1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • Jaffa 2843
    Az alaplapi "Headphone Virtualization" egy szép nagy kalap vicc. :D
  • broman191
    Pedig bármilyen "normális minőségű" MP3 számot aláz egy "normális minőségű" FLAC társa. Megfelelő zenékkel, hangrendszerrel és hallással offkorz... :)
  • SirAlo
    Vagy minosegbe eszreveheto lenne a kulombseg a hangkartya miatt? Vagy ez is olyan mint az MP3 es a FLAC kozotti kulombseg, azt mondjak a FLAC sokkal jobb stb... de szerintem egy normalis minosegu MP3 es egy FLac kozott nem igazan erezheto a kulombseg:)
  • SirAlo
    Sajnos lemaradt a kep, viszont kiprobaltam azt hogy bedugtam egy fulest es akkor elojott egy olyan opcio hogy Headphone Virtualization, ez tuti hogy az, a kerdesem az lenne hogy egy kulon hangkartya mennyivel lenne jobb? erdemes-e egyaltalan rafizetni ha az alaplapi is tudja a 7.1-et es a virtualisat is (http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep43-ds3l_10/ ez az alaplapom) .
  • Laza
    Mármint milyen az az 'ilyen'? :) nincs kép

Kicsit visszaolvasol, láthatod a véleményem (karácsony környékén).

Dióhéjban: Vettem egy Roccat Kave-t, ami true 5.1, de nekem nehéz volt, konkrétan fájt tőle a fejem, és doboz hangja is van. Eladtam, vettem helyette egy Steelseries Siberia V2-t, ez sztereó, egy Asus Xonar DG hangjártyával hajtom Dolby Headphone virtual 7.1-ben ... magának a fülesnek a hangminősége kristálytiszta, telt, brutális basszussal, NEKEM sokkal jobb, mint a Kave, kényelmes ... és a térhangzása virtual 7.1-ben semmivel sem rosszabb, mint a real 5.1-es füles volt.
  • SirAlo
    Ilyen ha bevan kapcsolva a 7.1, igy mar nincs olyan hogy Virtual Sorround de van olyan hogy Sorround speakers meg Speaker fill , amugy tudok ajanlani egy jo fulest ami mar eleg jo jatekhoz is? Mind1 hogy stereo vagy 5.1es csak jo legyen, sokan azt mondjak stereo a jobb masok meg az 5.1et-7.1et mondjak jonak , igy nehez a valasztas
  • Laza
    Ezek a kártyák már analóg is tudják a 7.1-et. Csinálj egy képet, amin a 7.1 van kiválasztva, hogy jobb oldalt lássuk milyen csatlakozóigénye van. Ha nem sztereó az igény (mint a mostani képen), akkor az analóg 7.1. Nézd meg, hogy ha bekapcsolod így a virtualt, akkor mi a csati igény.

Vagy hagyd sztrereon virtual beállítással és nézd meg az oprendszer hangbeállításainál mire van állítva. Ott is tedd 7.1-re.
  • SirAlo
    Itt a kep lemaradt:
  • SirAlo
    Beneztem a hangkartyam beallitasaiba (alaplapi hangkartya de tud 7.1-et is) es talaltam egy olyat hogy Virtual Sorround, ez nem az-az atalakito cucc ami a stereot atalakitja 5.1 vagy 7.1-be egy fulesbe? Vagyis ez a hangkartya nem tudja ezt a funkciot alapbol ? Vagy az alaplapi hangkartyakbol egy se hasznalhato ?
  • Jaffa 2843
    Ezek közül a Shure-t vinném.
  • Cumshot
    Nagyon remélem hogy legalább 2 évig bírja majd a gyűrődést, akármelyiket is veszem.

