46641
-
#13416 Épp ezért jó az image program. Igaz, a Te döntésed.
Én, 1-1,5 évente pakoltam újra az XP-t, de csak azért, hogy visszanyerje erejét.
Akkor pedig, az egész install [még a leggenygébb gépemen, egy 1466 MHz-esen] is 15 perc volt. Minden programom, beállításom a helyén volt, az időközben frissítekkel együtt [pl.: WinAmp 5.0-st időközben átváltottam 5.24-esre, azt beletettem a *.tib-be]
-
#13415 Nem szöszölök image programokkal, nincs sűrűn újrapakolva. :) -
#13414 Miért szenvedsz ennyit?
Acronis, backup, majd szerkeszted a *.tib fájlt [értsd: ha újabb 3rd Party progit akarsz beletenni, akkor frissíted az image-et az aktuális rendszereddel] és amikor baj van, restart, fél óra és voilá!
Sosem szöszölök beállítások kimentésével.
-
#13413 Pedig ott vagyok az iwiw-en is, látom, hogy néha az üzenőre is írsz :)
-
#13412 Mi tart rajtuk fél napig? Elég sok dolgot használok, amit lehet beállítást kimentek az appdataval és a registryvel majd 2-2,5 óra alatt configgal, updatetel együtt újra lehet rakni a rendszert. -
barmi #13411 Sziasztok!
1 kérdés: 2 rendszer van a gépen, xp sp3 (ő volt fent először a C meghajtón) és van a w7 7100 build rc változat ( ő a D meghajtóra került fel másodikként néhány hónapja). Meg tudok szabadulni valahogy a W7-től úgy hogy a xp megmaradjon és az indítási menü is eltűnjön (ahol választhatok az xp és w7 között). [ha megoldható a D megjtó formázása nélkül akkor az lenne a legjobb] Vagy ha esetleg az lehetséges hogy rc7100-ból stabil, bugmentes rtm-et kreáljak akkor maradhat így ahogy van.
Köszi -
#13410 Köszi, nem gondoltam volna, hogy ennyi év után itt futunk össze! -
#13409 Erre valók a System Bakcup programok - pár perc alatt egy egész HDD-t le-backup-olhatsz, DVD-re / BD-re...
Aztán, ha baj van, az egészet vissza is pakolhatod: 30 perc és mindent visszakaptál - OS-t, programokat, beállításokat, stb.
XP/Vista vonalra: Acronis True Image Home/Server
-
#13408 előtte szépen letöltöd egy mappába ami kell, vagy felírod egy papírra hogy el ne felejts mindent, sőt ha több partíciód van, vannak olyan programok amiket telepítened sem kell, ha már a régi rendszernél feltetted, mert megy telepítés nélkül is, az már más dolog, hogy ez kinek jön be így -
#13407 sőt 1-2 óra alatt életrekeltettem, úgy hogy előtte nem volt win7-em -
#13406 ez csak egy lehetőség, ha pl valaki nem akar fél napig a programok újra telepítésével bajlódni -
#13405 Így igaz. -
#13404 nem értem mit kell behalni a formázástől és a tiszta telepítésből, mivel ha már használtad a rendszert pikk pakk újra életre tudod hívni... -
#13403 Tiszta telepítés ajánlott. -
#13402 Windows 7 RC frissítése a végleges RTM változatra -
#13401 Nem ok nélkül.
-
#13400 Régebben az eXPerience-s buherawinek trójaigyanúsak voltak. -
#13399 Hali, próbálgatom a win7et, egész jó kis rendszernek tűnik. Viszont egy dolgot nem nagyon értek. Lefuttattam ezt a beépített teljesítménymérő cuccot, és kicsit meglepett az eredmény.
Hogy lehet, hogy a videokártyám 3D, munka, játékteljesítménye jóval nagyobb, mint a windos aero teljesítménye?
