46642
  • Blasta
    Sziasztok!
    Előre is sry a láma kérdésért (a FAQ-t átnéztem)!

Az x64 RTM verziót lehet serial nélkül telepíteni majd aktiválni ugye?
    (aktivátor progim van csak hozzá, serialom nincs)
  • genory
    #20601 Erre tud valaki megoldást?
  • bon
    Tiszta telepítés a jobb megoldás, gyorsabb, kisebb a hibalehtőség, viszont minden programot újra kell rakni.
  • Bavid
    Megvan a windows 7. Kérdésem lene, hogy vistáról frissíteni érdemes, vagy csak simán felpakolni? (úgyhallottam a sima gyorsabb, de akkor mi értelme a frissítésnek? megmaradnak programok file-ok? Előre is köszi a válaszotok.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem semmi bajom vele, már az RC előtti időkben is csak a Creative driverrel és a DT-vel volt gond, jóideje ezekkel sem.
  • bon
    Egyenlőre még tájékozódás folyik, a WD winyót is hosszú keresgélés böngészés után vettem meg, pláne mert nem volt egyszerű beszerezni. Még az is előfordulhat, hogy előbb cserélek alaplapot és procit, memóriát, mert azt is nézegetem, de az egyenlőre elég csúnya összeg lenne ami szimpatikus.
  • Pio
    Én nem tudom, engem mindenki győzködött, hogy mennyire sokat számít a rendszervinyó sebessége. Én egy 7 éves pata vinyót cseréltem le egy majdnem 4szer olyan gyors sata2 vinyóra és jó-jó azért érezni itt-ott a különbséget, de hogy ez nem ért volna meg nekem 15ezer forintot, ha nem ingyen lett volna az biztos. És azért szerintem SSD és sata2 között messze nincs ekkora ugrás.
    Amin határozottan érezni a különbséget az a a nagy fájlok másolgatása és a játékok betöltési ideje (ez persze nyilván sok adatot memóriába töltő felhasználói programoknál is jelentkezhet), de ezek nem játszanának be, ha csak rendszervinyó lenne belőle.
    Ha van jobb helye annak a pénznek szerintem költsd el másra, ha erre szánnád, akkor hajrá, de így az én pata-sata2 ugrásom alapján nagy csodára ne számíts. Talán az, hogy elméletben sokkal gyorsabb a kis fájlok elérése dobni tud még valamit a dolgon, de nézegettem én is néhány tesztet pont a vinyóvásrlás apropójából és nem vágtam hanyatt magam tőlük.
    Ha végül beruházol várunk majd valami beszámolót! :)
  • bon
    Winyom az van dögivel, nincs 1 hónapja, hogy vettem egy elég jó 1tb-os WD winyót. De az SSD-t csak rendszernek venném, tehát az egész 64gb-ot megkapná a Windows 7, olvastam, hogy érzékeli ha SSD-re van telepítve és ennek megfelően üzemel az oprendszer. Olvasásban sokkal jobb (írásban meg változó) egy SSD ami egy oprendszernél szerintem nagyon fontos. Néztem még Intel SSD-ket is, de annyit már biztos nem szánnék rá mint amennyibe kerülnek.
  • sgamez
    nekem is...egy 22" meg egy 94" es...
  • berczely
    Igen LCD Monitorom van!
  • Pio
    Amíg ennyivel drágább a HDDnél addig szerintem csak a sebesség miatt nem éri meg beruházni rá, feleennyiért veszel egy atomgyors 750gigás HDDt és manapság már azok se melegszenek, zajonganak.
    Ha egy árban lesznek akkor esetleg megérné, mert sokkal energiatakarékosabb, de jelenleg a relatíve olcsóbbak (amik továbbra is drágábbak egy 1terás sata2 hddnél) kis mérete miatt úgyis otthagyod mellette a régi hdd-t, hogy legyen hely a kettő együtt meg nemhogy kevesebb, de több áramot fog használni.
    Emellett ott van az, hogy flash technológia, tehát a pendrive-okhoz hasonlóan bizonyos számú fájlművelet után elkezdenek lehalni a részei. Szerencsére ezekben már elég jó az öndiagnosztika, szóval adatvesztéssel ez nem fog járni, de ki tudja, hogy mennyi használat után mennyi tárkapacitás fog elveszni róla...
    Az én rendszer HDDm 7 éven át volt hű szolgám, nulla bad sector volt rajta, kötve hiszem, hogy egy flashes adattároló napi 8-10 órás használatot ntfs fájlrendszerben ki tudna szolgálni ilyen hosszan. És még bírta is volna, de kellett számlára pénzt költenem, úgyhogy vettem egy 750 gigás samsung sp f1-et 15ezerért, HDTachban 250MBps-es burst speedet produkál...
  • Coronita21
    Ezt hol tudom be állaitani hogy állandó engedélyezés legyen? elég idegesitő, hogy minden beszúrandó képnél vagy urlnél engedélyezni kell
  • Apocalipto
    Én is.
  • sgamez
    Lcd re kivan rakva kép?
  • berczely
    Az miért van hogy mindenkinek baja van ha felrakja a Win7-et?
    Nem megy valami, ez nem jó az ne jó...