Amazonon sajnos a checkoutnál szokott kiderülni, hogy nem küldik a cuccot a kiválasztott címre. eBay olyan szempontból jobb, hogy már a kezdőlapon lehet listáztatni a cuccokat aszerint, hogy hová postázzák őket. Aztán lehet hogy ezt meg lehet csinálni valahogy Amazonon is, csak még én nem találtam rá az opcióra...
  • cSuwwi
    nem kevered az ebay-el? vagy én keverem?
    ebaynél jellemző hogy nem küldenek
  • Laza
    Remélhetőleg nem szorul majd garanciális ügyintézésre :)
    Bár talán a Sony-nál van nemzetközi (legalábbis EU-n belül) garija.
  • Cumshot
    UK-n az sajnos fontban van nem dodóban. Bár még így is (72 GBP) jóval olcsóbb a Sony, mintha itthon venném meg 36000 forintért. Amazonnal egy gáz van, sokan nem küldenek cuccot Magyarországra. 5 retailerből jó ha 1 igen, de azért csak találok olyat amelyik elküldi. Köszi!
  • cSuwwi
    Amazonról rendeld meg, kihozzák. A sanyi se lesz hamisított, nem is annyira drágák (az első sanyi ~70 dolcsi - 15 pénz).
    Ha nem az amerikai amazonról rendeled hanem az angolról, akkor vám sincs (eu-ban nincs vám az elektronikai cuccokra), talán olcsóbb lesz.
  • Cumshot
    Hali.

Nem találtam megfelelőbb topikot, úgyhogy itt érdeklődök:

Gitáros vagyok, stúdió monitor fejest szeretnék venni.
    Olyat, amit zenehallgatáshoz is, és stúdiómunkához is tudok használni multieffekt processzorral, erősítővel.

Ezek közül venném valamelyiket:

Sony MDR-V6
    Sony MDR-7506
    Shure SRH-440
    Beyerdynamic DTX-910
    Audio Technika ATH-M40

Árban hasonlóak. Igazából az sem számít túl sokat, hogy melyik tartományt emelik ki, mivel a multieffektet és az erősítőt is használhatom "hardveres" equalizerként, ergo a hangminőség megőrzésével.

Az érdekelne, hogy anyagminőség tekintetében melyik a legjobb, tud-e valaki jó áron ilyeneket (lehetőleg garanciálisat), illetve van-e valakinek eladó. Árgépet/árukeresőt én is ismerem, nem erre gondolok.

Tudom hogy a két Sony-t nagy erőkkel hamisítják, szóval az a kettő csak papírosan érdekelne mindenképpen, leinformálható forrásból.

Köszi.
  • Zomil
    Mikori a füles? Nekem 2év után jött elö a probléma, h az rca elkopott, ki kéne cserélni, de nem nagyon értek hozzá, bár egy fogpiszkálo+zsebkendö+alkohol komboval megtakaritottam és igy már jobb a helyzet :)
  • Laza
    Ha nem is olyan sokat visszaolvasol, voltak már másoknak is problémái a mikrofonnal.
    Keress rá lent a KAVE-ra.
  • Jim Morrison
    Azoktól kérdem akiknek Kave fejesük van/volt: Volt nektek bármiféle problémátok a mikrofonnal? Sokszor panaszkodnak hogy olyan mintha háttérben menne a F1, stb (pedig tök kuss van) és mikor játékon belül tesztelem, meg a windózban hogy hogy szól nem tapasztalok az esetek 90%ban semmit, de játékban/mumblén sokszor panaszkodnak. Tipp hogy hogy lehetne helyrerakni?
  • Laza
    Ez hangkártya kérdése már. A G35-nél is a saját USB-s hangkártya csinálja, maga a füles egy normálisabb minőségű sztereó fejes.

Egyébként már egy Asus Xonar DG ~7000Ft-os hangkártya is nyomatja a virtuális 7.1-et, nekem is ez van, ebben van beépített fejhallgató erősítő direkt a fülesek miatt.
    Persze azért nem árt egy normális, pl 4cm-es átmérőjű, jó minőségű driverekkel megáldott füles, az is sokat dob rajta.

