46641
-
#16858 A BIOS-ban találtam egy ilyet:ACPI Suspend Type:S1(POS)-ezen van most
és van még egy lehetőség ott:S3(STR)
ezt kell átállítani? -
#16857 A BIOSt azért nézd meg, lehet, hogy S1 onlyn van. :) -
#16856 Mitől lehet az, hogy ha külső merevlemezről próbálok törölni sok kicsi fájlt, a processzor felpörög 100%-ra és kegyetlenül belassul minden, de használhatatlanságig + a törlés is nagyon lassú lesz, kb 1,5 mp/fájl... Amikor merevlemezről vagy pen drive-ról törlök nincs ilyen jelenség, még akkor se lassul be, ha mellette telepítek, böngészek + filmet nézek egyszerre, csak a külső winchesternél. Ami még fura, hogy a bátyám 1,6 GHz-es Celeronja gond nélkül töröl róla ezerrel, az én 2 magos T3400-asom pedig ezt csinálja.. Esetleg valami 5let? -
#16855 sajnos nem támogatja ezek szerint
azért kösz:) -
Apocalipto #16854 Hibrid alváshoz olyan géppel kell rendelkeznünk, amely támogatja az S3 készenléti módot. Ennek ellenőrzéséhez...
1. Start menü keresőjével indítsuk el a cmd -t.
2. Adjuk ki a powercfg -a parancsot.
3. Ha ilyet látunk, sajna nem használhatjuk a hibrid alvást..
-
#16853 ott nekem nincs hibrid alvás -
Apocalipto #16852 Vezérlőpult > energiagazdálkodési lehetőségek > séma beállításainak módosítása > speciális energiaellátási beállítások módosítása > alvó állapot > hibrid alvás engedélyezése -
#16851 a hibrid alvást hol lehet engedélyezni? -
Apocalipto #16850 Én nem használom ezeket a funkciókat, mert megy a torrent meg a world community grid. -
ACE #16849 Hibrid alvásnál nem lassú a lekapcsolás, meg a bekapcsolás? Mert nálam szépen elhalványul a monitor, és katt, már ki is kapcsolt, és utána meg bekapcs-nál felpörögnek a vinyók, és már jelenik is meg a kép, kb. 3 mp. és munkára kész. -
ACE #16848 Akkor lehet az alaplapi cuccal keverem, vannak különböző "sleep" módok S1,S2,S3. AZ S3 a "legmélyebb", lehetséges hogy a másik kettő közül valamelyik olyan, hogy nem kapcsol ki a gép csak alacsonyabb energiafogyasztási állapotba lép. -
Apocalipto #16847 Hibernálásnál nem kapcsol ki teljesen a gép <> Hibernáláskor a memória teljes tartalma a hiberfil.sys fájlba íródik, majd leáll a gép
:)
Amúgy szerintem hibrid alvás jobb. -
ACE #16846 Na most szerintem én ugyanazt mondtam mint Te, de mind1... Lényeg hogy kétfajta mód van, a hibernálás, meg az alvó mód. Alvó módban csak a RAM kap áramot (az alaplapon keresztül persze), mert abban tárolja az infókat, hibernálásnál meg a vinyóra írja ki ugyanazt, és boot-nál meg onnan betölti. -
Apocalipto #16845 ACE téved. Alvó állapotba helyezéskor a gép egy alacsony energiafogyasztású módba kerül, azaz minden hardver leáll, csupán az alaplap és memória kap áramot. Logikus, hiszen a memória tartalma nem kerül mentésre, így életben kell tartani. Ezen mód előnye, hogy gyorsan visszatérhetünk a munkánkhoz, a gép kikapcsolása nélkül.
Hibernáláskor a memória teljes tartalma a hiberfil.sys fájlba íródik, majd leáll a gép. Indításkor nem a megszokott rendszerfelállás történik, hanem a rendszer a fájl tartalmát visszahelyezi a memóriába és ugyanúgy folytatható a munka, mint hibernálás előtt.
Mindkét módnak megvan az előnye. Hibrid alvással úgy helyezhetjük a gépet csökkentett energiafogyasztásúra, hogy közben a memória tartalma kiíródik a hiberfil.sys-be, így ha mégis leállítjuk a gépet, akkor hibernálásként tér vissza, ha nem, akkor pedig gyorsabban fog elindulni mint ha hibernálásból ébredt volna. Azaz mindenképp jobban járunk!
srAta: Windows gomb + Tab -
#16844 XP-nél a hibernálás azt jelentette, hogy kikapcsolhattad a gépet, áramtalaníthattad.
Most meg ki se kapcsol? -
ACE #16843 Szerintem kevered, van alvás mód, és van hibernálás. Hibernálásnál nem kapcsol ki teljesen a gép, csak lekapcsol egy alacsonyabb fogyasztási módba. Ha az alaplap támogatja az S3-STR (Suspend To Ram), akkor ez azt jelenti, hogy a RAM-ba menti az oprendszer állapotát, és teljesen kikapcsolja a gépet, ilyenkor az én gépem pl. nem fogyaszt semmit, csak annyit, amennyi a RAM tápellátásához elegendő. Ilyenkor persze ha áramszünet van akkor elvesznek a RAM-ban tárolt adatok, és normál módon fog indulni a Windows, talán hibát is ír majd, de komoly problémát nem okoz. -
ACE #16842 Húzd le az UAC-t minimum szintre, ami bár nem ajánlatos, de cseppet sem lesz kevésbé biztonságos, mint eddig az XP-d... Viszont a gadget-ek nem fognak működni. -
#16841 köszi a gyors választ -
#16840 akkor havernál alvásmód megállítja a ventiket?
