Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
7-8 aktiválás már sok, nekem office 2007-nél úgy rémlik, hogy 1x lehetett interneten keresztül aktiválni, utána már csak a telefonos maradt.
Aktiválni mint ahogy aate is írta nem kötelezõ azonnal, így érdemes megvárni az aktiválás határidejét, sõt szükség esetén még ki is tolható a faq-ban lévõ módszerrel.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

aate
Ha alaplapot akarsz cserélni,akkor hazud be telefonon az aktiváásnál, hogy tönkre ment. Nem hinném hogy igazolást kérnek 😊ha meg igen, akkor ahol veszed az új vasat ott biztos segítenek.

aate
Ugyan arra a konfigra többször felrakhatod,nem tudom mennyi után nem enged már újra aktiválni.(Vistát raktam fel 4x ugyan arra a gépre) De telefonon biztos lehet tovább is...64 biten a 32 bites programok nagy része elfut. Amelyik meg nem ahhoz meg biztos van vagy lesz 64 bites verzió is. Nekem a web szerkesztõvel ,és a tv kártyával volt gond ,azt kellett váltanom. De minden más ment ami 32 bit alatt is.

Gondolom nem váltottál 7-8x alaplapot.. és az oem azt figyeli leginkább.
bon
1.
Igen alaplaphoz kötött a licensz, és ha cseréled másikra akkor nem használható többé legálisan a Windows 7 és aktiválni se fogod tudni.
A meghibásodás esetén úgyan olyanra cserélve újra aktiválható lesz a Windows 7.
De olvastam olyat is valahol, hogy ha meghal az OEM-hez kötött alaplap és nem tudják cserélni úgyanolyan fajtára. Akkor a forgalmazó igazolásával cserélhetõ más fajtára is és megmarad a licensz (ha jól emlékszem).
De én megpróbálkoznék ez esetben a Microsoft ügyfélszolgálatához fordulni.

2.
Való igaz, hogy nem sok 64bit-es program létezik, de a 64bit-es oprendszer gond nélkül futtatja a legtöbb 32bit-es programot is (de a 64bit elõnyeit nem fogják kihasználni), célszerû mindenbõl a legújabbat felrakni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

morcosqtya
januárban volt egy nagyon komoly gondom itthon a gépemmel, így 2 hónap alatt cirka 7-8x raktam újra és aktiváltam.. ez így probléma? Figyelik? Egyszercsak figyelmeztetnek majd? Eddig semmit nem vettem észre....

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

aate
aate
A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre késõbb nem telepíthetõ. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen idõközönként. Természetesen megfelelõ indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad.
Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhetõ. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható.
Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást.
Mivel ez egy OEM termék, amelyet aktiválás után már nem lehet másik gépre telepíteni, javasoljuk, hogy különösen figyelmesen telepítse a szoftvert, és utána várjon néhány napot az aktiválással. Gyõzõdjön meg arról, hogy minden rendben fut, és csak azután aktiválja a terméket!

morcosqtya
Fõleg BON segítségét/szakvéleményét kérném ki a következõkben:

2 db láma kérdésem van, elnézést elõre is.

1.
Jogtiszta Win7 HU Home Premium, 32 bit OEM-em van. Ez elvileg alaplaphoz kötött (motherboard serial??) tehát ugyanazon alaplapra épülõ konfigra bármennyiszer aktiválhatom, ám ha a deszka elpusztul (vagy váltok újra) akkor elvesztem a jogtiszta licenszemet illetve a termékkulcsom használhatatlan lesz az új lapnál, vehetek új win7-et... Ez mennyire igaz??
Ha így van akkor lehet-e kvázi "hibabejelentésként" jelezni a viszonteladón keresztül a hazai forgalmazó (?) felé a "vis maior" alaplap-meghibásodást (ezt igazolni kell-e szervíz által?) így új aktivációs kulcsot kapni, stb.. tehát a lényeg hogy ha váltok új alaplapra jogtisztán használhassam a win7-emet anélkül hogy újra megvegyem.. 😄...
Amennyiben most baromi nagy hülyeséget írok le/kérdezek, még egyszer elnézést...