Pl nekem Steelseries Siberia V2-m van, nagyon szépen, tisztán, telten szól, iszonyat jó basszusa van, konkrétan olyan, mintha valami jó kis hangfalak lennének, nem is érzem a fejhallgató hatást :)
  • SirAlo
    Hat igen, ebbe a videoba teljesen atjott a terhatas egy nem draga Watson fejhalgatoval is ( pontos nevet nem tudok mert nem irja rajta de feher a borje ) viszont akkor egy G35 minden hangot at tud alakitni ugy hogy terhatasu legyen ? Ehez nem eleg lenne a Windowsra egy program es akkor barmeik fules tudna a terhatast? Vagy hangkartya kell hozza? ( Ha hangkartya kell hozza kb mennyibe kerul ami tud ilyet?)
  • Laza
    Ha utána olvasol egy kicsit, akkor hamar megtudhatod milyen elv alapján működik a virtuális 7.1 hatás. Természetesen ha nem működne akkor nem támogatná majd minden hangkártya és a fülesek 80%-a nem ezen az elven működne :)

Itt egy videó, hallgasd meg sztereó fülessel (vmi normálissal, ne mp3 fülhallgatóval :) )
  • bajgunar
    Nekem is Kave van, eleinte ugyanúgy szétszakadt a fejem tőle. De idővel hozzá "erősödött" :D a nyakam és mára megszoktam. Meg se érzem hogy a fejemen van. Csak a kockát ha belenyomja inkább az fáj! De ha eszembe jut, ide-oda tologatom és nem gyógyul bele annyira. Igaz négyzetrácsos lesz a fejem tőle, idővel kisímul ;) Jah és használat után egyből ne szaldj le a sarki fűszereshez csak sapkában!!!, mert kissé hülyén fognak rád nézni. ;)
  • SirAlo
    Hello, G35-rol mi a velemenyetek ? gondolkodom rajta hogy megeri-e az arat, nehezen tudom elhinni hogy 7.1 hangot tud leadni mikor csak 2 hangszoro van benne allitolag, hogy adhat akkor terhatasu hangot, foleg 7.1-et? vagy esetleg jobb egy masik hasonlo fules amibe tobb hangszoro van ? Logitech mint marka 100%ig megbizok de ezt valahogy nem tudom elkepzelni hogyan mukodhet:)
  • Laza
    Én sem tudom, úgy látszik valahogy 'érzékeny' vagyok erre ... Én sem viccből ruháztam be a fülesre (és buktam rajta) :)
    Konkrétan ha felvettem a fejemre, akkor valahogy fájt tőle a fejem (nem a nyakam) ... nem csak a nyomástól, mert tettem alá rongyot, valahogy az egész koponyám ... nem tudom.

Ez a füles nagyon kényelmes, nem is érzem a fejemen, ráadásul ez a rögzítési megoldás tökéletesen stabil. A keret a fejemhez sem ér, egy pánt tartja a fülest, amit önvisszahúzó 'drótok' tartanak, így stabilan megfogja. Ha nem jó szögben veszem fel nem is tudom elmozdítani, ki kell emeljem és más szögben áthelyezni, nem lehet csúsztatni :)
  • Zomil
    Öszintén szolva nem igazán értem, h lehet neked ennyire nehéz a Kave, nekem 3éve meg van már és egyáltalán nem gáz, pedig több fajta fejhallgato szokott rajtam lenni itt-ott. Jo persze kicsit sulyosabb, mint egy sima sztereo de nem annyira, h vkinek megfájuldjon töle a feje/nyaka.

Persze ne értsd félre nem bántásbol irom, csak furcsának találom :)
  • Laza
    Most erre mit mondjak? Állítólag azt kell rajta molyolni, ami a másikban alap ... ennyit tudok elmondani. Azt, hogy jobb lenne, sehol sem írták. Mondjuk árban is kb ua.

Nézz körül fórumokban, egyéb teszt oldalakon, én is azokat nyálaztam anno végig. Hozzáteszem, Nekem pl a KAVE nagyon nehéz volt, konkrétan fájt tőle a fejem, miközben még azt sem mondhatnám, hogy jól szólt, mivel 'doboz' hangja volt. Ehhez képest a Steelseries Siberia V2 brutálisan szépen és tisztán szól, ugyan virtuális 7.1-ben, de nagyon jó, olyan basszus van benne, hogy bekaki (Saint Row 3 brutálisan szól).