Azt a pofás ablakváltót ami a vista alatt bennvolt az aeroban hogy lehet bekapcsolni?
De a legfontosabb, hogy alvás hatására az ő gépén miért áll meg minden és a gombra feléled az enyimen meg miért marad forogva? -
Apocalipto #16839 Nem. A hibernáláskor a memória tartalmát a Windows lementi a vinyóra, majd a számítógép kikapcsol. Bekapcsolás után minden úgy lesz a képernyőn, mint amikor lehibernáltad. -
#16838 Nah msn kész
most az a baj (ill eddig is az volt) hogy ugye hibernálásnál megáll minden venti nah ennek baszhatok akármit nyomni ez vissza nem lép rendesen a windoesba csak power gomb bootol ujra stb.
Szóval ennek vissza kéne kapcsolnia az alvás gomb hatására nem? -
#16837 Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem megy az MSN 2009 a Win 7 alatt kivág azzal h nem lehet a szolgáltatáshoz kapcsolódni, miközben a másik gépen öcsém vígan msnezik...
a hibakód: 80040154 rákerestem végig csináltam mindent de még mindig nem jó
5letek?
Köszi -
#16836 Ok, most meg elírtam a 32-es x64-be-t, x86 akart lenni. :D
Kösz! -
#16835 A vista említésre sem méltó, ezért fogalmaztam úgy, hogy ki is hagytam. Leszedtem a legfrissebb Skype-ot, ez bejelentkezett, semmi gond nem volt vele. Köszi a tanácsot. -
#16834 Vista az XP utódtaj, a Windows 7 meg a Vista-ná az utódja. Ajánlott midnenből a legújababt felrakni, már ha a skype nem a legfrissebb lenne. Amúgy a Windows 7-ben a vezérlőpult/Értesítési terület ikonjainál lehet beállítani, hogy mit mutasson és mit ne. -
#16833 Nem tudom, nekem nem jött be eddig. Új jelenség nálam: Skype feltelepítés után, a bejelentkezéskor eltünik. Semmi hibaüzenet, hogy kapjam be, ez és ez a hiba oka. Csak simán eltűnik. Én nem akarom ezt a XP utódot fikázni, de bosszant. -
#16832 Persze - ne add fel - meg lehet benne mindent szokni - először furcsa ez-az - de minden a nagyobb biztonságért és jobb használhatóságért van - meg van az oka benne mindennek, csak esetleg először nem érted. -
#16831 Köszi a tanácsokat, próbálkozok még pár napot. -
#16830 Előre is bocs hogy ide írok, de ha tudna segiteni valaki hova fordulhatok játék képének elcsuszási gondjával megköszöném. -
#16829 7.50-es Commander telepítéskor megkérdezi hova tegye az ini fájlokat. Ha a saját felhasználói mappádat jelölöd ki, biztos engedi menteni. -
#16828 Én alapból a programokat Futtatás Rendszergazdaként szoktam telepíteni és így nincs semmi gond vele. Vista óta így csinálom és megszokható dolog. -
Falzone #16827 Users hozzáadása után mindig OK. Működik. Köszönöm a segítséget! -
#16826 Azért az nevetséges, hogy ha nem bűvészkedek az indítással, akkor a Total Commander-ben sem tudok megváltoztatni semmit, mert nem engedi lementeni az új beállításokat. -
#16825 Tehát valóban jogosultság a probléma. Nálam a meghajtónak a biztonság fülén 4 felhasználói csoport van beállítva: Hitelesített felhasználók, system, Administrator, Users. -
#16824 Felhasználók védelmében van a csökkentet Rendszergazda jog. Aki ért hozzá az tudja, hogyan lehet teljes jogú admin. Egyébként jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként sokat segít. -
#16823 A 32bit-est az 86-os mappába kell rakni (azt si ajánlja fel alapból) kezelésben nincs különbség. -
#16822 Hogy a 32 bites x64-be kell azt vágom, csak azt akartam kérdezni, hogy 32 bites progit az x86-ban ugyanúgy kezeli-e mint a 64 bites programot a simában? -
Falzone #16821 Érdekes, mert ha Csökkentett módban indítom el a gépet, akkor bele tudok menni a vinyóba. Látom az összes fájlt, meg tudom őket nyitni. :S -
#16820 Sziasztok! Én most cseréltem le az eddigi megszokott, és tökéletesnek tartott XP-met win7-re. Nagyon vegyesek az érzések, amik keringenek bennem. Sok olyan dolog van, amit nem értek, miért erőltetnek. Pl.: Saját néven nem lehetek rendszergazda? (Kiírja,hogy az vagyok, de nem enged felülírni file-okat.) Ha igen, árúlja már el valaki, hogy állíthatom be. Köszönöm előre is. (FAQ-ba nem találtam sajnos) -
Falzone #16819 Nem volt SYSTEM, hozzáadtam. Átszaladt gyorsan az összes fájlon, ami a 2nd vinyón van, azt hittem jó lesz. De még mindig nem jó. Ugyanaz, a hozzáférés megtagadva. :(