46641
-
#13815 Tudom, hogy mi volt a win 3.1.. -
#13814 "Tehát, az ilyen embereknek eleve 2 oprendszer kellene a gépére - így, a 2 közül az egyik felesleges... igen, a Linux az."
Ez így van, ha az emberi "erőforrást" nézzük, akkor valóban.
(maradjon is így)
Ha a szakmait, akkor már távolról sem.
Balumann
Vista; Seven és a játékok:
Hát igen, a DX10-nek ára van, a DX10.1-nek ára van, a DX11-nek is nyilvánvalóan ára lesz. Nem kell azon csodálkozni, hogy DX10; 10.1 alatt csökken az FPS. Mai game-ek alapból vas igényesek (amiket írtál legalábbis azok). Hát nem tudom, hogy Seven alatt vissza jött-e, jön-e az a mínusz 5-10 FPS. Én szkeptikus vagyok, nem hinném. Vissza fog jönni, ha erősebb lesz a vas, vagy visszaáll vki a DX9-es XP-re. Szerintem sokan, akik a Messiást várták(várnák) a Seven-től, hogy ezen repülni fog az a game, ami DX10-ben játszhatatlan volt Vista alatt, azok úgy érzem Seven alatt is koppanni fognak. Marad 2 választási lehetőségük: Amit nem tettek meg a Vista-val, kénytelenek lesznek megtenni majd a Seven alatt (jobb vas vásárlása), vagy visszaállnak a DX9-es XP-re. A Seven-ben nem hinném, hogy játékok terén a "Megváltó" jönne el, érkezett meg. Ugyanúgy lesznek FPS csökkenések, kék képernyők. Aminek Én örülök, hogy notin jobban fut, kesebbel beéri, mint a Vista. Játékok terén?! Nem hinném. Főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy ugyanúgy nem látom, hogy optimalizált game-ek jönnek majd, ill. azt, hogy egy újabb game kevesebb vassal fogja beérni, mint az elődje. -
#13813 -fav -
#13812 Nem unjátok már? Marha sok köze van ennek a Windows 7-hez. -
Gabo #13811 Az átlag user nem tudja, hogy létezne bármilyen alternatíva bármire.
Mert annak ellenére, hogy szélessávú internete van, tájékozódni és gondolkodni nem divat, ellenben ész nélkül letölteni és futtatni mindent, igen. Normális víruskeresőt és tűzfalat is legfeljebb akkor rak fel, ha már legalább háromszor újrahúzta a gépét a netről összeszedett férgek és vírusok miatt. Ezen a téren nem lesz szerintem soha változás az egyes Windows verziók között. (Miért is változna, hiszen komplett üzletágak épülnek a biztonsági rések foltozására és a vírusok elleni védelem biztosítására. ;o) ) -
#13810 Jó, akkor kifejtem :)
Mai átlag, IQ-light warez huszárok mit is csinálnak?
Zenét, filmet, felhasználói programot és OS-t, játékot lopnak.
Ezek közül zene, film nézhető, hallgatható LINUX-on is.
Felhasználói programok - melyek alatt ugye a világ nagyon nagy részében használtak értendők - többnyire Windows-osak [persze, és tudom, hogy tudod, hogy tudom: van majd' mindegyiknek Linuxos alternatívája], meghát: butabiztosabban lophatók.
Játékok --- azon pár fecskén kívül, melyek a múltban és manapság is, melyek elfutnak illetve direkt ilyen környezetre is fel vannak vértezve [pl. Quake 3-4, Crysis stb.], illetve Linuxos emulátor segítségével futtathatók --- inkább Windows-ra jönnek. S a warezhuszárok ugye mindig "up-2-date" játékokkal szeretnek és akarnak játszani,
1, mert az a sikk
2, mert azok használják ki a gépeiket
3, mert ezekkel lehet vergődni a suliban, szünetben
stb.
Röviden:
LINUX-szal is bármit meg lehet tenni és mégse.
-
#13809 Nem biztos hogy értelek:) Linuxon is lehet warezolni (irc, dc++, torrent, edonkey, mindent lehet) - ráadásul teljesen biztonságosan, emellett Linuxra majdnem minden ingyen van.
