46642
  • ssx22
    Win 7-ben van valahol "Fájlok és bállítások átvitele"? Sehol se találom :(
  • Wanted
    MA reggelre eltűnt kb 8 ikonom az asztalról. A hozzájuk tartozó programok továbbra is megvannak, csak az indítóikonok tűntek el.
    Létezik, hogy a W7 törölné a nem használt parancsikonokat?
    Hogyan lehet kikapcsolni ezt a funkciót és visszaállítani az ikonjaimat?
  • Breki33
    igen az új amit vettem az az

csak pont ami már volt az a két oldalas
  • [HUN]FaTaL
    Érdekes egy chipset, de akkor közel jártam az igazsághoz :)

Amúgy azt hiszem az új Kingstonok megint egy oldalasak.
  • Breki33
    Majdnem

"Talán az egyetlen hibája a lapnak, pontosabban a P31-es chipnek, a memóriakezelés. Ha az összes / 4 / DIMM-et használni akarjuk, akkor csak egyoldalas ramokkal tehetjük ezt, de mivel mára ezek eltűntek, így gyakorlatilag ez kivitelezhetetlen. A megoldás egyszerű, ha valaki 4GB ramot akar a gépébe: 2x2GB."

• Lcapitant
    köszi a sok segítséget srácok!
    Hajrá Windows! :D
  • bon
    Ha 4gb vagy több memóriád van akkor kell a 64bit.
  • morcosqtya
    nekem 32 bites seven 3,3 -at lát. XP meg valami 3,4-3,6-ot látott... WTF?
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom nem négy tök egyforma RAM, mivel akkor mindnek meglenne a Part Numbere...

Két egyoldalas és két kétoldalas nem mindig szereti egymást pl. A FAQban leítak az AMI BIOSra vonatkoznak, nem arra, ha nem szereti a lapod azokat a fajta ramokat amiket beleraksz..

Bár AWARDon nem tudom mi a helyzet, biztos ott is van hasonló. De a tied 2gigát lát, nem 3gigát. (Remap nélkül 1 gigát levon).
  • Breki33
    na talán megvan miért nem ismeri fel a win 7 a négy giga ramot, elárulom köze sincs a faq-ban leírtakhoz
  • exodus2
    Ja és persze azonos munkacsoportba tettem mind a windows7, mind az xp-s gépet.
  • exodus2
    Mivel csak ilyen kevés gépre kell megoldást találni, én ugyan nem a legszebben, de úgy oldottam meg hogy a xp-s gépnévvel azonos felhasználót (bár szerintem bármilyen felhasználónév jó) csináltam windows7ben. Jelszóval mindennel, jogokkal, és amit könyvtárat megosztottam, adtam hozzáférési jogot is annak a felhasználónak. És ezek után, xp-n kiválasztom a win7es gépet, és a megosztott könyvtárat, rákérdez a felhasználóra/jelszóra, megadom amit a windows7ben a felhasználói fiókban megadtam, és máris látja. Ennyi bőven elég nekem, az meg hogy van egy plusz fiók, nem érdekel:)
  • bon
    Nálam a hálózat egy tartományi szervert jelent a munkahelyen.
  • bon
    Pedig de jó is lenne ha lehetne 32bit-ről 64bit-re frissíteni. Csöppet megkönnyítené a dolgom a munkahelyemen win2003r2 32bit-ről Win2008r2 6bit-re váltásnál. DC, Exchnage, IIS, ISA, jó pár gb dokumentum stb van a szerveren és igen nehézkes lesz a kiváltása a telepítés idejére. :(
  • morcosqtya
    ok, de végül neked sem volt semmi gáz, csak az ikon volt abnormális...
    Pill.. azt hogy érted, hogy a hálózaton is Te vagy a rendszergazda? Ezt hol kellett beállítani? 3x raktam fel a sevent, de ilyet nem nagyon kérdezett, ill ennyire nem merültem bele.. :)
  • bon
    Inkább magától mint restart-tól. Sőt nekem még azt is írta, hogy nincs jogosdultságom me,g hogy tiltot a hálózat, noha én vagyok a rendszergazda a hálózaton is, nem csak a gépen. Eléggé rendesen fel is ment a vérnyomásom amikor megláttam az áthúzott ikont.
  • RelakS
    Őőőő.... ja XD
  • bon
    Mint én is írtam valóban nem lehetséges a dolog.
  • bon
    A hálózatfelderítés be van kapcsolva a Hálózati és megosztási központban?
  • morcosqtya
    ok, ez így jobban hangzik, de neked restartnál megjavult, megváltozott az ikon és annyi??
  • RelakS
    xp-t legyalul, dvd-ről telepít, boldog.

Egy 32 bites rendszert nem fogsz tudni 64 bitesre upgrade-elni szerintem.
  • morcosqtya
    na majd meglátjuk restartnál...
    van ilyen?
    És ha mégsem? Létezik olyan hiba ami VAN de nem közli a diagnosztika? Mert szerintem ez így nagymértékben logikátlan....
    Mint minden windows, ez is elég szájbarágós tehát nehezen tudom elképzelni hogy különösebb trükkök és varázslatok kellenének a hiba megoldásához...
  • bon
    Na ilyennel én is találkoztam a héten, de Vista Enterprise oprendszeren. Viszont gond nélkül ment a hálózat, magától megjavult a dolog.
  • Csoki882
    Üdv Mindenkinek! Windows Seven megosztási problémám van reménykedek, hogy ti hozzáértők tudtok segíteni nekem, igazán a windows7-nek ezen részével most próbálkozom mármint a megosztásokkal, de sajna gondjaim léptek fel amit a következő sorokban részletesen kifejtek!