Majd meglátod ... Én inkább eladtam a KAVE-t, buktam 5000Ft-ot az egészen, de most 'boldog' vagyok :)
  • WinnerB0Y
    Nem azért, de hogy hasonlítsam ezt valamihez.
    Nem is olyan régen, egy barátom eljött hozzám, hogy vegyek fel neki gitárt.
    Rendben van, aztán hatalmasat nézett, hogy mennyi minden kell egy felvételhez hogy egyáltalán megszólaljon.
    Abba is beletanultam és így hogy sokat kell állítgatni még jobban rápörögtem mert szeretem a kihívásokat a másik pedig, hogy így legalább teljesen az én fülemhez állíthatom a fejhallgatót és nem előre beállított akármiket kapcsolgatok amiből jóformán semmi sem lesz olyan amilyet elgondoltam.
  • Laza
    Mikor még true 5.1-es fülest kerestem, akkor ezért döntöttem a KAVE mellett (amit ma el is adtam :D), mert a Triton-t mindenhol szidták, hogy rengeteget kell konfigolni és szarakodni vele, mire rendesen beállítod.
  • WinnerB0Y
    Azért kérdeztem így mert néztem revieweket és nincsenek sokan jó véleménnyel róla.
  • blackparty
  • WinnerB0Y
    Sziasztok!
    Rendeltem egy Tritton AX Pro fejest és hozzá egy Xonar DGX et.
    Jobban fog szólni a 2 eer forintos 4 éves Genius fejesnél?
  • Laza
    Na, szerváltam egy Steelseries Siberia V2-t, CS:GO edition-t (olcsóbb volt, mint a fekete :))

Elég kényelmes, automatán rögzíti a füles a fejhez, van egy visszahúzópánt rajta, így akárhogy teszem a fejemre, az onnan meg nem mozdul, mégsem szorítja a fejet, kényelmes.

Ja, és a lényeg, nagyon szépen, tisztán szól, nagyon jó basszust lehet tolni alá. Már simán zenehallgatásnál érezni a különbséget a Philipsemhez képest, sokkal teltebb, tisztább ... a Kave-hoz képest meg hagyjuk ... annál a Philips is 'szebben' szólt :)

Jól néz ki ... nem mintha számítana :)

• Laza
    Én anno, vagy 7-8 éve az Onkyo DR90 -es házimozi erősítőm (200-300EFt között mozgott akkoriban, féláron 'szereztem' boltból ;)) lőttem szét PC-vel. Balga mód analóg rákötöttem a PC-t, amiből ugye szabályos, zajmentes jel nem igazán jön, így egy 40eFt-os IC-t szétlőve elszállt az erősítő egyik fele (a jobb vagy a bal) ... még szerencse, hogy 3 év gari volt rá, így a szervizben megcsinálták ingyen, de a faszi lebaszott, hogy ne kössek rá számítógépet, ez nem arra való :D

Még most is az van a TV alatt, nagyon jól szól :)
  • cSuwwi
    Az 530-as nekem halkan pattogott alapjáraton, az volt a baja, hogy túl közel volt a konnektorhoz, és rágerjedt. Messzebb vittem 10 cm-el és azóta csöndben van. Ez a hangfalszett kvázi elpusztíthatatlan :)

Van még egy 5.1-esem a tvhez, fadobozos genius 5xxx. Na az viszont egy vicc.
    Jól szól, de az erősítő védelme vicc kategória. Régen havonta cseréltem bizosítékot benne, mert állandóan kiverte, aztán egyszer szétégett benne egy kondi. Azt kicseréltem egy nagyobbra, azóta egyszer sem volt gond (kop-kop), 1 éve történt mindez. Mindig bekapcsoláskor szállt el, lehetett áramlökés is, de ilyen gyakran? Aki nem ért a szereléshez, annak nagy meglövés ez, pedig szépen szól.

