• Pio
    Amíg ennyivel drágább a HDDnél addig szerintem csak a sebesség miatt nem éri meg beruházni rá, feleennyiért veszel egy atomgyors 750gigás HDDt és manapság már azok se melegszenek, zajonganak.
    Ha egy árban lesznek akkor esetleg megérné, mert sokkal energiatakarékosabb, de jelenleg a relatíve olcsóbbak (amik továbbra is drágábbak egy 1terás sata2 hddnél) kis mérete miatt úgyis otthagyod mellette a régi hdd-t, hogy legyen hely a kettő együtt meg nemhogy kevesebb, de több áramot fog használni.
    Emellett ott van az, hogy flash technológia, tehát a pendrive-okhoz hasonlóan bizonyos számú fájlművelet után elkezdenek lehalni a részei. Szerencsére ezekben már elég jó az öndiagnosztika, szóval adatvesztéssel ez nem fog járni, de ki tudja, hogy mennyi használat után mennyi tárkapacitás fog elveszni róla...
    Az én rendszer HDDm 7 éven át volt hű szolgám, nulla bad sector volt rajta, kötve hiszem, hogy egy flashes adattároló napi 8-10 órás használatot ntfs fájlrendszerben ki tudna szolgálni ilyen hosszan. És még bírta is volna, de kellett számlára pénzt költenem, úgyhogy vettem egy 750 gigás samsung sp f1-et 15ezerért, HDTachban 250MBps-es burst speedet produkál...