2292
-
Flint Sullivan #1971 Na, ha már felhoztam a témát, beszállok én is, nem csak hallgatok. Mivel még a Fűrész V-höz nem volt szerencsém, így a négy filmből választok. A James Wan-féle első rész olyan, mint egy régi, jó, értékes bútor darab, sötét tónusú thriller, igazi klasszikus (pedig csak 2004-es, de többen vannak, akik másutt azt hangoztatják, hogy ma már egy jó horror sincs, és röhögnek, ha egy mostanit titulálnak klasszikusnak). A második a szériában a többi részhez képest a leggyengébb, de ez nem azt jelenti, hogy rossz, épp ellenkezőleg: Darren Lynn Bousman bemutatkozása pompás, feszes thriller, amely sokkal inkább kacsint a horrorra, mint az előzmény. Aztán a szintén made in Bousman-féle Fűrész III.: Az apszolút csúcspont. Komoly, pszicho/dráma thiller köntösben, horrorba oltva. Bár az sokaknak az első rész az etalon (nem hiába), de véleményem szerint azt is felülmúlja elképesztó hatásával. Majd Bousman újfent visszatért utoljára fűrészelni a negyedik résszel, amit Marcus Dunstan és Patrick Melton írt bemutatkozásnak. A dolog egész jól sült el, bár helyenként kissé kiforratlannak éreztem és túlságosan pergőnek, helyenként tényleg túl sok csavarral. Annak ellenére, hogy nem éri el a harmadik szintjét, így is remek döntésnek tartom, hogy folytatták a befejezettnek tűnő sztorit, nagyszerű folytatás, egy vérbeli krimi/thriller irányzatban, amellyel bizonyították, hogy az adott (thriller) kategórián belül a Fűrész sorozat minden darabja külön egyéniség és nem másolják egymást. Én így vagyok vele. -
Siczi #1970 Hali! Nekem azért tetszik nagyon az 5. rész, mert egy nagyszerű krimit látok benne kibontakozni. Zseniálisan írták meg a forgatókönyvet, nem semmi, ahogy Strahm a saját csapdájába esik. Amúgy nekem a sokat szapult 4. rész a kedvencem, de bármelyik részét meg tudom nézni bármikor. -
#1969 sztem messze nem az 5 a legdurvább. eddig talán a 3 vágatlanul. vagy a 4 első pár perces jelenete. -
Flint Sullivan #1968 Egy haverom mondta, hogy egyetlen egy olyan filmet nem adnak moziban szinkronosan, amelyik a 18-as besorolás alá kerül. Akkor teszik meg, hogyha leerőszakolják 16-osra, mint például az AVP-R filmnél, ellenben a Fűrésznél ezt nem tehetik meg, mert agya beteg jeleneteket tartalmaz (ez nem is baj, míg a sztori érdekes számomra), plusz ha jól hallom, ez a rész lett a legkeményebb rész, ha jól tudom. Passz. Mindenesetre kösz.
Amúgy térjünk ki másra is. Hogy felélesszük a fórumot egy kicsit (miközben Január 8=Fűrész V. nekünk), vitassuk meg, hogy melyik rész a legjobb vagy a leggyengébb, és ami a legfontosabb: Miért is? Kíváncsi vagyok mások véleményére, mert nem rég nyílt alkalmam belépni ide. Szóval, Barátaim, akkor Mi jó vagy rossz a sorozatban, mi tetszett, mi nem, mi az amit ki emelnétek belőle, mik a legjobb vagy leggyengébb csapdák és miért?
(Az ötödik részről lehetőleg SPOILER mentesen-konkrétan hogy mi lesz az egyének sorsa).
Lássunk neki! -
#1967 szerintem igaz, nem olyan nagy hír, miért hazudnának:D -
Flint Sullivan #1966 Lenne egy kérdésem. Múltkor a Budapestfilm.hu-n azt olvastam, hogy szinkronos lesz a Fűrész V. Konkrétan: Színes, magyarul beszélő amerikai film. Ez most igaz, vagy sem. valaki erősítse meg, mert ha magyarul lesz, meg se nézem. A filmet szinkronosan szerintem borzalmasak. Előre is köszönöm. -
METESTO #1965 Tündikéről volna mit"beszélgetni"amilyen szakadék forma..... -
#1964 aki még nem nézte meg az 5. részt bátran ajánlom az R5 verziót, van hozzá felirat is egy ideje. -
Siczi #1963 Hmm... Én azt hittem, hogy ezt a fórumot rajongók és ellenzők (nevezzük őket fikázóknak...)hívták életre. Vélemény - ellenvélemény, ilyesmi...:D -
#1962 mi a picsát beszéljünk erről annyit:D:AD:AD megnézed, leírod a véleményed, vki visszaír rá ha meg nem akkor bumm:D:D -
#1961 és ? -
Siczi #1960 Na, gyerekek, miért haldoklik a fórum? Azért nem Kiszel Tündéről kell beszélgetni! Csak egy kiemelkedő horror-thrillerről! Vagy nem??? Szerintem megér még néhány gondolatot! Nem kell várni a 6. rész első trailerére!
