1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
-
#914 nekem se volt kényelmes eleinte, 80 kiló vagyok átlagos testalkattal, érzem azért azt a pár kilót a fejemen.
lehet hogy nem elegáns az a rongyzsebi, de nem is kockás tőle a kopasz fejem -
#913 fú ha :D
de ha egyszer fagyi van, sokat nem érek vele -
#912 Nekem konkrétan mikor felteszem a elkezd fájni a fejem ... de nem csak a nyomástól, hanem úgy az egész.
Szerintem csak a bölény nyakú 100Kg-os állatoknak (bocsi) kényelmes ez, ahol nem tűnik fel a fején plusz pár kiló :D -
#911 :)
-
#910 A GX az EAX-ot hivatott emulálni. -
#909 A xonar-oknál 1 dologra kell figyelni (a DX-nél legalábbis), hogy a GX módot a vezérlőpanelen ki kell kapcsolni játék közben, mert nem egy játék kifagy tőle. Amikor vettem furcsa is volt, hogy egy hangkártya képes kicsinálni pár játékot :D
Azóta se tudom mire való a GX, nem kell és nincs gond. -
#908 A kave-ben az egyetlen jó dolog talán a mikrofon. Kihúzható, hajtogatható. Az rca kiszakadás nálam még nem jött elő, pedig sokat használom és 2 éves.
A súlya gond még (túl nehéz) illetve e-miatt a fej átalakító képessége :D
Recsegés nálam soha nem volt, nem biztos hogy típushiba, lehet hogy szart fogtál ki. Alaplapi kártyával nekem se volt jó, azért vettem a DX-et.
Nem vagyok audiophil, nem szól túl tisztán ez tény, de játék füles elsősorban, jó basszusa van, én hallom a mögöttem lévőket is, majd megnézem a gta4-el is. -
#907 Egyrészt azért, mert a Sennheiser HD595 drivereit használja, valamint erre még rájön a Sennheiser logó és a gamer jelző.
A Siberia-nál jobb, viszont a sibéria se ér annyit, mint amennyiért vesztegetik. Továbbá a "mikrofontörés" elég common probléma nála.
Egyébként ezekért a mikrofonos csodákért nem ritka, hogy másfélszeres, vagy ne adj isten kétszeres árat számolnak fel. -
#906 Pofám leszakad, de rádugtam a Philips 5eFt-os vacak fejhallgatómat a Xonar DG-re, Dolby Phone-ra állítottam, virtual 7.1-re, és jobban, tisztábban, szebben szól, mint a Kave, nyoma nincs a dobozhangnak és egyebeknek ........ most vagy Én vagyok ilyen ótvar igénytelen, és nem tudok felnőni a Kave-hoz, vagy ennyire .........
Mondjuk néha szívat, mert megyek WarZ-ben FPS nézetben fel a lépcsőn, és azt úgy hallottam, mintha mögöttem jönne valaki :) de lehet a játék hangja szar (sőt, tuti), egyébként egész jól kijön a térhangzás.
Már eldöntöttem, vagy veszek egy Siberia V2-t, vagy valami mást .......
Ez a Sennheiser PC350 mi a fenéért ilyen piszok drága? Majdnem 2x annyi, mint a Siberia. -
#905 Nem #852 akart lenni? :) -
#904 #582 -
#903 Ha valakit érdekel :)
http://hardverapro.hu/apro/roccat_kave_5_1_analog_gamer_headset_uj/hsz_1-50.html -
#902 Lehet eladom az egészet pár ezres bukással, aztán keresek valami mást. -
#901 Ez is egy típushiba, amit sokhelyen lehet olvasni. -
#900 Na, a Kave bal fülesében sokszor hallok kis elektromos zajokat, recsegéseket :(
Valahogy sehogy sem érzem azt, hogy jobb lenne most nekem 33eFt kiadás után, mint az ezer éves 5eFt-os Philips fejhallgatómmal ... -
#899 "már legalább ketten mondtuk"
Én meg azt mondtam, hogy a téli sapkámat alá tettem (nem felvéve, hanem úgy ahogy van csak a fejelm tetejére tettem, azaz duplán). Vagy egy lepedőt kéne rátekerni, hogy jó legyen? :)
Majd csinálok egy normális szivacs csíkot, amit az anyóssal bevonatok fekete anyaggal és rá lehet majd tépőzárazni. Nem fogok egy 25k-s fülesre gagyi rongyokat tekergetni :D
De ettől függetlenül a sapkának kellett volna tompítania. Lehet már maga a súly probléma. Majd még tesztelem.
Ha nagyon nem lesz jó, akkor max eladom és veszek mást. -
Susarc #898 -
#897 cSuwwi feltöltenél pár képet, hogy te milyen beállításokkal használod a Kavet a DX-el ? :) -
#896 ha most kéne 5.1-es fülest vennem, nem vennék ilyet
amúgy jó :DD -
#895 Szokásos roccat minőség. :D (írhattam volna gamer-t is, de szándékosan nem tettem ) -
#894 nekem most kezdett el mállani a kava bőr borítása (2 éve van meg)
a bőr belső része, ami a kagylóban van érintésre lemállik -.- -
#893 már legalább ketten mondtuk, hogy tekerj rá valamit a felső pántra
nekem egy rongyzsepi van, de más vastagabb szöveg is megteszi
lehet hogy nem lesz trendy, de a fejed se fog fájni -
#892 Nem, nincs Kave-em és nem is lesz, ha rajtam múlik :D
Az, hogy nem tud játékoknál 5.1-gyet, az csak digitális kimeneten igaz. -
#891 Kipróbáltam így a custom driverrel meg a GTA4-el, és most már hallani is lehetett az irányokat.