Nálam olyan simán megy(le is kopogom) minden drivert is csak ATi-t raktam fel tökéletes Windows csak ennyit tudok mondani!
  • sgamez
    Nvidia 9600 GT kiterjesztett asztal, bsplayer, mediaplayer, mindekttő képe akadozik. nem olyan folyamatos a képe mint xp-n. találkozott már valaki ilyan problémával?
  • ACE
    Senkinek nem csinál olyat a Win, hogy boot-nál csesznek megjelenni az ikonok tray-ben? Vagy legalábbis egy részük?
  • bon
    Köszi, kár, hogy nem a V+ sorozatott teszteltél, mert az elvileg sokkal gyorsabb mint a V és nem annyira vészes az ár különbség.

SSDNow V Series Drive:
    Up to 100MB/sec. read
    70MB/sec. write

SSDNow V+ Drive:
    220MB/s. read
    140MB/s. write

Mondjuk a teszt alapján azt szürtem le, hogy a sima V sorozat nem különösebben éri meg.
  • MeoH #20603
    Origos cikk/teszt.
  • Berv
    Lassan idejétmúlttá válik a kérdéskör:
    http://index.hu/tech/2009/11/16/megkerulheto_a_windows_7_aktivalasa/
  • genory
    HI All!

Kéne egy kis segítség! Ha leakarok játszani egy DVD filmet úgy, hogy meghajtóból indítóm el a filmet, akkor fekete háttér van (se hang, se kép) és csak resettel tudok életet lehelni a gépbe.Ez a youtubra is érvényes. Raktam fel win7 codeck packot, de nem lett jó! Van valakinek 5lete?
  • bon
    A boltban, egyéb forrás esetén aktivátor progi kell
  • dsg
    Sziasztok!
    Hol talalok 7 aktivalo kodot?
    Kosz
  • bon
    Használ itt valaki Windows 7-et SSD meghajtóval? Mármint az SSD-n van a rendszerre. Ha igen akkor a vélemyénére vagyok kíváncsi, megéri e berúházni rá. Én egy Kingston SSDNow V+ 64gb-os változaton gondolkodom.
  • bon
    Sérült vagy hiányzó fájl, írd ki újra a telepítőt.
  • bon
    Rakjál fel drivert és akkor már nem standard vga-t használja.
  • killecske
    Valaki #20592 ?
  • bon
    Lemezkezelőben állítsál be egy betűjelet a problémás partíciónak.
  • bon
    start menü/eszközök nyomtatók kiválsztod a nyomtatót, majd megnyítás vagy dupla katt. A nyomtató testreszabása funkció, a megjelenő ablakban megosztás füll.
  • killecske
    ez már megoldódot Köszönöm!

Másik gondom, hogy nem a beépitett ggat használja hanem valami standard és jó vga adapter most ilyenkor mi a gond? Eddig is volt fent win 7 és jó volt.
  • gstup
    Sziasztok!

Találkozott már vlki ezzel az error üzivel install közben :"Windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing.
    Make sure all files required for installation are available, and restart the
    installation. Error code 0x80070017'"? Ötletek a megoldásra?

Üdv Mindenkinek
  • bon
    Én is így tudom.
  • killecske
    Hali

Most telepítettem újra a gépet és az egyik partícíó nem látszik, hogyan lehet előcsalogatni?

Köszi
  • nandorb
    akkor mond hogy osztjam meg a nyomtatót?
  • Szabi1991
    van még vkinek inteles kártyája ?
    be van kapcsolva hogy ne legyen keret, mégis van... miért ? :/
  • Apocalipto
    Tudtommal a home group csak Windows7-et futtató számítógépek között működik..
  • nandorb
    XP SP3-shoz mit kell frissiteni hogy az Windows 7-es feltudja ismerni a homegroupba? vagy mit kell tenni?
  • bon
    A kép alapján érintettlen oem, de ez személyes átvételt kérve kideríthető. Mindkét vége le van ragasztva egy piros/átlátszó matricával
  • MerlinW
    parancsikonon egyszer katt és F2
  • strebacom
    Segitséget kérnék, az hogyan tudom megoldani, hogy ha egy exe-t parancsikonként küldök az asztalra, akkor neirja ki, hogy "parancsikon.exe", hanem csak azt hogy parancsikon......
    Elöre is köszi!!