-
Siczi #1959 Vajon ki fog derülni, hogy mit írt Hoffmann Amandának? Ericcson vajon mennyire fogja átlátni a dolgokat? -
Dean Winchester #1958 lehet hogy strahm-ban is volt vmi kazetta ? =D -
Siczi #1957 Szerintem Strahm szerepe itt véget ért. Az viszont lehet, hogy hátrahagyott valamit, ami Hoffmann-nak roppant kellemetlen lesz. Én úgy gondolom, hogy a 6. részben Jill-nek lesz kiemelkedő szerepe. Már írtam róla,de újra: Mi van a dobozban, amit az ügyvédnél vett át?
Nézzétek meg a youtube-on a saw 5 -behind the scenes kisfilmet, az már a 6. rész forgatásáról is tartalmaz néhány másodpercet.
A harmadik: Emlékeztek még a 4. rész elejére, a Jiggi gyomrában talált kazettára: " Hello decetive, are you there?"
Hoffmann forever! -
Suffering #1956 Punisher warzoneban benen van Jigsaw? imdb-n ott van a szereplőlistán... és a 2 filmnek ugyanaz a gyártoja. lehet lesz Megtorlo vs Jigsaw harc -
Dean Winchester #1955 most így visszagondolva ezzel egyetértek! -
Dodo55 #1954 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem voltam benne biztos, hogy így írják a hegylakó nevét, ezért kapásból google, első találat: halhatatlanok(listája a hegylakó történetében). Arra gondoltam, hogy valami célzás lehet arra, hogy Strahm nem halt meg valójában. Tudom, hogy elég egyértelműen meghal a film végén, de nagyon váratlan volt a halála, igaz ha nem hal meg, akkor bukott volna Hoffman, és valószínűleg annyi lett volna Jigsaw "örökségének". Viszont szerintem Strahm valamilyen módon még bele fog szólni a dolgokba, mert nagyon hamar, és jól rájött mindenre, szinte olyan okos volt, mint maga Jigsaw, ezért biztos bebiztosította a dolgokat valamilyen módon.
-
Dean Winchester #1953 jön jigsaw VS highlander rész ?:DDD -
Dodo55 #1952 Lol mit találtam:
Strahm kaszkadőrjének a neve Duncan McLeod!
Ez most vagy tök véletlen, és tényleg ez a neve a kaszkadőrnek, vagy valami rejtett célzás arra, hogy a film végén nem feltétlenül úgy történnek a dolgok, ahogy az első ránézésre történik. Bár a jobb minőségű R5 verzióban már tisztábban látszanak a dolgok, és nehezen lehet belekötni, de ki tudja...
-
gabeszg #1951 Hát elég "betegre" sikerült megint.De a mostani rész végén én nem érzek akkora késztetést, hogy megnézzem a további részeket(nem úgy mint az elöző részeknél). -
#1950 vagy még őksem... -
#1949 szerintem ez a rendezők tudják csak. -
Siczi #1948 www.youtube.com/watch?v=43xq4AdST04 -
Siczi #1947 Bocsi nem who are you, hanem who you are.... Kicsit tudni angol, hehe...:D -
Siczi #1946 Nos, olvasgatva a hozzászólásokat, kialakult bennem egy kép. Aki nem szereti a Fűrész filmeket, az általában csak azt látja, hogy -szerinte - kezd Dallas jellegű lenni a sok folytatás miatt + csak a vérengzős-belezős részeket emeli ki. Aki szereti ezt a "vidám kis sorozatot", az viszont szerintem a zseniális cselekményszövést, a kiválóan megformált jellemeket csipázza. Nem kötelező szeretni Jiggi bácsit, de hogy más, mint az átlag horror-thriller azt azért el kellene ismerni. Szerintem...
Hoffman rulez!
