felbontást, alkalmatlan a HD szabvány lejátszására, ill csak butítva? menjenek a búsba... most vettem novemberben... 😞 és ne szándékoztam lecserélni öt éven belül...
Tinman
A 4-es Deamon-na ígérték a híres neves áttörést... hát elmaradt.

"De van crack a legujabb SF3-as jatekokhoz"
Nem nincs :-)
Pontosan ma vagy tegnap este küzdötte le a RÉGI SF3-as védelmet a Reloaded. 5 és fél hónapig tartott nekik... azóta SF3-ból már 2 verzió kijött, nagyon pengék.
A BIOS meg az XP mér rég nem látja a CD/DVD olvasókat, de az SF3 még mindig.

Persze a lehuzogatás még mindig megoldás kiegészítve pár programmal, de ez még nagyon messze van a copy/paste mûveletektõl.

HD-t csak én is akkor veszek ha korrekt áron lesz... dehogy veszek 6-7 ezerért ilyeneket. Majd ha 2000 körül lesz akkor lehet róla szó.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

"10, azaz tíz ilyen termék létezik"
Potnosabban melyik ez a 10?

Bocsi, de a következõ DaemonTools-ban lesz idejammer és akkor az SF3-at lehúzhatják a klotyón.

De van crack a legujabb SF3-as jatekokhoz is, csak kicsit kesobb jelenik meg. De a legtobb siman megy tores nelkul is csak ki kell huzigalni a DVD/CD meghajtot meg futtatni egy kis programot.

Reszemrol nem fogok ilyen HD szarokat venni az tuti. De jo lesz, mert a DVD valtozat legalabb olcsobb lesz. Vagy letoltom a netrol ingyen.
Valaki L tudná intézni,hogy kapjak még egy büntetõ pontot? Kéne mert már unom ,hogy kettõ van..és egyébként is 3 a magyar igazság..de örülnék egy ráadásnak is <#awink>
Hagy ne keljen beszólogatnom meg sértegetnem..így egyszerûbb lenne nem?
Tinman
Aki akarja -ahogy már írtam- most is HD-zhet free (céges DSL elõnyben.)
Az viszont, tény, hogy tényleg kegyetlenül odavág a minõsége egy ilyen filmnek... (pl. lsd Chornicles of Riddick HD.)

IMYke2.0.0.0:
Elõször is: Tengermély tisztelet :-)
re: Azért van szerencsére jópár igényes alkotás hónapról-hónapra. De értem mire gondolsz, a "tucathollywood" szarokra. Azt meg DVD megjelenést követõen indulóba elég alacsony áron adják.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

NeoMaN
Imyke kifakadt de igaza van. Egyként meg le vannak szarva, mert mire elterjed, addigra ugyanaz lesz a helyzet mint most: DVD--->XviD. Csak monnyuk HDCP-->XXX. 😛

"Pont erröl beszélek, hogy nem a kábel a lényeg, akkor mért nem maradhat a régi "dugó"?"

Azért, hogy ne keverd össze a kettõt.

AgentKis
Majd meglázsd olyan minõsége van, hogy jobban élvezed, mint a huggyozást egy kiadós sörözés után. Akkor elgondolkodsz Te is <#idiota> Vagy lehet, hogy mégsem... <#eplus2>

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

AgentKis
Pont erröl beszélek, hogy nem a kábel a lényeg, akkor mért nem maradhat a régi "dugó"?

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

IMYke2.0.0.0
Véleményem szerint, elõbb jó filmeket kellene készíteni, utána rinyálni, hogy lopják õket, és alkalmazni ilyen drasztikus és vásárló-ijesztegetõ védelmeket, tisztelt faszfej Public Relations faszfejek!

Amúgy is, vegyen új monitort, VGA-t az, akinek 9 anyja van egy vagy két szar film kedvéért...!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
"Az !újabb! (ez a kulcsszó) verziójú SF3-at pl a játékoknál"

Ugyanis ezt az újabb SF3-at már nem lehet sehogysem megfektetni csak a huzigálással.

IMYke2.0.0.0
A Colin McRae Rally 2005-re gondolsz, és a Hoodloom csapat készített egy ilyen animációt a telepítés elejére...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

720p igen, de 1080as még nincs, legalábbis egy kezemen meg tudom számolni hányat láttam (mátrix, meg ilyen alapfilmek)

"Nyugi már most terjednek a különféle "forrásokon" a HD anyagok."

Még nincs olyan lemez, ami az új másolásvédelemmel lenne ellátva. És ez a cuccos elég komolynak néz ki, lehet, hogy nem lesz egyhamar törés rá.

erdekesch... anno jatszottam valami alsokategorias rally programmal, ami szinten SF3-mal volt vedve. 😊

Nem emlekszem semmi baszkodasra, a crack.txt-ben le volt irva mit hogyan kell csinalni aztan utana mar ment siman mindig.

Majd 1 het utan letoroltem az egeszet mert szar volt a jatek.

Egyebkent a jatek ugy indult, hogy a cracker csapat forumokrol osszeszedett szovegeket animalt, hogy "ezt nem lehet feltorni" meg ilyesmik, aztan egy nagy smile, hogy bekaphatjak, mert ok feltortek... hat ennyit errol.

\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP

Tinman
Nyugi már most terjednek a különféle "forrásokon" a HD anyagok. Csak gyõzze sávszélességgel az akinek nem elég a DivX.

Tinman
"Melyik másolásvédelmet nem törték eddig fel?"
-szólt a kérdés.

A válasz SF3... NINCS rá törés... megoldások vannak, de CRACK nem létezik. Ill. léteznek, de 99%-ban nem mûködnek.

Bammeg, még jó hogy most olvasom ezt a cikket. Épp most akarok venni monitort és videokártyát is. Ezek után alaposan átgondolom a dolgot.
Tulajdonképpen ez a cikk arról szól, hogy amikor megjelennek a HD filmek, gyakorlatilag senki sem lesz képes PC-n lejátszani õket. Ez azért eléggé durva. Ennek az eredménye az lesz, hogy a warez növekedni fog csökkenés helyett.

Dave92
átalakito, biztosd lesz egykét ember aki legyártat egykettõt magának😄

ASUS K8N , AMD 64 3200+, LG 4167,Logitech MX5000,2x512 MB DDR RAM, MSI NX6600GT 128MB FUN Mafia, Cooooming The Godfather

Meg úgy tudom, a DVI szabvány sávszélessége kevés az 1080p-hez.

"Engemet csak az zavar, hogy mér kell új csatlakozó, amikor a DVI csak 8 szálat használ."

Nem a kábel a lényeg, hanem a titkosított adatfolyam, amihez egy chip kell a kártyára. És ez nem technikai kérdés, hanem csupán másolásvédelem.

"Hát ha abból indulok ki, hogy a DVI mennyire, és milyen lassan terjedt el akkor nem nagyon izgulok."

Azért terjedtek lassan, mert:
1. Csak LCD monitornál van érteleme.
2. kb. 20.000 forinttal drágább miatta a monitor. Úgy tudom, hogy ennek nem technikai oka van, hanem szimplán egy EU-s adó miatt.

"A multkor láttam ugyan egy karit amire csak DVI aljzatot szereltek, de ez egy 8MB-os õskövület volt, szal vga rulez még most is."

Ma már minden normális kártya dual DVI csatis. De már évekkel ezelõtt is volt DVI a kártyákon.

mrzed001
Talán nem tudsz játszani vele úgy, hogy nem vetted meg? <#ticking>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.