Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Alaplapi driverek fent vannak? Virusírtó kell a gépre.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Paragon Particion AMnager programmal, de ha valamit elrontasz az teljes adatveztéssel járhat!

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Meg kell szokni az új dolgokat, ha ez nem megy akkor marad az XP. A start menü pl baromi jó az xp-hez képest, nem kell kattingatni benne, beírom a kereset progi kezõdbetûjét és máris megvan.
Vezérlõpult-ot meg a start menüben kibontva (Megjelenítés menüként)a legcélszerûbb használni (már xp-nél is így volt a leghatékonyabb).
Fájl kezelésre használj Total comamnder-t jobb mint az Intézõben kattingatni.

Köszönöm hogy válaszoltál!

Nem hiszem, mert volt olyan, hogy 7 giga virtuális memóriát állítottam be.
bon
Használj a monitor képarányának megfelelõ felbontást és nem lesz keret.

bon
Csak megsúgom, hogy az xp-t is aktiválni kellett, kivétel a mennyiségi licenszet, de olyannal átlag felhasználó nem hiszem, hogy találkozhatott legális keretek között.

naaa
használd tovább az XP t

ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium

Sziasztok!

Pár egyszerû kérdésem lenne, nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni és van annyi türelme hogy megválaszolgatja õket. Még ismerkedem a rendszerrel.
Szóval nemrégen elkezdtem kipróbálni a Windows 7-et.

Azt tudjuk hogy elvileg nincsen már az ablak széléhez dokkolható lebegõ eszköztár, de nem lehet találni valami hasonló gadgetet vagy esetleg elõvarázsolni ezt? (nagyon szerettem oda rendezni a képernyõ tetejére vele a meghajtókat a dokumentumokat, vezérlõpultot. stb úgy hogy közben alul volt a tálca a progikkal. Most csak annyit tudtam elérni hogy erre a tálcára egy új sorba megkaptam a meghajtóimat, de jó lenne ha külön tudnám szedni õket)

Ablakok: Nem lehet valahogy errõl az intézõ stílusról visszavarázsolni az ablakokat valami olyanra mint az XP-ben megszokhattuk. Konkrétan itt a bal oldali információk hiányoznak (teljes név,fájlméret,típus,módosítva...stb). Helyettük van egy navigáló rész amit nem használok, de ha véletlenül mégis rászánkázik az ember nyomkodhatja a visszát 😊 és lehet hogy csak én vagyok vaksi de az egy könyvtárszintet feljebb ugrató gombot hová rejtették?
Egyenlõre találtam egy nézetet ahol a file neve alatt megadja hogy mekkora az adott file. Nem is rossz, de ha túl hosszú a név vagy van valami cégaláírás akkor ez elmarad 😞 Ezért lenne jobb ha visszakerülne balra a navigációs rész helyett.

Az alapvetõ mappa ikonokkal sem nagyon vagyok kibékülve 😊 Igaz nagyon tetszetõs ez az oldalra fordított mappa benne a miniatûrökkel de az XP-ben itt is praktikusabb volt a négy jól látható kép amibõl mindig tudtam az adott mappába milyen stílusú képek kerültek. Sajna a stylos félig egymásra szórt döntött izéknál ez már nem olyan egyszerû. Szóval ezt vissza lehet cserélni valami trükkel?

Tudom hogy a régi start menü megszûnt teljesen (illetve hogy van egy kis trükk amivel visszahozható a lebegõ ablakos de az meg a másik véglet 😊 Az XP-ben megismert kettõ közötti átmenetes volt szerintem a leghasználhatóbb. Kár hogy ezt az MS-nél nem így látták)

El lehet azt érni hogy úgy kerüljön be ez a tálca az éppen futó alkalmazás mögé (pl Photoshop) hogy ne kelljen elrejteni automatikusan? (vagyis lehet még állítani hogy a többi alkalmazás elé vagy mögé ugorjon) Alapból sajna elfoglalja azt a részt ahol van (most éppen a jobb oldallal kísérletezek és eddig nem is rossz)De pl ha PS-t használok semmi szükségem rá hogy ott tehénkedjen foglalva az ilyenkor amúgy is mindig kevés aktív felületet 😊 de amikor nem használom zavar hogy nem látok rá az idõre, a meghajtókra, a futó progikra ...stb.