A sapkámat a fejemre tettem és úgy rá a fülest, de így is fáj tőle a fejem :( -
#890 Közben elolvastam a hivatalos DDL leírást, és ott tényleg azt írják, hogy akkor kell ha külső erősítőre akarod kötni a cuccot. Érdekes, mert akkor meg nem tudom miért írta pl az egyik külföldi teszt, hogy nem tud játékokkal valós 5.1-et, csak a virtuálisat. -
#889 Te merrefelé laksz? Neked ezek szerint van Kave-d is meg ez a bigyó?
Kíváncsi lennék, meghallgatnám mindkettőt :) -
#888 A Dolby Headphone csak stereo fejhallgatóval használható. -
#887 Úristen, ne keverj össze-vissza mindent.
Fejhallgatóval közöd sincs a DDL-hez vagy bármilyen digitális feldolgozáshoz.
A helyes beállítás a következő:
Asus driverben 6csatorna, analog out: 5.1, SPDIF pipa off, Sample rate 48kHz
Mindenféle effekt és egyéb off. -
#886 Megnéztem megint, és a DG csak virtual surround-ot tud Dolby Headphone technológiával: http://www.asus.hu/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DG/ -
#885 A DG hogy tud játékon belüli 5.1-et, mikor a virtuális 7.1-hez meg a valós 5.1-hez is kell a DD Live (a real-time feldolgozáshoz)?
Tényleg kíváncsi vagyok, mert hol ezt olvasni, hol azt, és már kvára nem tudom melyik a frankó.
A beállításaimról majd csinálok egy képet (azt is a netről néztem), most a notin vagyok.
Nekem kizárólag játékokhoz kell a 'térhangzás', sem filmet sem semmi mást nem nézek/csinálok a gépen, amihez kellhet még. -
#884 DG is tud 5.1-et, semmit nem nyernél a DX-szel. A hangkártya beállításaidra továbbra is igényt tartok.
Ha a minőség is számít, akkor a helyedben én elfelejteném a gamer fejeseket. -
#883 Még nem is játékkal néztem (mivel benéztem a hangkártyát), hanem pl a Roccat tesztvideóval meg a beállítások tesztjeivel.
Pl mikor a front meg a rear hangszórók szólnak tök ugyanazt/ugyanonnan hallom a hangot, semmi különbség.
GTA4-et teszteltem volna PC-n, az nekem X360-on anno a házimozira kötve kiba jó DD hangot adott, körbe hallottam mindent, ha a zsaruk üldöztek akkor rendesen hátulról jöttek a hangok, meg a város zaját is úgy hallottam, hogy körbevett, mintha a közepén állnék.
Konkrétan nem kamuzok, de még most, hogy este volt rajtam utoljára a füles, érzem a 'nyomát', egy minimális kis 'fájdalmat' a fejem búbján :)
Letojom mi mennyibe kerül, csak egy jó megoldást szeretnék, ami (majdnem) minden körülmények között jó, és azt adja amit akarok.
(azért maszekolok a meló mellett, hogy ezekre legyen forrásom :))
A DX-es kártya tud normális virtuális 7.1-et is? Tehát esetleg tudom váltogatni, hogy valós 5.1 meg Virtuális 7.1?
Valaki használt már Steelseries Siberia 2V-t? -
#882 Megvettem volna simán a Astro A40-et is, ha azt mondja valaki, hogy nincs annál jobb megoldás ... de még az sem tökéletes ... mondjuk a PC-hez ahhoz is kellett volna vegyek egy Xonar DX-et (~15-17k), hogy DDLive-os hangot kapjon. -
#881 És akkor melyik a jó? Mert ezzel tökölök már egy hónapja, hogy teszteket meg véleményeket bújok ... ennyi erővel egyik sem jó :( -
Susarc #880 vadonat új! 18k!
-
Susarc #879 várj egy hetet...a fejbőrödet kockásra fogja gyűrni! szó szerint! nekem is az van,de én már megmaszekoltam a párna részt:)) -
#878 nekem a legtöbbször az a gondom, hogy a basszus nagyon minimális a zenéimben.
nem pont zenehallgatásra van kitalálva, de nekem erre is kell. mp3-mal eleve esélytelen, de a sima rippelt flac/dts is halvány sajnos.
2 jó albumom van, mindkettő utólag kevert 5.1, van is olyan basszus az egyikben hogy szó szerint ugrál a fejemen a kave :DDD
játékra persze jó, ott meg tudják oldani
-
#877 Milyen játék? Milyen driver beálíltások? BTW a kave egy kaki, ahogy hallod, doboz hangú gamer hype... -
#876 jó ez az uni driver, a dx-el csodát művelt, végre rendesen szólnak a hátsók is (Y) -
#875 #857