Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aktiválni mint ahogy aate is írta nem kötelezõ azonnal, így érdemes megvárni az aktiválás határidejét, sõt szükség esetén még ki is tolható a faq-ban lévõ módszerrel.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Igen alaplaphoz kötött a licensz, és ha cseréled másikra akkor nem használható többé legálisan a Windows 7 és aktiválni se fogod tudni.
A meghibásodás esetén úgyan olyanra cserélve újra aktiválható lesz a Windows 7.
De olvastam olyat is valahol, hogy ha meghal az OEM-hez kötött alaplap és nem tudják cserélni úgyanolyan fajtára. Akkor a forgalmazó igazolásával cserélhetõ más fajtára is és megmarad a licensz (ha jól emlékszem).
De én megpróbálkoznék ez esetben a Microsoft ügyfélszolgálatához fordulni.
2.
Való igaz, hogy nem sok 64bit-es program létezik, de a 64bit-es oprendszer gond nélkül futtatja a legtöbb 32bit-es programot is (de a 64bit elõnyeit nem fogják kihasználni), célszerû mindenbõl a legújabbat felrakni.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhetõ. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható.
Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást.
Mivel ez egy OEM termék, amelyet aktiválás után már nem lehet másik gépre telepíteni, javasoljuk, hogy különösen figyelmesen telepítse a szoftvert, és utána várjon néhány napot az aktiválással. Gyõzõdjön meg arról, hogy minden rendben fut, és csak azután aktiválja a terméket!
2 db láma kérdésem van, elnézést elõre is.
1.
Jogtiszta Win7 HU Home Premium, 32 bit OEM-em van. Ez elvileg alaplaphoz kötött (motherboard serial??) tehát ugyanazon alaplapra épülõ konfigra bármennyiszer aktiválhatom, ám ha a deszka elpusztul (vagy váltok újra) akkor elvesztem a jogtiszta licenszemet illetve a termékkulcsom használhatatlan lesz az új lapnál, vehetek új win7-et... Ez mennyire igaz??
Ha így van akkor lehet-e kvázi "hibabejelentésként" jelezni a viszonteladón keresztül a hazai forgalmazó (?) felé a "vis maior" alaplap-meghibásodást (ezt igazolni kell-e szervíz által?) így új aktivációs kulcsot kapni, stb.. tehát a lényeg hogy ha váltok új alaplapra jogtisztán használhassam a win7-emet anélkül hogy újra megvegyem.. 😄...
Amennyiben most baromi nagy hülyeséget írok le/kérdezek, még egyszer elnézést...
2.
Kompatibilitás:
64 bitest akartam eredetileg de lebeszéltek róla mondván nem sok progi van 64 bit alá.. namost ez így ebben a formában nem teljesen ül, de mindegy.. A kérdésem az lenne, hogy ezt az álláspontot most úgy értelmezzem-e hogy a 64 bites oprendszeren nem fognak elfutni a régi 32 bitre optimalizált programok,
vagy
elindul rajta minden 32 bites program, csak ezek a 64 bites környezetet nem használják ki, azaz CSAK ezért "felesleges" feltenni.. mivel a kizárólag 64 bitre írt programokból kevés van.
gyakorlati értelmezésben, konyhanyelven: ha veszek/felrakok egy 64 bites win7-et akkor a régi progik (iView32, PS, everest, defrag, foobar, ccleaner, stb stb..) elfutnak-e majd, vagy azokat cseszhetem majd...amennyiben nem létezik belõlük kifejezetten 64 bites változat?
(bocs a hülye kérdésekért, nézzétek el nekem, alapokat tanulom még) <#wave>#wave>
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit
Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit
MSI X58 Pro, Intel® Core™ i7-920 CPU ,Gainward GTX460 1Gb , G.SKILL Ripjaws 2x2Gb DDR3 1600Mhz , 2TB WD Caviar Green WD20EARS HDD,ZALMAN-ZM460B-APS 460W, Thermaltake V3 Black
De lehet, hogy akkor majd újrarakom a rendszert. Kössz az infót
Állítólag egyes esetekben ATI kártyák cserélgetésénél is javallott.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Én néztem az everestet, de ott nem találom. Esetleg tudod, hogyan lehet elõhozni? (Dsdt)
Nagy szükségem lenne rá. Légyszi segítsetek.
Miért van az, hogy amikor telepíteném a photoshop-ot a CS3-t vagy a CS4-t akkor azt írja ki, hogy winXP, winVISTA vagy annál újabb oprendszer kell neki? Pedig ugyebár win7-et tettem fel, de ha akkor telepítem fel, miután rögtön újra telepítettem a gépet akkor nincs baja.
feszültség mindenhol le van fixálva, pciexpress slot-ra is.
MSI X58 Pro, Intel® Core™ i7-920 CPU ,Gainward GTX460 1Gb , G.SKILL Ripjaws 2x2Gb DDR3 1600Mhz , 2TB WD Caviar Green WD20EARS HDD,ZALMAN-ZM460B-APS 460W, Thermaltake V3 Black
nem találkozott valaki olyan problémával, hogy win leállításkor majdnem teljesen leáll minden, monitort is kikapcsolja agép, vinyók leállnak, de marad áram a gépben. Pörögnek a ventillátorok és ég a led is rajta.
Ezt azóta produkálja, hogy kicseréltem a videokártyámat egy 5670es ati-ra. Ilyet még egy gépnél sem láttam. De kb olyan 10 leállításból 2szer nem áll le rendesen.
Ha tud valaki valamit errõl, akkor írjon plz!
Köszi elõre is!
A problema megoldodott ......
ゾルターン