Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Jah az lesz asszem mert eddig nem jött össze, eljutok a win7 telepitõig, választom a Costum-öt, és semmi, nem látom a vinyot, de csak ezt nem van 3 másik satás, meg egy ide-s ami már be van fogva adatokra azok megjelennek, csak ez a 2.5-es laptop geci nem...bármit állítok a bios-ban.

Megpróbálom a sata driver-t rátenni pendrive-ra, csak nem látok a Seagate oldalon ehhez drivert az a baj. :S

Viszont ha másik vinyon teszek be oprendszert ezt a kis vinyót felismeri mint hdd, meg megy is csak rátelepiteni nem akar...érdekes, meg mikor rányomok hogy driver tallózása, akkor is látja mint adathordozó.

Érdekes....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
Alaplap gyártó oldalán driver is beszerezhetõ általában a sata vezérlõhöz.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

DarkSector
jah igy értem már.
köszönöm gyors megnézem.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

[HUN]FaTaL
Az csak emulálja az IDEt. Nem lesz HOT-PLUG de ettõl még mûködni fog és nem lesz lassabb sem.

http://goo.gl/gd6Zi5

DarkSector
áhám értem, de ez a vinyó satás, akkor is ide módba kell tennem?

[HUN]FaTaL
Nem a vinyóhoz kell driver hanem a sata vezérlõhöz.

De ha IDE módba rakod biosban akkor látni fogja.

DarkSector
Nah van egy kis gondom...
Telepítenék, de!

Nem láti a gép a kis sata 2.5-üs vinyámat.

A win7 azt írja, hogy nem lát semmit...asszem driver kell hozzá.
Létezik telepítõhöz driver eme vinyóhoz?

Seagate ST980811AS??

bon
Külsõ tápja van hdd toknak? ha nincs 1 vagy 2 usb csatlakozós a kábel?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Sziasztok! A következõ problémára keresném a választ: Vásároltam egy INITIO külsõ HDD tokot, amelybe egy 400 GB-s winchestert raktam. Indítás után bedugom az USB csatlakozót, majd új eszközként telepítené a gép, de nem sikerül. /Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)/ A frissítések rendszeresek. Minden portot kipróbáltam. Próbáltam másik winyót is. Más egyéb USB-s eszközök kifogástalanul mûködnek. Tudna valaki segíteni???
Köszönöm
Roger

bon
Elérhetõk az e havi frissítések.

morcosqtya
Még egy kérdés (szigorúan win7)
A tálcán lévõ rögzített ikonok némelyike hajlamos elveszíteni eredeti kinézetét, és általános fehér "alkalmazás"-ikont vesz fel.
Ezt mi okozza?
(frissen rakott win7 64bit)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Met
Az itthonin a telepítés óta csak az sp lett felrakva nemrégen.
A benti gép az talán novemberbe lett telepítve, aztán volt update de szerintem idén arra is csak a pack ment fel.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

[HUN]FaTaL
FFet használtam, semmi ilyen probléma nem volt vele. A másik 2 alkalmazást nem használom, azt nem tudom.

bon
Már csak azért se okozhat problémát, mert ha rendesen frissítve volt a gép sp1 elõtt akkor nem sok újdonságot rakot fel az sp1.

Met
hm, itthon is és a benti melós gépen is ezt csinálja, utóbbin legális win van

bon
Nem tapasztaltam még egyszer se ilyen problémát egyik sp1-es gépen se.

Met
Csak nekem tûnik úgy, hogy az SP1 után elég gyakran fagynak le az alkalmazások? Illetve nem lefagynak csak fent kis idõre kiírja, hogy nem válaszol és a kurzornál pörög a zöld karika, aztán egy idõ után folytatja.
Alkalmazások= Corel, Firefox, 3D Studio Max

V Domino
Sziasztok!

Egy ideje nem menti el a gép az nvidia vezérlõpulton beállított 3d beállításokat /AA, aniso, egyéb/. Hiába állítom be a nekem megfelelõ értékeket, a következõ újraindításnál visszaáll az alapbeállítás!A programokhoz hozzárendelt profilok sem maradnak meg, 1-2 beállítás megmarad, de a többi átveszi az alap beállításokat a global settingsbõl az újraindítást követõen.
Mi lehet az ok és fõleg a megoldás, hogy maradjon már meg a global settingsben belõtt érték az újraindítás után is?

