Bemutatta négymagos chipjét az Intel

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez megint csak szempont kérdése. A mai processzorok egy bonyolult komplex matematikai müveletet sokkal gyorsabban és többször tud végrehajtani mint egy emberi agy.
Tehát ha fogsz vmi 20rendü polinomot akkor az életben nem végeznél vele,egy gép meg ehhez képest viszonylag gyorsan kiszámolja, csak proci kérdése.
Ugyanakkor viszont ha neked egy kép alapján kell azonositani egy személyt akit élõben látsz, akkor viszonylag gyorsan és helyesen fogod ezt megtenni ránézés alapján.
Ugyanezen processzorod viszont totál belebukik a dologban ha a célszemély például azóta szakállat vagy bajuszt növesztett esetleg sapka van rajta mert az azonositó program egyszerüen képtelen lesz felismerni egy kép alapján.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

A Star Trek pl. ebben elég érdekes, ott a 24. sz.-ban is unikum az a néhány egyáltalán nem tökéletes android, nemcsak mert pozitronikus az agyuk.
Egyébként szerintetek hogy lehetne vmi ilyesmit megvalósítani, úgy értem pzitronikus "elektronikát"???
Mert én már gondolkoztam rajt, de dunsztom sincs. Legalábbis nem konkrét.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Na most az MI-rõl annyit hogy az már régen kiderült a mennyiség nem csap át minõségbe. Attól hogy van tiz-száz...-egymillió magod/procid összekapcsolva még semmi sem lett intelligens.(lásd internet, hány millió gép van összekapcsolva mégsem lett semmiféle gépi intelligencia)

Rolika: ez a 15 vagy húsz év mulva mi lesz ez mind csak mese. Én régebben rengeteg scifit olvastam, amik pl. 90ben iródtad és 2005re már mindenhová járkáló intelligens háztartási robotokat jósoltak meg vagy lásd pl terminátor, abban már 97re gépi intelligenciát meg számitógép által irányitott fegyverrendszereket jósolt,aztán itt vagyunk 2005ben és van pár robotrepülönk ami még messze hülyébb egy ember vezette gépnél meg van szép kis sony robotkutyánk meg pár a kráterekben kutakodó robotunk.Szval mesterségen intelligencia jó ha lesz majd talán 100 év mulva,bár én ezt is kétlem.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Azt hallottam, hogy a procik már felülmúlták rég az emberi agy teljesítményét. Szerintem azért még nem. Egyetlen agysejt sok másikhoz kapcsolódik szinapszisokon keresztül, és önmaga is egy eléggé bonyolult rendszer, ki tudja mi játszik közre abban, hogy mi hogyan gondolkodunk?
Számtek-tanárom mondta, hogy a számítógép tud sorosan vagy párhuzamosan dolgozni, az emberi agy meg vmi teljesen más módon.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

egy mai intel szemét egy neuront nem tudna szimulálni nemhogy többet

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

Andriskának igaza van.
Egy processzor mag sokkalta gyorsabb és többmindent tud mint egyetlen neuron.
Igazából egy neuron másodpercenként csak pár százszor tud jelet adni jó esetben.
Azok a neuronhálózatos dolgoknak nem sok közük van a mesterséges inteligenciához..
És ahogy elnézem eddig csak gyenge kísérletek voltak ilyesmik fejlesztésére.
Egy AI- fejlesztésére komoly nemzetközi összefogás kell. Komoly hardware háttérel szerintem.Ma még nincs ilyen. 😞
"a win az béna. 4 magot nem tud kezelni, 2-t sem rendesen."

A 2K/XP 2 magot vígan kezel. A szerver verziók meg többet is. A 64 bites 2K3 datacenter server pl. 64 procit képes kezelni.

"Ahoz hogy kihasználd nem csak az oprendszernek kell tudni használni,hanem az a programozó aki a progit írja"

Nem feltétlen. Futtathatsz több CPU igényes progit egyszerre, ahhoz nem kell egyiknek se több szálon futni.

"Meg mire használnál 4 magot?"

Pl. fizikára. Esetleg AI-ra.

Sztem felesleges 10-20éves távlatokban gondolkodni, mert gyanítom, hogy 5-8éven bellül a ma csúcstechnológiának számító informatikai eszközökön mindenki csak röhögni fog.
Mint ha most raknának elénk egy 486SLC-t ami a maga idelyében ugyan zsér volt de a mostani dolgokhoz képest, pfff. Aról nem is beszélve hogy valószinûleg egy olyan architekturális váltás küszöbén állunk, ami majd remélhetõleg leveti a legtöbb "pc"-s korlátot.
Nem kell felvenni a versenyt az emberi aggyal, elég lenne egy egyszerûsített rendõragy is "azonosítsd/igazoltasd - ha nem megy arrébb lõdd fejbe" Az USA egy ilyen robotot lazán a nyakára dobna a "terroristáknak"
igen, majd programhiba.. bumm-bumm 😄
"Ps3 procija 4! Billiárd mûveletet tud elvégezni optimális esetben másodpercenként."

Pontosabban 256 milliárd 32 bites, vagy 32 milliárd 64 bites mûveletet.

"Az emberi aggyal csak akkor vehetne fel a versenyt, ha kepes lenne tobbmilliart programszalat futtatni szimultan -> tobbmilliard mag."