Csináltam még pár éve egy elosztó dobozt, a hangkártya kimenetét 3 felé osztja (kave, logi 530 és a genius), egyszerre kettő szól (genius és vagy logi/kave), ha a 2 nagy van benyomva, a 6m-es szoba közepén koncert termet tudok varázsolni a 10.2-es hangzással :D Értelme persze nem sok, de jól szól :D
  • Her Laca
    Rosszul gondolod ,legalábbis az árfekvéseket.
    Az én Sen fülesemet asszem annó 80 ezerért vettem ,és van annál jobb bőven. PC-n is lehet használni ilyen cuccot ,csak nincs térhatás stb, bár én sajnálom a mindennapi nyúzásra befogni.
    Szóval oda akarok kilukadni,hogy vehetsz te játékhoz is nagyon jót ,csak akkor mélyen zsebbe kell nyúlni,ez a 25 ezer a fülesek terén nem egy hú mekkora ár. 5.1 ,szól ahogy (szerintem megfelelő amúgy) és ezért ennyi.
    Vehetsz hangkarit is 100+ ezerért amúgy.
    De ha nem jó neked valamiért el kell adni oszt venni valami mást ami kielégíti az igényeidet :)
  • Laza
    "De ez játékra van nem kell tőle csodákat várni."

Ezt nem is értem ... általában a játékkiegészítők professzionális, minőségi darabok szoktak lenni (tiszt.kiv), itt meg most tényleg arról beszélünk, hogy hang terén játékoknál nem kell a 'minőség'? Ezt nem is értem.
    Én abban a tudatban indultam neki, hogy a hangokat csodálatosan tisztán, szépen fogom hallani, minden fasza lesz.

Nekem is X530-as hangfalszetem van (még 17k-ért vettem, most jóval drágább), az nagyon szépen szól (bár ki kell húznom néha, mert a mélynyomónak van egy alapzaja kikapcsolt gépnél). Konzolozni régebben a házimozi erősítőmön és a nagy Sony hangfalaimon szoktam (DD, 5.1), mindig nagyon jól szólt.

PC-n egy szar Philips 5eFt-os fejhallgatóm van, ami már ezer éves, és egyébként szépe szól.

Ezek után Én azt hittem (balga módon) hogy ha veszek 25eFt-ért egy analóg 5.1-es fejest, akkor az kenterbe fogja verni mindent. Tévedtem :(

Nekem ez játékra (sem) jó! Sőt, mivel nagyjából csak azt hallgatok fejhallgatón, ezért semmire sem jó!
  • cSuwwi
    2 éve még gond volt, azóta már sikerült leküzdeni a problémát ezek szerint.
    Tudom hogy játékra van, arra is vettem. A pár 5.1-es zenét is jól tolja, de az asztali hangfalakkal sokkal tisztább (pedig ez is csak egy 6 éves Logi X530)
    Ez a szett is megér egy misét (logi x530). 6 éve vettem, és még mindig ugyanannyi, ha nem drágább. Soha semmi baja nem volt, pedig minden nap szól, csomószor leesett már egy-egy része, kopott, szakadt szövet, de a frizura tart :D Taft
  • Her Laca
    Nekem be van kapcsolva és ezeddig semmi probléma nem volt vele.

A Kave ra kitérnék . Nehéz,mint minden ilyen típusú füles , elvégre csak bele kell pakolni egy pár hangszórót. Amúgy én szétszedtem mert a mikrofon aljzata megkotlott,meg is csináltam ,mostmár hibátlan ,de rá kellett döbbenni ,hogy ez is csak egy igénytelen kínai vacak,igénytelen szereléssel. Ha zenét akarok hallgatni akkor felveszem a sen HD 580 amat na az minőség ,és súlya sincs. De ez játékra van nem kell tőle csodákat várni.
  • Laza
    Félóránként mozgasd át a tarkód felől a homlokodig, és este a dizsiben Te leszel a sztár :D