2.
Kompatibilitás:
64 bitest akartam eredetileg de lebeszéltek róla mondván nem sok progi van 64 bit alá.. namost ez így ebben a formában nem teljesen ül, de mindegy.. A kérdésem az lenne, hogy ezt az álláspontot most úgy értelmezzem-e hogy a 64 bites oprendszeren nem fognak elfutni a régi 32 bitre optimalizált programok,
vagy
elindul rajta minden 32 bites program, csak ezek a 64 bites környezetet nem használják ki, azaz CSAK ezért "felesleges" feltenni.. mivel a kizárólag 64 bitre írt programokból kevés van.

gyakorlati értelmezésben, konyhanyelven: ha veszek/felrakok egy 64 bites win7-et akkor a régi progik (iView32, PS, everest, defrag, foobar, ccleaner, stb stb..) elfutnak-e majd, vagy azokat cseszhetem majd...amennyiben nem létezik belõlük kifejezetten 64 bites változat?

(bocs a hülye kérdésekért, nézzétek el nekem, alapokat tanulom még) <#wave>

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Köszi

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Start menü - My Computer-en jobb egérgomb - Manage - Disk managment - majd kiválasztod azt a partíciót amit nem látsz, (lehet a 100mbos is, azt nem kell) jobb egérgomb a partíción majd Change Drive Letter and Paths, Add gomb, betût választasz, és kész. Rányomsz a Assign the following drive letter, majd megint ok, és kész.
Szevasztok,angol Win7-en hol talaálom meg a patriciókezelõt ? Mert újrain stalálás után eltünt az egyik patricióm,gondolom meg kell buherálni ott kicsit

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Asztalon jobb egérgomb - Nézet- Asztali elemek megjelenítése bepipál.
lenne egy egetverõ problémám, és remélem itt tud valaki segíteni...szval eltûntek az ikonok az asztalról...szimplán bekapcsoltam a gépet és nem hozza ki õket...csak a háttér van, mi lehet a probléma?
bon
Úgy érzem kezdünk nagyon eltérni az eredeti témától. Válasz megvolt Lennon1975 kérdésére. Szerintem most már térjünk vissza a Windows 7-hez.

sunlight
Az alaplaphoz nincs valami külsõ program amivel tudod szabályozni a venti sebességét. Kár ezért piszkálni a rendszert.Nekem Gigabyte van ahhoz például van ilyen program (EasyTune)

MSI X58 Pro, Intel&#174; Core&#8482; i7-920 CPU ,Gainward GTX460 1Gb , G.SKILL Ripjaws 2x2Gb DDR3 1600Mhz , 2TB WD Caviar Green WD20EARS HDD,ZALMAN-ZM460B-APS 460W, Thermaltake V3 Black

aate
A biosban /boot könyvtárban kell hozzá módosítani ,de én nem turkálnék benne.ACPI/DSDT módosítás

Köszönöm a jótanácsot, de én megfogom csinálni. Esetleg valaki van aki tudja?
bon
Laptop-nál pláne nem cseszegetném a venit fordulatszámot, mert véletlenül még megfõzi magát a gép és akkor kuka az egész. Inkább takarítsd ki, vagy jó szellõzõ felületen használd.

A speedfan laptopot nem állít, a A Biosban pedig szintén nem lehet. Van egy leírásom kimondottan Hp laptopok számára, csak épp az nincsen leírva hogyan kell elõhozni a DSDT-t.
Ezeket mind próbáltam nem sikerült, a DSDT-t szeretném. Ha tudod hogyan kell elõhozni légyszi írd le. megköszönöm.
Programnak Speedfan, vagy bios-ban is állíthatsz. DSDT-t inkább ne piszkáld.
Átszeretném írni a ventilátor értékeit. De egyszerûen nem tudom elõhozni. A gépem meg pörög mint egy bolond.
Csak meg akarod nézni, vagy felülírni, átírni?

Nekem ezt mutatja az Everest ultimate: Kep
ViniSoundz
Igen, én is gondoltam erre, csak kicsit logikátlannak meg hülyeségnek gondoltam.

