46641
  • IMYke2.0.0.0
    [Halkan: #13432...]

• [HUN]FaTaL
    Sevenen, de mind a 32, mind a 64bitesen, teljesen független. Még nem láttam olyan játékot ami 32bit Vistan ment, 64en nem (Sevenből 32bitest ki se próbáltam).
  • Faki
    De mi köze a 64bitnek a régi játékok rendszerkompatibilitásához? Hisz a 64biten is éppúgy futnak 32bites progik, amiről te beszélsz az meg az, hogy az új rendszereket már nem szeretik a régi játékok, függetlenül attól hogy 32 vagy 64 bites az OS.
    Ha meg a régi játékok/progik érdekelnek, akkor virtualbox/xp és ennyi.
  • IMYke2.0.0.0
    S képzeld, ha XP 32-esen 1 óra kellett hozzá, akkor Seven-en mennyi... :)

Jó, nem akarok meddő "vitába" - nem tartom amúgy annak - keveredni, és szétcincálni a W7-t firtató topikot, s legyen mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy használja-e a 64-es OS-t vagy sem.
  • [HUN]FaTaL
    Akár én is írhatnám hogy a NFS4 már XPn is csak 1 óra tákolás után hajlandó elindulni, ennek semmi köze a 64bithez.
  • IMYke2.0.0.0
    A példaértéket akartam kiemelni... írhattam volna bármelyik Need For Speed-et is a 90-es évekből... akár.
  • Pio
    OFF
    Úgy tudom HoMM sorozatból ki is adtak többek között pont emiatt egy "Complete edition"-t ami az összes részt tartalmazza. Nem a 64 bites rendszer hibája az, hogy nem kompatibilis vele, ez egy amolyan "ha a hegy nem megy Mohamedhez"-es szituáció :)
  • [HUN]FaTaL
    Simán megy a heroes 3 64biten, a heroes 2höz meg dosbox.
  • Evin
    Konkrétan a BGE-nél állítólag a védelmével van baj, az nem kompatibilis a 64bittel. De ettől függetlenül, kitömörítve a játék fájljait, sem tudtam elindítani a játékot, és külölföldi fórumokon sem volt használható megoldás.
  • Tr3sh3nc0r3
    tényleg kösz
  • Pio
    Nem kell megadni a kulcsot telepítéskor, felmegy anélkül is, nyugodtan menj tovább.
  • Tr3sh3nc0r3
    valaki segítsen pls. kellene cd kulcs a Windows 7 RTM 7600 magyarhoz. áll a telepítés, mert amiket találtam cd kulcsot egyiket se fogadja el.

tudtok küldeni egy cd kulcsot amivel fel tudom telepíteni?
  • ProGabe #13443
    bocs a félkövérért, betűméretért, de f*sz kivan:

találkozott már valaki olyan hibával, hogy időtúllépés miatt nem tud telepíteni valamit? egészen pontosan drivert

ha igen, legalább ennyit írjon be az illető. legalább tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs azzal sem baj, elhiheted - főleg, ha az ember nem teszi neki Vista/Seven magasságba a lécet.
    Külföldi fórumokon sokszor láttam aláírásokban XP64-et.
    Driver gondok... nos, igen, az alatt ilyennel biztosan küzdenek a felhasználók, mert az XP 64-est még a MS is "elfelejtette".
  • IMYke2.0.0.0
    "mert amúgy gyakorlati szempontból szinte semmi különbség nincs közöttük" --- ez inkább a mázlifaktornak tudható be.

Maradjunk a gamer közönségnél: vannak, akik nem a mai, műanyag ízű játékokkal szeretnek bíbelődni, de nem mindennap, hanem csak néhanapján.
    A gép tökéletesen üzemel 64 bites közegben net/zene/film/szövegszerkesztés stb.
    S egyszercsak, fogja emberünk magát, fel akarja tenni kedvenc Heroes 2/3 játékát, amit évek óta, minden évben kipörget... és arcra borul:

Szóval, meg kell a 64 bitet gondolni. Mire is kell a gép?
    Menőzésre, követni a [fórumok, haverok, hardver- és szoftvergyártók által jónak vélt] kényszerített divatot, vagy megállapodni egy biztosan működő (vagy annak vélt, és jól megszokott) rendszerrel, mellyel bármit, mindennemű fejfájás, felesleges driver kutogatás nélkül használhatunk.

Én elvagyok 32 bites rendszeren is, és a 64 bites W7 RTM pihen egy DVD-n, működő aktiválásra várva... de mi van Egyszerű Józsival, aki csak a mindennapi betevő játékadagját akarja, s közben még menőzni is? Ő vajon tudni fogja, hogy miért nem megy ez-az?
  • Pio
    Driverekből 64 bites kell mindenképp.
  • [HUN]FaTaL
    XP x64et azért nem ajánlgatnám így. :)
  • Pio
    Nekem a Majesty: The Fantasy Kingdom Sim nem ment 32 bites RC-n, viszont megy 64 bites RTMen, bleee :P 10 éves játék amúgy.

Viszont szerintem ezt a kérdést is célszerűbb lenne egy "lásd FAQ" válasszal elintézni mostantól, mert lassan minden hétre jut egy félnapos 32 vs 64 bites vita teljesen feleslegesen, mert amúgy gyakorlati szempontból szinte semmi különbség nincs közöttük (legalábbis én nem tapasztaltam semmi említésre méltó különbséget).
  • Különc
    Jó, tegyük fel h sikerült feltenni (mert olvasgattam h néhol ez is macerás), minden további hardwarehez 64 bites driver kell (grafikus vezérlő, hálókártya stb.) ?

