46641
-
Pio #13615 Alapból úgy emlékszem be van kapcsolva, ha fut az Aero a rendszereden, csak annyi, hogy nincs túl nagyra állítva az átlátszóság.
Amúgy meg:
1. asztalon jobbgomb és Personalize (legalsó menüpont)
2. alul Window color menüpont
3. Enable Transparency-re pipa
4. Color intensity csúszkával állíthatod az átlátszóság mértékét. Ha lehúzod nullára akkor kapsz teljesen üvegszerű hatást és ahogy húzod felfelé úgy lesz egyre dominánsabb a felül kiválasztott szín. -
#13614 Nem a barátommal volt bajom, hanem a lekezelő hangsúllyal:) Világbéke. -
#13613 Hol is van ez pontosan?
Szerintem azért használják kevesen, mert alapból ki van kapcsolva. -
#13612 El ne kezdjel am pityeregni, mert a baratom szo tul serto volt szamodra. :D -
#13611 1. valóban, upgrade árakat néztem, én hibám
2. ember módjára is lehet ám reagálni (és ezt a korod is megkívánná), nem vagyok a barátod. -
#13610 Hát, hogy mindenki "bevegye", hogy hivatalos... meg az oldal látogatottságáért...
-
#13609 Mármint úgy értettem :P hogy tákolt... de akkor miért nem lehet odaírni, hogy fiúk ezt én dobtam össze... -
#13608 Nem hamis csak az angolból lett tákolva, a nyelvi csomaggal. -
#13607 Akkor vegyél egy routert. -
#13606 Akkor torko-n az hamis? vagyis az ittlevő? -
#13605 Nem jött még ki. -
#13604 Ezt Én is próbáltam, de Nekem 3 sornyi Kedvencek sor van és ettől már valóban kifolyt szinte a szemem. -
#13603 Kijött már a magyar Win7? érdekelne egy sha1 vagy crc kód :D Mivel letöltöttem torkoról, de addig nem írom ki dvdre míg nincs ellenőrzőkód. -
#13602 de nem mukodik probaltam mar 100x esetleg megprobalod remote? -
#13601 Akkor ha jól értelmeztem a mai firefox és előnézet HSZ-eket Én emlékeztem rosszul, hogy az FF is minden egyes TAB-nak ad előnézeti képet. Mondjuk Engem nem zavar IE-ben sem a több, szerintem jó. Ugyanígy jó Intéző esetén is. (igen, azt használok, nem TC-d. :)
Pio:
Erre írtam Én azt, hogy nem azon kellene imádkozni, hogy ki-bekapcsolják, stb... Hanem, Te mint felhasználó tudd meghatározni, hogy akarod-e használni, vagy sem! Legyen meg a választási lehetőséged és alternatíva, hogy Te mit szeretnél használni. Csak a Linux KDE-t tudom felhozni példának. Ahol eleve sokkal kisebb vassal beéri a shell és az összes effektet úgy tudod testre szabni, hogy az már sok. De a lehetőséged meg van. A nyílt forráskód mindig is előnyben lesz ilyen szempontból az MS OS-ek előtt. Ugyanez a helyzet driver-ek esetében is, ami sajnos már nagyobb probléma. Hogy a rákba lehetne úgy megírni normálisan egy driver-t, hogy zárt forráskodú az OS. Persze, hogy lefagy, kék halál, stb... Aztán sokkal később kiderül, hogy pl.: az OS is sáros benne és majd vmikor megjelenik egy hotfix, aztán újabb driver, stb...
Narxis:
Szerintem akkor Neked ezért nem jó az a törés. Többiek is ezt az aktivátort használták, akik azt írják, hogy nincs Nekik 100MB-os System Reserved partíció?!
(többiektől kérdezném :)
-
EK1TEP #13600 Nekem a FF is "átlátszó"
-
#13599 Béna vagy, azt a magyarázatot. :D
Control Panel->Network and sharing center->Change adapter settings->jobb klikk->properties->sharing -
#13598 Csak még annyi: ez olyan, mintha egy 1969-es Porsche-ban McPherson felfüggesztést keresnél... vagy 5 lemezes CD-váltót...
Holott, akkoriban is voltak komoly felfüggesztések, és zenét is lehetett hallgatni a sportautókban: ergo - a funkció megvolt!
Érted, ugye?
-
#13597 #13585 - részemről az off lezárva.
-
#13596 ha mar azt mondod hogy ugyanaz csak grafikusan valtoztattak akkor mert nem birom ugyanazt ugyanugy megcsinalni a win7-esen mint az XP-n?
Internet Sharing nem mukodik sehogy se a WIN7-esen arra mi magyarazatot adsz? -
#13595 Baratom te egy kicsit elvagy tevedve.
Ugyanis nem lesz atvaltas dollarrol eurora, hanem ugyanannyiba fog kerulni europaban euroban fizetve, mint az USA-ban dollarban fizetve.
Tehat USA 199$, Europa 199 euro a legolcsobb valtozat
-
#13594 Nekem átlátszó... Engem nem zavar :D -
#13593 Én használom, nem zavar, Vistan is használtam. -
Pio #13592 szerk.: és a start menüs IE-s rendszert is nagyon jól kihasználhatná egy csomó program (jobb szélén nyíl, ráhúzva az egeret beugrik egy almenü az indításhoz). Reméljük előbb-utóbb implementálják majd ezeket a dolgokat a fejlesztők mindenbe.