Egy apró megjegyzés a vezérlõpult egy katasztrófa 😊 komolyan elõbb találok meg a fiókomba valamit mint itt 😄 de azért nem adom fel és nem váltok vissza XP-re mert van egy két érdekes húzása ami tetszik.
JA és nem vagyok a fejlõdés ellen 😄, de ha valaki tudna tippeket adni mivel érhetem el a fent keresett funkciókat vagy hogy mivel lenne érdemes kiváltanom õket, kérem jelezze itt vagy akár a: lilalur[kukac)tvn.hu címemen. Nagyon köszönöm mégegyszer ha valaki egyáltalán idõt szánt az olvasásra.

Tisztelettel,
Péter!
az lehetséges hogy az msi alaplapom miatt fagy le?
Indexelés kikapcsolása: http://lacy.hu/windows_vista/indexeles_kikapcsolasa
Egy memóriateszt nem ártana, esetleg ha lehetõséged van memória, videókártya más gépben való kipróbálása..
Felesleges bármilyen codec pack feltelepítése, csak elrontod vele a rendszert. KMPlayernél és VLC playernél valamilyen gond van lejátszásnál, szerintem próbáld beállítani, vagy használj Media Player Classic HomeCinema-t.
Nézd meg hogy nem e tv kimeneten, vagy másik vga vagy DVI csatlakozásra tette a monitort és emiatt csinálja. Egy képet mutass a beállításról.
Használj valami komolyabb particionáló programot, azzal engedni fogja. De nézz utána hogy kell, mert látom nagyon kezdõ vagy.
ViniSoundz
jame ha 1024*768-ba rakoma felbontást akkor egy széles fekete keretben lesz a játék. megnézem monitort és az 1680*1050-ben van. totál szívás minnden.
heló mindenki.tudtok segiteni?adott egy sz.gép fel akarom rakni a win 7-et de nem birok vele mert vagy telepités közben fagy le vagy ha felmegy akkor rá 10-15 perc múlva,és olyankor nem segit rajta semmi csak a reset.a gép adatai:Intel Celeron Pentium D 2.8Ghz proci,msi alaplap,3Gb ddr2 800Mhz RAM,Ati Radeon x550 256Mb videókártya.ja és a vista-val ugyanezt csinálja.köszi mindenkinek
djjeges
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban hogy, hogy tudnám megcsinálni azt, hogy 1 WINCHESTER-en indításkor lehessen választani hogy xp-n futtassam a gépet, vagy windows 7-en?Mert most xp-m van, de nemakarom formázni, de felakarom telepíteni a windows 7-et új partícióban.mitcsinálják?Mert nemeged partíciót létrehozni... pls HELP

amúgymeg miért akarod kikerülni az aktiválást ?

ie7 és wmp-hez kellett.

XP-t se kellett.

minden windows-t aktiválni kell.

Hy mindenki! Van olyan módja a Win7 használatának, hogy ne kelljen idõnként aktiválni???
És a Vista is csak így volt használható?

ViniSoundz
azis megvolt. indexelést vezérlõpultból kapcsoltam ki. superfetch-et is kilõttem már, még mindig akad ha teker a vinyó, pedig még szûz a win7 szinte.defender, tûzfal szintén még vírusirtó sincs. Most éppen burnout-ot próbálom. ha elkezdek cirkálni kb 5 perc utána a 60fps-el futó játék beakad 1-1mp-re.nagyon kiakadok már. xp-nél nem volt iylen. Jah és nem satás amúgy hanem ide-s a winchester.
Serpa
energiagazdálkodásnál vedd sohára a winyó lekapcsolást inaktivítás esetén.

indexelés kikapcsolást hol csináltad?

nandorb
lesz 1ein reinstall mert ez igy nem muxik... de elotte megkell talalni a DVD-t a kaoszban...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

