46641
  • IMYke2.0.0.0
    A Windows XP "Help"-jét senki se forgatta?!
    Nem a Vista/Seven "talált" ki dolgokat srácok!
    Kismillió olyan nüansz van az öreg motoros XP-ben, amit a Vista/Seven-ben egyszerűen csak előre toltak, szem elé tettek, és most a userek ámuldoznak...
  • Zsoltika 007
    Csak az adott gépre teheted ahol be aktiváltad. Alaplap cseréig használhatod, aztán venned kell újra. Kisebb hardver cserét még tolerál pl vga/ram/hdd/hangkari upgrade.
  • rooney8
    Ja, ez engem is érdekelne... Nem lehet-e valahogy rávenni, hogy mutassa? :D
  • KranaZoli #13572
    Jééé! Ennyire fáradt lennék már. :)
    Nem tudom miért rémlik Nekem úgy, hogy FF-nél is voltak külön kis preview ablakok?! Akkor keverem az IE-val.

Ha majd lesznek mások is, akkor írjátok már meg légyszi, hogy csak Én vagyok a balfasz. :D

FF-ot nem is lehet rávenni, hogy legyen ilyen kis előnézet a tabfüleknek?! Nem hülyeség szerintem. IE alatt tök jó. Nagyban megkönnyíti a böngészést.
  • rooney8
    FF-nél nálam is csak az aktuálist mutatja. IE-nél az összeset...
  • KranaZoli #13570
    Csak Én emléxem rosszul, hogy a Firefox is külön preview ablakokat mutat az egyes tabfülekről, mint az IE?!

Most a notin dolgozgatok és Nekem furcsa, hogy a firefox preview nézete a tálcán csak egy ablak, ellenben az IE minden tabfülnek ad egy preview ablakocskát.

Ez mindig is így volt és eddig nem tűnt fel, vagy Nálam van vmi gebasz, mert az FF-nek is így kellene működnie?!

(remélem érhető voltam. :)
  • nandorb
    en nekem is baj volt a loader-rel legalabb 10-et toltottem le mint 1barom... de megoldottam nem azzal kell eroltetni ha nem megy...:D
  • KranaZoli #13568
    Működni is működik, mert éppen most frissítettem az MSE adatbázisát.
  • KranaZoli #13567
    Profi munka!

• rooney8
    Végül is... :D
  • Pio
    Jah, én csak gyorsan kerestem gúgliban egy png-t, átraktam .ico-ba és hozzácsaptam compilerben, aztán ilyen recés lett. Nagyjából 20 másodpercet vett el az életemből az elkészítése, szóval nincs harag, hogy lecserélted :D
  • KranaZoli #13564
    Nem azért van?!
    1920x1080-ban elfér.

• rooney8
    Jézusom, hogy tele van a tálcád :D
  • KranaZoli #13562
    Ezt az apróságot már megoldottam. Készítettem róla egy parancsikont az asztalra és ott lecseréltem az ikon-t, arra amit a Windows Update is használ. Aztán elneveztem ezt a parancsikont Windows Update-nek és pin-eltem a tálcán.

Így már baba. Ehhez az ikonos verzió sem kellett volna.

Viszont ami érdekesség, ha az állomány fizikai nevébe írom azt, hogy Update, akkor "pajzsosz" lesz az ikon és minden indításnál jön az UAC, hogy engedélyezem-e, stb... Ha nincs benne a fizikai nevében az Update, akkor nem.
  • KranaZoli #13561
    Alakul ez alakul.
    De miért "recés" az ikon?!

• Pio
    1. nehogy kitöröld a wuapp-ot ez a "progi" semmi mást nem csinál, csak elindítja azt.

2. csináltam neki ikont, nem lett a legjobb, de azért egynek elmegy :)

IKONOS VERZIÓ
  • KranaZoli #13559
    A vonal része, szerintem dettó ugyanaz. Ha ennél feljebb húznám, akkor már az asztalra esne.

Úgy érzem vmiről lemaradtam XP-n és Vista-n is.
  • KranaZoli #13558
    Wow!

2 szépséghibája van:

1.) A progit külön el kell pakolni vmi helyre.
    (azért a wuapp.exe-t még nem gyalulnám ki :) De ez apróság.