Némi közvélemény-kutatás: valaki használja a "glass" nézetet? Tehát hogy átlátszó a tálca és az ablakok felső sávja? És ha igen mennyire átlátszóak? Mert engem eléggé zavart (pláne hogy változik a hátterem), úgyhogy egyből lelőttem az átlátszóságot, de minden win7-es cikkben írták, hogy ez mekkora jóság... Viszont itt a screenshotokon se sűrűn látom bekapcsolva. Szóval kíváncsi lennék, hogy mégis hányan használják ki ezt az eyecandyt és milyen mértékben.... -
Pio #13591 Az mondjuk tényleg jó lenne meg az, hogy a jobbklikkes menübe is bekerüljön néhány dolog. Igazából a minden lapos előnézet is tisztában vagyok vele, hogy a többségnek hasznos lenne én csak annyit szeretnék, hogy kikapcsolható legyen. Mondjuk ha nem lesz kikapcsolható addon akkor is lesz majd rá... :D -
#13590 meg az ienél van olyan, hogy ha töltessz le vmit, akkor ilyen kis csík megy az ikon mögött.
ff-nél is jó lenne ilyen -
EK1TEP #13589 Én megjelenése óta használtam a Vista-t nem volt azzal semmi baj!
Jött 7 és váltottam :) -
#13588 "Akiket én ismerek így neten, Vista-t pár nap után törölték"
Én meg majdnem 3 évig használtam. 2 hete meg már a Seven van fent. -
#13587 valljuk be hogy az x sorozatos ati kártyákat nem igazán vistára találták ki
x1300al fel sem mertem rakni a vistát, hd4870-el is alig.. -
#13586 Jól látod gyakorlatilag, a Win 7 egy javított Vista, talán sok különbség nincs. Nekem mondjuk bőven elég, hogy a 64 bites Vista -n (sp1 megjelenése idején legújabb driverekkel, és jól beállítva) ami xp-n 30 fps-el futott, Vista-n 15, Windows 7-en meg 37-38 (de van, ami még többet javult, főleg olyan játékok között amik nem használják ki a többmagos procit). És nem utolsó sorban, alapjában véve gyorsabb az egész, Vista-n több idő volt nálam minden elindítása, betöltések, stb.
Akiket én ismerek így neten, Vista-t pár nap után törölték, vagy csak nem használták, Win 7-et viszont már többen használjuk. -
#13585 Félreértettél.
De lejjebb, sokkal korábban már leírtam, hogy a Vista-t otthoni gépen kihagyva a Seven 99%-os bizonyossággal a gépemen landol a következő szükséges rendszertelepítéskor - úgy fél év múlva.
Attól, hogy látom a rendszer okozta "hype"-t, megfogalmazom a gondolataimat, és rámutatok arra, amit egyesek nem veszek, vagy nem akarnak észrevenni, még simán lehetek W7 használó.
Sőt, én úgy vélem, a demokrácia alaptézisének megfelelően, a kritika viszi előre egy topik életét: a nagy egyetértés miatt unalomba fordulna, nagyon gyorsan az egész diskurzus.
Arról nem is beszélve, hogy - s ezt is lejjebb pár mondattal megvilágítottam - az XP óta nem sok új van a nap alatt, már ami az OS-eket illeti.
A grafikus máz és a kötelező optimalizálás, hardver- és szoftver elvárások követésén túl szinte semmi új nincs benne. Ez nem lenne baj, ha az emberek tudnák, hogy ez igaz.
De sokan azt hiszik, hogy az XP őskövület használói Neander-völgyiek, míg ők maguk a modernek... csak kicsit kellene beleásni magukat az XP tulajdonságaiba és döbbennének.
[A máz nem vonz, a kényszer visz a váltásra: lassan minden normálisabb hadrver és szoftver Vista/Seven-vonalon érzi jobban magát.]
-
#13584 kép -
#13583 Üdv !
Minden második indításkor ez az üzenet fogad .Ötletek ?
-
Pio #13582 Akkor Te most nem is használsz 7-et és csak azért jársz ebbe a topikba, hogy becsméreld az újat, dicsőítsd a régit? Sajátos szabadidős tevékenységet választottál azt meg kell hagyni... :) -
Pio #13581 Én minden nap az imáimba foglalom, hogy ne legyen/kikapcsolható legyen, általában 10+ tab van megnyitva és marha idegesítő lenne annyi előnézet alul :) -
#13580 Ha nincs nem kell. -
#13579 Nekem sincs ( de nem is akarom hogy legyen ) mégis aktiválta. -
#13578 Megnéztem és nincs 100MB-os System Reserved meghajtóm, Lemezkezelőben létrehozhatom? -
#13577 Sokan azt se tudják, hogy van súgó (munkahelyi tapasztalat) -
#13576 A "racionalizálás" / modernizálás pedig külön hányinger a Vista-ban... Seven-t még nem láttam futás közben, csak a képeiteken - s azok alapján Seven = Vista.
Az, ahogy minden kategóriát átbolygattak, színesen felesleges kütyükkel megtoldottak - mikor az XP első változata óta az akkori felhasználók örültek a letisztult felületeknek - hát több, mint elgondolkodtató.