Igazából most a 32est tenném fel erre a gépre, de ha jobban járok a 64sel akkor ide is azt teszem (mert a 64est eredetileg notira tenném)
  • IMYke2.0.0.0
    Jól látod, érted a dolgot. 64 bites a CPU-d, így nyugodtan feltehetsz egy XP/Vista/Seven 64 bites OS-t.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem mondtam, hogy "total sucks" az OS 64, de hidd el, komoly gondokat okozhat, amikor valaki zenél és a pluginek, VSTi programok 90%-a nem települ, vagy ha igen, szarul megy... és akkor már felhasználási területet nem is említettem!
    A PC-k uptime nem csak játékkal mennek a világon...
  • Különc
    The AMD AThlon 64 processor provides leading-edge performance for today's 32-bit software and prepares customers for the future of 64-bit computing.

Ez van a dobozán, ám igen, a neve AMD AThlon 64 processor 3800+ socket am2

Akkor a fenti mondat szerint ez 64 bites, vagyis felkészít rá vagy nemtom hogy érti 8)
  • Klemice
    nem hinném hogy régi játékoknak köze van a 32/64 vitához, vagy tévedek?
  • IMYke2.0.0.0
    AMD Athlon64 3800+ -od van? Mert akkor 64 bites a CPU-d.

• Evin
    Viszont ha valaki a Beyond Good and Evil-lel akar játszani, az megszívja.
    (Csak megemlítettem, nem azért mondtam, mert mai játék, és mindenki ezt akarná nyúzni, csak van ilyen hátulütője is.)
  • Evin
    Tudtommal csak A64-esből van 3800-as. És ha így van és te írtad el, már a proci neve mutatja, hogy 64 bites.
  • bon
    64bit-el már nincs semmi szívás, 32bit-es programok mennek és ha véletlenül összeakad az ember egy valódi 64bites progival akkor még sebesség többletet is kitud belőle hozni a 32bithez képest.
    Természetesen a telepítés előtt célszerű tájékozódni, hogy van e a hardverhez 64bites driver. Na meg mindenből a legújabb nem beta változatott célszerű telepíteni.
  • Különc
    Értem, itt felmerült h a procinak is 64 bitesnek kell lenni. AMD Athlon XP 3800 van benne, ami nem mai gyerek már, kétlem h 64 bites lenne, de ha azt mondjátok hogy felrakhatom, akkor megnézem, nem mert Kis Péterrel akarok szembeszállni, csak érdekel a dolog.
  • IMYke2.0.0.0
    A helyedben 64 bitessel ismerkednék.
    Igaz, otthoni - átlag gamer, warezoló - felhasználónak a 64 bites csak luxus. A "4+ GB" indok pedig csak mese habbal.

Jelenleg, csak a power userek - komoly 3D-s alkalmazásokkal [renderelés, grafika, videó, AUTO- és ARCHICAD stb.] foglalkozók, matematikai számításokat végzők - tudnak 4-6-12 GB-okat valóban kihasználni.
    A Kis Pisti "4 magos, 4 GB-os, 2 VGA-s" gépe tök felesleges harácsolás. Persze, szépen mutatnak a számok egy adatlapon, vagy a szomszéd Nagy Péterrel szembeni szócsatában, de valljuk meg, a pórnépnek 64 bites oprendszer smúzolás.

Ettől még, használhatod. De szívni is tudsz vele a későbbiekben...

32 bites oprendszer alatt bőven elég a 3,5 ill 3,2 GB-nyi RAM amit az OS a 4-ből lát.
    De, döntse el mindenki, mire van pénze és gyomorsava.

• bon
    Attól függ mennyi memóriád van, ha van 2gb és tervezed a bővítést akkor mehet a 64bit.
  • falu
    ja és az sem árt ha 64 bites procid van.
  • bon
    Látja az 50gb szabad helyel rendelkező winyót a telepítő?
  • Pio
    Munkahelyen ghostoltunk, de otthonra arra a fél-másfél évenkénti reinstallra inkább maradtam a "kézi vezérlésnél", őszintén szólva még jól is esik ilyen időközönként egyszer :)
  • bon
    Windows 7 törlésének legegyszerűbb módja a Format lenne. Az indító menü eltávolítása meg az XP telepítőjével is lehetséges. Berakod és indításnál javítást kérsz és a parancssor megjelenése utána fixboot parancsot használod.
  • IMYke2.0.0.0
    A fél életemet a neten töltöm :)
    A másik felét munkával és játékkal - család még nincs, így - sajnos! - tehetem.
  • Különc
    Ha nincs 4 giga, de tervezem a bővítést addig érdemes akkor 64 bitest, vagy akkor is 32est rakjak addig?
  • LoDMaSt
    Ha 4 giga, vagy annál több ramod van, akkor 64, egyébként 32bitest.
  • Különc
    Srácok, számít az hogy a gépre milyen Windows 7et telepítek, 32 bitest vagy 64 bitest? Nem egészen vágom a pitét, miben különbözik a kettő? Xpt használtam csak, Vistát nem és kimaradtam ebből az újításból, csak szeretném kipróbálni ezt a 7-est hogy milyen.
  • Aldrin
    par napja leszedtem a win 7et, csinaltam neki egy ures 50 gigas particiot, de mikor megprobalom telepiteni azt mondja, hogy nincs eleg hely a merevlemezen. ez miert van?
  • falu
    hja, aki mindenhol ott van és mindent lát... :-)