Ui.: Kíváncsi leszek, mi lesz Jillnek a szerepe a 6. részben. Van egy sanda gyanúm, hogy kegyetlenül megfingatja majd Hoffmant!(Youtube,saw v behind the scenes, itt már a 6. rész forgatásából is van egy apróság, pontosan az, hogy Jill áll egy sötét folyosón, és azt mondja a kamerába, hogy "I know, who are you." Ugyebár ezt az üzit kapta meg Hoffman az 5. részben, csak ő Strahm ügynöknek tulajdonította ezt... Lesznek még itt izgalmas dolgok, nincs lefutva a sztori. Ja, és mi volt a dobozban amit Jill átvett? -
#1945 Hát próbáld ki nyugodtan... / " EVERYBODY DESERVES A CHANCE " /
Mondjuk Dean-nek igaza van... Abban mi részed lenne, ha én lennék az áldozat..Akkor nem tesztelnéd... Ismét csak gondold át mit írsz, mielőtt rányomsz a 'mehet' gombra...
(Vagy annyira fan vagy, hogy bevállalnád, hogy egy lyukon át végignézed ahogyan kiszabadulok..) Ejj ennyit azért ne vállalj
Csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, amit a 4ben Jiggy Art Blanc-nak...Nah lássuk eszedbe jut-e mit mondott.. (segítek..ott volt Jill is, Jiggy meg a székben ült)
Game Over -
Dean Winchester #1944 ez lehet kétértelmű is :D
kipróbálnád...azaz tesztelnéd akkor te lennél az áldozat.vagy kipróbálnád hogyan müködik vmi célszemélyen,na van azért különbség :P
-
#1943 Képzeld el hogy nem a megértés miatt néztem,hanem azért mert az eddigi fűrész részek spontán jöttek,de azért ez már egy kicsit erőltetett,le kellett volna idejébe zárni ezt a sorozatot,mondjuk a 3 után!És képzel el kedves "barátom" hogy nálam akkora a fanatizmus hogy simán kipróbálnám azokat a csapdákat és te lennél az áldozat!!! -
cipinho #1942 Sziasztok!
Azzal a kéréssel fordulnék hozzátok, hogy Magyarországon lehet-e valahol kapni azt a nevető babát?!!
http://image.hotdog.hu/_data/members2/506/486506/images/K%E9pek/furesz2.jpg
Valami ilyesmire gondolok!
Ha tud róla valaki valamit, az legyen szives privátban, vagy az email címemre küldjön választ!
Köszönöm!
Üdv:Cipinho! -
#1941 sztem az 5.résszel nincs semmi gond, jól meg van csinálva, igaz sztem nincs akkora nagy csavar benne mint az előző részekben, egyetlen dolog van ami nem tetszett a filmben az pedig az a rész amikor agyonbasszák árammal a csajt...nemtom miért de nekem nem tetszett, mást is kitalálhattak volna oda:D
Egyébként ezt a részt már nem az csinálta aki az első 4et ugye? -
#1940 Háát előfordulhat, hogy többször láttad bár nem valószínű, de valszeg nálad a többször megnézés oka nem a film iránti 'fan'-atizmus , hanem egyszerűen a megértéshez többször kellett látnod..Nem baj az..
Aki igazán érti a filme(ke)t és többször megnézi, az egy új rész kijövetelénél még a klotyóra is félve megy ki, nehogy kiessen a film hangulatából...
Szóval gondolkozz csak -
#1939 Ki kötelez rá, hogy nézd? :D -
#1938 banner. -
#1937 elmennek már a picsába! meddig fog ez menni? Saw 999-ig?
miért nem lehet befejezni? annyira idegesítő,hogy mindíg folytatják:S a végtelenségig.... -
Dean Winchester #1936 akkor meg nem értem miért hagytad abba az 5.rész megnézését a 10.perc után kb =) -
#1935 Képzeld el láttam az előző 4 részt!:)Lehet hogy többször is mint te:) -
#1934 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!be is oltotta , hogy rossz acélból volt a lengőkar, beteg állat :) -
#1933 ma fűrész maraton van nálam, délután megnéztem az első 3 részt, ha vége a műsornak amit tesóm néz akkor folytatom 4. majd az 5 résszel, remélem hajnal 4ig végzek veleXD
most már kíváncsi vagyok nagyon az 5. részre, az imdb szerint se nagyon jó film és a rajongók véleménye is vegyes, de sztem nekem tetszeni fog, ha már Saw akkor nem lehet olyan rossz^^ -
#1932 Én pedig ajánlanám, hogy nézd meg az előző 4 részt is, hidd el, jobb lesz