Egy számomra nagy problémával fordulnék hozzátok amire sajnos még nem sikerült sajnos rájönnöm.Van 2 számítógép ami között megosztás szeretnék végrehajtani az egyik gépen XP SP3 van a másikon pedig WIN7 X64 professional. A gépek egy SMC 7004VBR routerrel vannak összekötve egymással. Pingelve mind a 2 gép látja egymást. Viszont ha megakarok osztani egy mappát akkor már gondok lépnek fel. Az xp-s képen megosztottam egy mappát azt tökéletesen látom a WIN7-es gépen bele is tudok lépni a mappába van írási jogom is olvasással együtt szóval tökéletes minden, viszont ha WIN7-en osztok megy egy mappát akkor azt már az xp-s gépen egyáltalán nem látom csak annyit látok, hogy hálózati helyeknél ott a win7-es gép neve majd rámennék és hibaüzenetet ír ki, hogy nincs csatlakozás vagy valami hasonlót és nem tudom mit tegyek, hogy mi lehet a gond. Az adminisztratív eszközöknél mind a 2 gépen engedélyeztem a vendégeket szóval mindent megtettem amit ilyenkor kell. Tűzfalaknál engedélyeztem mindent és tűzfal kikapcsolással is próbálkoztam de eredménytelenül. Még annyit hozzáteszek, hogy van még egy 3. gép is a routerre kötve és azon is xp van nos ott tökéletesen megy a megosztás a két xp-s gép között, de sajnos ott sem tudok belépni a WIN7-es gépre szóval szerintem valamit a WIN7-es gépen kell állígatnom. A segítségeteket előre is köszönöm!
  • exodus2
    Lehet csak nem frissült az ikon?
  • morcosqtya
    Sziasztok! Biztos hülye vagyok, de nem értem ezt:
    A hálózati ikonom piros x-es, mintha valami baj lenne a kapcsolattal (volt már ilyen de a diagnosztika megoldotta, vagy visszakapcsolta a buzi fibernet a netet.. :-DDD )
    Szóval ilyen:

mindazonáltal van net, és a diagnosztika szerint alles ist im ordnung...
    WTF????
  • Breki33
    oda van írva a DVD-ről kell bootolni nem már meglévő win-re rátelepíteni

máskor ide rakd fel inkább a képed

www.kephely.com

És elég az üzenetet berakni körülvágással :P
  • bounty88
    bocs, a link amit kiír: üzenet
  • bon
    32bit-es rendszerről nem lehet frissíteni 64bit-re. Tiszta telepítés kell végrehajtani a lemezről boot-olva.
  • Cyberdevil
    Már nem először csinál ilyet, 2 külön win 7-el is eljátszotta, de nem tudom mi lehet a hiba, mert így elég hardvergyanús, talán memória?
  • bounty88
    üdv. Xp 32bites rendszerem van, berakom a 64bites Win7 lemezt, felismeri, de ezt kiírja..

mi lehet ez?
    köszi
  • bon
    Újraindítás szokot segítei az ilyen temp fiókokon. De ha meg is javul ez a hirtelen összeomlás nagyon nem szokványos dolog. Valami van a rendszerrel, esetleg a hardverral.
  • nandorb
    a nem kell megvan...
  • nandorb
    hogy is hivjak azt a driver letolto programot? elfelejtettem totalisan.
  • Cyberdevil
    Sziasztok! Lenne 1 kis problémám, pár órával ezelőtt, ültem a laptop előtt, mikor hirtelen egyszer csak kivillant(kb. mint egy kékhalál), elkezdett futtatni egy diagnosztika szerűséget a hardvereszközökről, hálókártya, proci megvan, a többihez azt írta h shadowed. Na meg még a végén h nem talál oprendszert. Újraindítottam, arra mentem h repairral indítsa el, aztán onnantól órákig egy startup repair ment, mikor végzett, újraindult, betöltötte a wondowst. A baj csak az h nem teljesen a saját felhasználó fiókomba léptettt be, hanem vmi guest vagy temp szerűbe talán, minden programot látok, de nincs rendszergazda jogosultságom, a nyelv beaállításnál azt írja h guest nem tudja átállítani. Az asztalomról a dolgok eltűntek, beleértve háttérkép stb, de a C meghajtó->Users->Saját név-ben meg minden ott van, ilyenkor mit tudok csinálni?
  • bon
    IE8-nál eszközök\internetbeállítások\kapcsolatok mindig az alapértelmezett kapcsolatott tárcsázza.

Vagy simán router használatával.
  • Breki33
    én magánál a modemnél állítottam be "webes" felületen

win telepítés után egyből volt netem
  • Lcapitant
    köszi a segítséget srácok!
    lenne még 1 kérdés: be lehet állítani az automatikus internet csatlakozást? és ha igen akkor hol?
    köszi
  • bon
    Általános monitornak nem tudod beállítani?
  • nandorb
    nincs ez a baj benne magaban az Asus monitorban,nekem is ASUS VW195D monitorom van es semmi driver nincs hozza,anno meg regebben 1x felismerte a win7 beta-ja a monitort,de most lehetettlen.