2.) Már csak vmi Update-es ikon kellene Neki. :)
  • Klemice
    ja nemtudom mit kell ezen elcsodálkozni :| xp-nél is vistánál is rögzítettem progikat a startmenü tejejére...
  • ProGabe #13556
    XP-ben is lehet rögzíteni (tehát lényegében pinelni) dolgokat a start menü tetejére. én már megszoktam ezt a dolgot, ezért 7-esben is odahúztam pár dolgot. a start menüm teteje:

ugyebár egy kis vonallal választja el a cserélődő elemeket a rögzítettektől. nálad kettővel, hiszen nem a start menü tetejére pinelted azt az alkalmazást, húzd feljebb, meglátod olyan lesz, ahogy nálam a képen

szóval ez már dettó így volt XP-n is. ott volt a jobb-gomb menüben, hogy "rögzítés a start menün". hm, lehet erre rosszul emlékszem, mert én mindig kézzel húztam oda a dolgokat. a lényeg, hogy meg lehetett csinálni. nem most találta fel ezt az egész "pinelést" a MS, elhiheted :)
  • Pio
    szerk.: na persze az a szépséghibája biztosan meglesz, hogy külön elemként nyitja majd meg az update-et és nem magán a pinelt ikonon.
  • Pio
    Csináltam egy amolyan "brute force" megoldást, batchban írtam egy winupdate indítót és mivel batchet se lehet kitenni taskbarra ezért ráuszítottam egy compilert. Az exe-t már ki lehet tenni taskbarra. Remélem működni fog. LINK
  • Firerock
    OEm verzió mit takar?
  • KranaZoli #13552
    Köszi!

Start menü tetején már jobb helyen van.
  • [HUN]FaTaL
    Ja megnéztem már. Biztos oka van hogy a control panelt pineli oda.
  • Narxis
    Majd megnézem, lehet az is bezavar, hogy 1.2-vel is próbálkoztam és nem uninstalláltam, lehet hátrahagyott valamit...
  • KranaZoli #13549
    Mi van így az XP óta?! A pin még gondolatban sem létezett akkor.
  • KranaZoli #13548
    Hmmm. Ez érdekes, hogy Nálad miért nem lehet jó. És akkor mi van. Idáig eljut és marad ugyanúgy 30 napos, vagy mi?!

Én még 2 dolgot néznék meg:

1.) Engedélyezném a built-in Administrator fiókot. Betolatnék azzal és onnan futtatnám le az EXE-t.

2.) A lemezkezelőben előre megadnám a Z: betűjelet a rendszer partíciónak. Egyáltalán van 100MB-os System Reserved meghajtód a lemezkezelésnél?!
  • ProGabe #13547
    ráadásul ez már XP óta így van :) ott be kellett húzni a start menü tetejére, amit rögzíteni akartál. alapesetben pl. az iexplorer van ott
  • KranaZoli #13546
    Viszont a Futtatást valóban, így már engedi.
    A wuapp.exe-t indítottam közvetlen a System32 mappából, akkor is ha pin-elném az egész Vezérlőpultot pin-eli oda.

(Pedig pl. az IE is meghívja vhogyan ezt az alkalmazást a Windows Update menüjével :)
  • KranaZoli #13545
    "%windir%\system32\wuapp.exe startmenu"

A Windows Update. Nem teljesen értem, amit írsz. :)
    Elindítom pl. a Windows Update-t. Fut ablakban az alkalmazás. Start menüből próbálom lehúzni a parancsikont, de nem engedi. Ha a címsorból húznám le pl. az ikon-t, akkor meg oda pin-eli az egész Vezérlőpult-ot.
  • [HUN]FaTaL
    Na megnéztem, mindent lehet pinelni a tálcára, csak amit nem enged jobb klikkel azt indítsd el és pineld rá úgy. Valószínű paraméterezve hív meg egy exet és azért nem engedi (főleg a winupdatenel tudom elképzelni hogy az esetleg egy explorer.exe felparaméterezve).
  • Narxis
    Igen, rendszergada módban futtattam.
  • KranaZoli #13542
    Rájöttem, hogy hova lehet még pin-elni alkalmazásokat. A Start menü-be is lehet, a "Minden program kategória fölé". A Windows Update-et is lehet pin-elni ide, így majdnem olyan mint XP-nél volt a Start menü tetején. Így csak klikk a Start gomb-ra és ott a lista fölötte.

Lehet másnak ez nem új, Nekem az.

Ez így már szimpatikusabb. Ha tálcára nem engedi, legalább lehessen még vmi normálisabb helyre is, ne csak asztalra. Ide a Futtatás-t is engedi.
  • KranaZoli #13541
    Pedig ez így jó, ennek kellene az utolsó lépésnek lennie.
    Úgy futtatod, ahogyan írtam?!

"Futtatás rendszergazda jogosultsággal indítottad?!
    Ha nem, akkor jobb klikk az EXE-n és futtasd így!"
  • Narxis
    Aztán felhozza a Z: meghajtót, mintha egy pendrive-ot csatlakoztatnál. Utána kiír egy számot(gondolom a product key) és kér, hogy nézzem meg az Activation Status-t.
  • KranaZoli #13539
    És mennyit csinál meg a 3 pontból?!
  • Narxis
    Nem kéri, hogy indítsam újra a rendszert, hiába csináltam mindent úgy ahogy írtál...
  • emokiller
    Basszameg. Nincs kedvem kiírni mindent de úgy tűnik az lesz.
  • bon
    Tájékoztató: link