ViniSoundz
mondjátok meg nekem, hogy miért akadnak be dolgok pl játék, vagy akármilyen progi, amikor a vinyót megtekeri a win7? Ha tekeri, beakad mint az atom. Indexelést kikapcsoltam már, pagefile beállítva, írási gyorsítótárazás belõve. UAC kikapcsolva. Automatikus lemeztöredezettség-mentesítés lekapcsolva. Mi a tökömet csinálajk még?
Hunter of Deer
helloka!

feltettem a windows 7 ultimatet 32bit. es lenne egy olyan problemam hogy amikor lejaccok egy filmet akkor az elegge pixeles. (xpn jo volt ugyanakkora a felbontas meg minden) acemega 6.03 codec kmplayer lejacco (bar probaltam media playerrel is). driverek fennvannak. szal ha valakinek van valami 5lete pls irjon.

thx

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

djjeges
És hogy lehet új partíciót létrehozni?Mert nekem csak frissíteni és betölteni lehet a partíció választáskor :S

[HUN]FaTaL
Felrakod másik partícióra és lesz bootmenü.

http://goo.gl/gd6Zi5

djjeges
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban hogy, hogy tudnám megcsinálni azt, hogy 1 WINCHESTER-en indításkor lehessen választani hogy xp-n futtassam a gépet, vagy windows 7-en?Mert most xp-m van, de nemakarom formázni, de felakarom telepíteni a windows 7-et új partícióban.mitcsinálják?

igen

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

MeoH
Biosban atallitottad, hogy lemezrol bootoljon?

fuck mmo's..i.,

Ott más gond lehet, nem hiszem hogy 4 giga memória ne lenne elég egy játékhoz. Amiket pedig írtál amiatt felesleges aggódni, mert mûködés közben a windows foglal le memóriát, de mikor szükséges, felszabadítja, és átadja a futó programnak amelyiknek szüksége van rá.

Véletlenül nem virtuális memóriát hiányol?
de az eredeti XP lemez sem bootol be....

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

bon
Jól sejtettem, a lemezen könyvtáraknak és fájloknak kell lennie, imgburn-al írd ki Lemezkép írása lemezre funkcióval.

Valaki?
MeoH
Mert nem 1 iso fajlnak kellene lennie a dvden. Igy csak az isot latja bootolaskor, es persze hogy nem bootol. Ird ki rendesen, neroval, powerisoval vagy imgburnnel.

fuck mmo's..i.,

nem! 1 iso fájl van rajta a DVD-n. azt mondták bekéne bootolni.
de Nekem még az XP-m sem bootol be. nem tudom miért.

Igen, szabad. Sokszor csak azzal megoldható a megfelelõ mûködés.
nandorb
drivereket szabad kompatibilitis modban futtatni? pl. vista sp2-esben?

Próbáld ki mind a kettõt, mert pl Hd audió-s az ma került fel frissen.
nandorb
hat nem tudom mi kell neki...

Az a kérdés hogy ac97es driver kell neked, vagy Realtek HD audió? Mert realtek honlapján van ac97es és realtek hd audiós driver is, külön - külön. Egyik 6305ös a másik pedig 2.37es verziószámú. Szerintem az kavar be nálad hogy nem a megfelelõt teszed fel.
[HUN]FaTaL
De minek mikor ott a virtualbox, ami:

Ingyenes, tud d3d-t és 100%ban kompatibilis vele?

bon
Igen xp telepítõ kell, viszont egyéb driver nem.

bon
Tehát egy próbát megér zoznyák részérõl.

[HUN]FaTaL
Igen. Bár a 32bites win7el lehet hogy kompatibilis.

bon
Sp1-es változat volt?

[HUN]FaTaL
Én viszont próbáltam és rinyál, hogy nem kompatibilis, el sem indult, vagy gépet nem tudtam telepíteni már nem emlékszem.

Serpa
köszi a tippet, bevállt. 😊
energiagazdálkodás miatt volt az ami (#20731).

már nem csinálja.