R.I.P. White Europe

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék van egy ASUS Laptop amiben egy Radeon X1100-es integrált VGA van, a gyári lemezen VISTA driver van, de ezt nem eszi a W7. Az ATI honlapjáról leszedtem már pár driver-t, de mindig marad az a hiba, hogy Skype videó hívás közben egyszer csak leáll az illesztõ program, majd helyre áll, de ezt csinálja egyes programoknál is.
Valakinek van ötlete a problémára?
Köszi elõre is!

Jakuza001
Errol most eszembe jutott, amikor egy szamitastechnika boltban anno telepitettem 13 floppylemezrol nemet win 95-t, egy tudatlan eladonak. 😄

bon
De ne itt legyen elmesélve!

[HUN]FaTaL
"Azt hasznal amit akar, igazabol a problema ott van., hogy nem olyan fos levelezoprogramot kellene hasznalni, mint az outlook."

<#banplz>

Mitõl fos meséld már el, mit nem tud, amit pl a bat igen?

Jakuza001
Persze ettol az imap meg jobb. 😄 Amugy tobb mint 20 eve a dos protokolok is mukodnek, ettol mi mar Windowst hasznalunk.
Na jo van aki meg win98-at ami szinten dos alapokon nyugszik. 😄

Azt hasznal amit akar, igazabol a problema ott van., hogy nem olyan fos levelezoprogramot kellene hasznalni, mint az outlook.

[HUN]FaTaL
😄D

Jim Morrison
😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

aate
Oldom a topic hangulatát :

bon
Kezdem magam nem Windows 7 topicban, hanem inkább pop vs imap topicban érezni, térjünk vissza az eredeti témához. (pláne, hogy a probléma is megoldódott)

MerlinW

[merlinw.org]

A POP3 leszedi és letörli, az IMAP meg szinkronizálja folyamatosan. Szóval ha bármit törölsz a kliensben, akkor a weben is törlödni fog. Persze gondolom még rengeteg egyéb dolgot is tud az IMAP.

MerlinW
Nem fogod elhinni, de az SMTP és POP protokolok már 20 éve mûködnek mindennel ami levelezéssel kapcsolatos😊

[merlinw.org]

morcosqtya
Nagy nehezen megoldottam Outlook-ban, pop3 protokollal, ahogy ajánlottad!
Talán most mûködik...
Köszönöm a segítségedet! <#eljen>

(érdekes módon még 2003-as outlook-kal is mûködik a dolog, a POP3 is valóban képes törölni a szerveren, ennek ellenére mindenhol az IMAP-et erõltetik arra hivatkozva, hogy több szolgáltatást nyújt. Nekem elég ennyi amit az Outlook tud, nincs igazán szükségem másra (vagy csak még nem tudok róla) :-) )

Még egyszer köszi!

MerlinW
A vevõegység pontos típusára lenne szükségünk.

[merlinw.org]

lokika28
Hali win7es gépre feltelepítettem egy Tp-link router wifi vevõ egységét azonban csak vista driver volt hozzá win7est nemcsináltak viszont mióta feltelepítettem elég gyakran kékhalálba futok nincs vmi ötletetek a megoldására sajna új routert mostanság nemtudok venni és falatsem furnám szét:S elõre is köszi

Asus P5KPL-AM EPU|C2D E5300|Gainward GeForce GT240|2Gb Kingmax DDR2|500Gb WD HDD SATA|320Gb Samsung HDD IDE|Win7 Pro x64

[HUN]FaTaL
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megoldani, Outlookban is be lehet állítani, de ha így akarod akkor mi a ráknak IMAP? Pont ez lenne a lényege az IMAPnak.

Jakuza001
Naaa, hasznalj poprayt es meglatod, hogy siman ugy is torolheted, hogy kiszolgalon marad vagy egy az egyben torlod a levelet letoltes utan.

De rendes levelezoprogramot kell hasznalni, mint pl a The bat! azzal is meglehet oldani.