1 mag lényegesen nagyobb teljesítményû, mint egy agysejt. Szerintem pár ezer mag bõven elég.

Pharaoh
Faluban lehet, de a városlakók már elég rég veszik az élelmiszert.

"home user oldalon még MINDEN szoftver 32bit/ 1 cpu magra készül"

El fog múlni. Pl. a játékokban egyre komolyabb szerephez jut a fizika, arra pedig bármennyi magot el lehet használni könnyedén. A 64 bit meg elsõsorban oprendszer kérdése, a szoftvereket gyakorlatilag elég csak újrafordítani.

Nem kell felvenni a versenyt az emberi aggyal, elég lenne egy egyszerûsített rendõragy is "azonosítsd/igazoltasd -<#wink>
"Én már most ki tudnám használni simán." Maximum Linux alatt mert a win az béna. 4 magot nem tud kezelni, 2-t sem rendesen. Ahoz hogy kihasználd nem csak az oprendszernek kell tudni használni,hanem az a programozó aki a progit írja, 4 magra kell optimalizálnia a forráskódot. Meg mire használnál 4 magot? Az azért érdekelne. Pí kiszámítására? Vagy 4 DVD szimultán kódolására? De most komolyan mire?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Neuronhálót is emlegettem...nem szeretem magam ismételni. 20 éven belül???? Lehet hogy 15 vagy még elõbb. Ps3 procija 4! Billiárd mûveletet tud elvégezni optimális esetben másodpercenként. És ugye 1 gépnek nincs idegrendszere/még/ tehát a számítási kapacitás nagyon specifikus tud lenni. Ha az MI-re fordítják és nem arra hogy járjon és 1 kavicsot is érezzen mikor megbillen akkor ez hatalmas elõny egy emberrel szeben! Arról nem is beszélve hogy sokkal gyorsabban tud tanulni mint 1 ember. Tény hogy nahyon jó önfejlesztõ MI szoftot kell rá írni.

Macc
Az emberi aggyal csak akkor vehetne fel a versenyt, ha kepes lenne tobbmilliart programszalat futtatni szimultan -> tobbmilliard mag.

Az MI-hez nem elég a gyors proci. Ha pedig arra gondoltál, hogy egy proci végre eléri egy emberi agy teljesítõképességét 20 éven belül. Hát Én ezt se hiszem, bár elõfordulhat.
Elég ha az oprendszer támogatja a 4 magot. Én már most ki tudnám használni simán. Persze, aki csak az office-val küzd, vagy a játékon kívûl nem tud mást elképzelni a gépén, jelen pillanatban nem tudna négy processzormagot agyonterhelni.
jajj de jó, hogy jövõre jön a 4 magos gondolom 64 bites cpu, mikor home user oldalon még MINDEN szoftver 32bit/ 1 cpu magra készül <#worship>

xbox360+komputer

Az...beszélgetés vagy lövés közben lefagynak...:-DDDD Ha beáll a kékhalál akkor kéken violágít majd a szemük és kérik az install holo lemezt???? :-)))

És majd Windows fut a termináorokon 😊
És hogy mi ir majd olyan szoftvert ami képes felülmúlni az embert? Hát a gép maga. Már most is léteznek neuronhálós modellek és tanulásra képes számítógépek,vagy programok amelyek programokat írnak! /Aki fõsulira esetleg egyetemre jár informatikai irányban talán látott is ilyet/. Pedig ne felejtsük el, a PC korszak csak 20 éve kezdõdött!!!

"Az igazgatónak nagyotmondásban nem kell a szomszédba mennie: szerinte tíz éven belül több száz magot tartalmazó processzorok kifejlesztése is lehetséges lesz, és a koncepció révén elfogadható szinten tudják majd tartani a fogyasztást és hõtermelést. Ennek ugyanis némileg ellentmond, hogy már a nyolcmagosoknál nagy kihívást jelent majd a megfelelõ gyorsítótár elhelyezése. " <- De vegyük figyelembe,hogy a nanotechnika rohamosan fejlõdik és naponta találnak fek új anyagokat! Valamint a széncsöves, vagy mikro mágneses megoldásoknál nem kell számolni a hõtermeléssel és rendkívül aprók az alkatrészek! A többrétegû fotochipeket nem is említve...bár még csak kísérleti stádium. 20 éven belül bár hülyén hangzik, lesznek nem csak ember szabású robotok, de magasabb intelligenciával is rendelkezhetnek akár mint mi! És ez nem vicc,vagy Sci-fi!

Macc
es ezt akkor mondta mikor mar nem elt? 😄 bocsi, csak viccesen hangzik amit irtal😊

droland
"több száz proci 😊)))" - errõl a hozzászólásról nagymamám jutott eszembe, aki mondotta, hogy régen, mikor õ élt mosolyogtak azon, hogy a tejet boltban kell venni...

arty
több száz proci 😊)))

nem ez a srác mondta, h a p4 10ghzig skálázódik? 😄DD

Forza.

Sötét jövõ, jön a Skynet <#violent>

Punker
zsír 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

item
Még a végén az INTEL létrehozza a CYBERDIN SYSTEMS-et és elkezdi gyártani az intel procis Terminatorokat <#idiota><#zavart1><#vigyor><#vigyor3>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

← ElőzőOldal 3 / 3