Ne keverjük az átlag júzert a kockával. A kocka az informatikus és/vagy életet nem élő zombi, az átlag pedig a hobbi és irodai felhasználó.
Linuxot az használ aki akar. Ha valaki befogadja az újat, van türeleme és érdekli a világa, az hamar beleszerethet. Akit nem érdekel, annak ott a Win és OSX. Örüljünk, hogy van miből válogatni. -
#13808 S mint ahogy írtam (nem axióma, de attól még igaz):
De az "átlag" kocajúzer szeret warezelni. Nem vesz terméket, csak lop.
A Windows pedig ennek melegágya.
Tehát, az ilyen embereknek eleve 2 oprendszer kellene a gépére - így, a 2 közül az egyik felesleges... igen, a Linux az.
-
#13807 Tégy úgy... reménytelen vagy. Az ember az alapján ítéli meg az OS-t, hogy amire használni akarja mennyire jó, melyikkel jobb. Mivel az az 5-10 fps játszhatatlanná tette a játékaimat, továbbá minden lassabban indult el, és néhány programom se indult el, webkamom ott sem működik, nem tudtam mit kezdeni a Vista-val. Valakinek megfelel, valakinek nem. Tényleg ennyire nehéz felfogni? -
#13806 "Nem játékplatform, de szerintem tökéletes otthoni OS mindenre kivétel játék."
Így van. Én is Linuxon élek, ill van mellette egy XP "játékkonzolom":) -
#13805 Ez így helyes, így van rendjén.
Nem játékplatform, de szerintem tökéletes otthoni OS mindenre kivétel játék. -
#13804 NT kernelt nem (sem) az MS készítette, hanem jó szokása szerint vásárolta egy külsős cégtől, ezért előzte meg a korát anno:) Az MS töketlenkedett még egy ideig a saját kernelével WinME-ig, aztán belátta, hogy a bizniszben jobb, mint a kódolásban, így átcuccolta az NT kernelt minden rendszerébe:) -
#13803 Néha van, amikor tenyerembe temetem az arcom és elcsodálkozom az emberi butaság határain. Ennek egyik okozója, amikor egy új OS-t az alapján ítélnek meg, hogy a játékok hogyan mennek alatta. -
#13802 Ha informatikusnak nem is, de kell némi lelkesedés és önszorgalom, ami az átlag júzerekben nem sokban van meg. Talán az Ubuntu Netbook Remix kiadás a legfelhasználóbarátabb. Nomeg Linux nem játékosplatform, szerverekre, irodai munkára, illetve multimédiára való. -
#13801 NT 4.0-ról csak sztorikat hallottam - amikor az volt a "sikk" én még bőven a könyvekkel voltam elfoglalva, a PC-világ rohadtul nem érdekelt :)
-
#13800 Win 3.1 nem OS volt, csak egy DOS GUI -
#13799 Annyiban hízelgő lehet, hogy az NT4 mai napig az egyik legstabilabb MS rendszer. A Win2K mellett:) -
#13798 Hát igen.
De az "átlag" kocajúzer szeret warezelni. Nem vesz terméket, csak lop.
A Windows pedig ennek melegágya.
Tehát, az ilyen embereknek eleve 2 oprendszer kellene a gépére - így, a 2 közül az egyik felesleges... igen, a Linux az.
-
#13797 Hányszor fog még előjönni ez az XP vs Vista téma? Miért nem lehet végre felfogni, hogy különböző okok miatt nem mindenkinek vált be az oprendszer. XP-n fullHD-ban, dx9-ben is nagyon szépek a játékok amennyire én hallottam játékos társaimtól (képeket is küldtek), többről tudom, hogy felrakták a Vista-t hogy végre dx10 meg összes ram, aztán 1-2 hét után törölték mert elegük volt. Mivel a Vista FAQ-ját én írtam még, kb. 100-an legalább felvettek onnan, legalább 70 letörölte, akik a dx10 miatt tették fel. Az okok különbözőek, driver hiányosággok, program nem indul, játék akad, stb. A rendszer nálam is lassú volt, -5-10 fps volt játékokban amiket próbáltam (Assassin's Creed, Colin Mcrae Dirt, Crysis, meg nemtom még mit próbáltam).
