Bemutatta négymagos chipjét az Intel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát ha fogsz vmi 20rendü polinomot akkor az életben nem végeznél vele,egy gép meg ehhez képest viszonylag gyorsan kiszámolja, csak proci kérdése.
Ugyanakkor viszont ha neked egy kép alapján kell azonositani egy személyt akit élõben látsz, akkor viszonylag gyorsan és helyesen fogod ezt megtenni ránézés alapján.
Ugyanezen processzorod viszont totál belebukik a dologban ha a célszemély például azóta szakállat vagy bajuszt növesztett esetleg sapka van rajta mert az azonositó program egyszerüen képtelen lesz felismerni egy kép alapján.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Egyébként szerintetek hogy lehetne vmi ilyesmit megvalósítani, úgy értem pzitronikus "elektronikát"???
Mert én már gondolkoztam rajt, de dunsztom sincs. Legalábbis nem konkrét.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Rolika: ez a 15 vagy húsz év mulva mi lesz ez mind csak mese. Én régebben rengeteg scifit olvastam, amik pl. 90ben iródtad és 2005re már mindenhová járkáló intelligens háztartási robotokat jósoltak meg vagy lásd pl terminátor, abban már 97re gépi intelligenciát meg számitógép által irányitott fegyverrendszereket jósolt,aztán itt vagyunk 2005ben és van pár robotrepülönk ami még messze hülyébb egy ember vezette gépnél meg van szép kis sony robotkutyánk meg pár a kráterekben kutakodó robotunk.Szval mesterségen intelligencia jó ha lesz majd talán 100 év mulva,bár én ezt is kétlem.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Számtek-tanárom mondta, hogy a számítógép tud sorosan vagy párhuzamosan dolgozni, az emberi agy meg vmi teljesen más módon.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Egy processzor mag sokkalta gyorsabb és többmindent tud mint egyetlen neuron.
Igazából egy neuron másodpercenként csak pár százszor tud jelet adni jó esetben.
Azok a neuronhálózatos dolgoknak nem sok közük van a mesterséges inteligenciához..
És ahogy elnézem eddig csak gyenge kísérletek voltak ilyesmik fejlesztésére.
Egy AI- fejlesztésére komoly nemzetközi összefogás kell. Komoly hardware háttérel szerintem.Ma még nincs ilyen. 😞
A 2K/XP 2 magot vígan kezel. A szerver verziók meg többet is. A 64 bites 2K3 datacenter server pl. 64 procit képes kezelni.
"Ahoz hogy kihasználd nem csak az oprendszernek kell tudni használni,hanem az a programozó aki a progit írja"
Nem feltétlen. Futtathatsz több CPU igényes progit egyszerre, ahhoz nem kell egyiknek se több szálon futni.
"Meg mire használnál 4 magot?"
Pl. fizikára. Esetleg AI-ra.
Mint ha most raknának elénk egy 486SLC-t ami a maga idelyében ugyan zsér volt de a mostani dolgokhoz képest, pfff. Aról nem is beszélve hogy valószinûleg egy olyan architekturális váltás küszöbén állunk, ami majd remélhetõleg leveti a legtöbb "pc"-s korlátot.
Pontosabban 256 milliárd 32 bites, vagy 32 milliárd 64 bites mûveletet.
1 mag lényegesen nagyobb teljesítményû, mint egy agysejt. Szerintem pár ezer mag bõven elég.
El fog múlni. Pl. a játékokban egyre komolyabb szerephez jut a fizika, arra pedig bármennyi magot el lehet használni könnyedén. A 64 bit meg elsõsorban oprendszer kérdése, a szoftvereket gyakorlatilag elég csak újrafordítani.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
xbox360+komputer
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....