Amúgy egy Ati Radeon HD4570 512 megás kártya. -
#13398 Ok, délután beleteszem. -
#13397 Én az ilyeneket nem szeretem, ki tudja mit "pucoltak ki" belőle... -
#13396 Ha érdekel esetleg valakit , akkor tudok egy kipucolt Windows 7et , a neve
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Windows.Tiny7.Unattended.Activated.CD-eXPerience -
Pio #13395 Amúgy itt a klasszikus quickllaunch fabrikáló leírásom régebbről, BON, ha erre jársz tedd majd FAQba és akkor ezt se kell többet magyarázni. Ha gondolod tegyél hozzá képeket és/vagy magyar elnevezéseket... :)
Hogyan állíthatom vissza a klasszikus quick launch (gyorsindítás) opciót?
1. tálcán jobbgomb, toolbars, New toolbar...
2. Folder részbe tedd be ezt idézőjelek nélkül:
"%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch", majd Select Folder
3. erre ott lesz valószínűleg jobboldalt alul egy Quick Launch felirat.
4. jobbgomb a tálcán és szedd ki a pipát a "Lock the taskbar"tól
5. jobbklikk a Quick Launch felirat előtti elválasztóvonalra és szedd ki a pipát a "Show Text" és a "Show title" elől is
6. a balra helyezését úgy oldhatod meg, hogy a "pinnelt cuccok" előtti vonalat a bal szélről áthúzod jobbra és így előre fog ugrani, illetve a nyelvi eszköztár még útban lehet, amivel ugyan ez a teendő. A lényeg, hogy csak balról-jobbra lehet helycserére bírni a tálcán levő dolgokat, tehát a quick launch előre helyezéséhez minden előtte levőt mögé kell vinni.
7. ha gondolod zárold vissza a tálcát (4-es pont), mert készen vagy. -
#13394 sikerült -
Pio #13393 A bal oldali "szektorokat" húzd jobbra. Csak balról-jobbra lehet átpakolni, jobbról-balra nem. -
#13392 Mozgasd, oda lehet húzni (tálca zárolást előbb vedd le) -
#13391 na előcsalogattam a quick launch-ot de nem tudom a régi bal oldali helyére varázsolni a startmenü mellé
amúgy 1000 kösz -
#13390 XP mod letöltés
Leírás
Hasznos tippek-trükkök
További trükkök -
#13389 Csak ha magyar drivert töltesz le és telepítesz akkor lesz magyar. -
ACE #13388 Skacok, nekem angol Win7 van, nem is szeretnék másikat, de pl. nyomtatódriverben megszoktam a magyart. Felrakja frankón a drivert magától, amit eddig használtam, csak persze angolul. Be lehet ezt valahol állítani, hogy a magyart rakja fel helyette? Vagy rakjam fel hozzá a letölthető magyar drivert, és jó lesz úgy? -
#13387 Akkor se lesz olyan mint a régi. -
#13386 csak a firefox maradt gyorsindítóban, meg levettem kis ikonokra és nem csoportosít meg a neveket vagy miket is kiírja -
#13385 Vissza lehet állítani a régit, de a pinelés nekem jobban tetszik. -
#13384 a gyorsindítás része nem tetszik, de megszokom :) -
#13383 Miért? Gyorsindítás eszköztárat visszaállítja és never combine. :) -
#13382 De lehet. -
#13381 Nem lehet. -
#13380 nekem van :o -
#13379 Az miért van, ha a Start menü -> Leállítás menüpontban nincs hibernálás?!
Egy Gadget segítségével tudom hibernálni a gépet, de start menüből a fenti módon nem. Notin ugyanitt van olyan, hogy hibernálás.
-
ACE #13378 Skacok, nincs valakinek valami tuti direkt Win7-es stílusú képernyőkímélője? Alapban amik vannak azok nem nagyon tetszenek, olyasmi nincs mint WinXP-ben hogy megjelenik a logo itt-ott azt jóvan? -
#13377 na feltettem a win 7-et
tálcát nem lehet régi fajtára visszavarázsolni?