De lehet, hogy akkor majd újrarakom a rendszert. Kössz az infót
fery02
Sokak szerint nVidiáról ATI-ra (vagy fordítva) átálláskor legérdemesebb újrahúzni az egész rendszert.
Állítólag egyes esetekben ATI kártyák cserélgetésénél is javallott.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Szia
Én néztem az everestet, de ott nem találom. Esetleg tudod, hogyan lehet elõhozni? (Dsdt)
Azért érdekelt ez az egész, mert a telepítõ nem mindig írja ki, hogy másik win kell. Tehát pl ha a friss telepítés után raknám fel, akkor szónékül felteszi, de ha késõbb akkor már írkálja a gondjait. Okozhat ilyet valamilyen másik progi amivel esetleg össze ütközhet?

Windowsban nincs, miért is lenne. De gyártónál lehet hogy van. Esetleg letiltható az eszközkezelõben?
de most azt vettem észre h ha az fn+f7-es módszert használom és ha újraindítom a gépet újra lehet használni a tapipadot is. olyan megoldás nincs h és kapcsolom ki de én kapcsolom vissza is és akkor amikor akarom?

Szerintem az Everest is megmutatja.
Sziasztok. Tudja valaki hogyan kell lekérni az operációs rendszerbõl a DSDT-t?
Nagy szükségem lenne rá. Légyszi segítsetek.
bon
Hivatalosan nem, de gond nélkül mennek szerencsére.

Nekem még a cs2 is kompatibilis..
bon
Ha jól láttam az adobe oldalán hivatlaosan nem Windows 7 kompatibilisek, a cs5 már az.

Feltelepíteni sikerült, csak arra vagyok kiváncsí, hogy miért írja ki ezt.

bon
Próbáld meg kompatibilis módban telepíteni.

Sziasztok.

Miért van az, hogy amikor telepíteném a photoshop-ot a CS3-t vagy a CS4-t akkor azt írja ki, hogy winXP, winVISTA vagy annál újabb oprendszer kell neki? Pedig ugyebár win7-et tettem fel, de ha akkor telepítem fel, miután rögtön újra telepítettem a gépet akkor nincs baja.

ViniSoundz
nincs. a cuccom kicsit húzva van, de a a 8600gt-vel nem voltak ilyen gondok.

feszültség mindenhol le van fixálva, pciexpress slot-ra is.
sunlight
Van alaplapi videokártyád?

MSI X58 Pro, Intel&#174; Core&#8482; i7-920 CPU ,Gainward GTX460 1Gb , G.SKILL Ripjaws 2x2Gb DDR3 1600Mhz , 2TB WD Caviar Green WD20EARS HDD,ZALMAN-ZM460B-APS 460W, Thermaltake V3 Black

ViniSoundz
sziasztok!

nem találkozott valaki olyan problémával, hogy win leállításkor majdnem teljesen leáll minden, monitort is kikapcsolja agép, vinyók leállnak, de marad áram a gépben. Pörögnek a ventillátorok és ég a led is rajta.

Ezt azóta produkálja, hogy kicseréltem a videokártyámat egy 5670es ati-ra. Ilyet még egy gépnél sem láttam. De kb olyan 10 leállításból 2szer nem áll le rendesen.

Ha tud valaki valamit errõl, akkor írjon plz!

Köszi elõre is!
köszi az fn+f7 segített 😊 amúgy nekem is acer van.

bon
A nero-val kapcsolatos hozzászolásokat töröltem!

aate
😊

aate
Nincs esetleg Flash SSD a géphez kapcsolva?

gurubefree
Nagyon szepen koszonom a segitseget !!!!

A problema megoldodott ......

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

aate
De szerintem nem az a hibás driver csak az a drivered lehet régebbi. Az IDE/ATAPI controll ha jóltudom a az IDE eszközök átviteli beállítását gyosítja vezérli....De egy próbát megér vissza lehet vonni a müveletet ha hibát okozna.

aate
Gondolom a legfrissebb a legfelsõ....

aate
Sony waio-nál win 7 alatt elõfordult már hogy az ujjlenyomat olvasó nem mûködött...De azt külön kell bekapcsolni…

gurubefree
ime >>>> IDE ATA/ATAPI controllers

A driver max szerint. Na most kihoz ra legalabb 20 drivert .... melyik a jo ??

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;