Bőven elég ok van, hogy sokan jobban látták ha XP-nél maradnak, és megvárják az új Windows-t. Én sem fogom soha megérteni, hogy mit nem tudsz ezen megérteni. Örülj neki, hogy neked nem volt gondod vele. Attól még én, meg akik visszarakták az XP-t nem hülyék vagyunk... -
#13796 Vista kb 2 éves OS:) Az SP2 óta használható. -
#13795 Persze hogy ellentétben áll, hiszen utána lenne lehetősége esetleg más, alternatív, jobb OS-eknek is elterjednie.. Az Intel a 64bittel kikukázta volna az x86ot (lásd Itanium) de a Microsoft nem volt rá hajlandó, így kénytelen volt beállni a sorba (x86-64).
#13792: Manapság egy ubuntuhoz nem kell informatikusnak lenni, ha egyszer fel van telepítve (mellesleg ez is rém egyszerű, ha mindent felismer), akkora az működik. Kivéve ha szétbarmolja a user, de az igen ritka. Még nem láttam usert pl. windows rendszerfájlokba beletörölni. -
#13794 már régesrégen van, nem? -
#13793 Miért, szerinted a Linux-hoz informatikusnak kell lenni?!
Talán 10 évvel ezelőtt, de manapság?! -
#13792 Én meg olyan emberkéket is ismerek, akik csak net, csak zene, csak grafika, csak film és minden eredeti a gépükön - nincs is 100 program rajta, az igaz - és XP.
Ezek között van laptop és asztali is.
[Érdekesség, nem megkülönböztetés: mindegyik diplomás, nem informatikus.]
-
#13791 Abszolúte egyetértek. Ez egy nagyon fontos HSZ volt.
De sajnos az MS üzletpolitikájával 180 fokos fordulatban áll a régebbi OS-ek ki kukázása. -
#13790 Persze jó az XP. Ahogyan lentebb írtam vállalati felhasználásra tökéletes. Ahogyan egy analóg 17"-os TFT is tökéletes.
Otthon, ahol azonban szeretnénk kihasználni egy jó vasat és nem munkára, és vagy munkára plusz játékra is használnánk és van Bennünk némi infó véna és érdekel Bennünket pl. egy DX10-es, DX10.1-es játék. Jövőre tekintve megnéznénk, hogy milyen is a DX11, szeretnénk élvezni a FullHD TFT-énk játék alatt, ott már az XP nem szállhat versenybe a Vista-val, vagy Seven-el.
Persze ha vki megelégszik a DX9-el és nem kell Neki DX10.1 és megelégszik ha 4GB RAM helyett 3GB-ot használ game alatt, ezek azok amiket soha nem tudtam megérteni.
Persze ha vki játszani sem játszik, akkor ott van még a Linux is, mint alternatív és talán a legjobb választás OS-ek terén. Mennyi, de mennyi embert ismerek, akik nem játszanak, csak NET, torrent, filmek és Windows OS-t használnak és xarakodnak a törésekkel és szednek be mindenféle trójai, spyware ésatöbbi szart, holott éppen számukra lenne a legjobb választás a Linux OS. -
#13789 Szerk: VMS/DMS -> VMS/DSM akart lenni. :D
PS.: plusz Oracle szerverek. -
#13788 Egy cégnél; intézménynél; szervezetnél attól is függően, hogy milyen a szervezet berendezkedése (versenyszféra; közigazgatás; kis vállalkozás) OS váltásnál szinte a legutolsó szempont az, hogy melyik a jobb. Főképp a gépparkot tekintve, NEM a szerverparkot. Első helyen még mindig az áll, hogy melyik a legolcsóbb megoldás, másik oldalon már állhat a "melyik a jobb" OS. De ez butaság így, ui. vannak kliens gépek - melyek többségén Windows XP fut - , van a szerver park. Ez utóbbi már lehet sokkal változóbb. (Windows szerverek; Linux szerverek; nagygépes rendszerek: VMS/DMS - Itanium szerverek) Kliens gépparknál, mivel az emberi munkaerőnél nincs olcsóbb megoldás parasztországunkban addig használnak egy OS-t, rosszabb esetben gépparkot, amíg fölötte teljes mértékben el nem jár az idő vas foga. Nyilvánvaló, hogy ezt már a szerver gépparknál nehezebb kivitelezni, ui. az azokon tárolt adatok szenzitív volta sokkal fontosabb. Ergó az adat sokkal fontosabb lett sajnos(!), mint Maga az ember. Amíg az emberek megkukulhatnak 40 fokos melegben, addig egy szerver teremben klímának kell működnie. Ez utóbbi szigorú előírás, az előbbi kényelmi szempont. :(
600 munkaállomásnál vagy fölötte egy váltás nem 1xerű eldöntendő kérdés. Mivel a liszensz kérdés nem olcsó, ill. egy nem kiforrott rendszerre a váltás nagyon sok buktatóval járhat és jár is.