[HUN]FaTaL
"törölheti és rendszerezheti az üzeneteket közvetlenül az e‑mail kiszolgálón"

Tehát közvetlenül vagy kapcsolódva. Attól, hogy letöltöd nem fog törlõdni a kiszolgálóról, pont ez a lényege, használj POP3at.

Elsõ ránézésre ez az, amit kerestem, köszönöm 😊
Majd otthon kipróbálom.

Tetsuo
Birom ezt a kioktato es szemelyeskedo stilust, tipikus sg user. Ezert imadok idejarni. 😊

Neked is van egy jotanacs: Olvasd el a hozzaszolast mielott valaszolsz ra. 😉

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

morcosqtya
Itt nem ezt írják...

"POP3-kiszolgálók. A legtöbb e‑mail szolgáltatás és internetszolgáltató ezt a típusú kiszolgálót használja, különösen a személyes e‑mail fiókokhoz. Az ilyen típusú kiszolgálók megõrzik a beérkezett e‑mail üzeneteket az új e‑mailek kereséséig, amikor azok átkerülnek a felhasználó számítógépére. Az üzenetek az e‑mailek beérkezésének ellenõrzése után általában törlõdnek a kiszolgálóról.

IMAP-kiszolgálók. Az ilyen típusú kiszolgálók lehetõvé teszik, hogy a számítógépére való letöltés nélkül dolgozzon az e‑mailekkel. Elõnézheti, törölheti és rendszerezheti az üzeneteket közvetlenül az e‑mail kiszolgálón. A másolatok addig tárolódnak ott, míg a törlésük mellett nem dönt. Az IMAP a legelterjedtebb e‑mail fiók az üzleti levelezéshez.
"

MerlinW
Ha el akarod tárolni az ablakbeállításokat:
explorer-ben (intézõ), bal ALT, tools, folder options, view, apply to folders.

Jótanácsok: elõbb tanuljuk meg használni az eszközt, és csak utána fikázzuk.
Amit pedig a hibajavításokról írtál, azt ne nagyon emlegesd mások elõtt, mert nagyon butának fognak nézni.

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Ez így pontatlan, szóval egészen addig nem törlõdik amíg te ki nem törlöd.

[HUN]FaTaL
"NINCS EGYSZERÛEN egy normális program ami IMAP protokollal képes TÖRÖLNI is a leveleket a szerverrõl?????"

Az IMAPnak pont az a lényege, hogy NEM törlõdik a levél a szerverrõl. Ha ezt szeretnéd, használj POP3at.

morcosqtya
Nem mellesleg Outlook-kal sem megy, ott sem szinkronizál, azaz csak letölt a szerverrõl de nem törli..
NINCS EGYSZERÛEN egy normális program ami IMAP protokollal képes TÖRÖLNI is a leveleket a szerverrõl?????

morcosqtya
Ez nem vígasztal sajnos.
Eddig ment.
Váltottam win7 64bit professional-re, most már nem megy.

Balumann
(õ és nemmellesleg kb. 4 éve használom, és e területen nem változott semmit 😄 )

Balumann
Ez Mozilla Thunderbird , nem Live Mail (és nem is live -es postafiókkal)! 😄 (ráadásul a legújabb, és winxp és debian alatt is használom, tehát nagyon más nem lehet! :| ).
Próbáltam én is rákeresni az IMAP -ra, mindenhol azt írják, hogy lehet pop3 vagy imap -al is, de imap -ról így semmi info.

morcosqtya
Úgy tûnik nem ugyanaz a verzióm van, mint neked, nálam ilyen beállítások baromira nincsenek és más a felület is... 😞(((

Balumann
Pop3 esetén is tudja törölni a leveleket, Thunderbird alapbeállítása pl. eleve az volt, hogy a levelek letöltésekor törlölte a leveleket. De beállítható, hogy csak akkor törölje kiszolgálóról is, amikor a programon belül (tehát a géprõl) is törlöm.

Ettõl függetlenül lehet, hogy igazad van, és lehet IMAP -al is használni, ezt sajnos nem tudom. Én úgy tudtam, hogy vagy ez, vagy az.