Otthon talán szempont az a gyorsulás, amit tapasztalsz és az Aero felület, stb... ami mind hasznos(!) is, de vállalati környezetben sok száz gépes gépparknál ezeknek a jelentősége jóval kevesebb. Szintén visszavezethető az olcsóbb emberi munkaerőre. -
detoxic #13787 Miért,már van tuti aktiválás Ultimate-hoz?
Jó lenne,már csak 20 napom van.... -
detoxic #13786 Sziasztok!
Hogy lehet beállítani hogy a képek/diavetítésnél teljes képernyőn jelenjenek meg,16:9-ben?
Nekem valamiért 4:3-ban jeleníti meg :(,ugyanez a képek vetítése képernyőkímélőnél is...
Választ előre is köszi. -
#13785 én meg nem veszek eredetit na bumm :) -
baca01 #13784 Sziasztok!
Még mindig csak az Ultimate-t lehet okosítani, vagy már a többi verziót is lehet aktiválni loaderrel, vagy bármi mással?
Köszi. -
#13783 Én megvárom az első két hivatalos Service Pack-ot, és csak utána veszek eredeti W7-est... lesz az úgy kábé 1 év múlva :)
-
#13782 Van már alapból aktivált ultimate rtm is,serial-t meg talán a microsoft-tól kérhetsz,de érdemes lesz majd megvenni az eredetit októbertől! -
#13781 "de azért jobb lenne ha megvennéd"
:D -
gigant19 #13780 Sziasztok
Lenne egy problémám.
Adott kettő HDD : 1 hdd Win XP (elöbb ez volt felrakva)
2 hdd Win7 (utóbb)
Telepítés úgy zajlott hogy bent volt mindkettő hdd a gépben.
Szeretném azt elérni hogy amikor a gépet bekapcsolom, akkor ki tudjam választani hogy melyiket akarom indítani !!!!
Addig eljutottam hogy van boot választó menüm de az xp-t nem tudom elindítani csak a win7-et.
Kérlek segítsetek.
-
#13779 Nem hagytam ki, 5 évig használtam az XP-t, utáltam már az elején is, de sajnos kénytelen voltam win2król váltani. SP2 előtt az XP egy használhatatlan bugos fostenger volt.. Később nem mentek már 2k-n az újabb MS cuccok pl. MSN8 stb, ezért kénytelen voltam váltani. :) Vistaval negyed annyi gondom sem volt. Persze aki 98ról váltott XPre annak megváltás volt az egész, de a kompatibilitást ott is szidták rendesen. -
#13778 Aktiválás ügyében olvassd el a FAQ-T, de azért jobb lenne ha megvennéd. -
Johny72 #13777 Nem szükséges serial.Ha lejár a 30 nap, akkor "rearm"
Egyenlőre ez a legjobb megoldás! -
#13776 Várjunk csak?
Akkor Te kihagytad az XP-t? Mert hát, süt a gyűlölet belőled...
[Egyébiránt, nem hiszem - valószínűleg, az XP-t is istenítetted a Win98/ME/2000-el szemben...]